Наказанията в училище

• 25 384
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В училището на сина ми / там учат от 8 до 12 кл./ наказаните по някакъв повод ученици ги пращат при майстора / или домакин му се вика/ да му помагат нещо , а зимата ги пращат да ринат снега.Те обаче са по- глеми а за малките не знам какво наказание би било подходящо  newsm78 но в никакъв случай не ми допада идеята да чистят за наказание , за да се научат да пазят чистота.В момента в който детето възприеме че чистотата е наказание каузата е загубена.
В класа на дъщеря ми 1 - 2 пъти в годината учителката организира почистване на класната стая , но така че децата го възприемат с удоволствие и се радват че ще се погрижат за класната си стая.Ето так ще се научат че чистотата е важно и хубаво нещо а не като я възприемат като наказание.

# 121
Да, де. И учителите, както и лекарите, се превърнаха в чиновници.
Родителите - безхаберни.
Децата - все по-изтървани.
И какво правим? Съберем се, поцъкаме възмутено, посъскаме помежду си и... Кой - откъдето.
Децата кой и как ще ги възпитава - остава неясно.

Да, права си. Но за последното, дълбоко убедена съм, че възпитанието се извършва в семейството. Училището също възпитава, но семейството е незаменимо.

# 122
В училището на сина ми / там учат от 8 до 12 кл./ наказаните по някакъв повод ученици ги пращат при майстора / или домакин му се вика/ да му помагат нещо , а зимата ги пращат да ринат снега.Те обаче са по- глеми а за малките не знам какво наказание би било подходящо  newsm78 но в никакъв случай не ми допада идеята да чистят за наказание , за да се научат да пазят чистота.В момента в който детето възприеме че чистотата е наказание каузата е загубена.
В класа на дъщеря ми 1 - 2 пъти в годината учителката организира почистване на класната стая , но така че децата го възприемат с удоволствие и се радват че ще се погрижат за класната си стая.Ето так ще се научат че чистотата е важно и хубаво нещо а не като я възприемат като наказание.

Ако вандалстват или умишлено творят кочина, най-нормалната последица е именно споменатата, но ако е за друго... едва ли.
За мен най-разумното е т.нар. отстраняване от училище за седмица-две-месец, според провинението, за да им светне нещо и на родителите, които смятат, че поведението на детето им в училище не е техен проблем. Иначе, както някой много уместно отбеляза, 10-15-20 деца са вечно наказани заради 1, 2 или 5 съвършено неконтролируеми... деца, хайде, нека са деца, макар че "палавките" в 1-2 клас са си пълни изроди към 7-8, ако трябва да съм честна.

# 123
  • София
Wilma Flintstone  , аз подкрепям този вид наказание за големите ученици. Трябва да се научат на труд и уважение , говорех за малките че не приемам чистенето като наказание , но да си призная и аз не знам кое наказание е правилно за тях, а че трябва да се накажат когат са нарушили правилата е ясно че трябва.Ако от малки не се научат  като големи ще са нещо страшно.

# 124
За мен най-разумното е т.нар. отстраняване от училище за седмица-две-месец, според провинението, за да им светне нещо и на родителите, които смятат, че поведението на детето им в училище не е техен проблем.

Че то това няма да е наказание, а награда! А голяма част от родителите на такива деца няма и да разберат, ако не ги викнат в училище.

# 125
Wilma Flintstone  , аз подкрепям този вид наказание за големите ученици. Трябва да се научат на труд и уважение , говорех за малките че не приемам чистенето като наказание , но да си призная и аз не знам кое наказание е правилно за тях, а че трябва да се накажат когат са нарушили правилата е ясно че трябва.Ако от малки не се научат  като големи ще са нещо страшно.

Ако са драскали масите, ритнали кошчето, чоплили семки... защо не???
Наказание за друго - лишаване от междучасие, преписване 100-200-1000 пъти на еди-какво-си за домашно (според поредността на провинението).
Но когато един беснее, пък целият клас няма физическо, а математика??? Не съм съгласна, ама хич. Физическото и музиката не са награда, а учебен предмет, както и математиката не е наказание, Отде накъде ще ги наказват с математика, и то солидарно???

За мен най-разумното е т.нар. отстраняване от училище за седмица-две-месец, според провинението, за да им светне нещо и на родителите, които смятат, че поведението на детето им в училище не е техен проблем.

Че то това няма да е наказание, а награда! А голяма част от родителите на такива деца няма и да разберат, ако не ги викнат в училище.

Е, не се предполага да им кажат "утре не идвай", нали? Simple Smile С уведомяване на родителите и 3-тото отстраняване да е завинаги. Ама никой не изключва, щото т'ва са кинти към бюджета.
Имам и едно предположение, което се изкушавам да задам като въпрос на директорката: дали пък не се създава благоприятна и удобна среда за посредствените и "калпави" ученици? Свестните най-късно след 7-и клас ще си идат. А другите са бройка до 12-и.

# 126

Да, права си. Но за последното, дълбоко убедена съм, че възпитанието се извършва в семейството. Училището също възпитава, но семейството е незаменимо.

Разбира се. Не е работа на училището да възпитава основните правила на поведение, достатъчно е само да следи за спазването им и да санкционира при нарушаване.
Родителят трябва да научи детето си, че не трябва да пречи на останалите в часа, но учителят е този, който трябва да го санкционира при неспазване на правилото. Все пак става въпрос за деца, които не могат да отговарят за действията си. Отговорни са възрастните около тях, даже и чрез действията или бездействията си.

# 127
  • София
Защо децата да не могат да отговарят за действията си ? Могат и още как.., но трябва родители и учители да обединят усилия и да ги научат че всеки човек отговаря и носи последствията от действията си.

# 128
  • София
Уилма, "Ако са драскали масите, ритнали кошчето, чоплили семки... защо не???" естествено но това не е наказание те трябва да си почистят сътвореното и след това да получат някакво наказание за това което са направили.

# 129
Защо децата да не могат да отговарят за действията си ? Могат и още как.., но трябва родители и учители да обединят усилия и да ги научат че всеки човек отговаря и носи последствията от действията си.

Имах предвид, че не носят юридическа отговорност, а напоследък и никаква като цяло.
Иначе е вярно това, че трябва да бъдат научени за същността на причинно-следствените връзки и как нарушаването на правилата води до неприятни последици.  Peace
Трудна задача в общество, в което и възрастните не носят отговорност за действията си.  Tired

# 130
  • София

Имах предвид, че не носят юридическа отговорност, а напоследък и никаква като цяло.
Иначе е вярно това, че трябва да бъдат научени за същността на причинно-следствените връзки и как нарушаването на правилата води до неприятни последици.  Peace
Трудна задача в общество, в което и възрастните не носят отговорност за действията си.  Tired

УВИ ТАКА Е!

# 131
Отговорни са възрастните около тях, даже и чрез действията или бездействията си.

Е това бездействие е много страшно!

# 132
Наказанието си е много добро. Децата ходят на училище, за да учат. Бих била най-спокойна ако знам, че там има правила, които се спазват и гарантират реда и безопасността.
Това да осигуря възможност за физическа акивнос и забавлине на дедето си е моя задължение.
От колиге, родители на първокласници съм чувала изказвания по повод на това, че са викани в училище във връзка с лошата дисциплена на децата им  „е момчета са плюят се”. За мен това е абсолютно неприемливо. Съчуствам на учителите, справящи се с деца, чийто родители имат подобно отношение.

# 133
  • София
Say No
Ентусиаст
Винаги има по някой такъв родител за съжаление.Наскоро една учителка / в начални класове/ ми разкзваше как някакво момченце смъквало гащичките на момичетата и когато дошъл бащата да го вземе тя се оплакала и разказала случая очаквайки някакво наказание или порицание от бащата на въпросното момче но останала изумена когото отговора на бащата бил " браво мойто момче" Thinking
та докъто има такива родители какво да очакваме от децата им и докъде ще я докараме  ? newsm78

# 134
  • София

Ако вандалстват или умишлено творят кочина, най-нормалната последица е именно споменатата, но ако е за друго... едва ли.
За мен най-разумното е т.нар. отстраняване от училище за седмица-две-месец, според провинението, за да им светне нещо и на родителите, които смятат, че поведението на детето им в училище не е техен проблем. Иначе, както някой много уместно отбеляза, 10-15-20 деца са вечно наказани заради 1, 2 или 5 съвършено неконтролируеми... деца, хайде, нека са деца, макар че "палавките" в 1-2 клас са си пълни изроди към 7-8, ако трябва да съм честна.

Тогава познай как ще наскачат всякакви организации за защита правата на дететто, които ще кажат, че това е дискриминация и отнеманее на правото на образование. още повече, че основното образование е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт