(Био) зеленчукова градина 7

• 92 542
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
При нас се засуши, дъждовете след снега ни прескочиха. Бях плиснал едно канче вода - само там са се показали 5-6 репички. От утре ги разделям мислено на 3 и започвам да поливам едната третина, да не станат наведнъж. При нас сутринта в 7ч бе 8 градуса, разсада на втория етаж устисква.

# 556
Заредих парника с домати, Рила, то се знае.  Simple Smile Има и още корени, но те ще чакат, че времето още е неустойчиво. Доволна съм от себе си, опазих ги от сечене, дори си имат цветни бутони, още мънички, но имат. Ето ги, снимката е лоша, но така си мога Embarassed http://s51.radikal.ru/i132/1103/60/bdd252d196e8.jpg

# 557
Приемате ли нови членове.

Тук против червейте се използва следното. Растенията се сеят в едни сандъци. Дъно няма а е поставена една много ситна мрежа.
Доматите и краставиците ми са засети вече в сандъците. Разсада го правих в оранжериика. Имам и първите цветове вече.

# 558
Приемаме.
Голям кеф ми е, че в темата се събрахме от всевъзможни географски ширини, източни и западни дължини. Mr. Green

# 559
Аз използвам български челен опит (родителите ми дълго време гледахо оранжерии и като ученичка и студентка работех там лятото).

# 560
  • на брега на Дунава
Направо ви завиждам за оранжериите и парниците.В къщи всичко е по прозорците , а в градината на балкана е студено още.Иначе когато и да ги засадя /обикновено през последните дни на април/първите доматки берем на 1 август.Затова сега правя опити с туби от мин.вода.
Ана.Страхотни са ти доматите.Моите са още на перваза на прозореца и са не повече от 20 см. високи , да не говорим за цвят.
Аз още не знам как да качвам снимки , но ще помоля някой да ми покаже.

# 561
А снимките качила ли си ги на сайт ( http://prikachi.com/  ,  http://www.snimka.bg/ ), или са само на компютъра ти, в My Pikchures ?  Да знаем откъде да започнем  Mr. Green

# 562
Благодаря, МХ. За парника водих дълга и тежка борба с мъжовата инертност, но победих Twisted Evil, както винаги Joy
Показала се е баклата, тя е малко, 6 гнезда, колкото да опитаме. Защо имам спомени, че въшлясва?

# 563
И аз имам такъв детски спомен, но не се сещам бакла или бамия е бъшлясвала.
Ще борим бълхите. Самото отглеждане на бакла взе да ме кефи - никне мощно и расте бързо  Mr. Green

# 564
  • Русе
Ани доматите са супер. Много реколта от тях ти пожелавам
МХ, и аз нямам оранжерия. Слагам под бутилки и прозорци по няколко корена. Останалите ги засаждам края на април и между 20 и 30 юни бера домати. При теб защо толкова късно стават?

# 565
Ани,
Страхотни са ти доматките (ако имаш някой излишен дай насам  Blush; от мен имаш - "шантави" такива (дано си ги опазя само) )!!!
Аз тази година реших да си правя капково напояване  Crazy - Маркучи си намерих. Един приятел ми дава "ланските" си, само че са през 60см, и ще съм с по два маркуча на един ред, за да стане през 30см "локвичка"... Ще видим дали ще се справя, но определено имам нужда от това!  Thinking
Моичките вече се опитват да кръстосват - имам си и 2 кофички тиквички (Сан Паскуале); 2-3 със краставички, една тарелка със грах на зелено и една със сладка царевица (даже със последните се бъзикаха). Синият (бял) патладжан - никакъв го няма, а тази година физалисът сам си поникна - сложих няколко семенца и май- почти всичките се показаха! Много годишният лук и чесън се кипри в градината вече Simple Smile
Вчера и завчера се справихме с лука и чесъна -  най- накрая; също и с едни ягодки, които раждат цяло лято - кипрят се на 2 редчета  Flutter

Това е за сега от мен  Hug

# 566
  • на брега на Дунава
Анн - Защото нощите са студени .Селцето е на няколко километра от Килифаревския манастир -полупланинско.
Вълчо-На компютъра са ми снимките , но получих обещание от  "малкия "/синът ми/  да ми помогне и скоро ще се сдобия и с това умение.
Ани .И яз водя борба за парник ,но не се знае кога ще успея.Дано за друтата година да стане.
Днес установих ,че доматите ми се чувстват добре на балкона и дори са дръпнали ,въпреки студеното време.
Теди,какво правиш с граха в тарелка и с царевицата.Те се сеят направо навън.

# 567
Ягоди съм решила да сея в една тръба, с по-голям диаметър. Ще я напълня с почва и ще пробия дупки отстрани. Така шем ще е по-атрактивно, хем ще си спестя срещата с някое влечуго. А и няма да ми заема много место

# 568
  • Пазете Гор
Titina дава една страна на градинарството, интересна - какви животинки се въдят из зарзавата. Освен насекоми, че те са неизчерпаеми (нали различаваме насекоми от паяко- и ракообразни Simple Smile), ще спомена какво щъка при мен.

Случвал съм на таралеж, кафяви и зелени крастави жаби, дъждовници, тритони (един доскоро си живееше в една дупка до мазата), смокове, полски мишки, пор, невестулка, сляпо куче, къртица, два вида червеи, всякакви паяци (зелени, жълти, едри), стоножки, мокрици, няколко вида плужеци, гущери. По дръвчетата ми кацат врабци, гълъби, свраки, кълвачи, синигери, косове, скорци.
Лятно време, привечер, когато небето е светло, виждам как се стрелкат прилепи.

Всичкото това живее, ходи, диша и се размножава всред зарзаватите ми. Намирам го за чудесно. Grinning

# 569
  • София
Куркума, ти го намираш за чудесно, но аз умирам от ужас от подобни гадинки !
Въпреки това искам да ви се похваля с успехи, които за съжаление не мога да покажа.
Не съм писала в темата, само чета какво правите.
Та, значи -  градината /зеленчуковата имам предвид /, която започвам не е обработвана от години.
Голяма и обрасла беше. И сега си е голяма и чуденката ми също.
До момента съм / божееее, как да го опиша / обработила около  300 кв.м.
Т.е. изорала, прекопала, изчистила от пиреи и троскоти и разни други плевели, та дори и насяла
с посеви.
Чак се чудя, как аз съм го направила.
Благодарение на вас  Peace
Е, днес си поръчах дъждовно време  Joy Joy Joy
Щото не мога да се изправя от мускулна треска. Ама от утре ще го правя по-лежерно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт