(Био) зеленчукова градина 7

• 92 489
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Лявото е смокиня?

# 736
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Party позна!
 за по-малко от месец след свалянето на зимните дрешки  Laughing направи малки смокинки (виждат се на снимката)  Hug

# 737
А къде гледате смокинята? Аз искам да си засадим в нашия двор, но всички ми казват, че нямало да стане много било студено тук  Rolling Eyes

В двора ни черешата и джанката/сливата  (newsm78 ) са цъфнали, на полето черешата и ябълката май.. Не ги познавам много дърветата да му се не види  Embarassed То аз съм пишман градинарка та засега ми е уж простено  Embarassed Лука ни се държи прекрасно, а салатките ни едва оцеляват Sad Не знам дали не си засадихме малко рано навън  newsm78 Все пак в полето е доста по хладно  Rolling Eyes Копъра ни е порастнал отдавна от миналата година се е самопосадил... морковите са в парника, но нещо много рехави ми се виждат. Насадени са там и краставици, доматите са на разсад още, но скоро май ще се засаждат...

# 738
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А къде гледате смокинята? Аз искам да си засадим в нашия двор, но всички ми казват, че нямало да стане много било студено тук  Rolling Eyes

....

избери заветно и слънчево място. и двете условия са важни  Peace
едно от двете не са спазено при нас  Blush
едрите бели смокини (като нашата) са с претенции и ако не се завият зимата не им стига лятото за да узреят  Tired най-добре да се изкопае издънка от онези дребни, лилави смокини, дребни са, но бързо зреят и не изискват кой знае какви грижи.

край на загадката: второто е нар Wink хваля се с избилите му червените листенца  Hug

растат в Резервата Simple Smile Simple Smile Simple Smile и не им пука  Hug

# 739
  • Русе
Силен вятър беше и при нас, но посях цвеклото, зеления боб.Насадих и целината. Сложих в градината тиквичките и няколко корена краставици, но покрити със прозорци /мини парник/. За трети път садя зеле, защото два пъти нещо го изяжда, но съм упорита и докато имам расад ще садя.Започнах да правя и редовете за домати и пипер. И редовното плевене на лук, чесън, ягоди и вече и на поникналите картофи. Сега се моля да няма слана.

# 740
  • Пазете Гор
Засушило се е нещо, та днеска сипах по една лейчица на магданоза, кориандъра и праза. Има никнал копър. Скопах между редовете на граха. Приготвих в кофички краставици, корнишони и тиквички, мисля след месец да ги засадя.

анн, от това, което изброи, само картофите ги бърка сланата. И краставиците , но те са покрити.

Студено е, макар и слънчево. Бурният сух вятър отне повърхностната влага. Увесих последната пастърма за сезона, да я дръпне малко. Туй добре, ама растенията не вървят. Дори и граха, и баклата се бавят. Растат усилено само спанакът, лукът и чесънът, старият магданоз. Всъщност какво се оплаквам, да не е малко? Wink

Кой ще пусне нова тема?

# 741
  • Русе
Куркума, картофите дори и да ги ослани сланата пак ще покарат, но съм чела някъде , че добива се намалявал от това с 30%. Но и толкова много дръвчета са нацъфтели и за тях е опасна сланата.

# 742
  • Вече на светло в София
Eто ме и мен. Вчера вечерта се върнахме от Кюстендилско след 5 дневно "разпускане". Мъж ми оправи пътеките с плочки, защото бяха целите в трева и всяка със свое мнение и наклон. Аз се потрудих в градината. Посадих картофите. Сега като чета за очакваната слана малко ме е яд , че избързах, но те няма да са поникнали поне още 2 седмици и това ме успокоява донякъде. Нали не е страшно?  newsm78 Цъфнали са сливите , джанките, напъпили са круши , ябълки , праскови. Боядисах дръвчетата с вар, окопах ги, напръсках ги с бордолезов разтвор. Като се прибрах видях доматите ми в съндъчетата бая пораснали. Ще трябва утре да пикирам. ( за тя се грижеше зет ми Simple Smile)

# 743
Днес ще е ден за опрашване на кайсиите - вятърът утихна, слънцето се показа. тая пролет времето бе благосклонно къв салатките - прохладно с епизодични  превалявания, вчера ги опитахме. Долу-горе са към сто, на различна големина. Mr. Green

# 744
............- вятърът утихна, слънцето се показа. тая пролет времето бе благосклонно къв салатките - прохладно с епизодични  превалявания, вчера ги опитахме. Долу-горе са към сто, на различна големина. Mr. Green
Ама аз преди малко четох, че сняг се очаквало другата седмица, макар и малък Rolling Eyes

# 745
  • Русе
На какво разстояние разсаждате доматите? Направих редовете, но нещо ми се виждат тесни.

# 746
Анн,аз оставям по метър между редовете и пак ми се задушават.Тази година ще слагам домат във фитариите на пипера,за да са още по-нарядко.Уж имам мярка-като запаша пръскачката да мога да минавам спокойно.Но все не го постигам това разстояние Mr. Green

# 747
Миналата година ги сях на различно разстояние, на къси редове. Примерно разстоянието между 1-2, 3-4, 5-6 е около 50 см, а между 2-3, 4-5 е около 150 см. Плътността на декар е била като на Вили.
Майка ми ги сади на един ред и яде домати, покрай пътеките в градината, и то от едната страна на пътеките, ама разполага с приличен двор, като от корен до корен е около 50 см. Един ред от къщи до чешмата, и един от чешмата до тоалетната.

п.п. Бо от Пчеларство писа, че е паднала градушка между Добрич и Балчик, с. Сенокос.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 14:31 от Вълкът с дълъг ник

# 748
Ох,пак ли ще е ялова и тази година.От радиация ли,от вибрации ли,от вулкани или от човеци newsm78
Миналия ден слушах анализ с колко се е увеличило населението на Земята.И как има недостиг на суровини и храна.А на фона на това в България се обезлюдява и пустинясва.Накрая казаха,че има голяма вероятност насам да започнат да прииждат гладни човеци от Африка.С едничката идея да обработват земята,за да се прехранват.
Вчера си гледах разсадите в ястъка-там общо взето контролирам условията и всичко се чувства добре.А като разсадя ще почнат кисели,ръждиви и радиационни дъждове.Или зверска суша.И най-различни набези от пълзящи,хвърчащи и двукраки  Laughing
Имам питанка-градината ми се е напълнила с черни скакалци-попчета им викат тук.Изпонаизкопали са тунели навсякъде.Кавалите приличат на швейцарско сирене.И преди ги е имало,но сега ме плашат.Идеи за справяне с тях?
Вълчо,единичния ред дава най-добри добиви.Но нали сме лакоми сеем по много и на гъсто.Аз миналата година сложих домата почти на два метра,а през ред на 80 см.Да,ама ми се видя широка пътеката за минаване,та насях по нея боб пешак.Ама боба мутирал и хукна нагоре.И докато се усетя задуши домата.Сега благоверния ме плаши,че ще спре достъпа ми до градината ако почна да сбивам културите.И ще подлага всичко излишно на сеч.Но още не е видял как уплътних пътеките със сладка царевица JoyИ може да ми се наложи да си търся квартира.

# 749
  • София
Не бой ся, ша та взема при мен  Grinning Градината ми надхвърля възможностите ми и ще има къде на воля да садиш, каквото ти се иска !

Общи условия

Активация на акаунт