Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 310
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Персона, факт е наистина, в България не правят добре предаванията за и против ваксините. Като се запо4не от самото озаглавяване на "дискусиите", през това 4е водещите са пристрастни( нещо твърде 4есто срещано в Бг), до самите у4астници. Ако искам да 4уя от един лекар мнението му за определени болести и профилактиката им, то мен не би ме интересувало какво мисли за колеги, опоненти и т.н. А то4но това се слу4ва-празни приказки. Хората не възприемат света еднакво и слава Богу, 4е е така! Не разбирам енергията, която хвърляш, защото не вси4ки мислят като теб.
Аз имам доста познати, които не живеят като мен. Не се трудят, за да си възпитат децата, хранят ги с полуфабрикати, предозират флуора, без да мислят после какво става, тъп4ат ги с всевъзможни медикаменти. Нищо не им натяквам, не съм досадница. Така възприемат те правдата, така живеят.
4естно, не я разбирам тази арогантност и този стремеж игла за деца на всяка цена. Педиатърът на дъщеря ми е един от най-консервативните, най-сухите по отношение на ваксинопрофилактиката. Прие моята позиция без арогантност, надменност, безумни заплахи. Има едно уважение между нас, въпреки разли4ията ни. Аз това го от4итам като огромен плюс за детето, защото когато лекар и родител са в лоши отношения, кой го отнася?
Ваксинацията не е безобидна манипулация, родителя не трябва да бъде пасивен наблюдател. Твърдението, 4е иглата е единствената възможна превенция, е твърде несериозно.

Писах по-назад в старите теми, 4е тук се създават центрове за работа с деца, пострадали от ваксини към болниците. В момента се обу4ава персонал. Тоест няма засега мед.работници, които да са били запознати с вси4ки действия на една ваксина. Тепърва се образоват, как бих имала доверие отивайки на преглед в някой кабинет?
Миналата година се изнесе много информация в медиите относно ваксинациите, пострадалите деца, анализите на кръв, урина и косми. Безкрайно завишени дози на тежки метали се публикуваха, последващи трайни увреждания. Оправданието? Лоша партида, неправилно съхранение, болни деца в момента на поставянето... Дори да стиснем о4и и да приемем, 4е е така, можем ли да си позволим лукса да съсипем живота на децата си, оставяйки го на съвестта на хората из тая система?

# 256
4 дни си имах кьрлеж и не умрях...А не сьм ваксинирана повече от 20г...Хайде сега Персона какьв аргумент ще дадеш,при условие,че не сме отдавна ваксинирани с дьщеря ми и не умряхме?

elbosi, съветвам Ви да си направите реимунизация срещу тетанус. А всъщност четете ли написаното от мен? Преди 5 дни написах следното и няма как да го обясня по-просто:

Поредното доказателство за  НЕОБРАЗОВАННОСТТА НА ПЕРСОНА                                                                          .Повече от това не е  нужно .За нещо дето е станало преди 4 год.,сега да тьрча да се ваксинирам ooooh!

# 257
Аз още не съм гледала предаването с Марта Вачкова, нито цялото предаване с Гала, ще ги изгледам почивните дни.

(кой писа за синдром по-назад? Grinning Така е, всичко, което не разбират лекарите, назовават синдром или вирус Whistling) За мен по-честен отговор би бил "не знам"  bouquet)

Персона ако впрегне хапливия си език (който впрочем ми допада - черния сарказъм ми е слабост) в това да убеди правителството да създаде Фонд за подпомагане на пострадалите от ваксини, ще е много успешен, отсега го виждам. Grinning

Моите наблюдения са , че всяко едно заболяване , чиято причина не могат да "припишат" на вирус , бактерия или ген , наричат автоимунно . Много е модерно ! Това е кодираният начин да кажат : "Идея си нямам за какво иде реч " newsm78.

Така е , Марица , но освен , че са пристрастни , водещите са и абсолютно некомпетентни , при това агресивно , и са в състояние да опорочат и извратят всеки опит за нормална дискусия , прекъсвайки говорещите,вмъквайки безумни коментари , или откровено лишавайки някоя от двете страни от правото да отговори , да се изкаже или защити/сещайте се сами коя Wink/.

# 258
Аз пък не разбирам защо всички в тая тема трябва да се занимават с проблемите на някаква си Persona и нейното мнение.  newsm78
Не стига ли, че вече раздават банове, защото някой си бил сложил ник и аватар, подобни на нейните?!   ooooh!

Такива, дето ни убеждават колко ефективни и полезни са ваксините, ги срещаме в ежедневието си непрекъснато. И както пише Марица, не е нужно който и да било да убеждава другите в позицията си. Тази тема е за вредите от ваксините, а пишещите в нея споделяме едно и също мнение - всеки трябва да има правото на информиран избор.

Провокатори е имало и преди - Дядо Мразовци, Веселки и пр. персони. Ако не искаме темата да се превърне в бойно поле, чиито жертви най-често са от нашите редици, изходът е един -  ignore2

# 259
 ignore2подкрепям multimodal

# 260
Хехее, "слушам и не вярвам на очите си" - Д-ра с главно "Д"... Варицелата била "истинска" болест, а коя не е ми е мн. интересно да знам? Ама и Гала явно не може да му "хване вяра", все пита "Наистина ли, докторе"? "Човек загубва търговския си вид", ех, колко хубаво би било някои хора да загубят "търговския си вид", ама в професионално отношение... ooooh!
благодаря за линка на nenaatoa  Hug

# 261
Предавания от сорта "За и Против" и изобщо цялата полемика тук, нямаше и да ги има, ако се сазваха човешките права в тази страна!!! Няма и едно зведено дело в съда по правата на човека в Страсбург срещу Б-я, което страната да е спечелила!!! Печелят пострадалите от държавното безхаберие граждани; печелят някакви компенсации, които трудно могат да компенсират нанесените им щети... Каква компенсация ще компенсира увреденото здраве на човек, на детето му?!?!
Нямам нищо против ваксините, да си ги слага който иска. Имам против някой да ме задължава мен да подлагам на риск здравето на детето си, щото на някой му плащат пари за това...
Тръпки ме побиват като чета колко много реакции (и съвсем не безобидни) има при 3-тия Пентаксим!!! И се питам колко деца трябва да бъдат трайно увредени, за да спре безумието?!?
Не очаквам отговор от човека без деца обаче  Whistling

# 262
Попаднах на едни много интересни въпроси, свързани с ваксините: 9 Questions That Stump Every Pro-Vaccine Advocate and Their Claims. Поствам ги в съкратен вид, защото има и уточнения покрай тях. Ако искате, можем да ги дискутираме.

1. What to ask: Could you please provide one double-blind, placebo-controlled study that can prove the safety and effectiveness of vaccines?

2. What to ask: Could you please provide scientific evidence on ANY study which can confirm the long-term safety and effectiveness of vaccines?

3. What to ask: Could you please provide scientific evidence which can prove that disease reduction in any part of the world, at any point in history was attributable to inoculation of populations?

4. What to ask: Could you please explain how the safety and mechanism of vaccines in the human body are scientifically proven if their pharmacokinetics (the study of bodily absorption, distribution, metabolism and excretion of ingredients) are never examined or analyzed in any vaccine study?

5. What to ask: Could you please provide scientific justification as to how injecting a human being with a confirmed neurotoxin is beneficial to human health and prevents disease?

6. What to ask: Can you provide a risk/benefit profile on how the benefits of injecting a known neurotoxin exceeds its risks to human health for the intended goal of preventing disease?

7. What to ask: Could you please provide scientific justification on how bypassing the respiratory tract (or mucous membrane) is advantageous and how directly injecting viruses into the bloodstream enhances immune functioning and prevents future infections?

8. What to ask: Could you please provide scientific justification on how a vaccine would prevent viruses from mutating?

9. What to ask: Could you please provide scientific justification as to how a vaccination can target a virus in an infected individual who does not have the exact viral configuration or strain the vaccine was developed for?

Още от първия става ясно, че ваксините не се тестват за ефективност и безопасност, както се практикува за всички останали лекарства, с рандомизирано, двойно сляпо, плацебо контролирано клинично проучване.   ooooh!

# 263
Много тънко д-р Мангъров се опита да предложи на Гала да си направи рубрика в нейното предаване, за да можел да и обяснява повече  Mr. Green Тя изобщ не го отрази. Laughing

# 264
Много тънко д-р Мангъров се опита да предложи на Гала да си направи рубрика в нейното предаване, за да можел да и обяснява повече  Mr. Green Тя изобщ не го отрази. Laughing
hahaha hahaha hahaha
Още реклама ли му трябва на 4овека? Все пак дори се прекалява с рекламите по време на ве4еря относно болестите и предлаганите панацеи. Не вярвам да нямат клиенти, откъде е този глад?
Погледнах рекламата на ротариск  Mr. Green. Добре е изпипана, наистина. И завършва с думите "Ако искате бебето ви да спи у дома".   Grinning Разбира се, кой не иска? 4укнаха я тая тънка струна на май4ината душа, но се надявам поне за тях самите си да си водят статиска и да се у4ат.

Напоследък с така раздухваните от бг медии паники от епидемии, реклами на лекарства (прекаляват с тях), не се разли4ават по нищо от вра4ките. И на тях политиката им е толкова то4но агресивна, навсякъде из ефира са, предлагат бързо и безпроблемно решение на вси4ки болести.Едните плашат със зарази, а другите с магии.  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 265
Много тънко д-р Мангъров се опита да предложи на Гала да си направи рубрика в нейното предаване, за да можел да и обяснява повече  Mr. Green Тя изобщ не го отрази. Laughing

Пропуснала съм го това предложение за рубрика Simple Smile, но всъщност е ясно какво може да се очаква от такива хора като мистър 100 лв. Money

Достатъчно показателно е изказването му, че децата щели да изгубят търговския си вид.., като че ли е продавач на плодове и зеленчуци. Затова, майки, слушайте какво ви съветват лекарите, те са учили 6 г. как се търгува със зарзават, и слагайте ваксина за варицела на децата си, иначе няма да можете да ги пласирате на пазара.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 14:38 от multimodal

# 266
Моите наблюдения са , че всяко едно заболяване , чиято причина не могат да "припишат" на вирус , бактерия или ген , наричат автоимунно . Много е модерно ! Това е кодираният начин да кажат : "Идея си нямам за какво иде реч " newsm78.

И моето! Подкрепям на 100%. newsm10

# 267
Много тънко д-р Мангъров се опита да предложи на Гала да си направи рубрика в нейното предаване, за да можел да и обяснява повече  Mr. Green Тя изобщ не го отрази. Laughing

Пропуснала съм го това предложение за рубрика Simple Smile

Тц, тц... Може ли такова нещо... Като гостуваш насам-натам, поне слушай кво ти говорят опонентите...   Joy Mr. Green

И моето! Подкрепям на 100%. newsm10

След като опиша симптомите, най-често чувам дълбокомисленото "Мда, има такъв вирус"...  Rolling Eyes    Мда, има всякакви вируси...  Laughing

# 268
Тръпки ме побиват като чета колко много реакции (и съвсем не безобидни) има при 3-тия Пентаксим!!! И се питам колко деца трябва да бъдат трайно увредени, за да спре безумието?!?
Не очаквам отговор от човека без деца обаче  Whistling

може ли за подробна информация, предстой ни 3-ти Пентаксим който ще откажа и искам да се обоснова защо пред педиатъра

# 269
Обоснови се с въпросите, които Мултимодал пусна на предната страница  Peace
Също поискай писмено информирано съгласие за тази ваксина, кактово се полага според ЗЗ. Ако все пак успее да ти намери такъв документ, в него фигурира пак според ЗЗ правото на отказ, без да се обясняващ защо и как  Peace

Общи условия

Активация на акаунт