Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 334
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
А аз имам много добра памет...

Дам, забелязала съм... Точно това е причината да се учудвам как получаваш амнезия, когато не ти е удобно...  Wink  Хайде, Персонке, знаем се, не сме вчерашни... Не очаквам публично да си признаеш, че лъжеш, само си правя кеф да те гледам как се оправдаваш...  Laughing   Що ми не посочиш точно в коя тема и къде си ме засякла да се занимавам с рептилоидни или там с каквито влечугоподобни имаш вземане-даване...  Laughing

# 106

Laughing Я ми преразкажете съдържанието на статията
Ползвай гугъл транслейт, а ако не ти хареса си плати на преводач  Mr. Green

# 107
Laughing Я ми преразкажете съдържанието на статията
Ползвай гугъл транслейт, а ако не ти хареса си плати на преводач  Mr. Green

Аз статията я разбрах прекрасно и нямам нужда от превод, но точно това е важното - само с Google Translate не става, нужни са познания, разбиране и мисъл.

stelt77, който отправя обвинения, трябва да представи доказателства, иначе звучи като антиваксинист.  Wink
Лъжите очевидно ги пишете Вие, не аз.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 03:34 от Persona

# 108
На какво попаднах случайно днес:

"Одисеята с моята ваксинация срещу хепатит В продължава. 
След поставени 3 дози Туинрикс и 1 Енжерикс - резултат anti HBsAg - < 5 - отрицателен.   
Не знам защо стана така? Явно не мога да изградя имунитет и това е!"

от тук - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2925.msg42253#msg42253

И аз не знам защо така става... Някой може ли да каже защо става така, че ваксините не изграждат имунитет? Даже и антитела не създават... Изпадам в ужас при мисълта за всички тези деца, напълно ваксинирани и напълно незащитени от болестите... Родителите им дори не им правят тестове за антитела, представяте ли си каква безотговорност...  ooooh!   

Персона, би ли ни предоставила статистика, колко от напълно ваксинираните срещу хепатит Б, изграждат антитела срещу тази болест?
Също така, колко от изградилите антитела, се разболяват въпреки това?
Колко време трае имунитетът при ваксиниране срещу хепатит Б (за тези дето да кажем въобще са си изградили такъв)?
На колко време се правят контролни тестове за антитела при имунизираните, за да се види дали имунитетът им (антителата де) е спаднал?
Колко от неимунизираните не се разболяват от хепатит Б, въпреки че са напълно незащитени?
Колко от неимунизираните и непреболедувалите хепатит Б, имат антитела, въпреки това?

Същите въпроси важат и за тетанус... Бърди не знае отговорите на тези въпроси, така че, препращането към него е измиване на ръцете... След като целиш да информираш, информирай майките до колко са защитени децата им... Ето например, докладът за коклюш, съвсем ясно си казва, че въпреки ваксината, децата боледуват масово от коклюш, демек тя не предпазва - толкова е просто за разбиране...

# 109
  • Добрич

Не съм. Да не би да знаете по-добре от мен какви имунизации имам?  Rolling Eyes
Кога е завършил медицина гинекологът Ви? Не знам от коя година се въведе това, но студентите по медицина се имунизират срещу хепатит B - например.
Не съм го разследвала  smile3532
Млад лекар е, на не повече от 33г., завършил е преди 7-8 години
Твоите имунизации колко са и какви са въобще не ме интересува  Peace

# 110
Персона, 24/7 присъствие във форума не е нормално за нормални хора!

Изобщо не искам да си помислям за работа, служебни задължения и пр.

От горното аз и други мислим, че зад този ник седи малко... как да кажа... не много благоприятна за повечето хора личност! Добре де как става така, че тук хора споделят болката си, (потърпевши от ваксини!) споделят вижданията и наблюденията си и изведнъж се появявате вие и ни казвате, че всички ние грешим!?

Споделям и аз моите наблюдения и усещания - греша! Споделят други неориентирани майки - грешат! Споделят ориентираните майки - познайте... и те грешат!

Въобще всички не разбираме и не си вършим работата и се обаждаме където не трябва.... нещо мирише тук  Thinking

# 111

Ваксината съдържа рекомбинантна ДНК, което означава, че може да са ползвани части от различни генотипове. Кои се съдържат точно в тая не съм срещала.

Ето този цитат показва абсолютното Ви безхаберие по отношение на азбучните научни факти.

Ваксината се нарича рекомбинантна, защото е получена по рекомбинантна технология, но ваксината не съдържа рекомбинантна ДНК, а още по-точно - не съдържа абсолютно никаква ДНК!
Най-най-просто: повърхностният антиген (HBsAg, австралийски антиген, това е протеин!) на вируса на хепатит B е кодиран от т.нар. S-ген на вируса. Въпросният S-ген се изолира, клонира и с помощта на плазмиден вектор се вкарва в клетките на хлебни дрожди (Saccharomyces cerevisiae), които започват да продуцират рекомбинантния протеин HBsAg, който след пречистване се включва във ваксината. Този протеин е имуногенен,т.е. създава имунитет срещу вируса на хепатит B, но сам по себе си е неинфекциозен, т.е. не може да предизвика инфекция с хепатит B, просто защото вирусна ДНК във ваксината няма!
Не отговори на въпроса на Stelt77 кои генотипове се използват в производството на ваксината, но пък си търсиш повод да се надцакваш с някого по метода копи-пейст. Simple Smile Векторът, който споменаваш, се нарича плазмиден ДНК вектор, защото се смята, че е носител на ДНК кодирани участъци на вируса (предполагаеми протеини от неговата обвивка). Как иначе дрождите ще продуцират същия антиген? Simple Smile

Според съвременната медицина геномът на Хеп. В има 4 гена /S, C, P и Х/, които кодират белтъците на  вируса. Повърхностния антиген HBsAg е кодиран от s гена, съдържащ се в обвивката на варионите. Ядреното съдържимо се кодира от S гена. Останалите два гена кодират белтъци, които имат само ензимна и регулаторна функции.

Основната диагностика се извършва по маркери за HBsAg, които обаче не са категоричен показател за числеността на вируса, нито на варионите. Той се смята за основна съставна част и на безядрени т. нар. субвирусни частици, съпътстващи варионите, които обаче ги превъзхождат по численост. Останалите маркери са индиректни и представляват имунния отговор на организма срещу отделните белтъчни компоненти - изследват се антителата срещу същия антиген /IgG/, като в същото време се проследява синтезът му. Има и други методи, но те са също толкова неточни както в диагностиката, така и в прогнозата. В медицината много често 2+2 не е 4. По същия начин се отчита и ефективността на ваксината.  Crossing Arms

За вирусите вече писахме в една друга тема.  Mr. Green
Такива няма изолирани до този момент, а не може и да има, по простата причина, че вируси не са открити никъде в природата извън жива клетка. Всичко, което хората на този етап са в състояние да наблюдават, са предполагаеми клетъчни структури, смятани за нехарактерни за човешкия геном. Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 00:36 от multimodal

# 112
Не отговори на въпроса на Stelt77 кои генотипове се използват в производството на ваксината, но пък си търсиш повод да се надцакваш с някого по метода копи-пейст. Simple Smile

Не отговорям на stelt77, защото въпросът й е зададен неправилно.

multimodal, отново се опитвате да се надцаквате в игри, чиито правила не познавате.

Mногократно Ви е казвано да внимавате, когато използвате легална и медицинска терминология, защото сте лаик и в двете области.

Жалко, че списващите тук не могат да разберат колко грешни неща сте изписала и как прозира колко малко схващате от написаното. Разберете, че произволното натрупване на няколко термина и грешния превод на други не показват разбиране на материята, а Ви злепоставя.

Тръгнах да отговарям подробно, но не'ам нерви да обяснявам детайли, които нито интересуват Вас и аудиторията, нито можете да разберете.
Преди нарекохте палпацията - палпитация, а сега вирионите - вариони. Дори само това е достатъчно да не Ви обърна въобще внимание.
Защо се напъвате да изглеждате умна точно пред мен, след като ми е ясно от самото начало колко сте некомпетента в областта на медицината и биологията.  ooooh! Колко често е необходимо да Ви го казвам и да Ви повтарям, че дискусията с Вас не е предизвикателство?

С червено са посочени грешките.

Не отговори на въпроса на Stelt77 кои генотипове се използват в производството на ваксината, но пък си търсиш повод да се надцакваш с някого по метода копи-пейст. Векторът, който споменаваш, се нарича плазмиден ДНК вектор, защото се смята, че е носител на ДНК кодирани участъци на вируса (предполагаеми протеини от неговата обвивка). Как иначе дрождите ще продуцират същия антиген?

Според съвременната медицина геномът на Хеп. В има 4 гена /S, C, P и Х/, които кодират белтъците на  вируса. Повърхностния антиген HBsAg е кодиран от s гена, съдържащ се в обвивката на варионите. Ядреното съдържимо се кодира от S гена. Останалите два гена кодират белтъци, които имат само ензимна и регулаторна функции.

Основната диагностика се извършва по маркери за HBsAg, които обаче не са категоричен показател за числеността на вируса, нито на варионите. Той се смята за основна съставна част и на безядрени т. нар. субвирусни частици, съпътстващи варионите, които обаче ги превъзхождат по численост. Останалите маркери са индиректни и представляват имунния отговор на организма срещу отделните белтъчни компоненти - изследват се антителата срещу същия антиген /IgG/, като в същото време се проследява синтезът му. Има и други методи, но те са също толкова неточни както в диагностиката, така и в прогнозата. В медицината много често 2+2 не е 4. По същия начин се отчита и ефективността на ваксината.

За вирусите вече писахме в една друга тема.
Такива няма изолирани до този момент, а не може и да има, по простата причина, че вируси не са открити никъде в природата извън жива клетка. Всичко, което хората на този етап са в състояние да наблюдават, са предполагаеми клетъчни структури, смятани за нехарактерни за човешкия геном.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 03:36 от Persona

# 113
ХОди до Турция и купува чаршафи. Whistling

# 114
  • Варна
Питах в родилното на Варненската Окръжна болница дали е възможно да не бият ваксини на бебето, отговориха ми положително, но при условие, че си заплатим клиничната пътека в размер от 141 лв.

# 115
Питах в родилното на Варненската Окръжна болница дали е възможно да не бият ваксини на бебето, отговориха ми положително, но при условие, че си заплатим клиничната пътека в размер от 141 лв.

Обади се до НЗОК, питай ги в случай, че откажеш ваксините в родилното и се подпишеш там в някаква бланка в болницата (каквато и да е за отказ от медицинска манипулация), от РО имат ли право да ти искат пари за здравната пътека на новороденото?

Персона, аз задавам въпросите неправилно, а ти отговаряш неправилно, така че сме квит...  Laughing

И тези ли въпроси зададох неправилно?

1. Колко процента от напълно ваксинираните срещу хепатит Б/тетанус, изграждат антитела срещу тази болест?
2. Колко от изградилите антитела, се разболяват въпреки това?
3. Колко време трае имунитетът при ваксиниране срещу хепатит Б/тетанус (за тези дето да кажем въобще са си изградили такъв)?
4. През колко време се правят контролни тестове за антитела при имунизираните, за да се види дали имунитетът им (антителата де) е спаднал?
5. Колко от неимунизираните не се разболяват от хепатит Б/тетанус, въпреки че са напълно незащитени?
6. Колко от неимунизираните и непреболедувалите хепатит Б/тетанус, имат антитела, въпреки това?

Или може би нямаш отговорите? Хайде, Персона, не ти ли омръзна да пишеш неща, които знаеш... Разрови се за нещо, което не знаеш, обогати знанията си... Толкова енергия отдели да ни убедиш как всички възрастови групи са застрашени от хепатит Б и тетанус и как всички трябва да се защитим срещу тези опасни заболявания... Така ме стресна, че от вчера не използвам гребен и четка за зъби... Вля смут и паника в редиците ни, а сега не искаш да ни успокоиш, че спасение от този бич божи има и то се крие във ваксините... Убеди ни, че имаме нужда от защита, сега е време да ни убедиш, че точно ваксините ще ни предоставят такава...   Peace

# 116
А аз чакам отговор към супер сериозните си въпроси в последните няколко мои поста.... май няма да дочакам Sad

# 117
Стелт,може ли аз да ти отговоря на вьпросите?
Ето

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 11:47 от Christian

# 118
Не отговори на въпроса на Stelt77 кои генотипове се използват в производството на ваксината, но пък си търсиш повод да се надцакваш с някого по метода копи-пейст. Simple Smile

Не отговорям на stelt77, защото въпросът й е зададен неправилно.

multimodal, отново се опитвате да се надцаквате в игри, чиито правила не познавате.

Mногократно Ви е казвано да внимавате, когато използвате легална и медицинска терминология, защото сте лаик и в двете области.

Достатъчно добре разбирам прочетеното, въпреки липсата на 6 годишно медицинско образование.  Ако съм допуснала грешки, то те са при изписване на "правилна" медицинска терминология или пропуски при писане, а не поради четене с нереазбиране или копи-пейст. Учила съм генетика и селекция, така че същността на прочетеното ми е съвсем ясна. Ако имаш някакви конкретни забележки, различни от това как се изписва вирион, или съм написала s вместо c, палпитация и пр. можеш спокойно да си изложиш аргументите. Със сигурност ще ги разбера и ще се опитам да ги осмисля. Simple Smile  

За разлика от теб, защото въпреки дългите обяснения за принципа на работа на микроскопите в другата тема, все още смяташ, че може да се наблюдава жив вирус, заради картинките и клипчетата в интернет. А може би и, че някой все пак е успял да изолира такъв.. Simple Smile, което е много странно, защото дори на човек с гимназиално образование е ясно, че вирус извън жива клетка не е възможно да съществува.

Особено държа, след като смяташ че имам и принципни грешки, да наблегнеш на изясняване на методите за диагностиката и проследяване на хеп. В  (и по принцип на вирусните заболявания), за точноста на прогнозата при използването на определени маркери или други молекулярно-хибридизационни методи. За да се опиташ да убедиш аудиторията, че медицината не само гадае кои показатели какво означават, ами е в състояние да даде точна прогноза и не се бори с вятърни мелници.  Crossing Arms

С нетърпение чакам отговор на въпроса на Stelt77, въпреки че го смяташ за неправилно зададен.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 11:45 от multimodal

# 119
Мерси, Крис, сега съм напълно спокойна...   Laughing 

Горе-долу така разбрах и кои генотипове на хепатит Б се съдържат в Енжерикс... То вярно, че въпросът ми не е зададен правилно, но пък и отговорa не изисква кой знае кво - само 8 букви (от А до H) или там, колкото са във ваксината...  Rolling Eyes  Всъщност не питах Персона, просто питах, защото според географското разпространение (дадено в някои източници) у нас би трябвало да има само A и D, но от друга страна мутации на D (според други източници) били привнесени от някъде си и трудно се лекували... Та, рекох, че някой може да знае кои типове ги има във ваксината...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт