МАРТенска тайфа 2009г

• 29 455
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Честит Рожден Ден на Стелито и Рая!Да са живи и здрави и все усмихнати! newsm67

Днес е благовещение-честит празник!

Elwing JoyТези "шишарки" белите и ние сме ги отработили.Наскоро се бях заблеяла нещо на страни и той човека тъй хубаво си я трошеше "шишарката",направи я на прах,като имаше и под ноктите даже. Sick

# 571
Честито на рожденниците от миналите дни и от днес - Кали, Тео, Стели, Рая, Миро и Илия (дано не пропускам някой). Да са много здрави и засмяни, много щастливи, безгрижни, обичани, весели...

Като ви чета за тези пубертети ... Ами то всяко дете си минава през такива периоди, дори и по-големите. И Гого от време на време влиза във фаза и почва да се цупи, да се муси, а Ники пък още по-често. Не че не се нервирам, ама някак го приемам за нормално вече. Обаче, разбираемо е, че са изнервени периоди!

Аз също много се смях на случките с алтернативните храни да го наречем Simple Smile Не ни се е случвало досега, но не сме застраховани де.

Рила, никога не сме имали проблеми с излизане на атрибутите извън гърнетата и на двете момчета, явно наистина дупката на гърнето е малка.

Шу, много се смях на сладоледения камион и разказите за Яна, но на теб сигурно не ти е смешно де. Да се оправя бързо окото ти пожелавам.

Аз правих тези дни втората си торта - свекърва ми имаше рожден ден в сряда и утре ще празнуваме и й бях обещала торта. С нея искам да поздравя и рожденниците. Не знам на вкус каква е, но това е видът й, дано се хареса:

# 572
Честит рожден ден на Стела! Да е здрава, усмихната  и да радва мама и тати!   Честит рожден ден и на адашката Рая!    bouquet

СЗА, поздравления за тортата - прекрасна е! Аз не съм се и съмнявала, че ти и Вероник може да се изложите в нещо такова, така че...очаквани са поздравленията! Peace

Рая също има моменти на тръшкане, но успявам да я забаламосам в повечето случаи...ама ако вземе да реве и изпусна момента - нищо не е в състояние да я накара да направи това, което е нужно, или правилно. Тогава просто я оставям да пореве, като гледам да не се ядосвам, а да покажа спокойствие и виждам, че работи и след 2 мин. тя идва да се гушка и да се успокоява... та не знам доколко подобно поведение е оправдано, ама на този етап това помага в налагането ѝ над нас. Макар че, това се случва рядко - в повечето случаи я оставям да стане на нейното. Peace

# 573
  • София
Здравейте мили момичета и честит ви празник!!!!!!
Дойде време и ние да почерпим - в отбора на 2 годишните!!!!
По случай слънчевия ден и прекрасния празник, черпя всяка от вас с чудно красива пролетна торта:

Честит РД и на Цвекта Кокетка - да си жива и здрава, все така прекрасна и много обичана!!!!!
Хубав ден, много усмивки и празнично настроение и благодаря за милите пожелания!!!!!!!!!!

# 574
Роси, да ти е жива и здрава порасналата рожденичка Стела!!! Много весел празник да имате   bouquet
Честито и на вчерашните рожденици Станимир и Илия!

СЗА, чудесна торта!

# 575
Привет и от нас Hug

Честит ден ден на Стеличка и Рая  bouquet
Ура, ура, ние сме здравички (да не чуе Дявола Peace), гърления секрет за скарлатината на Ели е отрицателен и от вчера вече си е вкъщи (отделих я от Коко и тази седмица до излизането на резултатите спеше вечер при баба си Grinning).
На мен понеделник сутринта ми е свободна Peace , ако решите нещо за понеделник сутринта за среща някъде ще дойдем с Коки Peace Simple Smile
Пишете само къде и в колко часа Peace
Неделята, няма да се класираме за срещата, тя ни е деня за мен и мъжа ми, децата са при бабите си Grinning Grinning и я отделяме цялата само за нас двамата:)

bouquet

# 576
ЧРД на Стела и Рая  bouquet! newsm67
Да са живи и здрави и голяма радост за мама и тати!

Честит РД - Цвекта Кокетка!   bouquet

Мерси за идеите за ходене на гърне (някой от тях не биха могли даже да ми хрумнат) и явно нашите гърнета не стават, сега като купувам ще се огледам да е вдигнато достатъчно отпред и да е по-големичко гърнето!  Hug

Колкото до кучешката храна - не сме имали за гранулите проблеми, но редовно се просва да пие вода от купата му! Единия път се просна в парка и се опита да пие от локва, но бързо разбра, че това се харесва само на кучето  Crazy Mr. Green!

# 577
Честит рожден ден на всичко рожденици днес  bouquet newsm30 newsm59

Рила като каза за вашия проблем с гърнето се сетих Боян как го бяха научили в яслата, като седнеше на гърнето и почваше да вика "Пишките вътрее". И аз купувах за него гърне, което да по-повдигнато отпред.
Елвинг камиона е едно бушче, което обикаля из улиците и свири. Продава сладолед от машина и всякакъв от фризер, на мен много ми харесва мелодията и винаги ми повдига настроението, като го чуя.

Ние вчера вяхме на море Mr. Green Мъж ми нали работи в едно селце до морето и вчера, в свободния си ден искаше да отиде да свърши малко работа, че много са се затрупали и ние се присламчихме. Ми много хубаво там. Е морето... не е точно както си го представяте, но поне се видя вода и замириса на водорасли. Но иначе селцето е разкошно, живеят предимно богати възрастни хора, има много луксозни старчески домове, много китни "котиджи" и гигантски къщи. Докато се разхождахме, мина пощальона, който с огромна усмивка ме поздрави. Уцелихме пазарен ден и си купихме домашен хляб Heart Eyes. На крайбрежната имаше страхотна градинка и Яна си отигра, после хапнахме в една кръчма на брега и се прибрахме. Взехме Боян от училище и ги заведохме в магазин за играчки, че си бях наумила да купя на Яна една кола с дръжка, в която може да се вози без проблем и с превързаната ръка. Тя обаче не прояви никакъв интерес и не я взех. Толкова ми се иска да напълня двора с всякакви люлки, пързалки, къщи и тн. , но така им се ядосах на цените, че няма Crossing Arms затова пък и купихме "ако", това са едни гумени неща които са много изродски на пипане и тя така ги нарича. попринцип винаги във всеки магазин си играе с тях, но този път като каза "искаааам" и не устояхме. Мен ме е подгонило едно чувство за вина, че всичко и се върти около ангажиментите на другите и операциите и тя реално няма много възможност за забавление и по случая днес я заведох на плей група. Онази с естествените материали. много се забавлява детето. Има толкова много интересни неща, че да си призная ме мързи да ги описвам, но ще спомена някои. Имаше домашен пластелин, пясъчник, колела, уреди за боядисване на стени, един гигантски леген с вода , който стана цялата мокра, но я оставих да се маже на воля. По едно време изкараха плодове и направиха пикник. после пък застлаха с хартия, извадиха едни тави с боя и оставиха децата да стъпват вътре и да оставят цветни следи с боси крачета, Яна отказа, но и не я насилвах Mr. Green После пяхме песнички, подредихме и се разотидохме. И на мен ми се отрази добре, шефката дойде да си поговорим за Яна и за мен, как сме и тн. Похвалиха ми езика Mr. Green После с друга служителка(приятна млада негърка) обсъдихме магазините, намаленията и качеството на дрехите. Тя се възхити от екипчето на Яна, която беше с еднакъв цвят и цветя на блузката и чорапогащника и пасващо дънково сукманче със същите цветя за копчета и факта че не е розово. Та така, приятно беше.
тук всичко е цъфнало, аз отворих сезона на косенето и окосих отпред и отзад градинките и сега си чакам лалетата, божурите, маковете и каквото там още ще цъфти Heart Eyes

Ох сигурно ви досадих, нямам много с кого да споделя. Моите приятели са от много години тук и не ги впечатляват вече тези неща, а новодошлите са толкова негативно настроени и ужасно мрънкат, че не им харесвало, че някакси не мога много да си споделям въодушевлението от цъфналите цветя Rolling Eyes
Лек ден на всички Hug

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 15:28 от Шу

# 578
  • София
Честит рожден ден на Стела!Роси, да ви е много здраварумна, добра и щастлива! Весело празнуване!
Похвалвам Дума, СЗА и Вероники- страахотни торти!
СЗА- завид за листенцата! Готовия фондан много добре ли се огъва и разтяга-като гледам какви плетеници правиш? Лепне ли, доомесваш ли го с нещо и на вкус като правения ли е? Аз не ти отговорих за рисуването, ама не съм рисувала торти.
Мога да определя среща за
неделя - 17:30ч.,  Сити Център (молът до х-л Хемус),  на входа, който е към парка.

Цветка, честит рожден ден и на теб! Да си много здрава и засмяна, всичко което желаеш да ти сбъдва!

Ох, какво четох онзи ден - да не налагам големи забрани на детето, че като не си изживее бебешкия пубертет и е послушно дете- няма да му е добре. И сега ме е много страх да не съм някаква властна майка. Мария проявява капризи и лудории понякога, но не ги оценявам като много... страшни. Аз пък от своя страна налагам да се спазват някакви правила- да се яде само на масата например и по 3 бонбона след ясла и .... не се сещам още какво беше. Малки ли са още за такива правила?
Шу, невероятен разказ с мнага аромат. Първо ми замириса на море, после на бира с пържени картофи и най накрая на окосена трева- много хубава разходка Hug

# 579
  • София
 Честит рожден ден на прекрасната Стела  bdbaloni Желаем и цялото щастие на земята, здраве, късмет и с лекота да постига каквото си науми (понякога за ужас на родителите си вероятно  Wink) Роси, пожелавам ви във всичките дни, в които празнувате да си изкарате страхотно и да съхраните невероятни спомени от празника!!!

Честит рожден ден и на голямата ни рожденичка cvetka  newsm67 Бъди здрава, весела, глезена от мъжете си и все така креативна. Весел празник днес!!!

Шу, не само, че не ми досади поста ти, а напротив - много ми е приятно да чета подобни неща. Нямам търпение да приключа с работата, за да мръднем и ние малко нанякъде, че ми писна това еднообразие.
 Чувството за вина и мен ме гони напоследък  Sad Криво ми е, че покрай работата не се занимавам много с децата и Тео като поиска детско например, му пускам да гледа, за да мога аз през това време да работя. Успокоявам се сама, че не всеки месец е така, а само сега покрай годишното приключване.

.... Аз пък от своя страна налагам да се спазват някакви правила- да се яде само на масата например и по 3 бонбона след ясла и .... не се сещам още какво беше. Малки ли са още за такива правила?
Според мен не са малки и аз така практикувам с Тео, а и с Ники също съм го правила (и продължавам до днес). Мисля си, че трябва да има някакви граници и децата да свикват да се съобразяват с тях доколкото могат.

За срещата сме първи пушки  Mr. Green

# 580
  • София
Да ви питам, малко летен въпрос (току що уредихме тазгодишното море Party )
От къде купувате и какви бебешки бански?
Уточнявам, че дребния не ползва гърне, не си казва кога му се пишка, абе бебе си е в това отношение още. А и не съм сигурна до началото на юни дали ще има някаква промяна.
Освен някакви памперс-гащи искам да му взема и цял бански, който пази от слънцето (Рила май беше писала за такива)

Благодаря ви предварително!

# 581
Честито на днешните рожденници, да са здравички и разкошно детство да съхранят в сърцата си.

Днес моите дечковци си поискаха спагети. Много обичат да връзват възли и да ги смучат докато си държат ушите. Резултатът е, че мама пие едно голямо за нерви и ги бухва в банята за основно почистване.  Laughing Хитът е, че Нинката заспа над чинията и си топна челото в доматения сос.  hahaha

Страхотни торти, бе мацки!!! Откъде купувате ковертюра за украсата, или сами си го правите? Ще ми се да изненадам свеката за Цветница  Thinking

# 582
Oooo, Шу, прииска ми се да съм в Англия сега! Толкова увлекателно и пластично разказваш! И камиона си представих и плейгрупата и морето и пощальона - страхотно! Съвсем сериозно трябва да издадеш книга като се решиш!
Що не вземеш да си копираш постовете от форума и да си ги запазиш - направо имаш дар слово! А не се знае след време дали няма да го осъществиш!

Вероники, тортите са уникални! Направо майсторлък и мерак си трябва за такова нещо, браво на теб!

Животинче, целите бански бях взела от немските магазини - бяха по 14 лв. май! Но едва ли ги има още! Все пак можеш да провериш! Те не се оказаха особено удобни обаче, някак си потъваше Марти с тях смешно, държаха му дупето нагоре, а главата под водата! В крайна сметка отших стиропора отвътре Simple Smile! и сега като плувки купихме ето тези

Иначе аз предвидливо септември закупих от Зара на намаления бански за догодина - по 4-5 евро бяха  Mr. Green! Изобщо по разпродажбите купувам за следващата година неща - сега оглеждаме за оверол, а зимно яке вече закупихме за 3г. Simple Smile Само обувките на момента ги купувам, че там е трудно да прецениш!

# 583
  • София
Мога да определя среща за
неделя - 17:30ч.,  Сити Център (молът до х-л Хемус),  на входа, който е към парка.

Може да закъснеем малко, зависи какво има за разчистване след конференцията, но сме там!

За понеделник сутрин с Дидето и други желаещи?

За понеделник вечер?

Честит рожден ден на Стела на rossykv и на Рая на бебе_Рая  Tada newsm59 Tada

# 584
Днес Митко пораства с една годинка! И като да отбележи случая е на крак от 5.30, като на няколко пъти изпада в пискливо и ревливо настроение, изкара си скарване от мен и от баща си, но пък сам си изяде обяда и сега спи. Дано следобяд да е в добро настроение, че вече нерви нямам!
Ето да се почерпите за наше здраве (нашата торта е такава):

За понеделник вечер съм навита за среща някъде по маршрута на метрото. Ако не вали, може и в Борисовата.

Някой питаше за детски дигитални фотоапарати - Има ги в Кауфланд-Младост съвсем като истински, даже с дисплей за разглеждане на снимките и е за около 24 лева. Има ги в розов и черен вариант с допълнителен панел за смяна, като могат да се използват и за РС-камера.

Общи условия

Активация на акаунт