Отговори
# 210
  • София

Цитат
Цитат на: E STELA в Четв., 17 Февр. 2011, 21:33
Днес се чувствам много отпаднала. Лежах почти цял ден,наболява ме кръста и повръщах 2 пъти

За гадането и повръщането, преди два три дни бях пуснала две линкчета със статий  за симтомите преди раждане.
Две от тях са именно гадене, повръщане- организма така реагира на предстоящето раждане.
Ето, пускам ги пак

http://fema-bg.com/index.php?m=1245

http://fema-bg.com/index.php?m=1380&lang=1

Saura, страхотно е обзавеждането, със здраве да се ползва Hug

# 211
  • София
 Laughing Значи ще раждам, за това ми се гадело и повръщам. Аз се бях притеснила, че още не съм се излекувала, макар че няма никакви други симптоми, освен прилошаване по няколко пъти и особено вечер. Корема го гледам редовно и не ми се е смъкнал, но в статията пише, че може да стане и непосредствено преди раждането. Аз имах чувството, че съм по-бременна  Crazy . Мислех, че съм забременяла по-рано от колкото смята лекаря, но щом още одържам фронта, явно не съм била права.

Моето бебе имаше затишие в движенията. За 2 дена го усещах по един, максимум 2 пъти и малко се бях притеснила, но сега си е пак по старо му, с тази разлика, че се обърна. До сега беше отдясно, сега пак се е върнало отляво.

# 212
Здравейте!
Ех, пак си имаме бебенце! newsm44
color=limegreen]Честито на мама Nat_Ly, да й е живо и здраво момчето![/color]
Мама Веси, честити придобивки! Да се ползват със здраве!
Saura, чудесен детски кът! Да спинкат спокойно малките сладури. Simple Smile
Marys, скорощно оздравяване на малкото! Praynig
Добре дошла на Svetlanana! Hug
Аз снощи се наспах!И то не, че баткото не е хъркал , пак не можеше да диша, но явно съм била отрепана вече след няколко безсънни нощи и не съм го чувала толкова. Събуждах се само 5-6 пъти , за да го завивам. Просто се чувствам наспана. Grinning
Хайде, ще се включа пак по-късно.

# 213
Момичета, благодаря ви за паролата за албумчето.Честито и на родителите на новото ни бебче - Димитър  Hug
Да питам мамите, които мислят дапият арника - как се отразява това на кърменето?
Аз ще съм секцио, но мисля да почна да я вземам веднага след операцията, защото четох, че възстановяването било много бързо.
Както бях на преглед в сряда дами слушат тоновете се оказа, че имам една контракция, но все още не мога да ги усетя.Доки каза, че е добре, че неги усещам Simple Smile
Увеличихами дозата на магнезия.Сега в понеделник ще видим какво щеправим с тези мои бъбреци ( зависи от резултатите от изследванията)  ooooh!
Дано само бебо да е ОК и да удържим.За секциото сигурна дата ще определим след 5 март.Иначе терминът ми е на 20 март, но доки,каза, че момченцата се развивали по-бавно в утробите на майките и затова ще трябва маскимално да изчакаме.
Дано само всичко да е наред накрая.
Хубав ден от мен, макар че етолкова мрачен Simple Smile

# 214
  • София
За термометъра за ухо щях да пиша. На нашия на упътването пише, че за деца под годинка ушната мида се дърпа хубаво назад, термометъра се вкарва плътно и тогава се мери, за да има директен достъп до средното ухо. За възрастни и деца над годинка ушната мида се дърпа нагоре и назад. Пише също, че много педиатри препоръчват този тип термометри да не се ползва преди 6 месечна възраст.

# 215
  • Стара Загора
Здравейте,тумбачета! Hug
Честит Димитър на мама Nat_ly!Да е здрав,послушен и много обичан!Бързо възстановяване на мама и скорошно прибиране у дома
Добре дошла и на новата мама  Hug  bouquet
Хайде,ако още някоя се крие,да се показва.Ние не хапем  Joy
 А ко знаете днес колко работа свършииииииих....Каталясала съм!Заведохме сутринта малкия на ясла,отидох до полицията да си сменям личната карта(отне ми 30 мин.),прибрах се в къщи и като му откъртих от 10ч.,та чак досега-сън,сън,сън #Crazy Такова нещо не бях правила.Сега ще гледам какво ще успея да направя из къщата,преди да дойде време за малкия.
saura-чудно кътче сте им спретнали на малките!Браво!
Мама Веси-честити придобивки!Да си ги ползвате със здраве!
Хайде да запрятам ръкави,че никаква няма да я свърша.Ама като не мога да дишам без вас... Laughing

# 216
  • София
МОМИЧЕТА, ЕДНА ПРИЯТЕЛКА РОДИ МОМИЧЕНЦЕ ПРЕДИ ОКОЛО 2 ЧАСА. НЕ МОГА ДА СПРА ДА ПЛАЧА ОТ ВЪЛНЕНИЕ!!!

# 217
  • гр.София
 Simple Smile

ЧЕСТИТО НИ НОВО ФОРУМСКО БЕБЧЕ!   smile3525

кой каза че е започнал бебевалежа  smile3501

# 218
Честито бебче на мама nat_lу да е живо и здраво

Катилиас Hug, споко добре съм, само че ходя с апарата за кръвно почти закачен на мен  Joy Меря го и засега е в добри граници - 120-80, така че реших да изчакам до вторник. Но пък да съм редовна в хапчетата и да си меря стриктно по няколко пъти на ден кръвното, ако го вдигна и с хапчета тогава със сигурност ще изтичам в болницата.

Днес лекцията не беше кой знае какво, т.е. стандартните неща разказа лекарката, по-скоро преди това имаше представител на Филипс Авент и тя говореше за кърмене и т.н. за мен беше ползотворно. А след неонатоложката имаше една представителка на фармацевтична компания, която раздаваше Тантум Верде и други лекарства  ooooh!
Но пък после 9 пингвинчета pregnant отидохме в Хепи и бяхме уникална картинка, всички ни гледаха много странно, а сервитьорките много ни се радваха  Joy
saura- наистина страхотно сте го направили

Marys,дано малкото се оправи бързо!
Мама Веси честитоооооооо, да си я ползваш със здраве Hug

# 219
Здравейте момичета, честито на майката и таткото на Димитър Simple Smile да е жив и здрав и много да ги радва.

Ние днес бяхме на ЖК бебо е добре но е още много високо не му се излиза  въпреки, че термина наближава, а пък и аз нямам никави контракции или такива подобни неща които да подсказват за предстоящото събитие. Така че явно ще си чакаме и така. Мен даже взе да ме притеснява че нито имам някакви признаци нито нищо, ама като казват че бебчо е добре  baby_neutral  

# 220
Мерси на всички за ппожеланията  newsm51 newsm51 newsm51 !
Да ви се връщаааат  Hug !

Saura, страхотен кът сте им направили на децата, а баткото ще свикне няма къде да ходи Hug

Охх , дано ! Наистина , разчитах много на тоя неговия най-най-най-любим герой ooooh! ...
Сега се качва горе за по 15-20 минути и почва да мрънка , че искал да ме гушка - пълен лигльо  Crossing Arms !
А аз си потроших нервите докато му мислех леглото - чертах го по негова играчка , после сума ти разправии с майсторите , заради радиусите , после поне седмица търсене на подходяща снимка за принт , после разправии за вида на принта и вида формАта на снимката  ... Абеее не ми се говори #Crazy #Crazy #Crazy
А той щял да спи там , като станел голям  Crossing Arms ! Мъже ! Laughing

Да питам мамите, които мислят дапият арника - как се отразява това на кърменето?
Аз ще съм секцио, но мисля да почна да я вземам веднага след операцията, защото четох, че възстановяването било много бързо.

hellen_law3 , арниката е хомеопатична и няма противопоказания при бременност и кърмене .
А за пиенето , се препоръчваше за по-добро възстановяване около месец преди раждането .
Аз имам тази схема по др Михайлов :
Цитат
Аrnica 5 CH – по 5 зрънца дневно да се приемат през последния месец на бременността.

Marys, Бързо оздравяване на малкия  Hug !

# 221
Честито ни ново бебе.   bouquet Честито на мама nat_lу и леко и бързо възстановяване.   bouquet

cvetka_koketka то не е хубаво да имаш непрекъснато контракции  Peace само се стресираш  Hug така че живей си спокойно и се наслаждавай на последните ти оставащи дни.

saura страхотно сте го измислили, сигурна съм че и баткото ще свикне  Peace

Marys бързо оздравяване на малкия  Hug

hellen_law3 стискам палци  Hug

Оххх ама съм една забравана Добре дошла на новата мама   bouquet   bouquet   bouquet

maiski3  newsm78 ами... не знам ... какво да ти кажа ... склери  Whistling

За гаденето и повръщането и аз ги четох статиите, дето ги пусна Майски  Hug  и аз съм така вече от 1 седмица и аз най вече вечер  Rolling Eyes ама аз си имам още работа да си свърша и не ми се иска да раждам по рано.....  Mr. Green надявам се че с бебо ще се разберем и ще си трае .... още малко  Hug  Praynig

# 222
Честито и от мен на майката на Димитър - ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА  Hug

И аз да се отчета - сутринта бях на запис на тонове - много добри тонове  Simple Smile, придружени с много контракции, от които нищо не усетих newsm78, странна работа ... бебето е ниско , заело е позиция да излиза, но може да си откара така до термина, а и след него /така бяхме и с каката/, но ще чакаме какво ни остава Simple Smile, а как рита само на моменти като съм на вън чак ми става неудобно корема ми заема такима причудливи форми Joy

# 223
Честит Димитър на мама Nat_ly!

# 224
  • Варна
ЧЕСТИТО НА МАМА NAT_LY  smile3525 ДА ИМ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ДИМИТЪР! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА  И ПРИБИРАНЕ ВКЪЩИ С БЕБЧО!

Общи условия

Активация на акаунт