"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 421
  • 835
  •   1
Отговори
# 555
Айде, казвайте отговорите на въпросите ми и ще взема за всички желаещи пловдивчани? Simple Smile Само не знам как ще ги донесем до тук  Laughing

Търся, ти взе ли си вече? Колко е голям? Ще проверяват ли после? Simple Smile

# 556
  • Пловдив
 Joy Joy Joy

Жени, в теб ни е надеждата.  Peace
На мен ми не пречи размера...мен ми тряя за село... Wink И само един.  Flutter

# 557
И аз чакам отговор от един софийска връзка.На 29 се каня да ходя в София с Пежо партнер.
Казвайте става ли ми колата?

# 558
  • София (Възраждане)
Компостери към момента не се раздават, просто се събират данни на желаещи, мисля че срокът е до нова година, така че транспортът може да се гласи за друг сезон Wink

# 559
Момичета, чу се, че потреблението на найлонови торбички е спаднало със 70 %. Тази новина толкова ми харесва! А хората взеха да ми носят всякакви кутийки, кашончета, опаковки - мързи ги нещо лично да рециклират, но поне на мен носят, а това е такъв напредък! Почвам да ставам категоричен опитимст по отношение на еко-бъдещето.

# 560
То ние хубаво изхвърляме разделно, но аз забелязвам че в контейнер за пластмаса например , има кашони. Какво се случва след това? Да не би някой да си играе да ги дели?! Предполагам че като всичко е смесено пак ги хвърлят в общия боклук.

# 561
Да не би някой да си играе да ги дели?!

Да, ръчно се разделят.

# 562
Ще ви следя. Hug

# 563
То ние хубаво изхвърляме разделно, но аз забелязвам че в контейнер за пластмаса например , има кашони. Какво се случва след това? Да не би някой да си играе да ги дели?! Предполагам че като всичко е смесено пак ги хвърлят в общия боклук.

В нашия град ги виждах как събират боклука от трите цвята кофи в общ камион... Не, че е проблем да се сепарират след това ръчно, но ако ги смесват, защо тогава да ги събираме отделно?   Thinking

# 564
Стига сте му мислили, момичета  Grinning, на Екопак и ко. това им е работата - да зареждат 27-те ни завода за рециклиране, то остава и да не се сортира материалът... Въпросът е за усвовяване на нови поведенчески модели по отношение на боклука. Не че е лесно. Аз също имам какво да кажа на тема съдържание и извозване на контейнерите, но то си е ясно накъде вървят нещата - просто ние свикваме първи да действаме  правилно, а по-бавните - по нашите стъпки в индианска нишка. Чудо голямо. Ако има кой да показва, околните свикват, докато се усетим.  Така че да показваме! Аз се заех вече с коледните подаръци, като почнах от дребосъците - днес съм купила две дървени играчки. Откак ви чета, само дървени купувам  Joy, ще вземат да пропищят майките от толкова дървения, но ще ги свикна, надявам се  Peace /мен пък ме сърби всичките пластмасови разнотии, дето се водят "страхотни" детски играчки, да ги изхвърля безвъзвратно в жълтия контейнер  Mr. Green/. Каня се да си направя домашно червило и да опитам няколко рецепти с маслата на Икаров и етеричните.
Да ви питам за следното:
Кое веро все пак е най-добре да използвам за момента - Фрош ли?
Какво е мнението ви за ръчните сапуни на Рефан? Прекрасни са, вчера си купих един със смокиня и фрезия, ама се чудя колко точно е еко.
Косата ми не може да свикне май с хумата и оцета. Някакви идеи? Ужасно много искам да се отърва от шампоаните за коса. С всичко друго успях да се справя, само с това блокирам  Sad.

# 565

Не. Заблуда е, че Фрош са биоразградими.
Купи си Грюн Грийн. Препаратът им за съдове е страхотен и е напълно биоразградим. Другите им продукти също са чудесни.
Ето го препаратът за съдове:

# 566
Мерси, Sourcherry,   bouquet, къде да го търся?

# 567
Каня се да си направя домашно червило и да опитам няколко рецепти с маслата на Икаров и етеричните.
Да ви питам за следното:
Какво е мнението ви за ръчните сапуни на Рефан? Прекрасни са, вчера си купих един със смокиня и фрезия, ама се чудя колко точно е еко.
Косата ми не може да свикне май с хумата и оцета. Някакви идеи? Ужасно много искам да се отърва от шампоаните за коса. С всичко друго успях да се справя, само с това блокирам  Sad.

Много ми допадна това което казваш за примера...   Simple Smile

Относно маслата на Икаров навремето ги ползвах, но сега не бих се върнала към тях освен ако нямам друга алтернатива... След ползване на други, разликата се забелязва...

За верото - нищо ме мога да кажа... В БГ ползвах Фрош, но сега какво има на пазара, незнам...

За сапуните на Рефан, не съм ползвала, но тези аромати, които си цитирала ме навеждат на мисълта, че едва ли им е много натуралното на сапуните, щото най-малкото са използвали за аромат не етерични масла (смокиня и фрезия просто няма) а синтетични аромати...

За алтернатива на шампоана, ето това е изпитано при мен и работи чудесно.
http://desilifestyle.net/category/%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80 … 0%b8%d0%ba%d0%b0/

Peace

# 568
А за препаратите на Май Планет какво ви е мнението?
Не течния за пране, а за почистващите.

Грюн Грийн ли са по добри или са равностойни?

Май Планет имат и бебешки течен препарат за пране. Сравнен с Бамбино Мио кой е по еко?

Найлоновите торбички в контейнера за пластмаса ли да изхвърлям? Досега ги хвърлях в общия боклук.

Детето много се запали по това разделно събиране на боклука. Интересно му е и ако от сега така свикне , цял живот така ще си събира боклука. Трябва да си купя синя, жълта и зелена кофа и да го науча там да хвърля. Засега събирам в торби.

# 569
Мини Маус, знам го уж този метод със содата и оцета, ама не съм пробвала - зарибиха ме с хумата, та добре че ти ме подсети с този красив блог, ще пробвам до дни   bouquet.
Би ли споделила какви масла ползваш ти? Интересно ми е. Знам, че в България продуктите не са най-доброто - Фрошът не е немски, а чешки и пр.; имам един американски гел за устни, с който нищо, дори от Орифлейм, не може да се мери /този на Орифлейм по-скоро ме вдъхновява да го пробвам като лепило  Joy /, така че такава разлика ще я разбера... и ако не намеря алтератива на Икаров, ще си продължа с тях. Апропо, някой да не си помисли, че продължавам да порзвам бяла козметика, като говоря за Орифлейм - не, не, това си е минало, просто са останали два-три продукта все още неизхвърлени.
Зе Рефан вероятно си права. А планирах да откажа фамилията от другите видове сапуни, та да си мият ръцете волю-неволю само с ръчно правен  Mr. Green...  Може би все пак Рефан е по-еко от всичко друго купешко.
А н и, купувай кофите, и аз такива идеи имам, ама за работа  Joy.  Пластмасовите торбички са за жълтия контейнер, да. Ама ги плетем и съм раздвоена - уж плетените от торбички неща се водят рециклиране, ама май по-добре реално рециклиране... та накрая плетеното може да се озове в жълтия контейнер  no. И без друго не обичам да съм заобиколена от синтетични неща. Мислех си да си правя фотоалбум от материали за рециклиране, но на работа попадна един само от естествени материали - например шушулки и царевична коса. Ужасно ми хареса и се замислих дали си струва моя да го правя от синтетика - по-добре в контейнера синтетиката!

Общи условия

Активация на акаунт