МАРТенска тайфа 2009г

• 29 458
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
 Пак съм изпуснала рожденици. Вероники ще ме разбере- правя отчети по 12 часа дневно. Sad
Вероники, да ти е живо и здраво доброто момче! С такава мама няма начин да не е и щастливо. Simple Smile
 Честит рожден ден и на Кали! Здрава и жизнерадостна!

# 556
  • София
Честит рожден ден на две светлооки чаровни момченца! Да са живи и здрави, много щастливи и усмихнати! 22, Нани-в, честит празник!    bouquet Hug Heart Eyes
Слънце, много гушки за всички ви  Hug
Шу, какъв е този камион за сладолед?  Embarassed
Есме, надявам се сте ОК  Hug

# 557
ЧРД на патерици на Тео и Кали и на днешните рожденици Станимир на 22 и Илия на nani_v! Много радост, щастливи усмивки, здраве и благополучие им желая!   bouquet

Всеки ден успявам да прочитам, но хич не смогвам да пиша! Или нещо моичкия се е покатерил някъде на високо и скача оттам или се появява изневиделица и ми натиска копчето на компа и го изключва! Вече си е за преинсталиране горкият комп., толкова пъти го "резваха"! Ноооо сега съм го обградила с възглавници и с крак парирам атаките!

Ние тази седмица сме болнички - нищо кой знае - гърло, сополи, кашлица, ноооо младежът е порядъчно кисел, а от снощи и каката и бабата се натръшкаха, така че ми окапва и помощта, която имах  Confused!

Иначе за понеделник след 4 часа за среща със Зеленкото е добра идеята - кажете само къде! Дано да сме се оправили дотогава!

Фрезиите май не са отровни - гледах в един сайт - нищо не пишеше, но за други цветя пишеше, че са отровни! Ние всички цветя разкарахме, като се роди Марти - след като от един зюмбюл се обрина като зебра! И без това е към много неща алергичен - не мога да ги мисля сега кое е отровно, кое не, от кое ще се обрине и т.н.!

Шу, това с камиона със сладолед - като от старите филми  Grinning. Добре, че с окото не е нещо сериозно!

Слънце, дано бързо се оправи Митко и Симонката да не я хване - то е супер гадна игра на нерви това - болно дете, карантина, затворени в къщи - ад направо!

Исках да питам за гърнето! Ние ще трябва до есента да махнем памперса, но моя юнак не проявява интерес! Обаче даже да седне на гърне - пишката му стърчи нагоре - как се процедира при момченцата? Питах мъж ми и баща ми - те не си спомнят, че даже и свеки не си спомня да е имало проблеми!!! Аз не виждам как ще се изпишка успешно в гърнето по тоя начин  Embarassed! Няколко пъти го обръщах наобратно към облегалката, но така не му е удобно и силно протестира - уфффф! Вече имаме и детска седалка на тоалетната - там се пробвахме същата работа - а за прав - ми много е високо! Прощавайте, че ви занимавам с такива битовизми, обаче всеки съвет ще ми е от полза!  Hug

# 558
ЧРД на Миро и Илия!

Рила- една приятелка с момченце, процедираше по следния начин- в една купичка- чашка ( ама определена само за това, не я сменяше), му я даваше да пишка. Това докато беше малък. Сега като стига до тоалетната, направо там.

Аз да ви замоля за нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=572168.new#new

# 559
Честит рожден ден на Миро и Илия! Да да весели, игриви, здрави и много щастливи. Честит празник на семействата им!

Рила, при Митко го няма този проблем - седи си на гърне и пишлето му сочи в правилната посока. При по-големи деца съм виждала изпишкване прави (но това е, когато поне малко започнат да се контролират), като майката държи гърнето по-високо, за да няма инциденти или да не се налага да изчислява парабола  Laughing За пишкането прав мисля, че таткото би могъл да покаже и да започнат заедно да се учат. А за тоалетната може да се вземе степенка (аз го обмислям това за Митко).

Есме, не е толкова страшно, че е пийнала малко вода от вазата, най-много да получи еднократно разтройство, ако е била по-застояла и позеленяла водата.

# 560
  • София
 Честит 2-ри рожден ден на Илия и Станимир  bdbaloni - един незабравим празник им пожелавам днес. Да са много здрави, винаги щастливи и с нестихващо любопитство да изследват света около тях.

Много благодаря на всички за страхотните пожелания към нашето порастнало момченце. Ние ще празнуваме с деца и роднини в събота. Вчера почерпихме приятелчетата от кооператива и следобяда ходихме да уважим и другата рожденичка в семейството - баба ми. Ето снимков материал

Мънки, много добре де разбирам  Hug

Rila, аз и с Ники и сега с Тео ползвам едно гърне на Чико, което е доста задигнато отпред. Случвало се е Тео понякога да си извади пишката  hahaha и да се изпишка навън, но е рядко. Седалката за тоалетна чиния пак е доста задигната отпред и самото задигнато отвътре е леко като изрязано, за да има място за мъжките атрибути  Mr. Green (дано разбра за какво иде реч). Прав пишка като като стъпи на едно стъпало за баня или като му държим гърнето пред него. Другото, което практикуваме, ако не сме си вкъщи, е да стъпи на ръба на тоалетната чиния и така да си свърши работата. Понеже от скоро пишка прав му е интересно и това в момента е предпочитан вариант.
 Аз сега чакам някой да сподели как да го науча да си казва като му се пишка и ака  Mr. Green. Всичко разбира, говори нон-стоп и то доста правилно за възрастта си, но не ще и не ще да си каже човека (случвало се е броени пъти само).

Рила- една приятелка с момченце, процедираше по следния начин- в една купичка- чашка ( ама определена само за това, не я сменяше), му я даваше да пишка. Това докато беше малък. Сега като стига до тоалетната, направо там.
Аз съм чувала обаче, че има деца, които като са научени така и само и единствено в чашката си искат да пишкат. Не че на всички се случва, но да си имате едно на ум  Peace

Gery, какво стана с прослушването на Криси?

Есме, много ми стана смешно като си представих Теди как надига вазата, но на теб хич не ти е било до смях. Дано няма последствия  Hug

# 561
Честито и на днешните рожденици Станимир и Илия! Живи, здрави и много доволни от живота. На мамите - най-хубав празник днес!  bouquet

Вероник, очаквах чудеса от храброст от теб с тортите, ама ти надмина очакванията ми... как ги спретна тези панделки?! И кога успя да направиш 3-4 торти само за 1 ден...свалям ти шарка - отново!  bouquet

Рила, ама и ти с тези проблеми...Simple Smile Като се замисля, че след година-две и мен ме чакат подобни и хем ме напушва смях, хем ми е едно притеснено... Дано скоро се справите с гърнето. Hug

Слънце, голяма прегръдка от нас за Митето и дано Монката не я прихване шарката. Praynig

Шу, направо ти завиждам на положителното отношение към камиона със сладолед - тук този ужасен камион минава по нашата улица точно по обяд и така му пищи музиката, че буди Рая....миналото лято едва не изперках от него.....а сега просто ме нерви невероятно. Дано оцелеем и това лято. Ама се ядосвам, защото се чува и на 3 преки от нас. ooooh!

# 562
Днес излових Теодора да пие вода от вазата с фрезиите, мискинката! Да не са отровни тези китки, случайно? Някой знае ли?
Днес Калина яде от копанката на някакви квартални помияри, която някой беше напълнил с попара и парчета салам. За секунди, зад гърба ми. Стана ми едно весело..  Crazy

Честит празник на Кали и Тео

За гърнето - има светлина в тунела, но аз не си давам зор. Голям проблем ми е, че като й сваля пампреса не иска да по никакъв начин да й сложа памперс, гащи, панталони..нищо! Тича си по голо дупе малката мадмоазел и пет пари не дава.

# 563
Честит Рожден Ден на вчерашните и днешните сладури!Кали,Тео,Мирко и Илийчо,бъдете добри,щастливи и винаги здравички! Grinning

# 564
  • София
Хаха, Тедсън, гладно ли го държиш това дете  Laughing Hug Сигурно не ти е било смешно, ама...  Mr. Green
Рила, да не му е малко гърнето  Rolling Eyes Ние сменихме две с баткото, докато уцелим размера  Crazy , явно му бях подценила размера на дупето.  Embarassed
Вероники, честит рожден ден и на баба ти  Hug Тортите са супер  Peace Hug

# 565
  • София
Здравейте мили момичета !!!

Да са живи и здрави всичките ни малки порастнали сладки дечица - да радват мама и тате, да слушкат, да ни веселят и да бъдат много щастливи и безгрижни.

Много благодаря и за прекрасните пожелания за отминалия ми рожден ден -много мило ми стана

Този месец наистина е доста пълен с поводи - на много близки дечица - 4 бр. + моя и отделно доста напрегнато в работата (нали се приключваме), та хич не успявам да се разпиша, че дори и да зачета наред, но ще наваксвам

Иначе ние сме добре. Бибката е все по-голяма хитруша и веселушка... докато не й се накриви капата.... и тогава настава един рев... ама пубертетска му работа. На моменти ни приема, ни предава. Но ако решиш да я научиш някой номер или някоя закачка забравя и сълзи и всичко... та се "надлъгваме" - добре че за сега ми е богат репертоара. И тя си има претенции за дрехите, като за такива, коити не иска да носи ме минава с лафа "това е малко, да го прибираме" Та така - на рождения ден на Влади "искаше да танцува с рокля", а за на друго детенце, на което бяхме на РД пък искаше да й облека "костюма за танци"....

Хайде от мен толкова за сега - ще следя за среща със Зеленкото и ако можем ще се включим с радост - дано да не пропусна инфото

Лека нощ и да минават всички болести и тревоги  Hug

# 566
  • София
Честит рожден ден на Станимир на 22 и Илия на nani_v  Tada newsm59 Tada

Рила, за гърнето - мина се у дома период 2 месеца категоричен отказ, след което изведнъж започна да се ползва, но само за по-ароматна дейност. Атрибутът пада надолу от само себе си, стига дупката на гърнето да е нормално голяма. Нищо не правя по-специално за това  Embarassed Ползваме най-обикновено гърне-столче от 5-6 лв. Може да е добра идея да пробвате и други модели. Имаме седалка за тоалетната за 2 (два) лв. - опитахме и  по-скъпа, но беше нестабилна. Ако не желае - не бих се мъчила...

За казването - сам си реши какво и как да казва. Понякога ни лъже  Mr. Green

Моля до събота вечер да имаме час и място за неделната среща, тъй като ние ще дойдем направо от конференцията  Embarassed

# 567
Честит рожден ден на Стела на rossykv и Рая на бебе_Рая! Да са хубави, кокетни, здрави и засмени госпожички и да радват мама и тате с изобретателни и любознателни пакости, но и да ги слушат през повечето време!

Бибката е все по-голяма хитруша и веселушка... докато не й се накриви капата.... и тогава настава един рев... ама пубертетска му работа. На моменти ни приема, ни предава.

Ох, в чудо съм се видяла с този бебешки пубертет! Вчера Митко рева като на заколение сутринта, хем преди това (гледайки БейбиТВ) на няколко пъти жизнерадостно заяви, че "Мико отиуа детка гадина!". В един момент в отчаянието си му набутах в ръката оризова бисквитка (открих едни хрупкави в мноооого тънък слой шоколад и много вкусни) и ... млъкна все едно съм го изключила от копче. После яде солети по пътя и нямаше никакво тръшкане и дърпане... до вечерта. Вечерта когато се прибра баща му от работа изведнъж включи на "няма" без нищо да му предлагаме и дори тропаше с крак. Явно е видял някое детенце в яслата да го прави. В допълнение още щом започне да реве и преминава в писък в ултразвуковите честоти, като те гледа в очите с един поглед тип "Сега ще ти разкажа играта" (и на мен започва да ми се разиграва ръката). И малко след това тръгва да се гуши и да се успокоява. И аз опитвам с разсейване, ама не винаги се получава. Днес дори отстъпих от принципите си и му предложих сама (още преди да се е сетил да се разпищи) да обуем новите маратонки и с количката (за бутане с крачета) да отидем на яслата. До сега все отбивах подобни идеи, за да не се налага да разнасям количка по улиците, но днес това беше начина да приеме спокойно обуването и обличането, че пак беше започнал с уговорките да остава в къщи. Иначе в останалите моменти е супер детенце - играем си, даже сам се заиграва, гушкаме се, вчера пак си заспа сам в леглото (но преди това изнесе представление по тръшкане и писъци).

Наоплаквах ви се! Дано да е Сатурнова дупка и от утре да си е пак разбрано и добро дете!

Тедсън, не си сама в тревогите по изхранването! Митко редовно атакува кучешката паничка с вода или сухата храна, а от седмица си играе на куче и иска да го командваме, опитва се да захапе кучешките играчки (и всеки път е съпроводен с дружно извикано НЕ, ама може и да успява, ако не го видим), а на една разходка се опита да налапа и олигавената и одъвкана пръчка с която разигравах кучето. Два пъти се водихме на каишка до яслата (държах в ръка шнурчето от качулката на якето)...
Добре, че не живеем в Щатите, сигурно щяха да ми го вземат социалните, че го третирам като куче!

# 568
  • София
Честит рожден ден на Стела! Да е здрава, усмихната, все така сладка и чаровна малката звездичка!  Heart Eyes Роси, честит празник, мила!  Heart Eyes Честит рожден ден и на Рая!   Hug Heart Eyes  bouquet
Като сме тръгнали да споделяме преживявания с кучешки красоти - един път Алекс беше хванал бяло кучешко л.о, мислейки го за шишарка (батко му събираше с големите деца) Като го видях направо ми призля  Sick Crazy Crazy

# 569
  • София
Ох, много се смях с последните ви случки  Mr. Green

Честит рожден ден на всички рожденици от последните дни!!! Да са живи и здрави!!!

Рила, ние го имахме същия проблем с пеещото гърне на FP. по никакъв начин не успявах да му набутам пишката в гърнето, хем имаше надигнато отпред.
После се сетих, че не са му достатъчно разтворени краката и му купих обикновено гърне, с по-широка дупка и вече е ОК. Друг е въпроса колко го ползва...

За градината - и Тошко е в период на отричане  ooooh! През ден са някакви истерии, още от сутринта почва да казва "НЕ, не искам". Първоначално реших, че нещо се е случило там, питах лелите и казаха, че някакво ново дете тероризирало по-малките и им взимало играчките. Обаче като почна да пропуска някои дни и да не протестира разбрах, че е някакъв нов каприз.

Иначе със заспиването нямаме прогрес, все така държи на моето присъствие Sad А вече е абсолютно наложително сутрешното мляко да се пие в леглото на мама и тате и след това откъртва като пън, заемайки половината легло.

Приятен уикенд на всички!

Общи условия

Активация на акаунт