(Био) зеленчукова градина 7

• 92 539
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
За втора година ще ги ползвам, лятос издържаха една буря Mr. Green От линка който съм дал, оставам с впечатление, че могат да се поръчат по нета.

# 586
Да попитам и вас - докато търсих варианти за поливане на градината ми през седмицата намерих това - http://vse-sam.ru/2007/06/29/alternativa_kapelnomu_orosheniju.html

Но до колкото си преведох не разбрах продупчват ли се бутилките? Колко? Къде?
Ако някой го е пробвал - моля да сподели!

# 587
За втора година ще ги ползвам, лятос издържаха една буря Mr. Green От линка който съм дал, оставам с впечатление, че могат да се поръчат по нета.
Много благодаря!

Май ми е противопоказно да ми давате такива линкове, шопинг терапията ми се напоследък се е активизирала, ама какво да се прави, най-важното е психоздравето (ако успея да го обясня и на мъжа ми ...)  Grinning
Има хубави и полезни неща за градината и не само, както и безплатен Mr. Green телефон за поръчки.

Вчера насях и репичките, че ги бях забравила. На пликчето пише, че се разсаждат  newsm78

# 588
  • Стара Загора
Много са интересни тези колове. Благодаря за линка! След 1 седмица имаме ходене до Габрово и ще ги видим на място. Видях, че този цех произвежда и продава интересни неща - формички за разсади и много евтини саксии:
http://www.zhu-bg.com/bg/products/category14.html
А аз за боба си мисля, дали няма да стане ако в двата края на реда се забият по един по-дебел и здрав кол, като се укрепи в пръстта с камъни, в горните части да се опъне здрава тел и после като поникне боба, към всяко гнездо отгоре от тела да се спусне въже, по което да се увиват растенията?  newsm12

# 589
  • Русе
    dididi това съм го правила, но с обърнати бутилки и с отрязано дъно                                                                                                                                     http://an65.snimka.bg/hobby/zelenchukova-gradina.509128.19302226

# 590
  • густо майна Филибето
анн, колко време й трябва на водата, за да изтече?

# 591
Пробиват сe бутилките:
"предварительно проколотых в корпусе баклажки от одного до нескольких, иголочных отверстий."
Така заложени изискват да ходиш с една фуния да ги допълваш от време на време.
Тия руснаци, умират да измислят нещо и да го видят публикувано.

# 592
Валя търсеше идея за бобовини, намерих руски вариант. Играчка си е, но като няма достатъчно материал, и така става. Превъртете надолу: http://my.mail.ru/community/tomat.perec./journal

# 593
Мой приятел , от Пловдив ... също няма да се снабди с "бобовини" и колове за домати и си е купил (за няколко лева) от някакъв дърводелски цех/магазин? тип изрезки.... боядисал си ги е и и му служат вярно няколко години  - сее по около 40-50 сорта домати и още какво ли не; ние пък си имаме колове от ..... арматурно желязо за доматите в къщи; ако са ни на нивичката ..... макар и оградена - веднага ще отидат на вторични  суровини  Mr. Green

Тази година мисля да се пробвам да направя тази бобова конструкция, която Ани е постнала  Laughing

# 594
Ето над какво работя тези дни: http://i065.radikal.ru/1103/ee/50ef5b7c4a5e.jpg
Но група ентусиасти работят повече от мен, съсипват 30% от салатите! Стигнах до следните изводи:
1. Няма смисъл да се старая да постигна прави редове, след като червеите имат мнение, различно от моето.
2. Няма нужда да се спазват разстояния между корените, тъй като това е променлива величина.
3. Между расаждане и бране ще минат N на брой дни, като бройката на салатите прогресивно ще намалява.
Тази вечер поставих "бабешки" капани, утре ще споделя мнение.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 08:41 от Ana.Ivanova

# 595
Моите градинка са най-недизайнерските във всяко едно отношение. Ако има някой прав ред - станало е случайно. Едната е 5х10 метра, с две кайсии, два-три корена ягоди, малко лук за пресен, преди да разлистят дърветата, 60-80 марулки, лалета, нарциси, зъмбак, димитровче, мушката и сакъзчета. Другата е около 12 на 15 метра, възможно най-неправилния четириъгълник - няма две равни страни, няма две успоредни, няма един прав ъгъл, а по средата има правоъгълна леха ягоди. Теоретично и практично освен тая, може да се направи още една правоъгълна леха. Да не говорим, че две страни не са прави, а криви.
Отдавна се кщаня да си направя рамки от арматурно желязо, да заваря от вътрешната страна стари гайки и за гайките да наснова поцинкована тел, примерно през 20 см. Рамката да е около 2 метра висока, на метър и нещо. На метър и 40 примерно над земята да има заварени 2 уши, които да влизат в забити чешмеджийски тръби. В долния край е достатъчно в ъглите да се вържат за тръбите Тръбите като бройка трябва да са с поне 1 повече от рамките и ще мога да си правя всякакви краставичарници, бобарници и грахарници, а през зимата да ги подпирам в гаража до стената на дъното му. Гаражът ми е достатъчно голям, 6,50м
Спира ме това, че имах малко по-масивна врата на по-голямата градинка, с панти. Една зима отиде на вторични, неизвестно от кого занесена. Веднъж и инструментите на един газда, държеше ги през лятото окачени на еднто дърво.
Ще ми е много неприятно да отида в градинката, а рамките да ги няма, че и краставиците с тях

# 596
Тк има рамки от желязо, но личното ми мнение, че ще изгорят краставиците като се нагрее желязото. Довечера обещавам снимки. Моите са с въженца.

# 597
Ana.Ivanova ,салатки ли са това?Моите са с такъв размер и даже наскоро питах дали им е време да ги разсаждам.Утре ги слагам в градината PeaceНякои вече консумират салатки,аз тепърва ще разсаждам LaughingДано за Великден мога да откъсна някоя...
Корнишоните ги гледахме на колово-телена конструкция/оградка/,добре се получи.През 2м колове,а на тях по три реда тел.Привързвах ги с памучни връзки по тела...
Колове за доматите правихме в дърводелски цех-по 0,40лв/бр.

# 598
  • на брега на Дунава
Купих си пакетче със семена за лятна салата /такава , на която не й пречи дългия ден и става през цялата година /.Дали да я сея вече за разсад навън?Някой сял ли е такива салатки /зелена с червенеещи крайчета на листата /?

# 599
Сей я, да. Имала съм такава, но като вкусови качества съм се спряла на Айсберг-също лятна, не стрелкува и не е рошава, а завива глави. Невероятно сочни и вкусни!
Мисис, салатки са. Ти ли питаше за Дитмарското зеле? Вече има посадено - първите десетина са в градината.

Общи условия

Активация на акаунт