МАРТенска тайфа 2009г

• 29 436
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Честит рожден ден с малко закъснение на София, Петя и Александър! Бъдете много здрави, щастливи и късметлии в живота!

И да е жив и здрав вече порасналия Борис!

# 106
Дойде и нашия момент да почерпим

Порасна момчето с още една годинка, как отлетя времето само...

Хиляди благодарности и тук да кажа на Оки4, Вероники и СЗА за помощта за тортата, без тях нямаше да се справя   bouquet Това е тортичката за детското парти, което трябваше да е днес, но отложихме за сряда, че Борис му текнаха едни бистри сополки. (предполагаме от зъби пак, но за всеки случай го отложихме) Ще правя още една торта за неделя, когато ще празнуваме с родата. Стискайте палци и тя да се получи, че ще сме доста народ, да не се изложа  Crazy

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 08:25 от cvetka-koketka

# 107
  • София
Честит втори рожден ден на Борис на cvetka-koketka  Tada newsm59 Tada Да е жив и здрав, все така вдъхновение на мама и тати за чудни изобретения  Hug

Вероники, съчувствам ти искрено за ситуацията! Дано успеете да се преборите с "чудната" ни здравна система по-бързо и безпроблемно! Надявам се скоро да не се налага да пиеш лекарства или поне да ти предложат съвместима с кърменето алтернатива.

# 108
Честит Рожден Ден на Борката! Да е много здравичък , много щастлив и да носи много радост на мама и на тати !

Цвети страхотно си се справила!  Peace Весел празник !

Тони, благодаря ти много за рецептата - направих и аз торта по нея! Стана страхотна и особено мнаго ми хареса крема!

Вероника , много съжалявам , че така си пострадала, това си е сериозно нещо! Мъжа ми също страда от бъбреци и периодично има кризи. Пожелавам ти бързо да се излекуваш! Hug А камък имаш ли ? Мъжо си живее с един 6мм.

Ох , момичета вчера ни приключиха серията РД и ИД  и сега малко ще си отдъхна 3 седмици , когато стартират и останалата част от празници на нашето семейство!
12 март - Тодоров ден  и 18 март РД , след дни  РД на дядо ни , после батко ни и направо ужас пак! хи-хи това да е де!

От днес и аз започнах да се сдухвам- след няма и месец  и на мен ми свършва майчинството и изобщо не знам какво да правя?
Искам да си пусна  и тези 6 месеца отпуска и тези примерно 2-3 месеца платена отпуска  или и аз не знам какво. Само знам , че няма кой да го гледа и  до септември  трябва да мисля варианти.

Знаете ли как се процедира в такива случаи- първо си пускаш платената и тогава тези 6  или  обратно или и аз не знам какво ?

И сега за този пубертет , кво да ви кажа- нас ни тресе с пълна сила, не мога да го издържам Теди.
Миналата седмица за да бъде гърча за мен пълен , той нито спеше , нито ядеше , нито играеше , абе нищо ви казвам. Спи по 30-40 мин , става в 6 сутрин  и цял ден реве за нещо. ooooh! Ей така без причина видима. Вечер не исак да заспи без човек до него , на обед страшни ревове и по 1 час се приспиваме , той става от кревата , дърпа се огъва се , не мога да го сложа да легне , накрая ляга при мен на леглото и заспива , а аз тихичко се измъквам и след 30 мин кански рев. Така е и вечер , снощи го приспивах 1 час и половина , накрая толко бях уморена , че щях с него да заспя . Иначе винаги до сега съм го оставяла  в кревата и след 5 мин отивам да го завия и тоав е -всяко едно заспиване , сега кво ме бойкотира не знам...
 Побърква ме , ако и сега продължи да е така не знам как ще оцелея! Whistling

Успех на Елия в яслата- дано не плачка и мама да е спокойна!

Пете , напълно те разбирам!  Hug

На всички целувки !

# 109
Здравейте,

ЧРД на Борката!
Цвети да ти е жив и здрав!

Веротики-  Praynig бързо да митеш през кабинетите. Аз да чукна на дърво от години не съм имала бъбречна криза.
Шу-Вероники- Ов;дмерси за думите.
Заведохме я Елия на яслата. Сложихме любимия и анцунг, новите чорапи и пантофи и готово. Влезна с бойна крачка и " чдф, отивам да ям". Дано не плаче после. Сега в 10 и 30 ще звъня да видя как е.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 10:49 от ~Elg~

# 110
Честит рожден ден на вчерашните рожденници София, Петя и Александър и на днешния - Борката! Да са живи и здрави и много много щастливи, пожелавам им много късмет, обич и безкрайни игри!

Cvetka-koketka, страхотно си се справила, браво! А по коя рецепта прави тортата? Фонданът ти ли го прави?

Нашето детско парти мина в събота и мога с радост да се похваля, че поне на вкус моята торта беше по-хубава от купената Simple Smile

Вероники, бързо оправяне!

Ние в петък бяхме на консултация и Ники опищя кабинета - имаше много против меренето и преслушването. Не успяхме да го измерим колко тежи, но на височина е адски пораснал - 96 см  Rolling Eyes Не вярвах, че е толкова висок, мислех, че някъде към 90-те см е вече...

Еля, как мина оставянето в яслата?

Шуши, все забравям да ти пиша, че ти пожелавам успех с връщането на работа! Към Бизнес продажби ли отиваш да работиш? Там още ги познавам, пиши при кой ще си?

Майките, които правите торти - искате ли да си разделим моделираща маса на Пикко? Не знам какви са най-малките разфасовки, но не са май много малки (5 кг или нещо подобно), но ако разделим на 3-4 момичета е добре. Ще звъня да проверя днес цени и разфасовки, тъй като ще ми трябва така или иначе за няколко торти в идните месеци, а е с дълъг срок на годност. Ако някой иска, нека ми пише ЛС да не разводняваме темата.

Ох, Гери, съвсем те забравих, а от снощи си мисля за теб и твоята работа. Миличка, ако можеш - прави това, което обичаш. Може да не е лесно в началото, включително и финансово, но ако работиш това, което обичаш и ти доставя удоволствие, ще си много по-богата! А и най-често парите идват сами след време... Единственият ми съвет е да премислиш дали искаш работата в Британика, защото това е призванието ти или само заради повечето време и гъвкавост, които ще имаш заради децата. И го премисли не за да се откажеш (времето за децата е безценно и незаменимо), а за да си наясно със себе си и да имаш правилните очаквания.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 10:23 от SZA

# 111
Здравейте!

Първо Честит Рожден Ден на Борката и честита радост на Цветка-Кокетка!Да ви е здравичко детенце и само с усмивка напред! nbirthday А тортата е...СУПЕР!

Elg,стискам палци на оправното момиче!А ти на работа ли си?

dyMa,благодаря ти за разбирането,това значи много за мен. HugПо мои наблюдения,принципно майките първо пускат платената отпуска,а след това и неплатените 6месеца. Peace

veroniki HugДано си по-добре.

Цитат
Аз лично смятам, че нищо и никой не може да ми замени времето, прекарано с децата и ако/като ми се наложи да търся работа, това ще ми е най-важния критерий.

На 100% заставам зад това!

# 112
  • София
Честит рожден ден на Борис! Да е жив и здрав, усмихнат и щастлив!  Hug Heart Eyes   Цветка, честит празник!   bouquet Тортата е страхотна, браво!  Peace Hug Аз много обичам да ям такова покритие  Blush , но като слушам колко е трудно, по-добре да не се захващам, че едва ли ще се справя... нямам нерви.
Вероники, чувала съм, че това е много силна болка, повече и от раждането.  Rolling Eyes Камъни ли имаш? Нашият татко веднъж получи такава криза, беше страшничко. Стискам палци бързо да се оправиш!  Praynig Hug
Елг, дано Елия мине днес без проблем!  Praynig
Петя, за захласването - адашът също го правеше, скоро не е. Надявам се да го е израснал  Praynig Rolling Eyes А всъщност той никога не е губил съзнание или гълтал езика - само спираше да диша за секунди, не знам при вас как е. Ох, дано не се случва при никой, много е гадно  Praynig
Ние вчера нямахме сили да дойдем на срещата  Embarassed Не знам при вас как е, но аз много се уморявам на детските рд. Хем нищо не правя, но може би от напрежение, кой знае.  Rolling Eyes Embarassed За пубертета - има изцепки понякога, но засега не е толкова зле положението. Едната от жените вчера в клубчето ги похвали и двамата - били много кротки и добри деца, тя имала опит и наблюдение върху много  Crazy Не знам дали е така, аз все нещо съм недоволна, май проблемът е в мен  Embarassed Иначе и аз съм на кръстопът... приключи ми майчинството вече - 4г и половина. И сега не знам какво ще ми се случва.  Rolling Eyes Все сънувам работа напоследък Crazy, чудя се да почвам ли да търся, като, ако въобще някой се навие да ме вземе с две малки деца, няма кой да гледа Алекс докато тръгне на ясла, ако го приемат... изобщо - само питанки около мен  Crazy и ми е едно никакво... Ама то май при повечето от вас е така.  Confused Извинявам се  Blush
СЗА, наистина много висок изглежда Ники и от снимките.  Peace Алекс го мериха скоро, 94см е, но беше с обувки, та сигурно е към 92см  Simple Smile

# 113
Момичета, благодаря за милите думи  Hug
Тортата е най-обикновенна - с шоколадови рула по рецепта на Лео, има я рецептата в тортената библиотека. А фондана е марципан Варна, аз си го правих по рецепта и напътствия на Вероники (150мл вода, 70 гр масло и 150 гр брашно) оцветен със сладкарска боя, която Оки4 ми прати   bouquet Изобщо без Вас, момичета нямаше да се справя  Hug Hug Hug Сега стискайте палци и тортата във форма на калинка да стане за неделя  Party

# 114
Цвети- тортата е страшна.
Аз предната ви ( за 1 РД) я копнах и пратих на една позната, да си прави такава.

СЗА- аз писах вече- облече се, хвана лелката за ръка и готово.
Сега звънях- спокойна била, играела си. Ще обядва и тати ще я вземе.
Петя- на работа съм, да.
Дума- мен ме накараха да си пусна първо платената, но аз не исках.
В тази връзка да питам и аз нещо- след като съм се върнала 1 месец по- рано на работа  и детето ми е тръгнало на ясла, полагат ли ми се 120лв или не.

# 115
Цвети- тортата е страшна.
Аз предната ви ( за 1 РД) я копнах и пратих на една позната, да си прави такава.

СЗА- аз писах вече- облече се, хвана лелката за ръка и готово.
Сега звънях- спокойна била, играела си. Ще обядва и тати ще я вземе.
Петя- на работа съм, да.
Дума- мен ме накараха да си пусна първо платената, но аз не исках.
В тази връзка да питам и аз нещо- след като съм се върнала 1 месец по- рано на работа  и детето ми е тръгнало на ясла, полагат ли ми се 120лв или не.

До навършване на 2 г на детето ти се полагат 120 лв независимо че детето е на ясла, трябва да попълниш декларация и да я подаде работодателя.

# 116
Честит рожден ден на Борко! Много здраве, радост и късмет да го следват навсякъде попътя му. newsm59  bigdance2 Tada

Цвети, изобщо не съм се съмнявала, че ще се справиш така блестящо с тортата - прекрасна е!  bouquet

Ели, видя ли, че Елия се справя чудесно с яслата - дано все така да е! Peace

Пожелавам много късмет на всички, които започват работа, или ще търсят такава - дано да ви е по сърце. Hug

Дума, по-добре е мисля да си пуснеш платената отпуска най-напред и след това неплатената - така може да не си пускаш 6 м., а по-малко. Peace

Ама само аз ли не съм видяла снимките на Ники от РД?! СЗА, освен онези 14 с тортата има ли още?

# 117
  • София
Колко много поводи съм изтървала само - ужасно ме е срам, ама пусто - много работа и ангажименти напоследък и времето все не стига, та не съм ви чела отдавна (май все така ще е вече).
ЧРД на Диди (с огромно закъснение), на Ники (на СЗА), на прекрасната двойка Калин и Рая, ЧРД и на Алекс и Софи, на Петя, на половинката на Диди и на животинче, ЧРД на Борис - всички да сте живи и здрави, много усмихнати и щастливи и всичко най-най!!!!!
Гери Мур, работила съм в Британика, но тогава бях още студентка и именно затова ме устройваше - хем си изкарвах някакви парички, хем заетостта не ми беше кой знае колко голяма и можех спокойно да си ходя на лекции и да си уча... за постоянна работа, обаче, уви - не знам, но и аз мисля като другите мами, че по-добре да избереш работа, която ти е на сърце. Успех, мила и съм сигурна, че ще избереш най-доброто за вас решение!
Вероник, миличка, бързо да се оправяш и повече никога подобни проблеми! Много ми стана жал, като те четох - целувки от нас.
Как ме е яд, че чак сега разбирам за срещата!!! Нищо - дано следващия път се включим.
Ох, исках и още сто неща да пиша, ама ви казвам чао засега. И само да ви помоля да стискате палци, че ми е ужасно притеснено и изнервено - днес за първи път ще правим опит да оставим Стела да спи в яслата - ще звъня към 13.00 ч да видим как е, но сърцето ми се е свило направо... така ми се иска да успеят да я приспят, а като знам каква мисия невъзможна е....

# 118
СЗА- мерси за отговора
Тони- дано Hug бяха много мили днес всички. Даже ми се зарадваха как така си нося мокри кърпи, лигавник, сапун и т.н
Роси- стискам палци на Стеличка.
На нас ни казаха, че 1-2 дни ще е само до обяд и направо да си остава за спане.

Последно инфо- вече са си вкъщи. Яла е на закуска, даже и чай е пила. Изяла си е обяда. Утре ще я водим без шишето за вода, пила е вода от чашка днес. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 12:56 от ~Elg~

# 119
Ама само аз ли не съм видяла снимките на Ники от РД?! СЗА, освен онези 14 с тортата има ли още?

Тони, не съм качвала други, става дума за същите снимки. Нали има няколко, на които Ники е в цял ръст, може би за тях става дума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт