ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 247
  • 744
  •   1
Отговори
# 735
искаш да кажеш, че хомеопатията се интересува дали лекарството лекува или не, а не се интересува от механизма му на действие?  Thinking

Точно така!   smile3501

Nial, съветвам теб и нея, да спрете "да си го мерите" а да си Чатите на лични или в Скайп-а, за да не задръствате форума, в който по правилата, цитирам: "НЕ СЕ ДОПУСКАТ СПОРОВЕ, ЗА ИЛИ ПРОТИВ ХОМЕОПАТИЯТА"

Не виждам спор за и против, аз изходих от позицията, че хомеопатията работи, и се интересувам как работи.

Извинявам се, че въпросите ми относно хомеопатията смутиха темата "попитайте хомеопат". И благораря на потребителите, които си направиха труда да ми отговорят, а не да ме пъдят защото питам много.

# 736
Ако бях модератор в този форум щях да изтривам всичко което съдържа думата хомеопатия. Защото хомеопатите са или едни болни хора които желаят да създадат наука с ненаучните си мозъца и логика или просто едни шарлатани които желаят да печелят пари на гърба на наивните хора...

Само ме е яд, че ръсите зараза сред наивните хора...

Отделно просто не мога да си обясня, що за хора са собствениците на този форум, които оставят да се шири тук тази шарлатанщина ... не се ли притеснявате че когато става дума за медицина, не всяко мнение трябва да се представя като равноправно? Или това няма значение в името на печалбите? В нормалните държави по телевизията дават достатъчно филми в които на хората да се представи съвсем точно какво е хомеопатията, за да не може толкова лесно да бъдат манипулирани.

Същото важи за врачки, магии и т.н...

И да знам каква е вероятността да ме разберете ... каквато да отидеш при врачка и да и кажеш че лъже, каквато и да обясниш това на човек който ходи на врачки. Но все пак се надявам някоя друга заблудена душа да ме разбере.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 12:13 от ju_stin

# 737
  • София
 Laughing

Някои хора наистина си нямат работа.

# 738
Ако бях модератор в този форум щях да изтривам всичко което съдържа думата хомеопатия. Защото хомеопатите са или едни болни хора които желаят да създадат наука с ненаучните си мозъца и логика или просто едни шарлатани които желаят да печелят пари на гърба на наивните хора...

Само ме е яд, че ръсите зараза сред наивните хора...

А аз искрено се надявам пост ти да бъде подминат от пишещите тук, за да не разваляме добрия тон на темата.

# 739
Извинявам се, че въпросите ми относно хомеопатията смутиха темата "попитайте хомеопат". И благораря на потребителите, които си направиха труда да ми отговорят, а не да ме пъдят защото питам много.

Ако наистина имаш интерес, препоръчвам ти като за начало да прочетеш книгите на Витулкас  "Здраве и болест - един нов модел" и "Науката хомеопатия".  Peace

# 740
  • Пловдив
Айде да заровим томахавката и Алекс да отвори новата тема... Peace

# 741
Но в  "Науката хомеопатия" пише например, 4е хомеопатията не може да навреди, 4е няма противопоказания и т.н.; от други изто4ници разбирам, а и от самите принципи на Ханеман, 4е тя може да навреди ако не се прилага правилно, 4е едно лекарство може да е противопоказно за един 4овек и полезно за друг, и това дали едно ХЛ е подходящо или не за някого се определя от индивидуалните характеристики.

А това за курсовете по хомеопатия: гледам има курсове по хомеопатия за майки за по 6 дни, които обещават, 4е ще ви нау4ат сами да можете да се лекувате хомеопати4но. След като хомеопатията е толкова комплексна, нужни са интервюта, всяко лекарство има хиляди проявления, достатъ4ен ли е неколкодневен курс да те подготви да се лекуваш сам, или това по-скоро дава опасна увереност на хората да пропускат консултацията с хомеопат преди да си самоназна4ат ле4ение?

# 742
 Twisted Evil
изкарала съм курса за майки и съм много доволна.Естествено няма да лекувам никой със знанията си ,но мога при спешни случаи да реагирам адекватно.Говорим, по време на курса, за всяка ситуация която се случва в даденото семейство ,защото острите състояния протичат почти еднакво,почти всеки път.Успявам  вече да се справям  сама с кашлици и хреми и т.н.Учим и за миазми и конституция ,но се казва ,че това е информативно.

Но в  "Науката хомеопатия" пише например, 4е хомеопатията не може да навреди, 4е няма противопоказания и т.н.; от други изто4ници разбирам, а и от самите принципи на Ханеман, 4е тя може да навреди ако не се прилага правилно, 4е едно лекарство може да е противопоказно за един 4овек и полезно за друг, и това дали едно ХЛ е подходящо или не за някого се определя от индивидуалните характеристики.
подчертаното е отговор на въпроса ти Simple Smile Затова ходим на курсове и четем много ,за да знаем прилага ли се или не правилно.Предимно лекарите, не я прилагат правилно Simple Smile

# 743
Джъстин, имаш нужда от сериозен хомеопат Mr. Green

А това за курсовете по хомеопатия: гледам има курсове по хомеопатия за майки за по 6 дни, които обещават, 4е ще ви нау4ат сами да можете да се лекувате хомеопати4но. След като хомеопатията е толкова комплексна, нужни са интервюта, всяко лекарство има хиляди проявления, достатъ4ен ли е неколкодневен курс да те подготви да се лекуваш сам, или това по-скоро дава опасна увереност на хората да пропускат консултацията с хомеопат преди да си самоназна4ат ле4ение?

Това предполагам е само за острите и спешни случаи при дечицата.И аз мислих да го запиша, но времето ми е кът........и за това повечко чета и звъня на хомеопата Mr. GreenЗа сега се справям на 100%, обикновено всички остри състояния се случват вечер или съб. и неделя, давам каквото преценя /според картината/и в нормално време звъня на хомеопата.Но децата си ги познавам добре и ми е лесно да ги преценявам.

# 744

Общи условия

Активация на акаунт