"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 368
  • 835
  •   1
Отговори
# 405
# 406

!Важно, моля разпространявайте този линк.

# 407
# 408
  • София
Вокс, последният ти линк е интересен и къс, а предния не мога да изгледам, мнооого дълъг!

# 409
  • Düsseldorf
Описвайте с няколко думи какво пускате де, не всеки има време да изглежда всичко наред...

# 410
Вокс, последният ти линк е интересен и къс, а предния не мога да изгледам, мнооого дълъг!

и двата са интересни и по темата!  Sunglasses

първия е пресконференция на професорка от Варненския свободен университет във връзка с добива на шистов газ, втория - снимана местност, където компанията Шервон е правила изследвания в Еквадор и за което е осъдена след години на милиардни обезщетения за замърсяване на Природата. Смята се че замърсяването е било умишлено...!

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 17:40 от Vox populi

# 411
Пратих писмо. Тези, които ще копират писмото да поправят двете правописни грешки!!!
                              Оправете го по-горе, едва ли съм единствената, която първо пише, после чете  Blush .

# 412
Здравейте, момичета!
Имате ли място за още една еко-фашистка при вас? Все още съм твърде заета да чета предишните ви теми - ще се озоря с четвъртата, но все и нея ще я дочета... от няколко месеца това правя  Laughing. Аз преживявам почти същите неща, които вие описвате, затова няма да навлизам в подробности и преповтаряне. Ще споделя съвсем дребна идейка, вместо "запис"- като разбрах, че не се рециклират химикалите, минах на моливи. Не може съвсем без химикали, но се оказва, че може да мине мнооого време, без въобще да ти дотрябва. За момента конкретен въпрос нямам, имам по-общ - как се справяте, когато трябва да прецените кое еко-зло е по-малкото? Например, плетенето от найлонови торбички и хартия - води се рециклиране, и все пак, очевидно е, че е по-правилно да занесеш вестниците на пункта, вместо да правиш от тях арт-предмети. А от друга страна, толкова е интересно да си правиш сам различни арт-красоти за дома, вместо да купуваш... защото действително сме станали от хомо сапиенс на хомо консуматорус  Mr. Green .
Някой беше споменал за домашна паста за зъби и се оплака, че парченцата от карамфил засядат по зъбите. Аз си намерих рецепта с хума, сода, сол, зехтин, ментов чай и ментови капки и нямам никакъв проблем, изчиства идеално зъбите, държи свежо повече време, даже четката за зъби е в по-добро състояние /ама искам дървена!!!/, да не говорим, че вече нямам болки по зъбите. Втора кутия домашна паста си правя и някои от околните я харесаха и ми искат рецептата  bowuu.

# 413
Аз си намерих рецепта с хума, сода, сол, зехтин, ментов чай и ментови капки и нямам никакъв проблем, изчиства идеално зъбите, държи свежо повече време, даже четката за зъби е в по-добро състояние /ама искам дървена!!!/, да не говорим, че вече нямам болки по зъбите. Втора кутия домашна паста си правя и някои от околните я харесаха и ми искат рецептата  bowuu.
А може ли точната рецепта  Simple Smile

# 414
  • София
... Втора кутия домашна паста си правя и някои от околните я харесаха и ми искат рецептата  bowuu.
А може ли точната рецепта  Simple Smile
и аз ще се радвам на рецепта Simple Smile

интересно ми е, някой ползва ли домашна паста  без сода?
аз в момента си мия зъбите с домашен сапун и ми е много хубаво Simple Smile

# 415
  • София
Къде мога да изхвърлям козметика, лекарства, батерии и др. дребни предмети?

# 416
Шанта, Мина, ето рецептата - копирам я, както си беше:
Продукти: 1 кутия хума,  1 ч. л. сол (най-добре природна, не йодирана, каменна или морска), 1/2 ч. л. сода, по желание няколко капки зехтин или каквото и да е олио (ако прекалите с количеството, по късно олиото се отделя от пастата на слой), няколко капки чисто ментово масло (при липса на такова, може да се използва вместо вода изстинал концентриран ментов чай). вода (или чай), колкото поеме хумата. Приготвяне: Продуктите се разбъркват постепенно, като се прибавят по реда на записване. Трябва да внимавате, тъй като хумата поема доста вода и намалява обема си значително, така че най добре да се приготвя в по-голям съд и след добро разбъркване се слага в кутия (с капак), в която ще я съхранявате. Консистенцията на пастата е като на крем. Нанася се на четката за зъби без вода.
Мина, не ми беше хрумвало че домашният сапун става и за зъби Laughing, още повече, че нямам на разположение такъв, вземам от Рефан - поне е ръчно правен. Определено си предпочитам обаче моята паста  Heart Eyes. Уточнение - аз си я правя и с ментов чай, и с ментови капки. Карат ме да я държа в хладилника, но ми се струва, че там губи от качествата си и все още не съм сигурна за идеалното съхраняване. Също така - намалих пропорциите наполовина и понеже не ми е ясно колко голяма кутия хума се иска, импровизирам. Има леко солен вкус. И ако някой ще се пробва, нали помните, че хума никога не се бърка с метални лъжици... 

# 417
Здравейте,

може би е ето тази рецептата за домашна паста за зъби.

http://ot-nishto-neshto.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

# 418
Suriyotay, благодаря много   bouquet
Когато се наканя да я направя, т.е като си купя ментовото масло, ще споделя впечатления  Simple Smile

# 419
  • София
Suriyotay, благодаря Simple Smile
само да ти кажа, ако се решиш на сапуна, недей да ползваш такъв на рефан - той не е домашен Wink
аз попаднах наскоро на тези два линка тук, тук  и тук
понеже имам проблеми със зъбите и моментално започнах - купила съм си някакъв Treselle, той не мирише толкова зле Simple Smile първата седмица ми беше странно, но после свикнах Simple Smile

Но търся някаква рецепта, че приятелят ми много страда по ментовия дъх на средството за измиване на зъбите Mr. Green

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 22:52 от Мина фон Вангел

Общи условия

Активация на акаунт