ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 227
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Проблемът с бактериите е друг. Всяка една бактерия, дори тези, определени от официалната медицина като "вредни", имат своята незаменима роля в организма. Когато обаче нещо с тялото не е наред, то дава добра почва за свръхразвитието на определена бактерия, т.е. в по-големи от нормалните за организма количества. Тогава реално тя започва да пречи. Нищо по много не е хубаво, знаете. Сега идва мястото на конституционалното лекарство, което да направи човека неподатлив към това свръхразвитие и да го върне в нормални граници.
(пробиотиците също са за тази цел, но никой не може да бие хомеопатията по ефект)
Човешкото тяло - 2-3 кг от него са само от бактерии и микроорганизми.

При мен примерно едно време какво се получи - изолираха ми клебсиела в урината - тя няма място там. Нейното обитание са червата. Именно свръхразвитието й е допринесло за появата й там, където няма работа....

# 526
  • Пловдив
Благодаря! Peace
Аз ще почна прием на констит.ХЛ,но хом.каза да изчакам още няколко дни/не разбрах защо/.

Мече, давам  още пробиотик Ентеросан след като пихме АБ,но си мисля,че неговото предназначение са червата и чревната флора... Rolling Eyes

п.п. иначе лаборантката ми обясни,че тези както и др.бактерии са си в нас/както Мечето каза/,дори ги имат/или могат да заразят/ бебетата още в родилното,но явно нещо ги "храни" и почват да ни пречат!

# 527
Здравейте,
имам въпрос - ако е тръгнал да излиза бъбречен камък (според мен провокирано от Силицея 200, но може просто да му е дошло времето да се изхвърля), има ли начин, чрез хомеопатия да се намали болката и да мине по-леко?
От друга страна болкоуспокояващи потискат ли процеса?
Мъжа ми направи снощи страшна криза, ходихме в спешното, сега пие болкоуспокояващи. Инати се и не иска да се обажда на хомеопата докато не минел ехограф и преглед при нефролог, за да имал какво да каже на хомеопата...А аз се тревожа...Не знам дали не греши с болкоуспокоявашите, но пък не може да трае...

Според мен трябва да се види на ехограф колко е голям камъка и дали може да излезне сам.Ако може, да с хомеопатия ще стане, ако не newsm78 зависи и какъв вид е, има такива, които могат да се разградят и такива които се слепват и стават по-големи.
Освен ехографа пуснете и стерилна и обикновена урина за да се види какъв вид е.И още един съвет, щом много го боли може и да е тръгвал или да има песъчинки.накарай го/то мъж трудно де Mr. Green/ да уринира в кофичка за да се вижда какво излиза.

# 528
Чета, чета, но това не го разбрах newsm78

Органон 251 Съществуват някои лекарства/Ignatia , Bryonia,  rus toxicod., Bell/, чиято способност да изменят здравето на човека се състои основно в редуващи се действия - определен тип симптоми на първичното действие, които са частично противоположни един на друг.

Ако лекаря установи, че след предписването им не настъпва никакво подобрение, той в повечето случаи ще достигне целта си , като назначи нова, също толкова малка доза от същото лекарство.

Моля за малко пояснение.Това явно се отнася за тези ХЛ, но защо?

# 529
Защото такъв е клиничния опит на Ханеман. Направил е човека доказване на лекарствата, приложил е  принципа на подобие в практиката си, и е получил този опит. Обобщил и публикувал в Органон.

Нещо не мога да ти разбера защо-то.

# 530
Обикновено, когато ХЛ не даде разултат, значи не е подбрано добре.т.е. няма резултат.Когато няма ефект се сменя ХЛ с друго по-подобно.Но тук пише, че конкретно за тези ХЛ се продължават да се дават.Защо?

Или аз пак нещо не съм разбрала Mr. Green

# 531
  • ул. "Мечтание"
Май не си разбрала.
При тези ХЛ се говори за определен тип симптоми, също, предполага се, че не са назначени случайно, а на фона на някаква картина която ги предполага. Аз разбирам цитата така - че точно тези ХЛ дори да не дадът първоначално някаква промяна в състоянието, това не значи, че не действат както е при останалите.

# 532
:Мерси, така звучи логично Peace

# 533
А на мен малко по-простичко ще го обясните ли? Embarassed

Тандонова, ми то от червата и стомаха тръгват повечето неща. От там се получава насищането с полезните бактерии

# 534
  • ул. "Мечтание"

Кое?  newsm78

# 535
От на кака Сиси втория пост на тази страница нататък

# 536
Аз бих искала да попитам Александер дали има значение факта че пъпките които имам по лицето и които направо "избуяха" след спирането на Елокома са в пъти повече от дясната страна на лицето ми.
Благодаря   bouquet

# 537
  • Пловдив
Аз бих искала да попитам Александер дали има значение факта че пъпките които имам по лицето и които направо "избуяха" след спирането на Елокома са в пъти повече от дясната страна на лицето ми.
Благодаря   bouquet

Определено има...а и всички "странни" или ежедневни неща,които се случват също са важни! Peace

# 538
  • Пловдив

Тандонова, ми то от червата и стомаха тръгват повечето неща. От там се получава насищането с полезните бактерии

Мече,демек да си продължавам с пробиотика.../според теб/ ти колко време го даваш?Уж няма определен срок и не може да навреди,но все пак?
 Peace

# 539
  • София - Варна - Бургас
Стигнахме до задънена улица..... Cry
Дъщеря ми от 5 дни е с Т (38-денем, 39-нощем), ХЛ сменихме 2 пъти, но не се повлиява от тях. Днес бяхме на лекар, гърдите й са чисти, но CRP е бая висок 35. Не мога да свържа с хомеопата, а решението не мога да взема - предписаха АБ и се чудя дали да го дам?! Има ли срок, който показва, че хомеопатичното лечение не действа? Или вероятно не сме уцелили правилното ХЛ.
Много съм притеснена, никога не е била така зле, това е първото й сериозно заболяване. Виждам, че вече е изтощена от Т, беше по-активна предните дни, а сега много плаче.

Ето в такъв случай, 5 денонощия изтощителна висока Т. , неповлияване от 2 хо л-ва и индикации за възпалителен процес, и разбира се доказана бактериална инфекция, може да се приложи АБ. Peace

Общи условия

Активация на акаунт