"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 523
  • 835
  •   1
Отговори
# 705
Моето дете почна да мрънка за украсена елха с подаръци в къщи. Да хвана и аз да потърся някое борче около блока, което да украсим  Laughing А, за клонките какво мислите? Дали не може да се спретне нещо като елха, но само от клонки? Може би с някакъв картон за основа Thinking

Е, имитацията на сняг върху елхата с памук си е класика  Simple Smile

# 706
tzarina, елхата ти е чудесна! Един ден, когато имаме двор и ние ще си посеем дръвче и ще го украсяваме на вън! Много ми харесва!   bouquet

# 707
  • Пловдив
Някъде съм чела за повторно използване на водата  от пералнята за измиване на тоалетната. Аз доста пера и се замислих над проблема. Водата от пералнята в резервоар ли се събира? Или директно се излива в тоалетната? Ами тогава какво става ако някой ползва тоалетната и тръгне и пералнята да пуска вода? Вие имате ли идеи или някой да е пробвал? Simple Smile

# 708
Янтра, нещо не ти разбирам въпроса.  newsm78 Изводът от пералнята при нас във всички къщи и апартаменти, в които сме живели е директно включен в мръсния канал и не е имало опция да се събира водата.

Елхата на tzarina е прекрасна!  Heart Eyes

JeniB, аз мисля да си взема (безплатно) няколко нападали клонки от един магазин, в който продават елхи. Виждам, че хората го правят. А клонките и без друго ги изхвърлят. Можеш да ги направиш на венец или просто легнали и украсени на някой скрин, странична масичка или нещо такова.

# 709
  • Пловдив
Янтра, нещо не ти разбирам въпроса.  newsm78 Изводът от пералнята при нас във всички къщи и апартаменти, в които сме живели е директно включен в мръсния канал и не е имало опция да се събира водата.
Тъй де, отива в мръсния канал, нали сме еко, чудя се дали мога да я използвам пак Simple Smile

# 710
Е, аз явно не съм чак толкоз еко.  Sunglasses Не бих рискувала да събирам водата в някакви съдове. Отделно, че няма къде да ги съхранявам, а и малко любопитно дете щъка наоколо. Не, мерси!  Stop А пък по договор (за наем) нямаме и право на такива експерименти.

# 711
tzarina, елхата ти е чудесна! Един ден, когато имаме двор и ние ще си посеем дръвче и ще го украсяваме на вън! Много ми харесва!   bouquet
...
Елхата на tzarina е прекрасна!  Heart Eyes...
Момичета, благодаря ви. Това е стара снимка, от преди 2 години. Сега моята нормандска красавица е още по-голяма и кичеста. И още не е украсена, защото не сме си ходили две поредни седмици. Тази събота ще я накича с голям кеф.

# 712
Някъде съм чела за повторно използване на водата  от пералнята за измиване на тоалетната. Аз доста пера и се замислих над проблема. Водата от пералнята в резервоар ли се събира? Или директно се излива в тоалетната? Ами тогава какво става ако някой ползва тоалетната и тръгне и пералнята да пуска вода? Вие имате ли идеи или някой да е пробвал? Simple Smile

Моята (както и всяка друга) пералня си има маркуче за извеждане на мръсната вода, което зауства в по-голяма тръба, отново за мръсна вода... Чистата вода за пералнята и тоалетната ми идват от различни тръби и не си пречат... А няма абсолютно никакъв начин да се смесят мръсната вода от едното с чистата от другото... Хора, при които пералнята не е заустена никъде, могат да го направят като завържат маркучето към тоалетната чиния, над мивка или където си поискат... Имах един неприятен момент, при който пералнята си изскуба маркуча при центрофугиране и я заварих как разсипва мръсната вода из кухнята... Всеки може да събира водата където прецени, но лично не смятам, че е удачно и не съм го правила...

# 713
  • Пловдив
Не ме разбирате Simple Smile Не искам да го правя аматьорски с открити съдове, които децата да могат да разлеят Simple Smile Искам директно да променя къде се свързва маркуча на пералнята Simple Smile И веднъж направено да не го пипам с години, не на всяко пускане на пералнята да дебна с кофата Simple Smile Сега на мен пералнята и сушилнята са ми свързани с техен си, собствен мръсен канал, който слиза надолу в общия колектор. Имам отделно перално помещение, което ми е точно до едната тоалетна, дели ги една стена. Мисля си, да пуснем тръбите през дупка в стената и после.... после евентуално да има резервоар за водата от пералнята и сушилнята или пък да ги свържа с тоалетната чиния .... някак си.... Въобще не става дума за кофи и легени, искам кардинален подход, развихрете си ЕКО въображението.

На всичкото отгоре от сушилнята излиза относително чиста вода, кондензирана.

# 714
  • Велико Търново
Янтра, и аз съм мислила за подобни рационализации, но така и недостигнах до нещо хем практично, хем еко. Та ще се радвам, ако някой сподели нещо в тази насока. Единственото, което правя е да събирам водата от сушилнята и с нея се чисти едно външно стълбище.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 11:16 от beleva

# 715
Конденза от моята сушилня се събира в една туба (от сушилнята) и като се напълни я вадя и си поливам градинката.

# 716
  • Пловдив
Конденза от моята сушилня се събира в една туба (от сушилнята) и като се напълни я вадя и си поливам градинката.
И моята има туба, обаче мързеливо откачих отзад маркучето и го свързах с мръсния канал, да не се налага да изпразвам тубата.

# 717
Сигурно трябва да се заеме някой технически грамотен, каквато аз не съм... Едва ли е трудно да се измисли в какво и как да се събира мръсната вода, най-добре в нещо като казанче... От него трябва мръсната вода да ходи в тоалетната, но не ми е ясен принципа, защото пералнята зауства ниско долу, а водата за тоалетната чиния трябва да дойде някъде отгоре... Бе кво го мисля, не ми е ясно...  Laughing

# 718
Въобще не става дума за кофи и легени, искам кардинален подход, развихрете си ЕКО въображението.
                          Въображението си го развихрям непрекъснато, но финансовото въображение ми липсва. Като за начало при мама сме вързали маркуча на пералнята  да се изсипва в тоалетната. Като зареди пералнята и я пусне почиства и тоалета, пък водата от пералнята го измива по някое време. Това е от 10 години и мисля че поне малко пести.
                          Може да погледнеш тази тема, ако не ти даде решение може да те насочи към идея или друго място:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=321444.0

# 719
Някой знае ли откъде могат да се намерят големи стъклени буркани с широки гърла? Иска ми се един за сирене 2литра и още един-два за туршии по 5-10литра.
                           А мая за сирене откъде взимаш? Много ми се иска да правя и аз домашно сирене.

Но за хора, консумиращи мляко е много несправедливо да ги принуждават да си го купуват с такава опаковка.
                           Търся човек (бабичка), която продава (наливно) домашно мляко около района на Борово, Бъкстон, Красно село, Манастирски ливади... Може на лични. Знам къде имаше преди, но сега не намирам.

Диодните лампички са най-добре, но са скъпи и мисля с малка мощност, но пък имат 10 години гаранция.
                           Преди 7-8 години си купих енергоспестяващи крушки, досега само една изгоря и то защото мама я е пипнала с ръка, докато я почиства. Никога не е имало миризма, или друго. Четох няколко статии какво точно да търся, фирми, схеми на ватове и цветове на светлини и досега съм доволна от всичко, което купих. Ако трябва пак да купувам не знам как ще изчета отново всичко  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт