(Био) зеленчукова градина 7

• 92 878
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Ana.Ivanova  Може ли и от мен един въпрос?Имам прорасли картофи в мазата от червените.Стават ли за садене,защото са поумекнали или си трябвада купя специално за садене?Може да е тъп въпроса ми ,но ще садя за пръв път ине искам да рискувам.А затова сте вие тук изпечените градинари!

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
валяя, стават Wink първия ми (и последен) опит с картофите казва ДА. спрях до там, защото плъзна'а брабинци  Crazy не искам отрови, а нямам нерви и време да ги чистя на ръка  Hug
веселче, момиче веселко, и при нас има жълти малини,  Mr. Green Яла на госКЕ и ще видиш  Hug

# 167
И в БГ има бели малини .... само че не са толкова популярни
а дугите са черни - ароматни са ... миналата година успяхме да си опитаме една малинка (6 човека- толкова сме домашните  Mr. Green)..... но са някакъв по- нетраен вид, чувстителене на много болести
Ани , откъде се снабди с катофките  сорта знам , че е хубав?

# 168
  • Варна
Manzhelka, мисля, че до десетина дни не е фатално. Моите никнаха за около седмица при такива температури, дори дневните бяха по-ниски.Не зная при много кофички как може да ги затоплиш всичките, че да никнат по-бързо. Използвала съм електрическа възглавница за затопляне, но става за две, три кутии примерно. Все пак изчакай още малко.За три дни поникват при доста топло.

Ann, много ти благодаря за емоционалната подкрепа! Тук таме вече има покарали стръкчета, надеждата ми се върна.

# 169
  • на брега на Дунава
Само заедин ден ходих до София по работа и вече има толкова много интересни неща.Купих семена от патладжан "бъч".Някой сял ли е такъв?Дали става? А капините на балкана , където ми е градината
стават много вкусни.Особено като сложиш сладкото в кисело мляко.Неу можеш да спреш докато не видиш дъното .Дивите също са вкусни , но като се върна на работа ме питат коя котка ме е драла така. Grinning

# 170
  • на брега на Дунава
Ох ,не е бъч ,а лъч. Купих и някакъв италиански боб с плоски шушулки, пешак.Нямаше Старозагорски чер.

# 171
Ох ,не е бъч ,а лъч. Купих и някакъв италиански боб с плоски шушулки, пешак.Нямаше Старозагорски чер.

аз пък се заглеждам по катерещите се бобове  Blush имам ограда за залесяване  Mr. Green
някакви идеи? че май само това не съм опитвала  Blush май трябваше да няма конци ама кой има кой няма ми е тъмна индия  Thinking

# 172
Ти що не спиш?
Една позната беше сяла катерещ се грах, но тогава не бях в занаята и не се интересувах.

пп Май е само декоративен - за това говорех http://www.sgp2001.com/uk/prod/pisod.htm

# 173
Ти що не спиш?
Една позната беше сяла катерещ се грах, но тогава ня бях в занаята и не се интересувах.

Joy Joy излови ме, изпращам мъжлето в Сибир Wink та ми е тръпно

аз грах катерещ се, декоративен съм сяла Wink той само за свекърви май  Mr. Green

# 174
Да, оказа се подходящо ястие за свекърви. И за този, дето ми отрови кученцето и сега е в клиниката. Как ли се чувства мъничето? Дано пак да ми помага в градинарстването.

Нуждаем се от подкрепа.
http://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0% … 73841&theater

# 175
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
Благодаря за съветите!
vili__66  , така и ще направя, ще посея едроплодни домати. Като казваш, че спанака извлича отровите, това значи ли че ние ги извличаме от него! Аз хапвам често спанак, заради анемия.
Веселчето  , да коренища, ама от де да ги намеря?  newsm78 Четох, че преди 1944 г., България е била един от най- големите производители на аспержи в Европа. Интересно защо ли се е изгубил спомена за това? За лозичките според мен по- добре изчакай.
Специално за теб! Заповядай!
palmolina и моята салатка такава, много е крехка.

Сега въпросче! Simple Smile Доста години сеем доматите на едно и също място и в последните години нещо не стават. Тази година ще ги сменявяме. Какво да посея на тяхното място. Смятам боб пешак- търся Старозагорски чер, но още в моя район не съм срещнала. Добре ли е според вас?
Вижте какви сладурчета си имам! http://www.picvalley.net/u/1905/5481301919910831921298708957JuXl … WZ7BVYaJoIZ8u.JPG

Днес е Задушница, нека запалим свещички за любимите ни хора, които вече не са сред нас. Мир на праха им!

# 176
Като няма коренища за аспержи, търси семе. Някъде напред дадох линк как се сеят аспержи. Доколкото разбрах при сеене на аспержи от семе имаш една нулева година, т.е. не ядеш. А може би две.

те http://www.gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=958&plant_type=7
http://agrosaveti.com/agroborsa.html?page=show_ad&adid=1593&catid=60

# 177
  • При розите и топлата вода ......!
Търсе семе Вълк, но още не съм намерила.

# 178
# 179
gelikas, ако си го отглеждаш в двора и почвата ти не е замърсена с отрови - нямаш никакъв проблем. Честно казано, предпочитам т.нар лопуш/лапад/ - по-големи леста, по лесно се мие.От него си правя в буркани и зимата го използвам за  супички и постна мусака с ориз.Копривата също често я хапваме.Спанак обичам, ако има кой да ми го измие и изчисти  Mr. Green

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 22:08 от cecunka76

Общи условия

Активация на акаунт