ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 568
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
ами инхалацията с ФР,
тя как се допълва с ХЛ, или не се допълва?
подтиска ли симптоми,
има ли възрастова долна граница за инхалиране?
много въпроси, извинете  Hug

# 106
  • ул. "Мечтание"
Много ми беше интересно да прочета за Миазмите. Благодаря!   bouquet

# 107
Имам питане - когато изпитвам стрх да дам на сина ми едно конкретно лекарство, което никога досега не съм давала.. и този страх е интуиция за мен.. и прочитам картината на лекарството и според мен тя никак, ама никак не съвпада.. но имам доверие на хомеопатът си, а и той определено си разбира от работата.. и това лекарство е изписано преди 20 дни, но поради хрема и други дреболии все отлагаме даването му, как е редно да се постъпи - да говоря ли с хомеопатът за преразглеждане на случая или все пак да го давам, след като сина мивече е здрав (това чакахме досега)..

Ето това е показателно, че паралелно с детето, задължително трябва да се лекува и майката!

Ако говориш с хомеопата да преразгледа случая, въз основа на това че: "...картината никак не съвпада..."първо ще му покажеш че не разбираш от хомеопатия, че си изплашена и поради това му представяш собствената си делюзия, и вместо да се занимава с детето, той трябва да се занимава с делюзията на изплашената майка.
  И много вероятно е да се оттегли.

ама той лекува и мен.. аз по принцип не съм от типа изплашена майка.. просто спрямо това конкретно лекарство се загнезди това чувство и тогава реших да видя картината..
при всички положения ще говоря с него..

# 108
Ние пак сме на Дросера 15.

# 109
аз след 3 приема на дросера ,не се давех от кашлица,много бързо ми подейства

# 110
Офф, детето пи една седмица дросера. Всичко беше ОК и точно след седмица, всичко започва отначало- запушен нос и кашлица, която се усилва вечер.Въртим се в омагьосан кръг.

# 111
Здравейте! Предварително се извинявам, ако пиша не на нужното място. НО ИМАМ ВЪПРОС/И! Синът ми е на 4г. и 8 м.., и "боледува" все от една и съща болест. Започваме със суха, "лаеща" кашлица като при  субхордален ларингит сутринта след събуждане. Аз правя -  Урбазон (мед. сестра съм). Звъня на педиатърката - след 3-4 часа го преглежда - гърло чисто, бял дроб - чисто дишане, нос - проходим, афибрилен .... "Нищо му няма! Ама прави още 3 дни Урбазон" Само дето детето се дере като магаре! Пускам на своя глава микробиология -  стафилококус ауреус в носа. Отивам при друг педиатър - гледа антибиотикограмата и предлага да давам Зинат! До тогава не сме пили АБ и аз отказвам. Виждам, че бацила е чувствителен на Бисептол. ОК - терапията е: Бисептол, Мукоплант сироп, Ериус, Пулно хистамин, Бактробан и Куикс в носа. Овладя се кашлицата и след няколко дни отиваме на консулт с УНГ. Той казва, че имаме секретираща носна сливица, която не е уголемена, секрета и се стича по задната фарингиална  стена и причинява всичко това. Изписа  Цинапсин 3 по 1 т., Пулмо хистамин  9СН 2 по 5 гранули, и да повротим Бактробана след 20 дни. Това беше преди 14 дни. Кашлицата отшумя. И всичко беше ОК. Тръгна на детска градина ....
От тази сутрин пак сме с кашлица и ..... вече не знам до кога и на къде....

# 112
  • ул. "Мечтание"
dark_aurora, лекарството, което са ви изписали е хомеопатични, но лечението не е хомеопатично. Намерете си класически хомеопат, ако искаш да проведете истинско хомеопатично лечение.  Peace

Успех!

# 113
  • София - Варна - Бургас
sky*
Цитат
ама той лекува и мен.. аз по принцип не съм от типа изплашена майка.. просто спрямо това конкретно лекарство се загнезди това чувство и тогава реших да видя картината..
при всички положения ще говоря с него..

Това показва, че това лекарство което те плаши, си чувствителна към него, и по някакъв начин влиза в резонанс с теб...

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 16:53 от Aleksander

# 114
Дарк, толкова много лекарства ще го влошат според мен. Еле пък третата сливица въобще няма да се оправи така. Цинабсин е хом.коктейл, а тук няма човек, който да приема подобна гадост. (Лимфомиозот по същия начин)

# 115
  • Пловдив
Здравейте! Предварително се извинявам, ако пиша не на нужното място. НО ИМАМ ВЪПРОС/И! Синът ми е на 4г. и 8 м.., и "боледува" все от една и съща болест. Започваме със суха, "лаеща" кашлица като при  субхордален ларингит сутринта след събуждане. Аз правя -  Урбазон (мед. сестра съм). Звъня на педиатърката - след 3-4 часа го преглежда - гърло чисто, бял дроб - чисто дишане, нос - проходим, афибрилен .... "Нищо му няма! Ама прави още 3 дни Урбазон" Само дето детето се дере като магаре! Пускам на своя глава микробиология -  стафилококус ауреус в носа. Отивам при друг педиатър - гледа антибиотикограмата и предлага да давам Зинат! До тогава не сме пили АБ и аз отказвам. Виждам, че бацила е чувствителен на Бисептол. ОК - терапията е: Бисептол, Мукоплант сироп, Ериус, Пулно хистамин, Бактробан и Куикс в носа. Овладя се кашлицата и след няколко дни отиваме на консулт с УНГ. Той казва, че имаме секретираща носна сливица, която не е уголемена, секрета и се стича по задната фарингиална  стена и причинява всичко това. Изписа  Цинапсин 3 по 1 т., Пулмо хистамин  9СН 2 по 5 гранули, и да повротим Бактробана след 20 дни. Това беше преди 14 дни. Кашлицата отшумя. И всичко беше ОК. Тръгна на детска градина ....
От тази сутрин пак сме с кашлица и ..... вече не знам до кога и на къде....

Не искам да Ви плаша, но това което сте описали, сме го минали около 15-20 пъти. Имам предвид ставане сутрин, суха кашлица с диагноза субхордален ларингит, няма температура, чисто дишане, чисти дробове, оскъдна хрема и се започва....сироп Синекод, антихистамин, кортикостероид за инхалация, и любимия на нашите доктори калциев глюконат Close. Е по тази схема изкарахме две зими Tired Tired. Само веднъж се наложи да бият мускулно урбазон, и тогава май не беше нужен...ама.....Докато чашата не преля с предположението, че е астма и е нужен прием на препарат по схема за 6 месеца. Тогава започнахме с хомеопатия.
Моят доброжелателен съвет е, да се информирате за класическата х-я и да посетите за интервю хомеопат.

# 116
Здравейте! Отдавна не съм писала в тази тема Simple Smile
Сега съм бременна и искам да попитам има ли нещо,което може да се взима против гъбички? Sad много неприятно усещане създават и за съжаление ми се случи през всичките бременност Sad
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят   bouquet

# 117
  • Пловдив
Здравейте! Отдавна не съм писала в тази тема Simple Smile
Сега съм бременна и искам да попитам има ли нещо,което може да се взима против гъбички? Sad много неприятно усещане създават и за съжаление ми се случи през всичките бременност Sad
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят   bouquet

Тук няма кой да ти "предпише" нещо за гъбички...на всички ни се иска да можеше да става така, но уви!
За целта ти трябва Класически хомеопат,интервю при него и преди това...ако наистина искаш да се лекуваш с хомеопатия-малко да прочетеш какво точно е Класическа хомеопатия и как се прилага!
Успех! Peace

# 118
tandonova79 благодаря, че се отзоваваш толкова бързо. Не съм много запозната, но съм прочела това-онова за класическата хомеопатия. Ходила съм и при хомеопат преди време не точно по този проблем, но и тази тема обсъждахме... Сега ми е малко трудно да отида на интервю, затова попитах тук...

# 119

Сега съм бременна и искам да попитам има ли нещо,което може да се взима против гъбички?

Отговора на въпроса ти е Да ,има много неща!Но никой, не би ти казал без интервю ,какво!

Общи условия

Активация на акаунт