"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 410
  • 835
  •   1
Отговори
# 600
Дедо, може ли подробности за праха на Май планет? Аз използвам детски за дрехите на детето, в картонена кутия 1840г. За нея ли става въпрос или някаква по-голяма?

# 601
На мен цената на Май планет в Карфур ми се видя съмнително ниска и сравних пакета с този от гръцкия сайт. Има различия, макар и малки.

За малката опаковка вдясно става дума. На българската има още един надпис My Planet в черно долу
Възможно ли е да е защото е произведен за износ ( за България)?  Rolling Eyes Или си внушавам?

# 602
Госпожа Емилия Спиролинова, потърси държава производител на опаковката и ще ти се доизясни. Аз от един и същи магазин на Карфур съм купувала на една и съща марка памперси, пък се оказват съвсем различни като ги отворя.  Laughing Накрая открих, че едните са произведени в Германия, а другите в Чехия. Wink

# 603
Някой ползвал ли е препаратите за пране на  Sonett или Ecover?

# 604
Аз съм ползвала на Sonett продуктите за пране. От праха не съм доволна. Залепва в отвора за прах на пералнята и после няма махане Sad
Не мога да кажа суперлативи и относно течния им препарат.
Ползвам на Frosh - лимон и съм много доволна, а за омекотител - лимонена киселина.

# 605
  • При децата ми
Ползвам на Frosh - лимон и съм много доволна, а за омекотител - лимонена киселина.

Може ли малко повече информация за лимонената киселина? Тук четох за содата, като омекотител, но за лимонената киселина незнаех. Rolling Eyes Какво количество се слага?

# 606

Имам въпроси:
1. Ползвате ли омекотетител? Какъв? Аз ползвах на Фрош, но се чудя дали да купувам пак!

2. С какво почиствате фурните? Като я чистя с препарат , колкото и да забърсвам после с чиста кърпа все си остава от препарата предполагам. А после като готвя нещо, как ли се отразява той на храната! Затова се чудя с какво най безвредно да почиствам.

3. Ползвате ли нещо за избелване, за петна в пералните?

1.Аз спрях с омекотителите вече.Имам на Май планет бебешки.Ползвала съм на Фрош,но един път ми се пресече и го спрях от употреба.
2.Фурната ми се налага все по -рядко да я чистя Simple Smile.Ако печа месо го слагам в пликове за печене и така фурната ми остава чиста.Иначе ако трябва да я "плакна " от препарата използвам пулверизатора за цветя и пръскам яко Laughing вътре.После попивам с парцал и кофа Mr. Green
3.Избелване със сода и засега бива.На някои  от течните препарати ,които ползвам пише, че за  петна може предварително със самия препарат да се намаже петното.Имам резултат.

# 607
Може ли малко повече информация за лимонената киселина? Тук четох за содата, като омекотител, но за лимонената киселина незнаех. Rolling Eyes Какво количество се слага?

слагам на око, приблизително 1 чаена лъжичка, но не с връх, на една пералня. Това е достатъчно в София. За много твърда вида е добре да се сложи повече.
Содата ползвам, когато прането е само бяло.

# 608
Аз съм ползвала на Sonett продуктите за пране. От праха не съм доволна. Залепва в отвора за прах на пералнята и после няма махане Sad
Не мога да кажа суперлативи и относно течния им препарат.

и аз пробвах Sonett и не останах доволна. Още повече, че бяха доста парите защото накупих 5-6 различни препарата. Прехвалиха ми ги в темата за био-препаратите. Засега оставам с My Planet. На Ecover бях провала таблетки за миялна - също не ме очароваха.

# 609
Здравете, попрочитам от време на време, но не съм срещала дали сте обсъждали прапарата за пране АлмаВим. Тук намирам само това за сега, в Карфура не знаех за това MyPlanet, аз също ползвам за съдове Фрош, ако е само рекламна измама               Thinking. Има една фирма белгийска Eco cleaner, имат страхотни ензими за почистване, даже и за съдове могат да се ползват.
 Хумата за коса върши страхотна работа, аи сега нали станаха модерни Хенна плюс

# 610
Аз на АлмаВин съм използвала препарата за почистване на баня и този за съдове и съм доволна!  bouquet

# 611
Искам да попитам тези, които ползват енергоспестяващи крушки - усещате ли някаква миризма, когато крушката работи? Днес сложих нова такава и след известно време в стаята миришеше на нещо, не мога да определя на какво, но е още по-силно като се приближавам към крушката. Затова съм убедена, че е от нея.

# 612
Не съм усещала миризма досега. Да не е дефектна, ако имаш друга по-добре я смени, според мен не би трябвало да мирише.  Thinking

# 613
Искам да попитам тези, които ползват енергоспестяващи крушки - усещате ли някаква миризма, когато крушката работи? Днес сложих нова такава и след известно време в стаята миришеше на нещо, не мога да определя на какво, но е още по-силно като се приближавам към крушката. Затова съм убедена, че е от нея.
Не ползвам. Не е чудно, че мирише. Те са по- замърсяващи от конвенционалните даже.
Въобще, въпросът с крушките е добре разгледан във филма. "Купи, хвърли, купи."
Горещо го препоръчвам!  Peace

Мен живо ме вълнува въпросът с осветлението, защото разбирам, че всички са маскари, както казва един известен герой. Засега най- приемлива ми се струва идеята за светодиодните крушки, но не съм ги разучила, пък и не съм по техническата част.

# 614
Поразрових се аз и попаднах на това. Същата марка енергоспестяваща крушка съм купила - Реалукс.
Иначе сложих най-обикновена крушка и си реших проблема. Не знам дали ще се върна към енергоспестяващите.

Общи условия

Активация на акаунт