ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 227
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Варна - Бургас
Аз бих искала да попитам Александер дали има значение факта че пъпките които имам по лицето и които направо "избуяха" след спирането на Елокома са в пъти повече от дясната страна на лицето ми.
Благодаря   bouquet

Да, за другите не знам, но за хомеопатията има значение.  Peace

# 541
  • София - Варна - Бургас
Според Александър (негов пост) при децата времето е между 5-7 дни.
Бактериалната инфекция, обаче е нещо друго. Изчакай до утре, чуй се с хом. и ще решите заедно.
Аз така бих направила. Рано е за АБ (Според мен)

Да, така е, децата по-бавно от възрастните изработват Специфичният имунен отговор, поради недоизградена имунна система - 5, 7, дори 10 дни.
 И ако при деца, след продължителна вирусна инфекция придружена с висока изтощителна Т.  се стигне до т.н. вторична бактериална инфекция която безпрепятствено прониква в белите дробове или друг паренхимен орган, се налага използването на АБ, чиито странични "ефекти" хомеопата може да неутрализира и изчисти.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 09:06 от Aleksander

# 542
  • София
Стигнахме до задънена улица..... Cry
Дъщеря ми от 5 дни е с Т (38-денем, 39-нощем), ХЛ сменихме 2 пъти, но не се повлиява от тях. Днес бяхме на лекар, гърдите й са чисти, но CRP е бая висок 35. Не мога да свържа с хомеопата, а решението не мога да взема - предписаха АБ и се чудя дали да го дам?! Има ли срок, който показва, че хомеопатичното лечение не действа? Или вероятно не сме уцелили правилното ХЛ.
Много съм притеснена, никога не е била така зле, това е първото й сериозно заболяване. Виждам, че вече е изтощена от Т, беше по-активна предните дни, а сега много плаче.

Ето в такъв случай, 5 денонощия изтощителна висока Т. , неповлияване от 2 хо л-ва и индикации за възпалителен процес, и разбира се доказана бактериална инфекция, може да се приложи АБ. Peace

хм. този отгоовор ме стресна. моята дъщеря е с висока т от петък. като тогава чупихме рекорда и достихгна 40.3 градуса. после още няколко пъти я вдига до 40 градуса. сменихме и ние 2 ХЛ- сулфур в потенция LM  и сеега пием Инфлуенза в същата потенция. не виждам подбрение обаче-пак си има температура, сополи, кашлица и иска да си лежи и спи. да се притеснявам ли вече? обърках се:(
започвам да съжалявам че смених хомеопата и с класически. май миналият път се повлияваше по-добре. дано не загазиме здраво

# 543
хм. този отгоовор ме стресна. моята дъщеря е с висока т от петък. като тогава чупихме рекорда и достихгна 40.3 градуса. после още няколко пъти я вдига до 40 градуса. сменихме и ние 2 ХЛ- сулфур в потенция LM  и сеега пием Инфлуенза в същата потенция. не виждам подбрение обаче-пак си има температура, сополи, кашлица и иска да си лежи и спи. да се притеснявам ли вече? обърках се:(
започвам да съжалявам че смених хомеопата и с класически. май миналият път се повлияваше по-добре. дано не загазиме здраво

Не съжалявайте - хомеопатията, когато се практикува според класическите й принципи, действа точно така както е написал Ханеман във Органон "бързо, трайно и меко".

Въпросът е дали този хомеопат при когото сте е добър хомеопат.

Sulphur и Influenzinum при Т 40....аз имам особено мнение

# 544
  • София
хм. този отгоовор ме стресна. моята дъщеря е с висока т от петък. като тогава чупихме рекорда и достихгна 40.3 градуса. после още няколко пъти я вдига до 40 градуса. сменихме и ние 2 ХЛ- сулфур в потенция LM  и сеега пием Инфлуенза в същата потенция. не виждам подбрение обаче-пак си има температура, сополи, кашлица и иска да си лежи и спи. да се притеснявам ли вече? обърках се:(

Не съжалявайте - хомеопатията, когато се практикува според класическите й принципи, действа точно така както е написал Ханеман във Органон "бързо, трайно и меко".

Въпросът е дали този хомеопат при когото сте е добър хомеопат.

Sulphur и Influenzinum при Т 40....аз имам особено мнение

aми няма как да знам предварително как ще ни подеиства. хубави отзиви чувах за нащият хомеопат ама... иначе се надявах и аз на това което бях чувала- с една капка от лекарството да се почувства нов човек ама.....
май пак ще сменям хомеопата ама ми писна заради детенце-как да му кажа защо отиваме на нов лекар....

а относно двете лекарства мисли, че не са подходящи ли?

# 545
Не познавам случая в детайли, но определено за високи Т състояния Sulph не е най-показаното лекарство. Това е лекарството с най-много доказани симптоми в ММ (над 15 000), което го прави "най-широкоспектърен". Често предписание на Sulph се прави, защото практикуващият "не може" да види картина на случая. Тогава логиката е - да дадем нещо широкоспектърно, за да изяви картина или...да дадем нещо широкоспектърно, то все ще свърши работа. Това е порочна за мен практика и аз лично имам особено мнение към този подход, защото смятам, че може да се направи по-точно пердписание и че няма случай в който да  няма картина. Винаги има картина, това че един човек не може да я види е съвсем различен въпрос. Хомеопатията се базира на принципа на подобието, като се предписва ХЛ максимално подобно на тоталността симптоми на болестта на пациента. Тоест стреми м се към максимално индивидуализирано предписание. Koлкото е по неподобно лекарството - толкова по малко действа, т.е не пердизвиква динамика в желаната посока, т.е няма възстановяване на здравето, т.е все едно не се приема лекарство, т.е болестта прогресира.
Защо имам особено мнение? Защото твърде често виждам абсолютно неоснователно предписание на Sulph в остри състояния и наистина ми е трудно да проумея как не може да се направи разлика между Sulph и Bell, или Sulph и Cham, или Sulph и Apis, или Sulph и Acon.
Не казвам, че не бива да се предписва Sulph в остри, защото това няма да е вярно, просто в остри състояния Sulph изглежда по съвсем различен начин и често преминава в друго комплементарно лекарство.

Острите състояния се характеризират със внезапно начало и са самоограничаващи се по своят характер, т.е ако бъдат оставени нелекувани, те се самоограничават като човек се излекува сам или умира. Хроничните състояния, пък,са пригресиращи във времето с бавно задълбочаваща се патология на всички нива. Понякога имаме обостряне на хроничното състояние и трябва да може да бъде различавано от острото състояние. (например астматичния пристъп не е остро състояние, а обостряне на хронично такова).  
Когато лекуваме хронично състояние или обостряне на хронично състояние, често конституционалното предписание или антимиазмичното такова са в състояние да възстановят здравето на човек. В остри състояния, по често се изисква предписание на интеркурентно, остро лекарство или пък не се изисква никакво предписание, тъй като жизнената сила може да се справи сама.
В този ред на мисли, твърде малко са острите състояния, които изискват предписание на Sulph (просто защото пациент, който е конституционалнно Sulph, в остро състояние търпи промяна и изявява картина на някое от комплиментарните на Sulph лекарства, т.е трябва добре да се познават връзките между лекарствата от практикуващия, а на това точно при обучение не се отделя подобаващо внимание).

Influenzinum пък е нозод и картината му е доста "екзотична", така че рядко се предписва за остро състояние, по скоро служи като интеркурентно в края на леченеито, ако има останали и недоизлекувани симптоми (някой му казват "опашка").

Поводът за моите размисли е от това което вие споделяте. Казвате, че не виждате подобрение; Т е 40 - очевидно предписаните ХЛ не действат. Аз само си позволих да рамишлявам на глас (в писмен вид), какви биха могли да бъдат причините за това.  

# 546
  • София
Nial според хомеопата ни моето дете е sulf. беше споменал че в остро сустояние тр да давам пулсатила. обаче вчера каза че пулсатила се давало ако нямам жажда и иска да се гущка. е тя е на моменти-вчера се гушкаше чат пат, днес е заела спалнята ми от сутринта и не иска да стоя при нея в стаята. кашля. няма т или поне не съм сметнала че тр да я меря , пие вода по мое настояване и си лежи или спи. не иска да мръдне от там. да видим как ще се развият нещата до дове4ера. но ми е странно и на мене че ве4е 4 дена няма дори минимално подобрение на състоянието.

а и признавам че снощи дадох Нурофен преди да заспи след като т пак стигна 40 градуса. не мога да си представя да си легна спокойно и да спя до сутринта ако детето ми е с 40 градуса. / а иначе съм от спокойните майки когато детето е болно;)/

# 547
Имам спешни лекарства в шишнца от по 50 мл. Сега искам да пресипя част от съдържанието в нови шиенца, но значително по-малки (15-20 мл), за да мога лесно да ги нося натам-насам по паркове и други градове. Мога ли да го направя или трябва да помоля хомепота да ми направи дози от лекарствата във въпросните малки шишенца?

# 548

Можеш да го направиш и сама.

# 549
Въпрос: Дъщеря ми, качена на стол "подреждала" шкафа, където държа хомеопатичните лекарства. Изпуснала ги всичките от височина около 2 метра. Сега стават ли за нещо, или да ги изхвърля всичките около 30 флакончета гранулки?   ooooh!

# 550
  • Пловдив
Нали не са се отворили и разпиляли? Нищо не може да им стане, според мен.  Confused

# 551
И какво като ги е изпуснала? Просто малко са се раздрусали  Grinning
Като ги носим в джоба или чантата си, когато ги купуваме - пак ги друсаме Grinning

Леко се оливаш с притесненията си.  Grinning Не се заяждам, да знаеш....само казвам какво си мисля.

По същество:

Aко прсото флаконите са паднали на земята, НЯМА никакъв проблем.

Ако гранулите са се разпилели - не стават за нищо и трябва да се изхвърлят

И един съвет - дръж лекарствата на недостъпно за дъщеря ти място. Следващия път може да реши да си лапне някоя гранула.  Grinning

# 552
А на мен малко по-простичко ще го обясните ли? Embarassed

Тандонова, ми то от червата и стомаха тръгват повечето неща. От там се получава насищането с полезните бактерии

Мече,демек да си продължавам с пробиотика.../според теб/ ти колко време го даваш?Уж няма определен срок и не може да навреди,но все пак?
 Peace

Ако съм давала антибиотик, обикновено давам по 1-2 хапчета (за възрастни като доза) на ден поне две седмици. Ако не съм давала антибиотик, пак толкова Crazy (на малкото дете по 1 на ден)

# 553
Аз разбирам цитата така - че точно тези ХЛ дори да не дадът първоначално някаква промяна в състоянието, това не значи, че не действат както е при останалите.

Това ли е отговорът?

# 554
И какво като ги е изпуснала? Просто малко са се раздрусали  Grinning
Като ги носим в джоба или чантата си, когато ги купуваме - пак ги друсаме Grinning
Леко се оливаш с притесненията си.  Grinning Не се заяждам, да знаеш....само казвам какво си мисля.
По същество:
Aко прсото флаконите са паднали на земята, НЯМА никакъв проблем.
Ако гранулите са се разпилели - не стават за нищо и трябва да се изхвърлят

И един съвет - дръж лекарствата на недостъпно за дъщеря ти място. Следващия път може да реши да си лапне някоя гранула.  Grinning

Ами де да знам... такъв трясък се чу, може да са си объркали информацията...  Wink
Не са се разпилели, ако бяха нямаше да задавам подобни въпроси...
А за в чантата, са ми други притесненията...но хайде да не прекалявам....  Hug

Общи условия

Активация на акаунт