Бродирана красота - Гоблени 81

• 99 506
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Деси , сега си погледнах на каква панама е ''Испанската танцьорка'' на Ланарте - черна е и е Аида 14

Да не би да имат различни панами

Абсолютно възможно е. Като бях в "Аксиома", разглеждах други на "Ланарте", имаше един върху кремава панама, която също ми се стори, че е Аида 14  Hug

# 541
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета,картичките ви са страхотни-аз снощи направих неуспешен опит да сглобя една Blush.Според мъжа ми-дори второкласник би се справил по-добре  Crazy.Много моля споделете как точно и  с какво монтирате панамата в/у плата-ако може и от обратната страна да снимате да видя  Praynig?! Rolling Eyes

панамата върху картона залепвам с двойнозалепващо тиксо. след това изнищвам два-три реда от панамата  Hug
другият вариант е слагане като вложка в тройно сгънати картички с отвор  Hug

1 и 2

# 542
  • гр.Добрич
Панамите на Ланарте са различни  и уникални - има и 14-ки и доста по-ситни, така че не се вкарвайте във филми. Спазвайте указанията и ще се получат стаотни гоблени.  Hug

tutune, много хубава е станала иконата. Моята Казанска нещо няма късмет. Носих я в едно ателие, но  не ми хареса как са я направили. Единият ъгъл беше доста скрит и човека каза, че не можел по-добре да я направи. Накарах го да ми я върне. Оказа, че, че доста се е накъсала от гвоздейчетата, които уж нямаше да ползва. #Cussing out

# 543
Pepen нямам думи , часовниците са страхотни . Ужасно ги харесвам , а нямам представа как да си ги направя .   bouquet

# 544
  • София
Момичета чудни неща видях,браво на вас   bouquet
Ето и етапче от вече оправената ми котка,шия денонощно почти,че после пак няма да имам време от учене  Cry

# 545
ей пепен, скри ми топката направо   bouquet респект де да можех и аз такива красоти да творя  Whistling

# 546
Ето ги и рамкираните рози за госпожите!  Hug

# 547
Страхотни са, искам и аз  Heart Eyes
И часовниче искам, като на Пепен  Hug
На село изобщо не съм шила, умишлено не си носих гоблена и сега ще седна за малко с индийската девойка.

# 548
  • Плевен
Благодаря ви за ласкавите думи  Blush

Пепен страшно ме кефи - няма я известно време и след това показва сума ти красоти!  Hug

Мила Деси ,то и за това не влизам напоследък да пиша,но ви чета и следя  Grinning Hug

Pepen нямам думи , часовниците са страхотни . Ужасно ги харесвам , а нямам представа как да си ги направя .   bouquet

Винаги има първи път! PeaceХаресваш си моделче ,ушиваш го и после си търсиш подходящ тик-так/китайски ,който се разглабя/!Или обратното ,първо часовника и после търсиш схемичка!Аз моите ги правя не със схема на часовници ,просто си харесвам картинка и я пригаждам за часовник!Така стана и с този с червената количка !В момента в който го видях и си го заплюх за тази схемичка  Mr. Green!Другият е за една заклета кафеджийка ,но за него съм ползвала само механизъм!Разглабянето  ,и после сглабянето не е чак толкова сложно и плашешо!Продават се и само часовникови механизми !Слагам един линк на сайт за такива часовници ,който има представителство в Бургас и Варна!

http://911.bg/a2/offers.asp?page=2&parent=5345&ork=4&mesure_id=

И часовниче искам, като на Пепен  Hug

Хайде мила ,защити си ника /Инат / Hugсядай  и го направи !Този го уших за един ден!Тези перминчета са много приятни за шиене!Бих ти помогнала с часовника ,но в магазина от където го взех беше само един!Иначе и мене като дизайн ми хареса , а е и мъничък!Щом го е харесал мъж и го е преватизирал за себе си ,това ми е достатъчна оценка  Joy!

Който иска схеми за часовници -насреща съм !Само си кажете темата ! Peace

Здравка79 -   bouquetМного красиви са станали розите!Те са ми любими ,но не бих могла да ги ушия два пъти Whistling!Браво за геройството !  bouquetНо какво се чудя ,като ти уши "Тайната вечеря" и сега се каниш да я изпълниш на бис   newsm10 smile3501 smile3525

Харесах си и едно великденско банерче на АМА и от миналата вечер ,та до днес съм стигнала до тук!Приятно се шие ,като се изолирам от контура ,който ме бави ooooh!!Мисля да го завърша и да продължа с птичия сезон/пролет/ ,че тя пролетта дойде Mr. Green!

# 549
Като бяхме на село, снимах моята икона, шита преди не помня колко години. Тя ми беше втория гоблен и май не е много прецизно изпълнена, като се вгледах, но много си я ценя. Само трябва да се сложи в хубава рамка и ще бъде идеална. И първите ми опити за шиене в училище - една торбичка със зайче. А последното е едно нещо, което майка ми използва да завива баниците, подарък от нейната свекърва. Дали възглавниците, които сега се предлагат с т.нар дълъг бод не се шият по подобен начин?

# 550
  • Враца
Аз си чакам поръчания гоблен...но ще си поръчам и гергеф ,но не зная кой размер е най- подходящ..  newsm78 ,посъветвайте ме.Голям ..малък или среден?

# 551
  • БГ
Здравейте мадамки!
Деси - лалетата са направо чудо!Обожавам Ланартевите гоблени!
Да питам Любимка - за "Герика" - защо са толкова неприятни  отзивите за тази фирма?
Някой има ли скорошни впечатления от нея!

Здравка79 - много красиви розички - точно за госпожи!

ИнаТ Peace - знаех си,че отдавна боцкаш иконки

# 552
Никога и нищо не съм купувала от въпросната фирма, но влизайки в сайта им, затвърждавам позицията си, че няма и да си купя.
Фирмата има претенции да предлага собствени разработки.Да речем това:

Ето и описанието на гоблена:

Калии - 18 Цвята, НЕРАГРАФЕНА ПАНАМА,20/41см. 1:1

Този гоблен е на фирма "DIMENSIONS".Определено не се шие с гобленов бод 1:1.Основният бод е кръстче , като заедно с него се използват и др.видове бод, които придават дълбочина и релеф на гоблена.Също така при оригиналните гоблени на фирма "DIMENSIONS" се шие с един, 2 , 3 ката конец.Което едва ли е обозначено при гореспоменатия побългарен вариянт.

Приемам за несериозна всяка фирма, дръзнала да побългарява чужди модели.

Отделно имаше и негативни коментари относно оригиналните комплекти на фирма "DIMENSIONS", които се предлагат на сайта.

Ето къде има различни видове бод в оригинала.Ушит само с гобленов бод 1:1 , останалите видове бод са неприложими, а от там се губи и замисления от дизайнера ефект на гоблена

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 11:53 от sissak

# 553
  • София и там където не се пуши
Никой ли няма модел на Казанската мадона - все още чакам да ми каже някой  тези два бода  кои са.

Ина Т, не виждам нещо, което да не ти е направено добре на иконата. Цветовете са страхотно съчетани.

Ето я моята http://doriyaneva.snimka.bg/hobby/obsti-neshta.174307.16431624

а това, че си се хванала още новобранка, да я твориш, направо си смела, на мен това ми е най-трудния гоблен.

# 554
  • БГ
sissak - благодаря за информацията  Hug  bouquet - нужна ми беше,за да не подведа друга запалена гобленарка. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт