МАРТенска тайфа 2009г

• 29 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
За утре ще се постараем, но зависи какво ще каже докторката, че Митака е с лека хрема и суха кашлица.

Ето малко снимки от нас:
http://www.facebook.com/album.php?aid=35325&id=1721899711&l=5854f12658

# 601
  • София
ТаняТ, много са ви хубави снимките  Hug , и тортата е чудесна. На вкус как беше? Нали на линка пишеше, че е на Папая. И на Бодливка май беше от тях. На вид ги докарват.  Simple Smile
Ние днес пропуснахме за пореден път среща. Още не сме свикнали с новото време  Crazy , Алекс заспа късно, събудих го, кисел беше, после половинчо (както им викаше Тедсън) ме снерви и така...  Tired Утре също най-вероятно няма да можем по това време, заради баткото - взимаме се от градина...

# 602
  • София
 Честит рожден ден на порастналото Митаче - на патеричка, но от сърце  Hug От здраве да не се отърве, да е много разбрано и добро дете и да радва всички около себе си. Танче, много хублави снимки, почувствах и аз празничната атмосфера. Клубчето изглежда прекрасно и децата явно искрено са се забавлявали.

Elwing, и ние днес окъсняхме за срещата точно заради смяната на времето. Децата спаха до 17.20ч., но набързо се спретнахме и към 18.00ч. бяхме там. Стояхме до тъмно, добре си поиграха децата.
 Утре (то вече еднес  Wink) срещата започва в 17.00ч., но сигурно ще продължи пак до тъмно, стига времето да го позволява, така че и по-късно да дойдете не е проблем.

sia, бързо да ти се оправя окото и вече никога да не създава проблеми.

vily_st, браво на Алек за бързата адаптация в яслата, герой е той  Hug

SZA, забравих да те похваля онзи ден. Тортата е невероятна просто Сигурна съм , че свекърва ти я е оценила подобаващо и жеста ти я е трогнал.

# 603
  • София
И аз на патеричка да поздравя Митко - Танче, да ти е жив и здрав, все така чаровен и буден и да ви дава безброй поводи за усмивки... Ей сега отивам да ви разгледам снимките и аз Simple Smile
Снощи срещичката беше супер, децата добре си поиграха. Тя и Вероники писала, но и аз да кажа, че 17.00 ч. е само началния час - всеки идва, когато успее, тъй че споко... Снощи си тръгнахме чак след 20.00 ч. май, много е хубаво, че вече се стъмва по-късно... Гледах прогнозата - дават го хубаво време Simple Smile Ние със Стеличка ще се вземем от ясла към 16, мятаме се на метрото и даже по-рано ще се там предполагам - това го пиша, в случай че има и други, които ще успеят и по-раничко - Елг мисля можеше, ако не се лъжа....
Иначе, и нашите три дни яли, пили и веселили свършиха, за съжаление. Изкарахме чудно - в петък празнувахме в яслата, после вкъщи; в събота бяхме на клубче с приятелчета, а в неделя се събрахме родата в едно много приятно заведение навън - за децата имаше батут, люлки, пързалки и пясъчник и Стела не се спря от 11 до към 16... после дремна съвсем малко и с нови сили дивя с връстничетата в парка зад Сити Центъра - въобще много емоции тези дни, много чудо... Тъжно ми е, че всичко свърши, но наистина всичко беше супер и ще съхраня прекрасни спомени от празника...
СЗА, Вероники, Окич, Цветка-Кокетка и останалите мами - майсторки - шапка ви свалям и от сърце ви се възхищавам!!!!
Днес много ревахме преди яслата - така се дереше, че още ме държи и ми е едно кисело и притеснено... ох, защо така не може да се адаптира това моето дете? Sad
Сия, дано бързо ти минава очето и повече никакви проблеми с него.
Вили, браво на юначето и дано все така да сте здравички...
А, последно и аз да кажа, че и Стела е по подобен начин с кашлицата - през деня не кашля, но през нощта и сутрин веднага щом се събуди понякога се съдира... Колко пъти я водих на док, все ни казва, че сме здрави и нищо ни няма - единия път даже ни прати на уши/нос/гърло и й взеха секрет от гърлото - слава Богу оказа се чист, но е факт, че и ние често си кашляме през нощта - и то не е точно цяла нощ да кашля, а по-скоро - закашля ли се веднъж, после изпада в някакав пристъп и мине ли - после не кашля повече до сутринта... не знам и аз какво е това чудо...
Айде хубав ден, да се залавям на работа, че после да мога да се освободя по на време. Цункиииии

# 604
Здравейте момичета, да се разпиша понеделнишки набързо Simple Smile, е после не знам ще ми остане ли кога.

ТанчеТ, да ти е жив и здрав малкият сладур Митко, много да е весел и засмян и щастлив с грижовната си майка!

Вероники, благодаря. Както и на всички, които ми похвалиха тортата. Аз си знам че има кусури, но мисля, че като за втора торта стана добре, а и беше много вкусна (правих рафаелото на Наталина). Окич, фонданът, с който съм правила плетеницата, е един стар, който дори не знам на коя фирма е, защото си го разделихме с приятелка и оригиналната опаковка остана в нея. Имах оцветени парчета от него и затова го използвах за фигурките и надписа. Иначе тортата покрих с току-що купеният Пикко, ами много е хубав наистина. Листенцата са правени с формичка за пластелин от един комплект на Ники Simple Smile

Роси, дано премине плача на Стелка. Какво да ти кажа, една съседка има момченце с година по-голямо от Гого, та той така и не свикна в детската, плака цяла година и тя се принуди да го запише на полудневна занималня и се комбинираха следобяд да го взимат и гледат. Не искам да те плаша, просто споделям, че има и деца, които не свикват или предпочитат други варианти. Това момченце се чувстваше прекрасно в занималнята, но в детската голям рев, дори и като беше по-голям... Пожелавам ти Стелка да свикне бързичко.

# 605
  • София
Сиа, успокои ме. Мислех, че само Илия истерясва така. Само че той го прави нощем. Като се събуди от кашлицата или от друго и като зареве... Каквото и да правя, не помага. Добре, че рядко се случва. Преди мислех, че е от градината, но не е, защото снощи ни го направи пак този номер, а беше с татко си при баба си и последните дни не е ходил на градина.

# 606
Здравейте,

За сега не ме бройте за срещата. Трябва да посрещам едни чужденци и да ги настаня в хотел. Ако успея до 5-6 ще дойдем.

Роси- дават ли в яслата да си носи играчка? Елия така свикна по- бързо. Макар че днес плака и тя.

# 607
Здравейте и от нас!

Танче, снимките са прекрасни, а Митето изглежда щастлив, което е най-важното мисля. Hug

Вероник, не смятам да се подесетвам, ама с тези торти ни прати всичкив десета глуха - страхотни! Голямо браво! Hug Peace

Излишно е да казвам, че ви завиждам за срещите... тук времето последната седмица е супер, ама си се разхождаме сами, или играем по детските кътове в магазините. Embarassed

Рая и тя имаше един период на събуждане по-миналата нощ, ама защото тя спа през деня близо 4 часа и половина, а вечерта си заспа навреме....и баща ѝ я събуди към 2:30 и до 5 се въртя в кревата, пи вода, игра с каквото си поиска и накрая след поскарване от моя страна и рев - заспа...вчера пък стана в 11 ч. по новото време и изкара целия ден без да мигне. Следобедната разходка заспа на рамото на тати докато я носеше, ама в къщи се разбуди и бесня до 22 ч. пак. Но днес вече си стана горе-долу в обичайното време и се надявам да си влезе пак в нейния си режим, че събота и неделя ни дойде в повече... Tired

# 608
  • София
Дават ни играчка - да, винаги си носим любимия мечо, но не помага особено... Иначе, при нас драмите са вкъщи. После баща и я води и там пак поревава, но не може да се сравни с истериите вкъщи. Госпожите казват, че там се поуспокоява и забравя, разсейва се и играе с другите дечица... Е, понякога се присещала и помръквала малко, но било в рамките на нормалното... Това, което ме безпокои особено много е, че по цяла нощ се мята в леглото и на сън приплаква "мама дойде, мама вземе", и това е всяка нощ поне по 10 пъти... отделно сутрин на събуждане го повтаря по много пъти и то го прави всеки ден, дори когато си е стояла вкъщи по 2 седмици примерно, докато се лекуваме... ох, не знам - много ми е сдухано... Sad
В Фейса качих малко снимки и от нашия празник, на който му се гледа.
Айде цунки

# 609
  • София
Ох, Роси, мъчно ми стана  Sad Много гушки и за двечките  Hug
Браво на Алек за бързата адаптация!  Hug
Ние за сега безпричинни истерии не сме имали, или поне не скоро. Като бебе най-редовно пищеше неразбираемо от какво... Дано си е изревал цялата лошотия тогава  Praynig 
И да питам нещо най-вече майките, които още не са се върнали на работа и децата им са родени около датата на Алекс - сега получихте ли пари и колко? Защото аз днес проверих и с изненада установих, че са ми превели 240лв  newsm78 Може и детските да са там, защото и на тях се надявам, но не знам дали са ни одобрили. Иначе цяло майчинство за февруари не би трябвало да взема, да не ме карат после да връщам нещо. Извинявам се за глупавото питане, ама хич не съм наясно с тези счетоводни неща  Embarassed
Отивам да гледам снимки във ФБ  Simple Smile

# 610
Elwing- нямаш ли ПИН код за нои? Аз на 8 март получих 240лв за януари. От 3 до 8 април трябва да е за февруари.
Може да са ти парите за януари.

# 611
  • София
Нямам.  Rolling Eyes Но Елия е мартенче, а Алекс - февруарче. На мен това трябва да са последните пари, не вярвам чак през април да получа за февруари  newsm78

# 612
Нямам.  Rolling Eyes Но Елия е мартенче, а Алекс - февруарче. На мен това трябва да са последните пари, не вярвам чак през април да получа за февруари  newsm78

Абсолютно! Аз в началото на март взех последните пари от НОИ за половината февруари. За остатъка са ми платили от работата за отпуската до края на февруари. А днес са ми превели парите за целия март от службата, но на нас ни плащат в самия месец. т.е. март, за март, а не месец по-късно. Peace
 Elwing, провери си в НОИ - може да са детските. Дано не се наложи да връщаш нещо...

# 613
Роси, при повече емоции през празника децата може да се пренапрегнат и така да отпушват натрупаната енергия. Митко също днес прави циркове и то без да е ходил на ясла. Сутринта сума време го чаках да свърши нещо в гърнето, а той си игра с количките. После се разплака, защото свеки се опита да го храни на закуска и яде сам, но аз да държа чинията, а когато тръгнахме към поликлиниката отказа да върви (искал да го нося) и така пищя пред входа, че ще речеш, че го коля. Накрая съвсем ме ядоса и го подкарах ревящ към поликлиниката, та в един момент се гушкахме за успокоение. После рева, че тръгвам на работа (а беше вече към обяд). После ухапал детегледачката и пак ревал, че не му дава да я хапе още... Абе какво да ти кажа - вчера беше най-засмяното и добро дете, а днес си избива бесовете и за вчера.

Ние ще отпаднем от срещата, че му било леко зачервено гърлото и го оставиха в къщи до четвъртък.

Щях да забравя - благодаря на всички за прекрасните пожелания и поздравления.

# 614
  • Стара Загора
Аз пък нямам още майчинство за февруари,  и не само аз и други майки от Стара Загора нямат!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт