(Био) зеленчукова градина 7

• 92 485
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
тази година съм решила да посея и краставички, знам че мина малко времето, ама ще ги посея и тях утре.

Защо да е минало? Аз ги садя в началото на май, директно в градината, юни вече бера първите краставички. Миналата година посях едно пакетче в началото на май, едно пакетче през юни. И имах краставици, че чак хвърлях, дори и раздаването на близки и познати не изчерпваше наличностите. С тиквичките - същата работа.

Ами така си мислех поне. Аз съм взела традиционните Гергана, дано и аз да имам поне на половината от твоя успех:) Замислила съм да са на шарена сянка, надявам се добре да им се отрази обедното и до около 2 часа лятно слънце.

А днес мисля да пикирам доматите, аз ги садя на вън винаги около 6 май.

# 721
  • При розите и топлата вода ......!
Днес вятъра при нас е още по- силен и от вчера. Дано оцелеят найлоновите ми конструкции, че сума пара дадох.

Сега съм се впуснала в "производството" на компост. Впуснала, т.к. това ми е първо зареждане, което ми напомни да мина да купя вила или др инструмент да мога да го разбърквам.
Titina  и аз тази година съм се заела със същото. Попрочетох доста неща, но пак не съм наясно. Аз събирам тревата, която изваждам при окопаването и я събирам на куп на едно място. Трябва ли да разбърквам? И мога ли да слагам и окосения райграс?
lilis, при мен краставиците се запазват по добре, когатно са на шарена сянка отколкото на много слънчево място.

# 722
Здравейте,
темата е чудесна, досега четох.  bouquet
Днес си купих семенца на чубрица и риган, две малки продълговати саксии и ги засях. Продавачката ми каза да сипя пръст, да насея семенцата и отгоре да им сложа още малко пръст. Но не ми каза колко вода да им сипя. Tired И май ги удавих. Sad
В легенчето отдолу има вода, сбърках ли? То вече е късно де, ама ако съм ги окепазила, утре ще купя нови и пак ще насадя. Party
Искам да си насадя и малки люти чушлета, но не намирам семена.
За съжаление нямам балкон и ще си гледам зарзавата в кухнята до прозореца, дали ще стане? newsm78

# 723
 E,не е толкова страшно- излей водата от поставката Simple Smile

# 724

lilis, при мен краставиците се запазват по добре, когатно са на шарена сянка отколкото на много слънчево място.

Е, дано и моите да се получат, ще ги поливам доста, т.к. ще са ми близо до чешмата:)

# 725
Гледали сме в стая, в един конструкторски отдел един корен многогодишна люта чушка. Понеже клончетата й растяха малко тънки и дълги, ги скъсявахме с ножицата, резитба на зелено. Не смагахме да й изядем чушленцата. Докато започнат да се зачервяват, веднага пускаше цвят. Никой не се е занимавал с опрашване.

# 726
Гледали сме в стая, в един конструкторски отдел един корен многогодишна люта чушка. Понеже клончетата й растяха малко тънки и дълги, ги скъсявахме с ножицата, резитба на зелено. Не смагахме да й изядем чушленцата. Докато започнат да се зачервяват, веднага пускаше цвят. Никой не се е занимавал с опрашване.
Вълк, супер, а от къде мога да се сдобия с разсад и аз? Grinning

П.С. Миналата година се бях ентусиазирала да садя люти чушлета по съвет на баба, в кофичка от кисело мляко. Laughing Blush ooooh! И тъкмо вече тя ми беше пресадила корен в кофичката и я гледам, пристига с друга кофичка.....то било тор от кокошарника за тях, и бързо ми мина мерака. Crazy

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 22:14 от Snarky Chimpfanny

# 727
не знам, може би всичкият пипер и чушки са многогодишни, ако се отглеждат в стая.
http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=97295&mode=linear
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=flowers&Number=195141 … amp;sb=5&vc=1
Предполагам, някой от нас, който си пада по люти чушки, ще ти прати в обикновено писмо десетина семенца от люта чущка.

# 728
И аз си мисля, че лютите чушки са поне дву-годишни. Всяка есен, когато трябва да ги скубя от лехата, имат много цвят. Гледах един корен в саксия две години, но ми досади и го махнах. Мисля, че във всяка агроаптека могат да се намерят, отделно по пазарите е пълно с хора, продаващи семена. Скоро ще изкарат и разсадите, и там съм виждала невероятно разнообразие. Красиви са онези малки разноцветни букети от люти чушлета, които стърчат право нагоре. Стават и за декорация.
Тук е много студено. За минути преваля нещо между сняг и град. Не помня почивен ден, който да е топъл и приятен от... доста време Sick

# 729
При нас духа силно от сутринта по дъмно, до малко след обяд. Почвам първа копан на грах, стърчи 5-6 см над земята. Mr. Green Днес ще сефтосаме къдрави салатки с пресен лук. Mr. Green
Вижте 140 км/ч в Покрайна, северозападна България. Видеото е на Краси от Дражинци.

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Tired в петък събори саксия на балкона (а той е частично остъклен и защитен) в събота очаквах да свали целия балкон  Tired

днес започна по-кротко, ще го видим как ще е  Hug

за сеенето на боба и изнасянето на разсада домат и чушки ще се ориентирам по чуждите дворчета  Crazy тъй де, занаят се краде  Sunglasses

# 731
Анн, сетих се, че питаше за водните лукове. Ще го разсаждам когато развие 4, 5 листенца и в основата започне да се удебелява, т.е. личи си къде ще бъде главата. Това вероятно ще стане в началото на май, още е малък моя. Имам зеле за разсаждане, но много го морят зелевите бълхи. Не знам дали са само зелеви, щото и репичките ядат. Тъй де, едни черни подскачащи буболечки Mr. Green

# 732
От понеделник казаха, че ще има условия за слани. Така, че ако ще изнасяш разсад и то не под тунелче или в парник, задръж още. Аз чакам Гергьовден.

# 733
Няма да го изнасям, то си е навън, не го и покривам. Разсадих 20 коренчета, смятам да стигат.http://s013.radikal.ru/i322/1104/5c/40b9f345ccf8.jpg А като уплътняваща култура- айсберг.

# 734
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бяхме на дворчето, но духа та не се трае  Confused

и понеже не става за работа предлагам загадка  Sunglasses снимани са днес

номер 1 и номер 2

Общи условия

Активация на акаунт