(Био) зеленчукова градина 7

• 92 887
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
А за маците нищо не казваш  Simple Smile
Картофите бяха в него. Да ти го пратя? newsm78

# 211
А не, той ще ти влезе в работа - я лука да си прибереш, я орехи. Аз имам позната в Сортови семена, бивша колежка, ползвам я за консултант, може и картофи в чувал да си купял Мацата да пази от мишки. Аз на котки и кучета съм се нагледал, на село сме оставали без котка или куче колкото като умре едното, да намерим друго. На село в обора на магарето имаше един плъх тарикат, не влиза в капан. Обаче котката се научи да влиза там на топло и спеше на магарето отгоре - то се движи, яде, тя не мърда отгоре му, свита на кълбо. Един ден като му чистех, намерих главата на плъха. Плъхът пасеше космите на магарето, да си тапицира гнездото.
Те го Чарли http://prikachi.com/images/825/2959825N.jpg
Те я и Манчо - мацка с мъжко име - http://images22.snimka.bg/004878894.jpg?r=0 Варненка по рождение

# 212
Много пък нагли капанските плъхове,Вълк...Забелязала съм ,че мишките и плъховете не обитават едно и също място.Плъховете дълбаят дупки при животните,а мишлетата са около чувалите със зърното.
В една от тукашните ферми  в подземието с кравите(те спят вкопани под сениовала) видяхме с Никол плъх по-едър от коте.Гризеше от храната им-ябълка ли беше,гулия...
Предполагам,че на Ани картофите отделят топлина докато се рътят,та хайванчетата се топлят.Може и да се заиграват с някой паднал картоф.То-и за тях таз зима е дълга.
Стопи се снегът и си разглеждам градините.Трагична картина.Оголени са корените на всичките ми многогодишни растения.Чакъл се вижда.Отново започвам с почвообразуването.
Чета ви с радост за разсадите.Само 1 кофичка пипер имам поникнал.След 4-ри седмици.
Впечатлена съм от шарените домати на МХ.Обожавама играта на цветове в доматената салата.
Геликас-благодаря за Белите Рози.Познаваш музикалния ми вкус.Гуш!
Теди-колко високи са твоите джуджета вишни.Тук гледам от няколко години се наместват в градините на американците едни ниски плодни вишни с отрязан среден клон,които оформят като плачеща върба.Дребнички и сладко-стипчиви.Американците не ги ядат.Та с птиците си ги поделяме.
Вили,Гуди Hug
И ви пращам по една мартеница за здраве,късмет и берекет!
На всички-и Нови и млади градинари! Laughing

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 14:11 от Веселчето

# 213
  • на брега на Дунава
Благодаря и аз четох съветите ,но нали е студено и тук превалява сняг -все пак ще сея моркови и спанак тия дни .Утре отивам на Балкана/на около 400 м надморска височина е,на южен склон/  и дано да не вали .Нямам търпение за хубаво време и за градината.Прогнозата е за леко затопляне в събота и неделя.Ще режа асмата ,пък да видим.Ще пръскам дърветата с 2 % бордолезов разтвор.Струва ми се ,че за разсад от краставици е рано.В края на март ако се посеят ,до началото на май ще са готови за градината.

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Confused заваля ... пак ...  Confused
а така ми се иска зеленка поляна, цветенца и маалко слънчице  Hug

# 215
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!!!!!

Веселче, мисля, че вишничката  е Prunus tomentosa (Cerasus tomentosa) (ето в Гугъл излиза така). Поне по листата са си същите. Моичките са високи едва 10- 20 см и презимуваха в едни пличкчета на открито ... сега ще ги сея и .... кога ще ми цъфнат и родят - незнам. Много ми хареса това , че са ниски /храстовидни; с клончето, което ми пратиха да опитам да си вкореня - имаше и една вкусна вишничка  Blush

П.П. Вкорени се доста лесно и то в големи жеги и при неблагоприятни условия  Mr. Green

# 216
# 217
  • на брега на Дунава
Тази вечер в магазина не устоях на изкушението и си купих корен жълти малини. Само преди ден си мислех ,че това вече е глезотия.Като гледах клипа с ягодите , а и с червеното френско грозде , така ми се прииска да експериментирам.Утре ,ако не вали ще ги посадя.Четири дни ще бъда  в градината  Laughing Joy

# 218
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МАЙ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ САМО С МЕЧТИТЕ ЗА СЕЕНЕ ПОНЕ ОЩЕ 10 ДЕНА.ПРОГНОЗАТА Е ЗА ОЩЕ ПО-СТУДЕНА  СЕДМИЦА.ДО -10ГРАДУСА!!!ПРИ НАС ВЪВ ВРАЦА ВАЛИ ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ ХВЪРЛЯШ С КОФА.А ГРАХЪТ ГО НАСЯХ В ГРАДИНАТА ОЩЕ НА 15 ФЕВРУАРИ.ДАЛИ ЩЕ УСТИСКА НА ТОЯ СТУД? Rolling Eyes Rolling Eyes

# 219
АНА, МНОГО МЕ КЕФЯТ ТВОЙТЕ И НА ВЪЛКА ПАЗАЧИ!!!СТРАШНИ СА Laughing Laughing

# 220
Мерси, Валче. В това отвратително време, освен да снимаме котките до печките-какво друго? Thinking
Ще устиска грахчето, не бой се. Стои си на топло и тъмно в земята и само чака Слънчо. Кога ли ще го видим?
И аз имам/или имах/ пикирано зеле в градината, под двойно найлоново укритие. Не се надявам да го бъде, сложих друго в сандъче. В една стара, стара книга, наречена "Дворна градина" четох, че картофите трябва да се сеят в първата половина на март! А също е време за гъстия разсад от домати, пипер, патладжан, посаден в парникова рамка, с биотопливо от загрят оборски тор. Сроковете за това мероприятие винаги са били от 1 до 10 март!
Жалко за многото почивни дни, като не можем да чоплим из градините! И виното вече свърши...
ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!

# 221
  • Пазете Гор
Миналата година на 3 март насях граха. На 4-ти го покри педя сняг, и се стопи около 20-ти. Поникна около 50 %. Сорт - унгарски някакъв. Добив - повече от предната, когато поникна на 100%. Та така.

Ей туй е ползата да си поддържа градинаря дневник и за времето. Идеята е на Ana.Ivanova , за градинарски дневник, аз само добавям времето. Температури на въздуха, валежи, почвена температура тям подобни.

Покой, народе. Чакайте. Жужите като пчели в кошер. Кротко.

# 222
Куркума ти писа ,че си сееш граха по всякакъв начин!понеже ми е малко мястото, а ми остана пакетче грах, може ли да го насея между лука?Дали ще се задуши?

# 223
Лукът няма да стане
Таман му е сега на гряхчетата, тук пише температурата на почвата да е максимум 5 градуса трайна
Кахо ходя по земята сега, се вдига кал, значи не е под нулата, http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=168

# 224
Моята майка ми каза вчера,да не садя нищо в земята,ако не мога да седна с д..то на нея.Топло ни трябва.И на мен,и на зарзавата. Laughing
Теди,Вълкът-китайската вишна само с кисели краставички съм виждала.Благодаря ви за инфото!
Сигурно е вкусна.
Куркума-пролетно ни е.Бута ни от вътре.Моята зима е вече 4-ти месец.В събота-пак сняг. Crazy
Честит Празник,Българи!Където и да сте! bg

Общи условия

Активация на акаунт