Препарати за съдомиялна - 3 част

• 80 036
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен! От няколко дни съм в диво лутане относно препарати. Много ви четох и реших да мина на гел - Апта (от таблетките финиш за няколко дни се повиха леки драскотинки и реших да спра на време). Моля ви, кажете как дозирте гела... Вчера сипах малко повече от 10 мл. за голяма машина (не я бях напълнила много), но не беше изплакнала добре . Чудя се, дали ако сложа само 5 мл, ще мие и изплаква добре? На апта-та нищо не пише, а в упътването на машината само казват, че 1 чаена лъжичка е 5 мл, а 1 супена - 15. Много ви благодаря за съветите!   bouquet ПС: Миялната е INDESIT DFG 262.

# 76
според мен на гела трябва да пише дозировка за стандартна машина и ти да си прецениш. То зависи от размера на миялната и колко са зацапани съдовете. И друго, гелът не е единствено решение, защото само класик или нискокачествени таблетки и прахове драскат, новите имат подобрения и не развалят стъклената посуда. Това и Sourcherry нееднократно е писала.

# 77
Благодаря! Аз от 1 седмица я ползвам, досега с Quantum  - Calgonit Finish. Те не са ли качествени?  Rolling Eyes

# 78
Благодаря! Аз от 1 седмица я ползвам, досега с Quantum  - Calgonit Finish. Те не са ли качествени?  Rolling Eyes
мисля, че тези са качествена серия, не знам защо са надраскали. Може би си завсиси къде са произведени.

# 79
В момента ползвам таблетки на ДМ и може би съм най-доволна от тях. А гелът на Калгонит го развалиха/разредиха и не ми стига за месец дори.

# 80
Този гел Апта вече съвсем ме озадачи!!! Сега отворих миялната след кратка програма, заредена само с 5 милилитра и на дъното имаше поне 2 пръста пяна... Недоумявам на какво се дължи!!! Ще хвърлям гела и отново към таблетките - с тях всичко е ок, освен няколко броя драскотинки, които, както каза sour cherry, са заради некачественото стъкло най-вероятно...

# 81
Marinka 10 гел апта е много хубав не бързай да го хвърляш пробвай с една супена лъжица за голяма машина....

# 82
drita77, вчера пуснах машината на бърза програма с 5 милилитра - 1 чаена лъжичка... имаше 2 пръста пяна. Зная, че апта са мн добри продукти. Мисля след няколко дни, като ми мине яда към аптата Laughing, да сипя 2.5 мл. - знам ли, може пък много чисти да са ми били чиниите и 5 мл да са им били много Grinning... но таблетките не правят такъв проблем никога... а и друго предполагам - може този гел да е супер концентриран.

# 83
на опаковката на гела пише "да се използва с нормални програми" - това означава ли, че за бързи не става?

# 84
drita77, вчера пуснах машината на бърза програма с 5 милилитра - 1 чаена лъжичка... имаше 2 пръста пяна. Зная, че апта са мн добри продукти. Мисля след няколко дни, като ми мине яда към аптата Laughing, да сипя 2.5 мл. - знам ли, може пък много чисти да са ми били чиниите и 5 мл да са им били много Grinning... но таблетките не правят такъв проблем никога... а и друго предполагам - може този гел да е супер концентриран.

Гела  на  Апта  е твърде  далече от представите  ми  за добър  продукт.
Пробвай  това
http://www.preissuchmaschine.de/trend/CALG/Calgonit-power-gel.html

Чудесен   гел с  мощно   действие , не  се пени много, изплаква  се супер добре.  С  една   дума  без  забележки и за  кратки  програми

# 85
А с калгонит гел не миришат ли съдовете на хлор? Някъде бях чела такова твърдение.

# 86
А с калгонит гел не миришат ли съдовете на хлор? Някъде бях чела такова твърдение.

Не, не миришат. Макар че съдържа хлор Crazy.

# 87
Ей, благодаря ви много за съветите! След известно време ще пробвам аптата на 2.5 мл., макар че съм почти сигурна, че пак ще ми се разпени. После и с калгонит гел ще пробвам, но май засега таблетките са ми най-удебни. Мъжът ми правилно се шегува, че откакто сме си взели машината, голям проблем съм си отворила с тези постоянни проби... Вика ми, ей, колко хубаво би било да си ги мием на ръка...  Няма неизплакнато, няма драскотинки Grinning Ама то моята мания край няма - как няма да виждам драскотинки, като гледам чашите на светлината от лампата Laughing Който няма проблеми, сам си ги създава...  Grinning

# 88
Аз бях предубедена към Сомат , но откакто взех тяхни таблетки съдовете ми са страхотни . Доволна съм и от Калгонит общо взето ...
Но едни таблетки на Медикс просто ми съсипаха чашите - всичко стана на едни бели черти  Close Отврат просто . Голям боклук са ...
Сомат обаче са доста скъпи и не мога да реша дали те дали Калгонит / Финиш / е по - добрият избор  Rolling Eyes

# 89
Аз съм поредната доволна от таблетките Грюн Грийн. Всичко се измива, нямам нищо надраскано. Изобщо не си правя експерименти с други препарати. Имам гел Финиш, но така си стои. Ще го ползвам за филтрите на аспиратора и др. подобни.

Общи условия

Активация на акаунт