"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 404
  • 835
  •   1
Отговори
# 750
 Laughing Вяра, имам късмет, че не дойде противопожарната, то такъв дим излизаше  ooooh! И така хубаво се опуших цялата, че казвам на мъжа ми, че мириша на циганка днес Mr. Green

Сори за спама /радвам се, че са ви харесали торбичките  Simple Smile/

# 751
  • Пловдив
Кливия, ето:

Национална подписка в ПЛОВДИВ срещу проучването и добива на Шистов Газ
събота в 10:00 до 14 януари 2012 г. в 13:00

Цар Симеоновата градина, пред ПУ, пред Гранд и южната част на Пешеходния мост

# 752
Подписката само за Пловдив ли е?
Дайте координати и за другите градове, моля!

Аз пак за коледните елхи да си поспамя  Laughing
Сутринта се събудих с идеята да заведа детето в парка и там да украсим една елха.
После в течение на деня размислих, защото така няма да я вижда всеки ден, а само като ходим там.
Много дълго си поиграх с мисълта все пак да купя елха в саксия, но говорих с двама - трима продавачи и всички ми се видяха мошеници. Дори не можаха да ми кажат от кой разсадник са елхите.  newsm78   Дръвчетата не изглеждат като "растения в контейнер", а все едно са изтръгнати и посипани с пръст. Дори не мога да съм сигурна дали тази пръст не е от някъде другаде. За маркиране с конец и дума да не става.

Но в края на деня си реших проблема.  Grinning Сетих се, че дребната много харесва туя. Като види туя и винаги ходи я прегръща. Laughing

Купих и една туя в саксия ( Голяма радост беше!) и сега ще я украси със сламени играчки за елха. И догодина- живот и здраве, пак!  Peace

# 753
Госпожа Емилия - много хубави гирлянди стават от коричките на цитрусите.Хем са еко,хем красиви,хем ужаят.Разбира се може да си нанижете пуканки,шипки,сушени плодове и каквото се сетите още.
Кливия - торбички се оказаха "куча марка" Mr. Green.Изпрабвани са вече до към 2 кг.Оказа се ,че забравихме ония гадните найлонови и твойте на моменти спасяваха положението  bouquet

# 754
Вяра, ти ме разби   bouquet

Днес сутринта станах в 4, за да шия поредната порция торбички, този път за щерката за благотворителния базар за ЕГ "Пловдив". Мъжът ми ме попари с думите, че никой няма да си купи от моите торбички, защото нямали ширина и наистина ме разколеба. Обаче ти ми даваш криле  Simple Smile

Не зная дали вчера гледахте репортаж за "Зелена" елха-трима души въртят педалите, за да се освети елхата, а през деня акумулира слънчевата енергия- много готина идея  Simple Smile В София ще да е-не можах да хвана началото на репортажа.

Спирулинова, това за туята и на мен ми хрумна тази година-идеална е за целта  Peace /Апропо, не ти виждам фамилията в ника, а много ми харесваше/

Ако знаете как съм се радвала на снощния дъжд, даже излязох на терасата по нощите да му се любувам и да подишам свежия въздух.

# 755
А туята става ли за отглеждане у дома - без двор?
Аз май реших, че няма да имаме тази година елха, а за другата имам една година да измисля каква ще е елхата - примерно собственоръчно направена.
Вчера по детските новини репортажа беше точно за това което аз писах за елхите - как се използват замърсяващи почвата препарати и колко много елхи са това. Тези новини понякога ме дразнят, защото могат да набиват разни неща в главите на децата, които не са съвсем така, но този път съм доволна  Sunglasses
Кливия какви са тези торбички, дай да ги видим  Hug

# 756
Шанта, става за отглеждане, но на терасата, на открито някъде. В зависимост от темпото на растежа й, трябва да се пресажда от време на време. Да речем през 2 години поне, тъй като персонално с нея, растат и корените й.
Освен това от един собственик на разсадник за иглолистни зная, че е желателно туята да е в керамична саксия, макар че те са и по-скъпи, защото пластмасовите замръзват в студовете и това се отразява на корените на туята.

# 757
Шанта, става за отглеждане, но на терасата, на открито някъде. В зависимост от темпото на растежа й, трябва да се пресажда от време на време. Да речем през 2 години поне, тъй като персонално с нея, растат и корените й.
Освен това от един собственик на разсадник за иглолистни зная, че е желателно туята да е в керамична саксия, макар че те са и по-скъпи, защото пластмасовите замръзват в студовете и това се отразява на корените на туята.

Tzarina, благодаря! Терасата ни е южна и слънчева, няма покрив обаче, тоест зимата ще е изложена директно на атм. условия;)
Остава и да я намеря, защото стайната ела (не че имаше мн време за търсене...) се оказа, че ще я има напролет.

# 758
Туите вътре няма да виреят. Само навън. Аз имам над 20 туи в двора си, високи по 2 метра вече. Зимно време там понякога стига до -20, а лятно време горките са облещени на най-якото слънце и припек. Редовното поливане и от време на време подхранване с тор за иглолистни вършат чудесна работа. В жегите обаче не я обливайте с вода, защото ще изгори. Дъждовете лятно време достатъчно ще си я мокрят.
Аз моите туи ги пръскам понякога с маркуча, но винаги е след 20 часа вечер и то не обилно.

# 759
Шанта, защо не пробваш? Гледам, че туите ги продават в саксии, мисля че ще издържи и вкъщи, и навън. Освен това не са скъпи, в Бг малките са по 3 лв-сладурчета са големи. Аз си засадих една на вилата и много ме радва  Simple Smile

Торбичките ги уших от тапети, но нямах време да ги снимам  Confused

# 760
Като заговорихте отново за елхите, виж те на какво попаднах наскоро!
Коледна елха

Иначе, малко ме е яд, че не се сетих и аз по-рано за този вариант, защото вече си взехме изкуствена! Rolling Eyes

# 761
Вяра Вики, благодаря за идеята!  Hug Ние с подобни неща украсяваме. Най- новото увлечение на дребната в момента е да рисува човечета върху фъстъци с черупки. Стават много ефектни.

Кливия, и на мен ми стана интересно за тези  торбички. Специален тапет ли използва?
"Спиролинова" го оставих, защото е много дълго и хората го бъркат със спирулина, пък аз дори не съм опитвала такава. Joy

Туята не е стайно растения, поне не тази, която аз купих. ( Туя Смарагд) Но има и стайни разновидности. Преди години имах такава.
Ще я държа на неостъклен балкон, на перваз, за да и се радваме.
И на мен ми се струва, че трябва да е в керамична саксия. Първоначалната ми идея беше да я засадя в каквато имам- пластмасова и да увия саксията в кокосова вата, за да не измръзне. Какво ще кажете?

Туи има в Мосю Бриколаж- малките са 4, по- големите - 10 лв.

# 762
Ама тя туята не мръзне, поне аз така знам, тя си е студоустойчив вид  Peace

Тапетите бяха 2 вида, не са специални, от Баумакс по 2-3 лв рулото, едните дръжки ги направих от канап, другите от нещо като лико в цвят сьомга. Дано някой ги снима на базара, че да ви ги покажа  Simple Smile Повече не ми се шият, на края на силите си съм.

# 763
Саксията не е проблем, дано намерим туя  Hug Значи ще се надявам да си живее на терасата и ще я вкарваме само за Коледа  Party

Най- новото увлечение на дребната в момента е да рисува човечета върху фъстъци с черупки. Стават много ефектни.

Супер, мерси, че сподели, никога нямаше да ми хрумне, а имаме цяла торба Simple Smile

# 764
Шанта, не я вкарвайте вътре.
И Кливия ти е написала, че това студоустойчиво иглолистно. Тя е за навън. От това вкарване и изкарване и то на различни температури ще пожълтее и няма да успее да се адаптира.
Туята е за навън, еднозначно.
Кливия, аз не съм голяма майсторица, ама ми стана интересно за тези торбички. Много ли време отнема направата на 10-на такива?

Общи условия

Активация на акаунт