Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 357
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Някой знае ли кои генотипове на хепатит Б се съдържат в Енжерикс?

# 91
Аз съм набор 80, имам полио, морбили, паротит, но не и рубеола. Гледам си картона, също и имуниз. паспорт от раждането. За сведение - била съм контактна на "Хепатитис епид." 89 г. и толкоз.
Сега погледнах и на сина ми картона - 6 дни след раждането е имунизиран за "ФКУ"!?! Защо не знаех досега!?! #Cussing out Не ми е ясно какво е това, но е написано на листа, който издават от б-цата, долу, наред с другите "имунизации". В нета намерих само това http://zdrave.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0% … 0%B7%D0%BC%D0%B0/
за "ФКУ". Ще питам лекарката при пръв удобен случай, че още не сме ходили при новата ни.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 15:18 от Valery m

# 92
Аз съм набор 80, имам полио, морбили, паротит, но не и рубеола. Гледам си картона, също и имуниз. паспорт от раждането. За сведение - била съм контактна на "Хепатитис епид." 89 г. и толкоз.
Ха, аз също съм 80, но полиомиелит нямам...То може би зависи и от местонахождението, де да знам... Аз в София съм си раждана и тук съм отраснала. Също нямам рубеола, но пък преди бременността си направих тест за титъра (или както там се казва) и се оказа, че си имам имунитет, защото съм я преболедувала. Синът ми е 2003 и пак с някои неща се е разминал, за разлика от сегашните "задължителни" - може би и от доктора да зависи. Иначе си го водят с всички ваксини, не е имал проблем из детските заведения... Странна работа е това....
Сега погледнах и на сина ми картона - 6 дни след раждането е имунизиран за "ФКУ"!?! Защо не знаех досега!?! #Cussing out Не ми е ясно какво е това, но е написано на листа, който издават от б-цата, долу, наред с другите "имунизации".
Аз не съм чувала да има ваксина за фенилкетонурия (ФКУ), иначе това е тестът, който правят на бебетата в родилното - бодат им петичките доста гадничко и им остава един мъничък кръвоизлив на мястото за спомен #Crazy Ако е положителен се провежда лечение до колкото знам, не ваксина...

# 93
То може би зависи и от местонахождението, де да знам... Аз в София съм си раждана и тук съм отраснала. Също нямам рубеола, но пък преди бременността си направих тест за титъра (или както там се казва) и се оказа, че си имам имунитет, защото съм я преболедувала.
Аз съм съм карала Рубеола. "Карала си всички шарки"- така каза педиатърът ми, когато забременях първия път.
А червени капки в училище не помня. Помня само инжекции, рибено масло и флуорни таблетки.

# 94
Някой знае ли кои генотипове на хепатит Б се съдържат в Енжерикс?

Ваксината съдържа рекомбинантна ДНК, което означава, че може да са ползвани части от различни генотипове. Кои се съдържат точно в тая не съм срещала.

ПП. Във връзка точно с тия ГМО ваксини -  много обезпокоително звучи това:  Sad

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 15:57 от multimodal

# 95
Сега погледнах и на сина ми картона - 6 дни след раждането е имунизиран за "ФКУ"!?! Защо не знаех досега!?! #Cussing out Не ми е ясно какво е това, но е написано на листа, който издават от б-цата, долу, наред с другите "имунизации".
Аз не съм чувала да има ваксина за фенилкетонурия (ФКУ), иначе това е тестът, който правят на бебетата в родилното - бодат им петичките доста гадничко и им остава един мъничък кръвоизлив на мястото за спомен #Crazy Ако е положителен се провежда лечение до колкото знам, не ваксина...
Да, не е ваксина.Само вземат кръв за изследване.Дани го боцкаха по пръстта.

# 96
Да, правят генетичен тест. Като БХС, но с кръв на бебето. Така откриват Даун, проблеми с щитовидната и т.н. Уведомяват родителите само при положителен резултат, за да повторят изследванията.

# 97
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

При обикновен битов контакт, без наличието на кръв, която да попадне върху лигавиците или по-дълбоко нарушаване целостта на кожата, също не е възможно, според МЕДИЦИНСКИ ИЗТОЧНИЦИ.  Примерът с четката за зъби и гребенчето искрено ме развесели. Mr. Green (ако заразяването с хеп. В беше толкова лесно, човечеството отдавна да е измряло).

Важното в моя цитат е отбелязано в червено. Точно при дълготраен битов контакт се заразяват много хора. Освен това има много случаи на заболели от хепатит B в детска възраст, които преди това не са имали нито кръвопреливания, нито полови или битови контакти с болни от хепатит B. Точно това се е случило със сестрата на ДеЩоВиди и с много други хора. Просто поради различни причини носителството на хепатит B е много високо в българската популация.
Това са всеизвестни факти и колкото и да ги отричате, децата ви са застрашени от това заболяване, ако нямат имунизация срещу хепатит B!
(Детето на multimodal има, така че да му мислят останалите!)

...а за хипотетично необходимите n на брой дози, никой с точност не би могъл да каже колко и за какъв период от време осигуряват защита.

Напротив. Всичко това е известно отдавна. Четете и се образовайте!

Защо вместо това не подлагат на задължително ваксиниране всички здравни работници и тези в лабораториите, след като те са една от най-рисковите групи и и като такива са най-опасни за разпространяването на заболяването? Те работят с кръв и др. телесни течности, игли, режещи инструменти и пр., имат контакти с потенциални заразоносители и болни. Дали има статистика колко от тях са имунизирани, да сте чули някой да им прави проверки и да ги глобява?

Още по време на студентските години ни имунизираха срещу вирусен хепатит B. Останалият медицински персонал също подлежи на имунизация срещу хепатит B.

Понеже гледам Персона си тръгва... Персона, поздрави на родителите ти във Варна, с най-добри чувства!

Наистина не мога да си обясня любопитството Ви, но трябва да Ви разочаровам - идея си нямам защо намесвате родителите ми и ги пращате да живеят в друг град, но няма откъде да научите абсолютно никаква лична информация за мен, защото никъде в интернет не си позволявам да публикувам такава!!!
Вероятно сте сънувала или са Ви го нашепнали "рептилоидите"?  Crazy
Време да замените хомеопатията с по-сериозно лечение!  ooooh!

Ваксината съдържа рекомбинантна ДНК, което означава, че може да са ползвани части от различни генотипове. Кои се съдържат точно в тая не съм срещала.

Ето този цитат показва абсолютното Ви безхаберие по отношение на азбучните научни факти.

Ваксината се нарича рекомбинантна, защото е получена по рекомбинантна технология, но ваксината не съдържа рекомбинантна ДНК, а още по-точно - не съдържа абсолютно никаква ДНК!
Най-най-просто: повърхностният антиген (HBsAg, австралийски антиген, това е протеин!) на вируса на хепатит B е кодиран от т.нар. S-ген на вируса. Въпросният S-ген се изолира, клонира и с помощта на плазмиден вектор се вкарва в клетките на хлебни дрожди (Saccharomyces cerevisiae), които започват да продуцират рекомбинантния протеин HBsAg, който след пречистване се включва във ваксината. Този протеин е имуногенен,т.е. създава имунитет срещу вируса на хепатит B, но сам по себе си е неинфекциозен, т.е. не може да предизвика инфекция с хепатит B, просто защото вирусна ДНК във ваксината няма!

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:39 от Persona

# 98
  • Добрич

Още по време на студентските години ни имунизираха срещу вирусен хепатит B. Останалият медицински персонал също подлежи на имунизация срещу хепатит B.

Тук си нещо в грешка, преди да родя говорих с гинеколога си и той ми сподели, че не ги ваксинират срещу хепатит Б, а той се притеснява, че му е рискова професията и има досег с кръв  Stop

# 99
Тук си нещо в грешка, преди да родя говорих с гинеколога си и той ми сподели, че не ги ваксинират срещу хепатит Б, а той се притеснява, че му е рискова професията и има досег с кръв  Stop

Не съм. Да не би да знаете по-добре от мен какви имунизации имам?  Rolling Eyes
Кога е завършил медицина гинекологът Ви? Не знам от коя година се въведе това, но студентите по медицина се имунизират срещу хепатит B - например.

# 100
Persona,  Hug

Без значение дали искаш или не - абсолютно неоспорим факт е, че все повече родители осъзнават какво причиняват на децата си в опита си да им помагат и ги имунизират, за да ги предпазят уж... а става една - вечно болни, инвалидизирани, умрели...

Изчакай ~1 седмица и ще видиш поредния шамар за докторите и производители на ваксини Wink
След това и 3-ти и 4-ти....

# 101
Въпросният S-ген се изолира, клонира и с помощта на плазмиден вектор се вкарва в клетките на хлебни дрожди (Saccharomyces cerevisiae), които започват да продуцират рекомбинантния протеин HBsAg, който след пречистване се включва във ваксината. Този протеин е имуногенен,т.е. създава имунитет срещу вируса на хепатит B, но сам по себе си е неинфекциозен, т.е. не може да предизвика инфекция с хепатит B, просто защото вирусна ДНК във ваксината няма!

Гледайте какво намерих за тези клетки http://www.nature.com/emboj/journal/v17/n9/abs/7590965a.html
Цитат
How eukaryotic cells sense availability of glucose, their preferred carbon and energy source, is an important, unsolved problem. Bakers' yeast (Saccharomyces cerevisiae) uses two glucose transporter homologs, Snf3 and Rgt2, as glucose sensors that generate a signal for induction of expression of genes encoding hexose transporters (HXT genes). We present evidence that these proteins generate an intracellular glucose signal without transporting glucose. The Snf3 and Rgt2 glucose sensors contain unusually long C-terminal tails that are predicted to be in the cytoplasm. These tails appear to be the signaling domains of Snf3 and Rgt2 because they are necessary for glucose signaling by Snf3 and Rgt2, and transplantation of the C-terminal tail of Snf3 onto the Hxt1 and Hxt2 glucose transporters converts them into glucose sensors that can generate a signal for glucose-induced HXT gene expression. These results support the idea that yeast senses glucose using two modified glucose transporters that serve as glucose receptors.

Излиза, че тези дрожди доста наподобяват бета клетките в панкреаса, които произвеждат инсулина. Не е ли странно, че точно тази ваксина се свързва с диабета (последното го прочетох в издание на съюза на акушерите в Германия). При диабет, имунната система атакува точно бета клетките.

# 102
Перси, ама ти си ходеща енциклопедия (пардон - пишеща) - това не е нормално за нормален човек...

# 103
Малко на ДС прилича работата. Сигурно ни е завел досиета.  Joy
Този фалшифицирал, на онзи със сестра му какво се случило, на трети детето му каква ваксина има... Joy

# 104
Излиза, че тези дрожди доста наподобяват бета клетките в панкреаса, които произвеждат инсулина.

Laughing Я ми преразкажете съдържанието на статията, за да видим, дали сте разбрала за какво става дума в нея... ooooh!
И какво научихте за рекомбинантните ДНК технологии?
Моля Ви, не пишете щуротии!!!

Вери, всичко това е писано в същите тези теми, и то многократно, и може лесно да се открие.
А аз имам много добра памет, особено за поведението тип "Do as I say, don't do as I do."

Общи условия

Активация на акаунт