(Био) зеленчукова градина 7

• 92 894
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
При нас е поне 15см. сняг. Сутринта трябваше да се предвижвам с чадър.
Немислимо е въобще, да се влезе в градината, а не да се върши нещо. През нощта температурите спадат далеч под нулата.

# 241
  • Пазете Гор
Идеята за разсад на цвеклото ми дойде от теснотия. Имам някакъв италиански сорт, комуто се препоръчва разсаждане. А идеята е да използвам периода, докато стане готов разсадът, за да изгледам на нарочената площ някоя предкултура - бакла, репички. Разправят, че и юни не е късно за цвеклото.

МХ, аз лепя лейкопласт за етикет на кофичките за разсада и на него пиша с химикал  - Идеал + дата на засяване, например. Ако кофичките са бели, може да се надписва с перманентен маркер.

Идеята ми за дневник е не толкова да запомня какво и къде съм сял (не че е е ненужно, но просто за толкова помня), но да откроя зависимости между климата и добива.

Като се позатопли, е добре до почнем да пръскаме семето на копъра. Препоръчват копър да се сее през няколко седмици, че да има посточнно свеж. От известно време не отделям лехичка за копъра, ами го пръскам безредно из двора, включително и при цветята. Става екстра и не ми заема място.

Варуването на почвите се прилага при кисела реакция на почвата, mimi_vi2, инак не е нужно. Аз написах "вар", но имам предвид варов разтвор, което е пясък с гасена вар. Но все едно, може да се ползва за варуване.

# 242
Привет на всички! Не съм влизала отдавна в темата и вие сте изписали толкова много!
Днес направих още една поръчка на семена и луковици. Разсада ми от домати вече е доста щръкнал, но е малко жълтичък и се изкривява към светлината, налага се да въртя сандъците.
Потърпете още малко, да отминат студовете по 8-ми март и тогава сейте. Wink

# 243
От моите чушленца започва да изниква 3-то листенце, да пикирам ли вече или да изчакам да стане по-пересто?

# 244
  • на брега на Дунава
Като не мога да сея в градината ,чета разни работи.Така попаднах на следния начин за  засаждане на домати - в ямката се слага шепа оборска тор и шепа листа от коприва.Някой пробвал ли е ? Миналага година опитах друго - в края на май или началото на юли се разтваря в кофа вода кубче мая за хляб и шепа сол и с тях се полива до всеки корен домати по едно канче.Станаха много силни и здрави ,като джунгла .Каза ми го един възрастен човек , за който си мислех ,че нещо не е наред ,но реших все пак на пробвам. Joy Laughing

# 245
  • густо майна Филибето
Маята донякъде я разбирам, но солта никак Rolling Eyes

# 246

Солеността на почвите е глобален проблем и с почуда гледам как хора пръскат против чеснова муха зимния чесън със солена зелева чорба. Няма начин за обезсоляване на почвите.
Замислих се дали солта би могла да взаимодейства с маята, да се получи съединение на Натрий, а хлорът да излети.

# 247
Това за маята съм го чула и аз от една възрастна съседка.Служела за биостимулатор.Не знам колко е вярно, не съм пробвала ,но и тя каза ,че ставали много големи доматите!

# 248
  • Русе
Наистина е вярно, че човек се учи докато е жив.Изумена съм от солта във водата. Ще го пробвам и аз.
  А да ви попитам сега торите ли с нещо разсадите на доматите и другите зеленчуци?

# 249
Първо - честит осми март на всички дами в  клуба
Това за маята е истина.Преди години когато гледах зеленчуци(на вилата) го правех и наистина помага.Но тогава маята беше много евтина

# 250
  • на брега на Дунава
Честит осми март на жените!Най-после нещо хубаво - в събота и неделя ще бъде топло около 14 градуса.Дано да познаят ,но днес така сме се разсърдили на мъжете , че режем яко.

# 251
  • на брега на Дунава
Анн,според мен ако почвата за разсадите е с  пхрегоряла оборска тор , ливадна  пръст и пясък /аз си я направих като пресях всичко и го смесих / няма нужда да се тори допълнително.И без това сега няма много слънце и растенията се издърпват нагоре.Имат нужда от слънце и не много виска температура за да заякнат и да растат на корени.

# 252
Честит празник, градинарки! Бъдете здрави и обичани и творете с любов!  bouquet

# 253
  • При розите и топлата вода ......!
Честит празник момичета!
Бъдете щастливи, красиви, желани, обичани. Бъдете - ИСТИНСКИ ЖЕНИ!

# 254
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
весел празник и от мен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт