РУСЕ

• 41 513
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Къде по точно трябва да отида в здр.каса дали ще има някаква санкция за нея
Винаги съм я водила при д-р.Даскалова защо сега толкова сглупих незная
Имам иследването имам и рецептата това мисля е достатъчно
немога да ви обесня колко съм бясна #Cussing outнаправо немога да се събера в кожата си
Ами ако бях някоя "смотла"и продължавах с АБ не ми се мисли какво можеше да стане
Мисля в понеделник първо да отида при нея да и дигна един здрав панаир и после ще видя къде първо ще ида но няма да я оставя #2gunfire

# 106
  • Русе
Здравейте!
Някой има ли представа дали утре работи някой от магазините Оригинал (има с/у Стоматологията, и до бл 9 в Дружбите) ?

# 107
За Калинов е факт , че почти всички кашлици са алергични  Rolling Eyes  #2gunfire

Иди при нея - да ти обясни защо ти е предписала това лечение. После върви в касата. Аз преди години бях ходила там и видях разбиране - предупредиха лекарката ни, аз после пък я смених.

marrah, принципно и аз съм за 2 мнения, но за жалост не винаги може да стане, а и в случая Пейчева е специалист - педиатър и би трябвало да и се вярва повече от на JP-то.

# 108
галина74, това е ужасно, дано се оправи бързо детенце.
Аз подавах жалба до Здравната каса може би преди половин година и да ти кажа обърнаха ми внимание, два пъти ходих лично и накрая получих писмо, в което ме уведомиха, че е извършена проверка на въпросния лекар и му е наложена парична санкция.
Напиши си една жалба и я занеси, не трябва да се мълчи за тези неща, все пак имаме право на глас, нека не ни отнемат и това.

# 109
Ама то какво излиза "хора не вярвайте да докторите"е кой ще ни лекува децата
Това при мен е елементарна грешка от нейна страна аз ако разбирам няма да я водя
А колкото до моето джипи аз му вярвах сега още по-вече
Винаги когато я заведа за нещо дребно винаги ми дава направление и ми казва ако се наложи иди ако не го хвърляй застъпвали са ми се по 2 направления
Детенце вече е добре още на 1 прием от новия АБ сега е изкъпана и спи милото измъчи се

# 110
Аз лично само лоши неща съм чувала за Калинов. Една моя позната даже се махна от него преждевременно. Отишла с болния мъник (на 3м мисля беше тогава) и оня и казал, че сега нямал време да го прегледа и тя бягала след него по коридора да му се моли поне да го погледне. Факт е че вече е при друг лекар. Незнам кой, понеже това инфо го знам от майка и.  Аз отидох при Дюлгерова, понеже 24г живеех в съседния блок и колкото и да е малко или много се познаваме, а и в него момент когато трябваше да избирам педиатър бях  #Crazy та на нея се спрях накрая. Иначе за ЛЛ бях при Папазян до преди 2-3г. За там тактично ще избегна коментар понеже сме сънароднички. Само ще кажа, че сега съм при д-р Вълчева и съм адски доволна. От както съм при нея (началото на 2009г) ми е дала повече направления отколкото Папазян за 9г. То при нея за направление до бой се стигаше чак. Бях десети клас като ме заболя кръста и неможех да дишам, па камо ли да ходя и тя ми каза "имаш лумбаго - пий темпалгин". Сега съм с огромна дискова херния, която евентуално само с операция може да се повлияе. Иначе немога да се оплача от женицата, даваше ми бележки за училище всеки месец при цикъла ми понеже умирах от болка, Но по мое мнение дъщеря и е по - добър лекар, макар че като за педиатър нищо немога да кажа за нея.
Вече от няколко места чувам, че в Стоматологията в клиника Медика май се казваше, работели педиатри от Майчин Дом и работели адекватно, но така и неможах да стигна до там да проверя за какво иде реч. Мислех си ако случайно работят със ЗК и ако реша да си сменя педито на детето, да го запиша при тях. Ако някой знае нещо по въпроса ще съм благодарна ако сподели.

# 111
  • Русе
.....
Тъпо е просто...Или излизаме истерици и хора, които се правят, че разбират, или сме небрежни. Ами как да си лекуваме иначе децата???  Confused

За конкретния случай не говоря , но не прибързвайте с тези отрови .

Вдигането на температура е абсолютно естествена реакция на организма за справяне с проблема . Според мен , температура до 38- 38,5 *C не бива да се потиска , т.е. да се облива с вода , камоли да се дават лекарства за сваляне ! Не съм лекар , но трябва родителя да решава в крайна сметка , а не лекаря . Родителя отговаря за децата си и той решава , а лекаря има много пациенти , малко грубо , но си е така  Wink .  Колкото лекари , толкова мнения . Не лакаря е дал АБ , ами ти самата , отговорността си е твоя , така мисля аз . И ако някой ме убеди , че лекаря е отговорен по някакъв , какъвто и да е начин , евала  Hug .

.....Иначе за ЛЛ бях при Папазян до преди 2-3г. За там тактично ще избегна коментар понеже сме сънароднички. ....

Ох , моля те недей , само това не  Simple Smile , и аз ще избегна коментар , щом сте сънароднички  Laughing!

# 112
ramlim аз си водя първо детето на гърлен секрет защота няколко дни преди това има точки гной по сливиците без Т.Тя не е болна от грип а има някаква бактерия която по думите на тази жена трябва да се лекува с АБ при условие че вече има и Т.Ти какво би направил нали е лекар.Аз ако разбирам няма да опирам до техните услуги.Както и да е не ми се спори.

# 113
  • Русе
ramlim, конкретният случай е точно пример за изчакване. Преди да дам каквито и да било лекарства изчаках 3 дена, за да съм сигурна в кашлицата, преди да дам антибиотик, изчаках естествената реакция на организма, за да видя дали сам ще се справи. Лекувам себе си и семейството си с хомеопатия и до колкото мога без лекарства. За да прибегна до  тази гадост, още повече за 4 месечния си (тогава) син, повярвай ми, значи съм се интересувала, разпитвала, изчаквала и опитвала каквото и да било друго и то не да видя дали ще подейства след 3 часа, както действат съвременните фармацевтични отрови.
Не искам да те обиждам, но ще те помоля да премисляш твърденията си. За втори път отчитам коментар, направен без допълнително проучване и по-скоро, за да се отбележи критика. Първият път беше за кърменето. Да не се караме, но моля, по-полека, защото не си прав.
Желая на всички лека вечер и само здрави деца, че аман от разправии по лекари...  ooooh!

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 22:05 от marrah

# 114
  • Русе
   Галина, разбирам яда ти, ако имаш време и сили подай жалба срещу тази жена!
   Аз за себе си съм стигнала до извода, че винаги трябва да проверявам това, което са казали лекарите и специално питам какво изписват, защото в повечето случаи в аптеките не могат да им разчетат драсканиците! Отделно пък дето наскоро ми се случи в аптека Марешки на ул. Борисова да ми дадат друго лекарство, а не това, което пише на рецептата! Изобщо ако човек не внимава не се знае какво може да се случи...
   Антибиограмите в 1ва поликлиника наистина са трудно четими, нямат легенда и човек не може да се ориентира по тях без помощ. Ние скоро правихме там гърлен секрет, но имах от преди антибиограма от друга лаборатория, където се обясняваше коя буква означава, че антибиотика е чувствителен/нечувствителен към съответната бактерия.
   И аз съм ужасена от зачестилите напоследък новини за починали малки деца, които не са лекувани адекватно Sad Интересно как това не прави впечатление на политиците, а се дърпат за имоти, телефони и какво ли още не Close

# 115
Вдигането на температура е абсолютно естествена реакция на организма за справяне с проблема . Според мен , температура до 38- 38,5 *C не бива да се потиска , т.е. да се облива с вода , камоли да се дават лекарства за сваляне ! Не съм лекар , но трябва родителя да решава в крайна сметка , а не лекаря . Родителя отговаря за децата си и той решава , а лекаря има много пациенти , малко грубо , но си е така  Wink .  Колкото лекари , толкова мнения . Не лакаря е дал АБ , ами ти самата , отговорността си е твоя , така мисля аз . И ако някой ме убеди , че лекаря е отговорен по някакъв , какъвто и да е начин , евала  Hug .

Извинявай много, ама за какво решение става въпрос?!? За това как да си лекуваме децата ли? Ако всеки знае отговора и взема правилното решение, за какво са ни лекари в крайна сметка?!?
....
Именно защото родителя отговаря за децата си затова когато детето е болно го води при специалист!!!
....
галина74 съжалявам за това, което ти се е случило! Дано детенце оздравява по-бързо!
И подкрепям идеята за Жалба в РЗОК!

# 116
  • Русе
О-о , аз съм много далеко от спора , просто изказвам мнение , което не налагам .  Wink

marrah  , ти прочете ли първото изречение в мнението ми . Аз не познавам никого в този форум , (всъщност познавам само една дама   Wink) , за да говоря за конкретен случай . Говоря и пиша за моите убеждения . Ти написа за хомеопатия , аз съм напълно против това , аз съм за билколечение и баболечение , но всеки си има мнение , нали !

галина74 , това за сливиците , ангини , запушване на ушите и всички екстри сме ги минали с баткото , имай предвид че трябва да се лекува , защото покрай сливиците може да се увредят и други органи . И ние не сме минали без АБ , но сме ползвали и много от баболечението . Така или иначе , след 7 годишна възраст нещата се стабилизираха , слава Богу . Имаше и съвети за вадене на сливици , добре че се сдържахме и опазихме от подобна глупост  Confused .

....
Извинявай много, ама за какво решение става въпрос?!? За това как да си лекуваме децата ли? Ако всеки знае отговора и взема правилното решение, за какво са ни лекари в крайна сметка?!?
....
Именно защото родителя отговаря за децата си затова когато детето е болно го води при специалист!!!
....

По принцип излиза че си права , тябва да отидем на специалист !
Но ако отидем на втори и трети ?? и получим не 3 , а примерно 5 мнения ? За това говоря , решението е на родителя дали да се възползва от съвета или не . Защо иначе ходим и търсим няколко мнения , кажи моля ? - Ами защото сме 99% сигурни , че ще са различни ..... и така нататък ..... Wink .

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 22:35 от ramlim

# 117
здравейте и от мен . agnesana  беше споменала за педиатрите в стоматологията като ходих при доктор кунев на консултации и го видях този кабинет (сестрата работи и с кунев и с педиатрите )и и маше много пациенти направиха ми добро впечатление  имаше и много малки бебета но лично на мен ми е далеко а и съм доволна от доктор даскалова.

# 118
И аз съм страхлива и то - много. И изпълнителна. Заведа ли детето изпълнявам указанията. Веднъж не дадох АБ и последваха усложнения и съжалих. Наистина има лекари, при които ходим и които трябва да ни лекуват. Аз съм против самолечението - особено пък при деца. Но очевидно трябва и второ мнение. Имала съм случаи , в които до 3 мнения съм търсила дори. Най-добре е ако може да не боледуват децата, но това е неизбежно.

# 119
Не се лютете излишно   bouquet Важното е дечицата да са здрави!  Simple Smile Ние се лекуваме бабешката сега - висока температура и кашлица Rolling Eyes Мазахме гърдичките с мед, топихме краката в гореща вода и Т си замина.. да видим утре как ще е... Моята дъщеря е при Калинов и аз лично съм доволна от него, но винаги си има няколко мнения по въпроса - чувала съм, а и съм виждала и пообъркани от него диагнози.... май най-важното е да извадиш късмет с доктора newsm78, защото веднъж може да му се занимава, друг път не...., което не бива да е така, но в повечето случаи май май... така става ... май вирусите ще върлуват още...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт