Отговори
# 390
Не съм викала изобщо, защото бях обезболена. Mr. Green Епидуралната е голяма работа! Защо да се правя на герой като хората са го измислили?

# 391
  • Бургас
Котенце, не се страхувай  Hug Всичко ще си мине както трябва!!!

natali _bebeto 2 , беба си е нормално голяма според мен. На мен в 35 г. с. ми казаха, че бебо е 2600 гр. и си отговаря на седмиците.

mama_vessy
, аз със сигурност ще охкам ...  Laughing И сега го правя често - като се опитвам да стана от дивана  Joy
jozyy и аз мисля, че е важно да се слуша какво ти се казва, докато раждаш, а не да крещиш до несвяст - а и това ти отнема кислорода все пак. Ох и вие се побъркахте с кошарата, и аз взех да се тормозя тук, че горното матраче е твърдо... Пак да попитам - на второто ниво слагате отделен матрак, не този, който е към преносимата кошарка, така ли ??? Ние не сме купили... Shocked

# 392
  • Кукуландия
Честита сладурана на Лъкиnewsm32   bouquet

Днес осъществих второто си повръщане за бременността, не знам защо ми стана толкова лошо  newsm78 На всичкото отгоре не мога да разбера колко ми е кръвното... измерих го 4 пъти един след друг и първите 2 беше много високо, после много ниско, накрая почти нормално. Мразя го този апарат  #Cussing out
От време на време имам и разстройство, а не мисля, че съм настинала, на какво ли се дължи  newsm78
От влизането си в 9тия месец и аз съм в групата на киселино-имащите, много е гадно Confused
Мда... изключително неприятен пост се получи Mr. Green

Много ви благодаря за информацията относно кърменето!   bouquet

# 393
  • София
Честито бебче на мама Лъки!  bouquet Grinning Бързо да се възстановяват и двечките Praynig

Искам да ви питам нещо относно залъгалките - колко често трябва да се стерилизират? newsm78 Мисля си основно за престоя в болницата, ако ползваме, защото там нали няма как да стане.

# 394
catwalkне знам каква ви е кошарата, но на нашата така нареченото матраче не става за нищо друго освен за подматрачна рамка. Представлява шперплат, покрит с мнооого тънко дунапренче. И ние купихме отделен матрак.
mama_vessy, и аз обикалях като замаяна навремето за тънка възглавница. Открих в склад за втора употреба на един приятел , когото бях помолила да следи за подобно нещо. Бяха две, естествен пух, всички европейски сертификати за противоалергенност и прочие. По нашите магазини наистина не съм виждала толкова тънки, не съм и оглеждала скоро, да призная. Нямам скрупули относно секънд хенд нещата, след химическо или гореща пералня. Не знам дали съм ти била полезна...
 Относно повръщането и безпричинното разстройство- за мен това бяха симптомите преди първото раждане. Явно организма започва сам да се чисти. При мен започна още преди да ми падне запушалката- 4-5 дни преди да родя.
  За викането-не виках, само накрая при последното напъване, ама не се чуствам героична. Ако на някой му олеква като извика, защо не? И без това спомените ми за атмосферата в родилна зала не са от най-милите, мисля че умишлено акушерките се държат леееко арогантно, за да не се отпускат и успокояват родилките. Отделен е въпроса колко е правилно това... Сега като се замисля, далеч по-добре е да сме спокойни, отпуснати и да се вслушваме в тялото си. Ама като ти е първо раждане...коя ли би рискувала да им се изрепчи?

# 395
Да е жива и здрава малката Адриана! Лъки, скорошно възстановяване!

# 396
mama_vessy, сетих се че от Вис Виталис му бях взела на сина ми тънка възглавница детска, но с размери като нашите, може би съвсем малко по-мъничка да е Peace Бях му я взела за яслата, но после реших да е мъничка за там
За викането, и аз не съм викала, защото до 5см беше що годе търпимо, само охках и пъшках, а след това ми биха спинална упойка Peace
И на нашата кошара матрака, който е с нея не става за спане. Купили сме си матрак с кокос и пяна и съм доволна.
котенце1, не се притеснявай мила, дойде ли - минава! Аз първия път се успокоявах като си повтарях постоянно, че пътят към най-голямото щастие е свързан с болка Simple Smile, нищо не се дава така лесно. Успокой се и си мисли само за хубави неща и ще видиш колко бързо ще мине и като си го видиш малкото слънчице и забравяш за всичко останало Hug И аз ще раждам в Тина Киркова при д-р Панова Peace

# 397
matza83, Пипиллота много благодаря за инфото  Peace

котенце1 спокойно мила не се панирай  Hug по добре да влезеш в болницата и да те следят отколкото са седиш в къщи и да се тормозиш. Неприятно е че така се получиха нещата и тази акушерка  #Cussing out предизвика нещата. Но след като вече нещата са се случили, успокой се и всичко ще бъде наред. За нещата вкъщи  Hug майка ти докато си в болницата ще свърши всичко и ще бъде готово като излезеш, в това със сигурност можеш да си спокойна. Важното е да сте добре с бебо  Praynig Ще чакаме хубавите новини и ще стискаме палци  Praynig  Hug

petinka_ а за какво са ти залъгалки в болницата  newsm78 изискват ли ти ги? В началото бебетата през по голямата част спят, така че не виждам кога ще му я даваш а и не виждам защо. Обикновено залъгалките се дават заради коликите, че уж спомагат за успокоението на бебето.  Peace

Uinen всички сме се притеснили  Hug в 9-тия сме вече  Hug

catwalk както и другите са ти казали, то е прекалено твърдо и трудно може да се нарече матрак  Peace има различни видове матрачета, и може да си избереш според твоите предпочитания. Има такива които се сгъват на 3, които са специално за кошарите. И е удобно ако решите да я взимате, ако пътувате   Peace

natali _bebeto 2 Не се притеснявай, до 7,03 ще е пораснала достатъчно малката сладурана  Peaceима още 2 седмици. Да за планово секцио се влиза 1 ден преди това  Peace И ти се успокой, след като така са казали лекарите и има предпоставка за проблеми по добре да си под наблюдение.  Hug

jozyy  Shocked ако сте го изхвърлили много неприятно  newsm78 дано да го намерите  Praynig

# 398
  • София
Честито бебе Адриана,да е жива и здрава и много щастлива newsm51

# 399
  • Кукуландия
Забравих да кажа, че и аз съм в Тина Киркова! Peace

# 400
Честито и на мама Лъки!И на нея и на бебка желая бързо възтановяване!

Аз отново съм в Бургас и вече ще си чакам беба... На 25.02 ще определим дата за секцио и дано не реши да избърза Praynig Praynig Praynig Нямам търпение да дойде "денят" и след това да си отидем вече в къщи,че не ми се стои в Бургас...искам си при нашия тати  Cry

# 401
  • София
Привет и от мен, мамчета!

ЧЕСТИТО НА МАМА ЛЪКИ! ДА СА ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ С МАЛКАТА КУКЛА!

За киселините и болките в ставите и костите нямам коментар... Не знам вече какво да ям, как да спя (ако въобще спя) Тези 2 почивни дни наваксах със следобеден сън! Помага, но пак се чувствам много слаба, като че съм "орала и копала" ....  Laughing

Освен това не можем да намерим предпазната решетка на кошарата. Милото твърди, че сме я изхвърлили, ........ и я няма и сега не знам какво да правя Confused

Ето едно решение, това се сещам за сега:

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/874

http://rayatoys.com/details.php?offer=4713

http://www.novobebe.com/predpaziteli-bg-172.html

Мислех си за обезболяването по време на раждането. Все пак не знам как ще протече то, лекцията за упойките умишлено я пропуснах през декември - реших, че е рано да се "стряскам" с такова инфо. но сега си мисля, че е било добре да я чуя. Дано през март я повторят, и ако някоя мама иска да сподели някакъв опит ще е полезно. Има много статии в интернет, в книгите също, но си е друго да си коментираме, нали?  Peace

Лека нощ и дано спим спокойно  Hug

# 402
До Варненските Мами:

Среща във Вторник 22.02 в Гранд Мол пред Хипо ленд в 13.30 часа.

Колкото повече сме, толкова по-добре.  smile3521

Планът е да обядваме там и да се разходим.  newsm03

# 403
  • Карлово
catwalk радвам се че термините ни се доближават и има малка разлика Simple Smile дано успеем да стигнем до тях
mama_vessy за възглавниците  и аз се замислям сега понеже малкият спеше без възглавница но вече виждам че има нужда от такава, т.е. започна да търси възглавница и лежи на високи а това не е добре за него.За това сигурно ще взема нещо по ниска и по дълга

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ЛЪКИ  да и е жива и здрава малката госпожичка Simple Smile  bouquet
стискаме и палци всичко да мине добре и скоро да се завърнат в къщи

Добре дошли на новите майчета   bouquet

За виковете - ами и аз си мрънках по време на раждането, тормозиха ме контракциите, стисках зъби докато мога и после започнах да мрънкам   Confused и си поплаках защото не успях да си сдържа сълзите искаше ми се но те се стичаха  Sad все пак ме беше страх от неизвестното пък и много се бях наслушала и начела, незнам от всичко по малко явно е било  Confused
Валари аз ще използвам само кремчето на мустела защото много съм доволна от него
котенце 1 не се шашкай но повече не и позволявай да ти ги прави тези масажи и изобщо не им давайте да ви преглеждат вагинално  Naughty тези лекари нормални ли са  ooooh! #Crazy
Честит рожден ден на Сиренцето с много закъснение  newsm59 newsm51
Петя да ти е честито това че влизаш в 9 месец знам колко много си се борила да стигнеш до тук, продължавай все така  Simple Smile fingerscrossed

# 404
  • Бургас
Лека нощ, мили момичета.

Общи условия

Активация на акаунт