ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 276
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
То си има тема за Рота вирус ваксината, ама може и тук. Много внимателно слушам текста на рекламата, който пък трябва да е що-годе фактологично издържан. Въпрос на прости сметки е. Според рекламата: "95% от децата до 5 г. възраст се заразяват с Рота вирус, някои от тях попдат в болница". Не казват обаче колко процента от заразените стигат до болинца  Thinking Явно е много незначителен процент и се набляга на 95% заразени, за да се стреснат родителите и да купят ваксината.
За мен влизането в болница не е достатъчно основателна причина да сложа ваксина (всеки сам решава разбира се). Борис беше на 4 месеца, когато лепна от някъде ентеро вирус, два дни с 39, отказа да суче (или нямаше сила), вода не искаше да пие, и съответно се обезводни. Вкараха ни в болница, сложиха му система с глюкоза, след като свърши системата се прибрахме в къщи, по мое настояване и на мъжа ми. На другия ден беше добре. Не казвам че ми е било леко, но чак пък ваксина да сложа за да го избегна....

пп От доста време си мисля, че може да не е било вирус а реакция от приема пентаксим, който бяхме направили точно предишния ден. Докторите бяха категорични - вирус.

# 646
Абе имам надежда аз.. преди време и цигарите бяха масово рекламирани и популяризирани.. днес се чудят как да ги огрничат..да не са бедни тютюневите компании.. понякога истината така лъщи че и да си затвориш очите пак ще ти е светло..някой ден..

# 647
Ама тютюнопушенето е официално признато като рисков фактор за общественото здраве... А медикаментите - точно обратно - те са официално признати за полезни за възстановяване на здравето... От години не съм гледала достатъчно чужди ТВ, за да видя дали още вървят реклами на лекерства, но допреди 3-4 г. по немските канали редовно си имаше...
В цивилизования свят са забранени и рекламите на адаптирано мляко, но тук се ширят навсякъде...

# 648
  • ул. "Мечтание"
Рекламата на Ротарикс и на едно АМ, изкочи ми от главата в момента марката, са изключително подвеждащи и некоректни. Бях писала мейл на когото трябва, но дори надменен отговор не получих.  Rolling Eyes
Писах и на КЗП. Същата работа. Те не че някога са ми отговаряли адекватно за нещо. При подадена от мен жалба за това, че в един магазин системно ми продават неща с изтекъл срок на годност (като добавих и нужните доказателства), те ми отговориха, че не можели да разгледат случая, защото доказателствата ми не важели.  Rolling Eyes

# 649
  • София
аз затова съм си ги кръстила "фармацевтична мафия"!

# 650
  • София
Интересно как точно ще докаже д-рът, че пациентите му са си купили от определеното л-во?  Rolling Eyes Аз ходя само да ни преглеждат, рецептите взимам, но почти винаги не купувам нищо, а ги пазя, ако се влоши детето да мога да реагирам  Embarassed  Crazy А че са мафия, мафия са.  Confused
Нощни очи, АМто сигурно е било на Нестле. Нали се води, че имат "агресивни" рекламни кампании, заради които ги и бойкотират много хора.

# 651
  • Варна
Получават информация от аптеките. Имам информация от първа ръка.
т.е. не им плащат за изписано лекарство, а само за реално купените. Но истината е, че ги следят в аптеките...

# 652
Интересно как точно ще докаже д-рът, че пациентите му са си купили от определеното л-во?  Rolling Eyes

И аз това се питам. Миналия месец майка ми ходи на преглед при специалист кардиолог за кръвното й налягане /тя има високо/. Изписа й куп лекарства и всичките бяха на една и съща фармацевтична българска фирма. След седмица от кабинета звъннаха на майка ми да я питат как е, дали й понасят лекарствата. За момент тя, а и аз си помислихме - Браво, какво внимание обръщат!, но не би. Въпросът от къде, от коя аптека сме закупили лекарствата ме върна в реалността  Crazy

Виждам, че Поспаланка е отговорила вече  Simple Smile.

# 653
  • София
 ooooh!  ooooh! моя приятелка работеше в една аптека, където ги караха пък да предлагат най-скъпите заместители, ако няма това, което търси човекът  Crazy Crazy Confused

# 654
  • ул. "Мечтание"
Elwing, да, тяхно е, последната им реклама, но докато пишех ми изкочи от главата (от няколко дни забравям някои неща, вчера забравих името на сина си даже  Rolling Eyes другата седмица като ида при хомеопата много ще ми се радва Close  Mr. Green).

# 655
(от няколко дни забравям някои неща, вчера забравих името на сина си даже  Rolling Eyes другата седмица като ида при хомеопата много ще ми се радва Close  Mr. Green).
Нощни и мен ме беше "омаял" с едно такова лекарство такава разсейка и забраванка станах.. но свикнах.. сега ми е по добре.. вятър ме вее..

# 656
  • ул. "Мечтание"
Хаха! То имам нужда малко и мене да ме повее, ама чак пък толкова!  Joy

Аз съм класически пример за бавна работа... Лекарството ми подейства след повече от два месеца от приема. (не знам точно колко, защото не помня кога ми го даде  Laughing) А аз припряна, бързам, бързам, бързам...  Joy Почти се бях отчаяла, че няма да се получи работата. Embarassed

# 657
  • София - Варна - Бургас
....................

Аз съм леко казано отвратена от хуманната медицина. #Cussing outНе, че я отхвърлям, без нея също не можем.Но приятелката ми е търговски представител на фармацевтична компания.Ако Джи-пито има опр.брой пациенти, които приемат л-вото Х, то накарая на годината......бонус/я безплатна екскурзия за семейството, я финансова благодарност Mr. Green/.И предписвайки ми л-вото аз как да съм сигурна, че то е правилното или просто са ми го дали за да си вземе бонуса.
Като я слушам понякога...се отвращавам как лекарите са се превърнали в ТЪРГАШИ вместо да си гледат пациентите.То, че е криза, криза, ама.......не може да си играеш със здравето на хората.

........................................

Кака Сиси     newsm10

# 658
  • София - Варна - Бургас
А как стоят нещата със сънищата,говоренето на сън и т.н....Моят син доста често си говори,става,сяда и...разни такива и то като спи.Явно понякога ги преживява по0силно някои моменти!
На скоро едва не падна от кошарата...извика- "Ивко,чакай" и...явно искаше да го настигне  Rolling Eyes ,а друга вечер си копаеше злато... Laughing и то с ръката на другия край на леглото.Често се опитва да ми разкаже сутринта какво е сънувал,дали е така или на момента си го съчинява незнам... Wink Ама и баща му често бълнува и сънува,така че има на кой да прилича! Peace

И двамата изкарват навън това, което са потискали през деня. Защо и поради какви обстоятелства потискат?

... Т.а. и едно въпросче, само ти ли не потискаш?... защо ли?... Laughing
  Не е това което си мисбиш... Joy 
                 Просто са по-емоционални.
Wink

# 659
  • София - Варна - Бургас
То си има тема за Рота вирус ваксината, ама може и тук. Много внимателно слушам текста на рекламата, който пък трябва да е що-годе фактологично издържан. Въпрос на прости сметки е. Според рекламата: "95% от децата до 5 г. възраст се заразяват с Рота вирус, някои от тях попдат в болница". Не казват обаче колко процента от заразените стигат до болинца  Thinking Явно е много незначителен процент и се набляга на 95% заразени, за да се стреснат родителите и да купят ваксината.
За мен влизането в болница не е достатъчно основателна причина да сложа ваксина (всеки сам решава разбира се). Борис беше на 4 месеца, когато лепна от някъде ентеро вирус, два дни с 39, отказа да суче (или нямаше сила), вода не искаше да пие, и съответно се обезводни. Вкараха ни в болница, сложиха му система с глюкоза, след като свърши системата се прибрахме в къщи, по мое настояване и на мъжа ми. На другия ден беше добре. Не казвам че ми е било леко, но чак пък ваксина да сложа за да го избегна....

пп От доста време си мисля, че може да не е било вирус а реакция от приема пентаксим, който бяхме направили точно предишния ден. Докторите бяха категорични - вирус.

Ама те никога няма да си признаят!  Shocked

С голяма доза вероятност е от Ваксината, която е често е мн. силен и жесток стрес!

Общи условия

Активация на акаунт