Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 313
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Днес направих грубата грешка да прочета за едно момиченце починало на 4 месеца-спряло да диша, гледах снимки-хубаво усмихнато и жизнено дете, как така се спира да диша???!!!

За това са измислени синдромите. Синдром на внезапната смърт, синдром на необи4аното дете и етс.
Винаги ще се изнамери подходящият такъв, за да оправдае липсата на знания в системата, като разбира се изцяло вината трябва да е прехвърлена в родителите.

# 241
  bouquetБлагодаря Ви,че Ви има!   bouquet Вече полудявах от липсата на разбиране от страна на най-близките ми. Имам близначета(недоносени), а педиатърката ме гони да ги ваксинира,но няма да стане! Naughty Дадохте ми сила да отстоявам вижданията и желанията си! 

# 242
Аз гледах предаването при Марта Вачкова-гола вода, съжалявам, но и двете страни не се представиха добре. Тя госпожата(поддръжник на ваксините), даже много добре си се държа според мен, каза си, че хората трябва да се информират. Не се държа  нападателно или грубо, нито пък високомерно.

Да, предаването се оказа поредното пълно фиаско за българското антиваксинационно движение. Разбира се, докато го гледах, за пореден път се чудих кой ли може да повярва на антиваксинистките "тези", а невъзпитаното шумене и говорене зад камера на трите гостенки-антиваксинистки само подчертаваха фанатичността им.

Дори няма да коментирам в детайли абсурдните изказвания на Петър Найденов, но ще отбележа няколко:

Цитат
И колкото повече вървим напред във времето, толкова по-вероятно е това да се случва все по-масово и масово, тъй като се получава едно натрупване на ефекта в поколенията.

Натрупване на "ефекта" в поколенията? Кой ефект? Абсолютни измислици, които сам знае, че няма как да докаже.

Цитат
Вижте, например масова практика е да се култивират ваксините върху чуждовидови белтъци, например маймуни, например всякакви други неща, които не се знае какви вируси могат да вкарат в човешкия геном.

Уау, медицина ли е учил наистина "холистичният" доктор? Сигурно доста е позабравил от нея, щом се изразява толкова фрапантно грешно.

Цитат
Самото ваксиниране против туберкулозата води след това до, според моя учител Витулкас, който се води за най-добрият хомеопат в света, жив в момента...Той твърди, че когато едно дете се ваксинира с, нали, ваксината против туберкулоза, то развива нещо като ниска степен на един, нещо като, едва ли не като менингит.

Не съществува диагноза "ниска степен на един, нещо като, едва ли не като менингит". А Петър Найденов явно въобще не счете за нужно дори да се опита да докаже с факти подобно безумно твърдение...Какви ли доказателства може да получи човек от един хомеопат?  ooooh!

Цитат
Общо взето са такива деца-инатчета, които всяка майка, тя ги знае, нали, като тия, дето ги влачат майките с тях, нали, вместо подочистачка, нали, в магазините. То детето се тръшка и се инати в най-неподходящия момент.

Блестящо! Значи за това, че родителите не могат да се справят с възпитанието и поведението на децата си, е виновна...БЦЖ ваксината.  ooooh!

Най-важното от цялото предаване е, че една от най-активните представителки на българското антиваксинационно движение - multimodal - призна в ефир, че детето й всъщност има всички ваксини, което още веднъж потвърждава написаното от мен преди седмица:
Това са всеизвестни факти и колкото и да ги отричате, децата ви са застрашени от това заболяване, ако нямат имунизация срещу хепатит B!
(Детето на multimodal има, така че да му мислят останалите!)
Ето това е мрачната истина за антиваксинисткото лицемерие и за поведението тип "Do as I say, don't do as I do" и трябва да се запомни много добре от всички!!! Аз ще ви го напомням.

А  това  е специлаен поздрав за Перси

Понеже нямам време да се занимавам с покъртително смехотворния "документ", наречен "Vaccines: Get the Full Story", ще Ви препратя към една чудесна статия по темата. Разгледайте подробно и блога Respectful Insolence, в който е публикувана - ще получите интересна и достоверна информация.

Цитат
Кристиян си смени картинката и ника по подобие на тия на персоната. Сега никът му е пак променен и има бан. Ако има друга причина, надявам се да ни отговорят.
Кристиян сам ли си е сменил ника?
Първия път да, заедно с картинката с питанката.
Но този.. ?

Не знам за какво има бан Christian и не ме интересува, но да си сложи ник Pesrona беше много жалък и безвкусен опит за оригиналничене. Липсата на стил, копирайки аватара ми, ще му простя - нека да е ясно кой му е идол.  Grinning otkazal se му пасва твърде добре като ник, за да е истина, но от профила му се вижда, че това всъщност е регистрационното му име, така че не го жалете.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 17:40 от Persona

# 243
Ех Персона, супер гръмки са Ви постовете, много хубаво обяснявате, защо не седнете да ги обясните тези неща, на хората чиито деца са пострадали от ваксини, то така на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Относно предването, слаби бяха и двете страни, просто форматът на предаването не беше никак сериозен.
Натрупване на "ефекта" в поколенията? Кой ефект? Абсолютни измислици, които сам знае, че няма как да докаже.
Нито пък някой може да докаже, че ваксините нямат дългосрочен негативен ефект.
Относно хепатит Б, прав/а сте, че в България болните са много, но как ще коментирате, практиката за ваксиниране на новородени в УСА: In 1996, there were 10,637 cases of hepatitis B reported in the U.S. and the CDC stated that "Hepatitis B continues to decline in most states, primarily because of a decrease in the number of cases among injecting drug users and, to a lesser extent, among both homosexual and heterosexuals of both sexes."
Не си спомням коментарът Ви, относно ротавирусната ваксина, но тук тя е в така наречения задължителен имунизационен календар.
Знаете ли средната цена на една ваксина-на мен ми се наложи да си ги плащам - 100$, как да вярвам сляпо на хора, които правят огромни пари от всеки от нас???!!!
И за последно да попитам, ако нещо се случи на моето дете в следствие на ваксина, на кого трябва да се сърдя??!!!

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 07:07 от Terminator

# 244
Най-важното от цялото предаване е, че една от най-активните представителки на българското антиваксинационно движение - multimodal - призна в ефир, че детето й всъщност има всички ваксини.
Ето това е мрачната истина за антиваксинисткото лицемерие и за поведението тип "Do as I say, don't do as I do" и трябва да се запомни много добре от всички! Аз ще ви го напомням.

Това ли е най-важното от цялото предаване?   Joy  Joy Joy
Хайде сега извади и ти флашката със СРС-тата и докажи, че жената от предаването съм аз, също кои и колко ваксини са слагани на моето дете. Нещо.. много ти куца разследването.  hahaha Очевидно е, че по принцип четеш или доста повърхностно, или не ти достига потенциала да разбереш информацията. Справка – подписа ми.  Mr. Green

Цитат
Не знам за какво има бан Christian и не ме интересува, но да си сложи ник Pesrona беше много жалък и безвкусен опит за оригиналничене. Липсата на стил, копирайки аватара ми, ще му простя - нека да е ясно кой му е идол.  Grinning otkazal se му пасва твърде добре като ник, за да е истина, но от профила му се вижда, че това всъщност е регистрационното му име, така че не го жалете.

Защо, след като не те интересува, трябваше да търсиш админите да раздават правосъдие? Ако това не е знак за безсилие, здраве му кажи. Simple Smile Кристиян и без форума ще се оцелее, а ние и без тая тема (която много държиш да опорочиш).

Но бъди сигурна, че критичната маса от недоволни родители расте лавинообразно и рано или късно правото на информиран избор за ваксините ще бъде издействано и за България.  Peace

# 245
  • в матрицата
Браво Перси!!! Разби ни!!! Изобщо не съм се съмнявала какви ще бъдат коментарите ти, би ме изненадала, ако беше друг, оценявам и трудът ти да ни изброиш поименно, но не предполагах за гадателските ти способност...... тук ме изненада  Shocked   Да питам, щом си гледала това предаване, не може да не си гледала и изявата на Мънго при Гала... Е , там беше по забавно, пълен смях.... комедийна рубрика  явно ще има вече, с негово участие  Mr. Green  Няма да цитирам, защото не ми се пресъздава безумен разговор, има интернет за желаещите да се посмеят    Laughing

# 246
 Grinning otkazal se му пасва твърде добре като ник, за да е истина, но от профила му се вижда, че това всъщност е регистрационното му име, така че не го жалете.

Тука ти издишат разследователските способности.... Това не му е регистрационния ник; променен е от администраторите.

# 247
Да питам, щом си гледала това предаване, не може да не си гледала и изявата на Мънго при Гала... Е , там беше по забавно, пълен смях.... комедийна рубрика  явно ще има вече, с негово участие  Mr. Green  Няма да цитирам, защото не ми се пресъздава безумен разговор, има интернет за желаещите да се посмеят    Laughing

Да бе, аз не го гледах, очаквах д-р Персона да го преразкаже детайлно но уви - разказите са избирателни...   Laughing   Надеждата умира последна все пак и тайничко се надявам да се появи чаршаф, усмиващ глупостите на г-н ...нали... (Мангър)...  Laughing 

Перси, виж сега мила, не си наясно с бг законодателството, но за да си практикуващ хомеопат в България, трябва да си завършил медицина...  Peace Запиши си го това някъде, че за пореден път те хващам да го грешиш...  Peace   Демек д-р Найденов, наистина е учил това, което и ти (примерно), че и малко повече...
Дали ще можеш да изкоментираш и антителата срещу ХИВ, както и въобще антителата срещу вируси!?  Thinking 

А  това  е специлаен поздрав за Перси

Понеже нямам време да се занимавам с покъртително смехотворния "документ", наречен "Vaccines: Get the Full Story", ще Ви препратя към една чудесна статия по темата. Разгледайте подробно и блога Respectful Insolence, в който е публикувана - ще получите интересна и достоверна информация.

И понеже ти нямаш време да се занимаваш с нашите документи, си мислиш, че ние имаме време да се занимаваме с твоите...   Joy hahaha   Баси наглостта....  Tired 

Хайде, д-р Персона, много слабо го раздаваш, можеш повече... Обясни как се доказва ефективност на ваксина... Видях те, че нищо не знаеш на практика за създаването на имунитет срещу заболяванията, нито за проследимостта на този имунитет в обществото... Поне кажи на теория как изглеждат нещата, пък ние, ако имаме време, ще те и прочетем...   Laughing

# 248
Най-важното от цялото предаване е, че една от най-активните представителки на българското антиваксинационно движение -multimodal - призна в ефир, че детето й всъщност има всички ваксини.

Това ли е най-важното от цялото предаване?   Joy  Joy Joy
Хайде сега извади и ти флашката със СРС-тата.....

Не предизвиквай, че току-виж вместо да извади флашката, вземе че разтвори шлифера...  Laughing

# 249
Да кажа и аз за предаването на Марта. Simple Smile

Темата беше много обща и не даде възможност да се засегнат доста важни моменти. Слабичко беше като цяло, особено началното видео с тезите на "противниците на ваксини", което беше направо смешно.  Simple Smile

Иначе въпросите, които повдигна д-р Найденов, бяха много резонни и интересни. Малко хора успяват да погледнат в по-широк мащаб опасността от ваксините, защото се опитват да оценят ефективността и безопасността им само за определен кратък период и за отделни хора, а после от това се вадят обобщения. Ако детето има някаква реакция, то тя е до месец след ваксинта (докторите даже приемат до 1-2 седмици), но ако то получи диабет, МС или някое друго тежко хронично заболяване, то не е от ваксините.

За ефекта на натрупването беше абсолютно прав – след няколко поколения ваксинирани, имунитетът се компрометира. Досега не съм срещала по-аргументирано обяснение за нарастващия брой на хроничните заболявания и тяхната тежест, освен ваксините и методите на "лечение” на съвременната медицина. Прави ми впечатление, че никой от лекарите не повдига въпроса за ятрогенната основа на тия заболявания.

По този повод се замислих какво ли може да е обяснението за толкова големия процент двойки с репродуктивни проблеми в нашето съвремие. Всички знаем, че в природата нищо, което не е читаво, не се размножава по естествен начин. Но е по-лесно да се отделят пари за инвитро, отколкото да се търси причината на такива проблеми в по-глобален мащаб. Всъщност не е по-лесно, а носи повече печалби.  Confused

Обяснението за натоварването от ваксината за БЦЖ предполагам са го разбрали малко хора и то такива, които поназнайват малко от хомеопатията. Вярно, че на пръв поглед изглежда доста объркано, но се надявам хората, които са гледали предаването, поне да се замислят в тази посока. БЦЖ ваксината дава много отрицателни отражения върху децата, и не само на физическо ниво, но и на ментално. Освен че боледуват много от заболявания на дихателната система, голяма част от тях са хиперактивни, с невъзможност за по-продължителна концентрация. Разбира се медицината не прави такива връзки, да не кажа, че за хиперактивност се говори едва напоследък. Но пък винаги ще се намери някоя персона, която да обвини родителите в липсата или неправилното възпитание на децата.   Mr. Green

А това за антителата при ХИВ чухте ли го? Как повишените антитела по принцип уж означават повишен имунитет срещу заболяванията, а в същото време при СПИН  имат друго тълкуване. Wink Д-р Найденов се опита и тази тема да засегне - отчитането на ефективност на ваксините по изследвания на антитела - но изглежда нямаше много време и Марта не му даде възможност да довърши.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 10:31 от multimodal

# 250
Persona , докато си играете на измислени и обречени форумни войни ,някои от нас с нелеки усилия поправяме грешките от безумните и спокойно бих ги нарекла античовешки вмешателства на някои медицински клонове в живота и здравето на хората . И не ви прави чест ,поради факта , че нямате и минимално разбиране и познание за хомеопатията като метод , непрекъснато да отправяте безпочвени критики и да празнословите . Но , когато човек е слаб в някое ниво , не му остава нищо друго освен дебелашки да се подиграва . Това , обаче не променя факта , че много /доста повече , отколкото тясно скроеният ви ум е в състояние да допусне/ хора са разбрали кой е истинският , естествен и най-близък до природата метод и лекуват себе си иблизките си с него .

Банът на Кристиян за мен е обикновена репресия , в случая форумна , която не само , че е твърде изтъркан метод за сплашване , наказание , изобличаване и ограничаване / все пак е широко прилаган в едни години , които всички отричат и се опитваме да забравим / , но и издава абсолютно безсилие .

А защитниците на отсрещния лагер , колкото по-безсилни започват да се чувстват , толкова по-агресивни ще стават , но както не може да бъде спряно настъпването на пролетта , така не могат да бъдат спрени  разпространението на знания и информация , отвъд техния капацитет за възприемане и разбиране , и лавинообразното увеличаване на търсещите отговори умове .

# 251
записвам да я чета също и да споделя, че педиатърката на сина ми се оказа човек и се съгласи на впише Приорикс като сложена чесно казано бях подготвена да се караме да викаме, ако трябва и да се бием Wink, но не беше толкова страшно съгласи се без бой и ми спести доста нерви и ходене по мъките  Rolling Eyes

Добронамерено те съветвам да не изнасяш такава информация по форумите. Нищо, че темата е против ваксините. Не малко потребители влизат в тази тема с други цели, които могат по някакъв "случаен" начин да навредят, както на педиатърката, така и на вас. Peace

# 252
Дайте ми линк към предаването на Гала с г-н Нали, че тук всички гледат предаванията, анализират, изказват се компетентно, някои и участват даже ( Joy hahaha) само аз изоставам...  Mr. Green

# 253
Аз още не съм гледала предаването с Марта Вачкова, нито цялото предаване с Гала, ще ги изгледам почивните дни.

(кой писа за синдром по-назад? Grinning Така е, всичко, което не разбират лекарите, назовават синдром или вирус Whistling) За мен по-честен отговор би бил "не знам"  bouquet)

Персона ако впрегне хапливия си език (който впрочем ми допада - черния сарказъм ми е слабост) в това да убеди правителството да създаде Фонд за подпомагане на пострадалите от ваксини, ще е много успешен, отсега го виждам. Grinning

# 254
Дайте ми линк към предаването на Гала с г-н Нали, че тук всички гледат предаванията, анализират, изказват се компетентно, някои и участват даже ( Joy hahaha) само аз изоставам...  Mr. Green

http://play.novatv.bg/program/nakafe

Общи условия

Активация на акаунт