ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 346
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Понеже ви питах наскоро чете ли някой картините на лекарствата, сега ми се върна на мен  Mr. Green Хомеопатът ми даде карцинозин, ей така да си имам, ако ми притрябва (т.е. ако той прецени, че ми трябва през следващия 1 м. наред с една камара близки лекарства, които вече имам). Ама на мен страшно ми звучи това лекарство и за пръв път седнах да прочета какво пише за лекаство изписано ми на мен. Е, много неща пише, но най-запомнящо се беше "The penalty for the unlived life". Направо тръпки ме побиха; това е най-сложното упражнение - да не кривавш от израната пътека, да държиш посоката... Явно съм на път да я изпусна...

# 361
Понеже ви питах наскоро чете ли някой картините на лекарствата, сега ми се върна на мен  Mr. Green Хомеопатът ми даде карцинозин, ей така да си имам, ако ми притрябва (т.е. ако той прецени, че ми трябва през следващия 1 м. наред с една камара близки лекарства, които вече имам). Ама на мен страшно ми звучи това лекарство и за пръв път седнах да прочета какво пише за лекаство изписано ми на мен. Е, много неща пише, но най-запомнящо се беше "The penalty for the unlived life". Направо тръпки ме побиха; това е най-сложното упражнение - да не кривавш от израната пътека, да държиш посоката... Явно съм на път да я изпусна...
прочетете и за миазмите

# 362
Да, и ние приемахме Карцинозин и като седнах да чета...... ooooh!

# 363
  • Пловдив
И какво като чете...щом е трябвало да го пиете,значи е трябвало,а и вече е късно да се чете! Peace И на сина ми беше изписан.

# 364
Здравейте, много съм "боса" относно хомеопатията, но това няма значение.
Въпросът ми е за една приятелка. Скоро тя изкара грипът доста тежко, с отит и перфорирано тъпанче на едното ухо, даже още се възстановява. Ходила е при доктор Гужгулова, която й е изписала Phosphoric acid 1М, 2 гр. разредени в 50мл. изворна вода, като да изпие две капачки през един час първият ден и една капачка вторият ден и това е.
На приятелката ми, а пък и на мен ми се струва доста странно, при положение, че съм чувала, че хомеопатичното лечение продължава за по-дълъг период. Моля ако можете да ми дадете малко информация.
Благодаря ви предварително.

# 365
  • ул. "Мечтание"
Големия ми син пак е със сополи, боли го гърлото и кашля. Нещо много често започна да ги повтаря тия истории и утре сме при хомеопата. До сега не съм ходила с него специално за това, но е време май. Rolling Eyes

# 366
  • Пловдив
Здравейте, много съм "боса" относно хомеопатията, но това няма значение.
Въпросът ми е за една приятелка. Скоро тя изкара грипът доста тежко, с отит и перфорирано тъпанче на едното ухо, даже още се възстановява. Ходила е при доктор Гужгулова, която й е изписала Phosphoric acid 1М, 2 гр. разредени в 50мл. изворна вода, като да изпие две капачки през един час първият ден и една капачка вторият ден и това е.
На приятелката ми, а пък и на мен ми се струва доста странно, при положение, че съм чувала, че хомеопатичното лечение продължава за по-дълъг период. Моля ако можете да ми дадете малко информация.
Благодаря ви предварително.

Като каза боса... Mr. Green
За хомеопатията предписанията са строго индивидуални и заради това никой тук не може да ти каже дали това е правилно,т.к. не познаваме случая на приятелката ти.А тя защо не е разпитала хомеопата като и се е сторило странно?

# 367
  • ул. "Мечтание"
Мадленка, това, че само три пъти е пила ХЛ не значи, че лечението е приключило.  Wink ХЛ си лекува и само с един прием в някои случаи. До сега сина ми е бил лекуван само с еднократни приеми веднъж на един-два месеца. При това за различни оплаквания всеки път. Тоест буквално с един прием състоянието му се нормализира. Така че подобна методика не лечение не е нито странна, нито нетирична в хомеопатиятя.  Peace

# 368
Здравейте, и аз имам едно питане към хомеопатите тук Simple Smile, които са така добри да отговарят на нашите досадни въпроси:
Лекувам децата си с хомеопатия от както бяха на 5 месеца, сега са вече на 2г. Но винаги има нещо което да питам, а няма време или не е удобно да тормозя нашата Хом.лекарка Simple Smile.
Преди няколко дни аз и моите дечица изкарахме пак някакъв грип или нещо подобно. Едното ми детенце все още покашля, има сополки, сълзят му очите и киха понякога по начесто.
Според нашата хомеопатка да продължаваме със с.л.-а по три пъти на ден.
Та исках да попитам, (понеже не съм срещала, или е било назад в някоя тема писано, кога се лекува с такова ХЛ s.l.или така нарченото поддържащо), как се определя кога и колко се пие от него. Благодаря Ви предварително Simple Smile.

# 369
Методът е сложно да бъде обяснен във форум и изисква много други познания по хомеопатична философия и позология, каквито имат само професионалните хомеопати.
Хомеопатът определя кога и как да се приема.
Има няколко такива подържащи ХЛ едно от тях е Amel, другото е S.L. = saclac

# 370
Благодаря Nial, а т.нар. rescue и то ли е към тях? Понеже един др лекар ни беше дал и това, по мои догадки е също поддържащо?

# 371
Благодаря Nial, а т.нар. rescue и то ли е към тях? Понеже един др лекар ни беше дал и това, по мои догадки е също поддържащо?

Rescue remedy или RR е комбинация от няколко цветни извлека от системата за цветотерапия на д-р Бах и НЯМА общо с хомеопатията..... Бах е търсил начин хората да се самолекуват и разработва своята система от 38 цветни извлека, които могат да се приемат и самостоятелно и да се комбинират. В хомеопатията не се комбинират лекарства. Няма причина човек, който е на хомеопатично лечение да приема "подържаща" терапия с RR или друга комбинация от бахови елексири. Ако комбинирате хомеопатия с цветотерапия на Бах е невъзможно да се определи на кое от двете се дължи излекуването, тоест е невъзможно хомеопатът да се ориентира в случая и да менажира следващите приеми или дози в хода на възстановяване на здравето. Принципът на действие на хомеопатчните подържащи Amel, saclac и др. е съвсем разлличен.

хомеоаптия и Цветотерапия на Бах  са две различни системи.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 18:05 от Nial

# 372
  • Пловдив
А има ли някакво правило,за да се повтаря ХЛ?Напр. имало е прием на 1.02 и сега след 40 дни се назначава нов такъв? Rolling Eyes Може би се цели да се види действа ли ХЛ или...Знам,че е индивидуално,но все пак,ако някой е имал подобно предписание да сподели опит! Peace

# 373
  • София - Варна - Бургас
А има ли някакво правило,за да се повтаря ХЛ?Напр. имало е прием на 1.02 и сега след 40 дни се назначава нов такъв? Rolling Eyes Може би се цели да се види действа ли ХЛ или...Знам,че е индивидуално,но все пак,ако някой е имал подобно предписание да сподели опит! Peace

Повтаря се, най общо казано, когато започне да отслабва действието на хомеопатичното л-во и трябва отново да се стимулира жизнената сила.

# 374
Синът ми пак е с Т и като за капак е на Пампорово.
От януари месец все е болен ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт