Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • о`майна лунна нощ е
Поздрав и от нас!

ПП - за тези, които ползват Калгон/Финиш/ в момента в Карфура между 80 и 120 таблетки, в зависимост от вида им, струват малко под 30 лв. /ако съм запомнила правилно - 28,89 лв.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 09:30 от `ТуиГ

# 166
Здравейте от мен Simple Smile. Случайно попаднах на темата, но да споделя и аз един проблем. Моята съдомиялна е Индезит. Обикнвенно използвам препаратите Finish. След една употреба на сол Медикс машинката ми излезе от строя-не можеше да пълни и съответно не работеше. Няколко майстори се въртяха и чудиха, но никой не можа да измисли какво има. След време и много опити да я пусна - тръгна. И така до следващото зареждане със сол, докато направих връзката Thinking Naughty. От тогава използвам само Финиш и няма проблеми Peace. Не  знам дали защото е по-едра или има друга причина, но моя Индезит не иска да работи с Медикс.

# 167
  • о`майна лунна нощ е
Аз ще се отчета с първо измиване на съдове с Грюн грийн и определено вдигам ръка в тяхна полза. Случих на таблетки явно, и то благодарение на вашите отзиви. Признавам - нямаше да им обърна внимание, ако не ми ги бяхте препоръчали.
Сол взех ситна. Не гледах марката, просто да не ми тропа в пакета, като го разтръскам.
Гланцът, който купих, е на Медикс. Доволна съм и от него.

# 168
  • София
Освен Грюн Грийн и био таблетките на ДМ, знаете ли други био таблети на пазара?
И още един въпрос- таблетите на Бинго някой пробвал ли е?

# 169
  • о`майна лунна нощ е
Вторият вид таблетки, които купих от Карфура и се водят Био, се казваха Planet, и са на някаква гръцка фирма. 16 бр. тази седмица са на половин цена - 5,50, а 32 бр. към 10 лв. С тях обаче не съм мила и не мога все още да дам отзив. Купих ги за проба, защото бяха на промоция.

# 170
Освен Грюн Грийн и био таблетките на ДМ, знаете ли други био таблети на пазара?
И още един въпрос- таблетите на Бинго някой пробвал ли е?

аз съм пробва от биомагазини и други марки Ecovert и Sоnet. Не знам дали съм ги написала правилно. Обаче не бях доволна. Не миеха добре и бяха на двойно по-висока цена

# 171
Сол взех ситна. Не гледах марката, просто да не ми тропа в пакета, като го разтръскам.

А защо ситна? Препоръките са да е едра. Не знам защо, но поне тук така четох многократно.  Thinking

# 172
  • о`майна лунна нощ е
Прочетох мнения, че едрата не се разтваря добре при някои от вас. За това взех ситния вариант. Не останаха следи от нея по чиниите и чашите.

# 173
  • София, Младост 2
Благодаря за темата, свърши ми чудесна работа като въведение и ориентир за запознаване с миялната ми машина Grinning

Имам следния въпрос обаче:

Някой да е попадал на препарат за миялна, който е без аромат?

Влюбена съм си в машината, но от миризмата на препаратите направо ми става лошо и я усещам по всички съдове. На никой друг вкъщи не му прави впечатление, независимо че синът ми е супер чувствителен на миризми - но мен това нещо ме влудява. Така че - ако някой е попадал на такива, моля да сподели марка и откъде може човек да се сдобие с тях.

# 174
аз имам същия проблем, но не съм успяла да намеря без аромат. Последно си взех гел от Карфур. Стори ми се без аромат а и момичетата го похвалиха. Еврин е, но той пък мирише на химикал. След измиването кухнята мирише на лепило ц 200 или нещо подобно. Sick Пиши, ако откриеш нещо.

# 175
  • о`майна лунна нощ е
Явно с доста препарати е така. В момента редувам таблетки на Грюн грийн и едни гръцки "My planet", но тези вторите много се трошат. Тъй като не видях в описанието да е написано, че може да се сложат с найлончето в гнездото на машината, винаги го махам преди това /може би това ми е грешката - не знам/. Както и да е - и двата препарата миришат после точно на някаква комбинация между химикал и канализация. Решението ни от няколко дена е ароматизатор за миялна с аромат на лимон. Хмх - поне се разнася миризма на цитрус като отворя, а не ми сълзят очите. Карфурско е - струваше около 2 лева и представлява малка пластмасова кошничка, с пълнител в нея, която се закача някъде в миялната, и след като свърши той, може да се постави ново резервоарче с аромат.

# 176
  • Sofia
Можете ли да ми препоръчате препарат за профилактично дезинфекциране на миялната !?

Когато се върнахме от море установих, че металния филтър е хванал мухал... само защото е стояла празна и затворена 10 дни .....

# 177
специално за дезинфекциране май не съм срещала, Но пробвай с такъв за основно почистване. Има на Финиш, Сомат, Грюн Грийн.

# 178
  • Ямбол
...
Някой да е попадал на препарат за миялна, който е без аромат?

Влюбена съм си в машината, но от миризмата на препаратите направо ми става лошо и я усещам по всички съдове. На никой друг вкъщи не му прави впечатление, независимо че синът ми е супер чувствителен на миризми - но мен това нещо ме влудява. ...
Аз мисля, че който и друг препарат, ако го нагрееш до 70-80 градуса и го задушиш в затворено помещение както в съдомиялната, той също ще замирише неприятно.
Просто при миенето на ръка температурата и голямото пространство не позволяват да се усетят такива миризми, както се случват нещата в миялната.

Аз ползвам Сомат гел и или съм му свикнала вече, или не е много миризлив, а и често се случва да отворя машината доста време след като е приключила.

# 179
ТуиГ и аз съм като теб , с малката разлика, че мойта е монтирана и вчера и беше сефтето.
Взех от Метро на Финиш сол и на Сомат прах.
За таблетките преди четох, че има възможност да не се разтворят и засега, докато и свикна ще си карам с прах .

Доволна ли си от Сомат-прах?
Поради факта,че пералнята ми е 45 см. съм решила,че таблетките ми идват много,реших да мина на прах и съберам отзиви и мнения.

Общи условия

Активация на акаунт