МАРТенска тайфа 2009г

• 29 437
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз съм на мнението на Животинче  Peace , но Иво тръгна направо на ДГ, беше по-голям. Ако приемат Алекс септ. не знам как ще процедирам  Rolling Eyes
Петя, на мен ми се струва че скоро ще се похвалиш с нещо  Whistling Wink Laughing , щом ти липсват бебета.  Simple Smile Аз хем съм с второ, съм доволна, че мина това време  Embarassed Rolling Eyes , обичам безумно децата си, но колкото по-големи стават, толкова повече радост от майчинството изпитвам. Сигурно съм луда. Не ми липсват бебешките дни. Може би ако бяха по-кротки като новородени щеше да е друго. Към бебетата изпитвам страхопочитание вече  Crazy  Crazy

# 676
Привет!

sia,съчувствам ти много. HugОпитвам се да се подготвям психически и аз за същото...Но знам,че ще свикнат рано или късно. Rolling Eyes Praynig

Хаха,Елвинг,страхопочитание казваш. Joy Аз понеже имам опит с лошотийката моя,за следващото,живот и здраве,си мисля,че само по-добре може да е,по-зле няма как. hahaha
Но,не,няма да се похваля и то не защото не искам Blush,а защото моя иска "почивка малко" bash
И сме толкова зле финансово,че...Не ми се говори.
 Hug

# 677
Нашето диване беше до обяд почти до средата на януари (тръгнахме на ясла от септември, но първите два месеца беше за по 2-3 дни). Ноември и декември боледуваше през седмица горе-долу и януари вече се закрепи. Със сутрешните циркове спря почти веднага, но от известно време сутрин се пазари, че не му се ходи, особено когато не е бил 2 дена (през уикенда).

Шу, не си вменявай вина, забавлявай се с детето и бъди сигурна, че правиш най-доброто за нея!

# 678
Честита радост на Нагайна!!!да е жива и здрава малката бонбонка, да радва мама, тате и батко Simple Smile

При нас нищо ново няма, освен че малкия запълни ченето и вече можем да се похвалим с края на зъбната одисея  Crazy
За ясла, ако ни приемат от септемри ще го пробвам Борис, но хич няма да си давам зор да го мъча насила, ако не иска да ходи и са викове, тръшкания и плач ще си се гледаме вкъщи, то така или иначе за сега съм си тук, защото след като минат 4 месеца в бюрото по труда, ще ме назначат при мъжът ми на работа да ми текат осигуровки и стаж, пък аз ще излезна в неплатен отпуск  Mr. Green

# 679
Ех, че хубава новина, да й е жива и здрава Бояна на Нагаина! Сигурна съм, че ще се чувства прекрасно с мама, тати и бате Simple Smile Нагаина, много прегръдки за теб  Hug

Ние за първи път откакто сме с две деца, сме без едното и ми е малко тъжно. Гого отиде на вилата със свекъра и свекървата и братовчед си (който е ваканция в момента). Заминаха в четвъртък, а ние в събота отидохме и днес сутринта се прибрахме, но ми стана много мъчно сутринта като каза, че и той иска да се прибере. Но го убедих да остане де, за него е по-добре да свиква и без нас да ходи някъде, а и там се чувства прекрасно, цял ден е навън и играе, дори е хванал тен. Като отидохме в събота и той нямаше търпение да ми покаже как си е подредил багажа, нещата, кое къде си сложил - сам се оправя с всичко и баба му много го хвали колко е послушен Simple Smile А на мен ми е едно такова непривично без него...

Ох, Шу, аз също искам трето вече, сега и Ники като е поотраснал малко и някак ми се прииска бебешоче у дома, а и честно казано ако имах възможност, щях да избера да остана у дома с децата и да не работя. Но, за жалост, няма как! Целувки на малката сладурана и не им се връзвай за височината.

Тони, айде, не остана вярно. Имаш ли план за раждането вече? Там практикуват ли с такива неща?

Ох, щях още да пиша, ама забравих какво. А, да, Никита, браво за колелото. И ние ще купуваме такова, че малкот оПуки вече е съвсем малко. Тротинетката със сигурност е по-трудна - Ники не се справя особено с нея на този етап. Ще видим как ще е с голямото Пуки де.

# 680
  • Стара Загора
Честит рожден ден на най малкото ни мартенче Вики. Да е жива и здрава, много послушна (крайно време е вече Wink ) и да радва мама и тати, а те да не се ослушват а да я направят кака!
Деси честит ви празник. Весело изкарване ви пожелавам и гледай за тортата да приготвиш и вилички
  Joy

# 681
  • София
Хайде и аз да се разпиша, че от многото работа напоследък все не ми остава време.
Честито на Нагаина - да е жива и здрава малката принцеска и да носи много радост на цялото семейство!
Честит РД и на последното ни мартенче - прекрасната Вики - да е жива и здрава, много усмихната, а чаровната и майка да вземе да ни навести, че ужасно липсва. Десис, весел празник!!!!! Я, тая Слънцето ме изпреварила Simple Smile
Никита, Софи наистина е прелестна. Мисля някой от тези дни като е хубаво времето да се метнем на метрото със Стеличка след ясла и да ви посетим в прекрасния ви парк. Следобеда сте на линия по до късничко, предполагам?
Сия, ох, честита ти ученичка - от сърце желая бърза и лесна адаптация и най-вече да е здравичка! Иначе, Стеличка сигурно поне 2-3 седмици я взимахме по обяд (но имай в предвид, че тя изкарваше няколко дена само и после беше болничка и после не вървеше от първия ден да е по цял ден и уж викаме айде, само още 2-3 дни да свикне и после ще е по цял ден, но тя се разболяваше и после пак така), та малко се проточихме повечко от първоначалната ни идея, но слава Богу после не сме имали проблем със заспиването (въпреки, че това ми беше най-големия страх). Успех още веднъж и споделяй как сте.
Как ли е и другото ни скорошно ясленче Алек? Вили, пиши как сте с адаптацията.  Hug
И ние си платихме изследванията за яслата.  Peace
Иначе, ние сме добре - Стела на ясла, мама все по-работна. Времето наистина не стига за нищо... След ясла гледам да наваксваме и все гледам да я водя на интересни места... Иначе и ние обичаме да се инатим, командваме и правим всичко сами, понякога бая се тръшка, друг път е много добро дете... Все още е голяма драма преди ясла, плаче и се тръшка, но тръгнат ли с баща си - по пътя спира да реве, а там леко приплаква на влизане... Иначе казват, че се заиграва и е добре, но отвреме на време се присеща и приплаква... Ох, дано само се задържим здравички, че с тези прекъсвания става само още по-трудно...
Айде целувки и хубав ден на всички!  Hug

# 682
Ето дойде време да честитим и на най-малкото мартенче - Вики, да си жива и здрава! Много да радваш всички около теб! Деси, един прекрасен празник днес!  bouquet

СЗА, такова нещо като план за раждането не са ми споменавали да има досега. Имам среща с акушерката след 3 седмици и тогава ще трябва да се обсъди всичко за раждането. Тук има вариант за раждане във вода и мисля да се възползвам. Иначе с лекарката ми обсъдихме медикаментите по време на раждането, първите дни с бебето, кърменето и т.н. - отказах упойката за сега, но ако Кирчо върви такъв големан май ще се замисля отново... Иначе има самостоятелни стаи с допълнителна стая за татковци, т.е. може да остават в болницата при майката и новороденото, като му осигуряват и на него храна за престоя там. За сега мислим да се възползваме от този вариант и ние и то предимно заради Рая, защото тя без мен си страда милата... с баща ѝ стои, ама не знам с дядовците ще се справи... Thinking

# 683
  • София
Честит рожден ден на Вики! Да е жива и здрава, много щастлива и усмихната, все така сладка! Деси, честит празник!     bouquet  bouquet  bouquet

# 684
Честит рожден ден на сладката Вики! Да е весела, игрива, здрава и много жива! Да радва мама и тате, а те да я зарадват скоро с братче или сестриче!

# 685
  • София

Иначе, ние сме добре - Стела на ясла, мама все по-работна. Времето наистина не стига за нищо... След ясла гледам да наваксваме и все гледам да я водя на интересни места... Иначе и ние обичаме да се инатим, командваме и правим всичко сами, понякога бая се тръшка, друг път е много добро дете... Все още е голяма драма преди ясла, плаче и се тръшка, но тръгнат ли с баща си - по пътя спира да реве, а там леко приплаква на влизане... Иначе казват, че се заиграва и е добре, но отвреме на време се присеща и приплаква... Ох, дано само се задържим здравички, че с тези прекъсвания става само още по-трудно...
Айде целувки и хубав ден на всички!  Hug

Роси,
преди време бях чела, че в период на адаптация е по-добре децата да не се водят на нови/емоционално места/събития, защото така им се претоварва нервната система и става още по-трудно. След ясла било добре да се прибере детето в къщи, или някъде, където се чувства сигурна, спокойна, за да може да се успокои, а не да се претовари емоционално (Извинявам се за повторенията, ама хич ме няма в обясняването).

ЧРД на Вики!
Честита втора рожба на Нагайна!!!
Да са живи и здрави!

# 686
  • София
Хайде и от нас честит рожден ден на най-малкото ни МАРТенче Вики на Десис  Tada newsm59 Tada

Ах, всеки с проблемите си... при нас трагедията е, че другарчето ни е от скоро на ясла... елате да видите сутрин какво е - вика, плаче за нея, носи ми телефона да й звъня, ужас някакъв. А приемът в яслата спрян за няколко месеца - ние като дойдохме в Козлодуй, закриха две самостоятелни ясли и сега приемът е утежнен. Направо не знам какво да го правя моичкия.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 17:30 от зелено човече (.)(.)

# 687
Честит Рожден Ден на Вики!Присъединявам се към пожеланието на Слънцето да я направят кака Mr. Green Да е здрава,усмихната и красива като мама!

Деси  bouquet

# 688
Честит Рожден Ден на порасналото Вики   bouquet

Благодаря ви на всички за отговорите за яслата. Аз лично съм  за по-бавната и плавна адаптация и за това не бързам да я пращаме целодневно, а и тя още отказва да се храни там, така че няма как взимаме си я. Сутрин не плаче - за мое щастие - поне докато не влезе в групата и там вече започва драмата. Аз им звъня след време, казват ми че се е успокоила.
Намерих една статия за който смята, че ще му е полезна
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=2130

# 689
Сия, благодаря за статията. Интересно, в нея никъде не се споменава прословутата "социализация", която толкова често се изтъква като предимство на тръгването на ясла. На вас пожелавам бърза адаптация. Аз също бих постъпила като теб - с постепенно свикване, а не рязко.

ЧРД на Вики, много здраве и усмивки и за нея, и за мама Деси, която не ни навестява напоследйк!

Общи условия

Активация на акаунт