Кухните - 36 тема

• 91 672
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Новодомец, друг недостатък на плотовете от естествен камък, за който се сещам и не е споменат от Геригер, е че камъка е студен, докато плотовете от композитни материали са с по-висока температура. Това си е дребно нещо, но аз се врътвам по 1-2 в седмицата е една кухня с плот от естествен камък и все ми е много неприятно като се докосна до плота и е студен. (Има си и петна от вино и разни други цветни неща по него...)
Зомбайо, най-добре е да направиш комбинация от двете подови настилки според мен, но ако не стигнеш до консенсус с половинката, не е фатално да е само паркет. Все пак той ламинирания паркет не чак толкова крехък и чувствиетелен, носи на разливане, изпускане и т.н. до някаква степен. Simple Smile

# 91
  • Някъде на път....
Stelda, въпросът е да НЕ е само ламинат според мен!  Peace

Иначе ето варианта у нас (макар че вече всички сте го виждали 100 пъти.....   Embarassed)- ламинат в трапезарията с гранитогрес в кухненската част- с усвоен балкон:

Първата снимка е линк към албума.....
Ползваме вече 7 години помещението, освен че вече е малко демоде - нямам други забележки засега! Wink

# 92
Не искам да превръщам темата в за и против ламината, но моят опит с него не ми позволява да дам положителни отзиви за поставянето му в кухня/трапезария /помещения, които по една или друга причина в ежедневието имат пряк достъп с вода или течности/. Освен за спалня /но и в спалнята не искам да чувам повече за лиминат/ тази подова настилка за мен не е подходяща за други помещения. И спирам.  Grinning

А аз забравих - монтирахме кухнята и съм много доволна от резултата /дано и ползвателите са доволни/. Много добре се е получило, след всички проблеми и неудобства на панелките.... Mr. Green

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:38 от Stelda

# 93
Зомбайо , защо не помислиш над варианта ламинат+ гранитигрес имитация на паркет :
http://www.marazzi.it/it/ceramica-e-gres/collezioni/habitat?pid=22
А иначе, аз почти си имам нова кухня но без горни вратички и без изрязан плот за мивката и котлоните , от вчера си имам и врата на кухнята и вече нямам търпение да покажа снимки Simple Smile

# 94
  • София
Зомбайо , защо не помислиш над варианта ламинат+ гранитигрес имитация на паркет :
Да! Ето това вече е много добра идея и се прави цялото помещение с гранитогрес Simple Smile

# 95
  • София
Да ви попитам,с какво чистите вратичките от МДФ-гладък.Не мога да изчестя праха-само го замазвам насам натам.Сега купих пронто,но още не съм го пробвала.

# 96
  • Стара Загора
Да! Ето това вече е много добра идея и се прави цялото помещение с гранитогрес Simple Smile
а дали няма да е много студен пода?ние сме с теракот и ще го махаме защото а адски студено на краката   Sad

# 97
  • София
Да ви попитам,с какво чистите вратичките от МДФ-гладък.Не мога да изчестя праха-само го замазвам насам натам.Сега купих пронто,но още не съм го пробвала.
МДФ-гладък, имаш предвид МДФ боя (а не с фурнир) гланц или мат?

# 98
  • София
Гланц.Като го бърша праха само се разнася насам ,натам.Явно трябва някакъв препарат,ама какъв?

# 99
Пробвай само с мокра качествена микрофибърна кърпа.

# 100
а дали няма да е много студен пода?ние сме с теракот и ще го махаме защото а адски студено на краката   Sad
да студено е като всичко което е различно от естествен паркет, дори и ламината е студен според мен, но имитацията е много добра, ние в кухнята сложихме точно такива плочки и всеки като идва каава: "ах, паркет!!!" Simple Smile
А и на мен не ми се рискуваше да сложа ламинат или паркет в кухнята, най-малкото около мивката винаги се мокри

# 101
В някоя от темите попаднах на една кухня с гръб, който беше с някакви плодове - лайм мисля....може ли линк. Благодаря!

# 102
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря ви много, момичета Heart Eyes!
Ще има явно още мислене по въпроса Confused........

# 103
  • София
Гланц.Като го бърша праха само се разнася насам ,натам.Явно трябва някакъв препарат,ама какъв?
Аз моя гланц вкъщи много успешно го почиствам с препарат за прозорци и кухненска хартия или някаква кърпа микрофибърна. Хем маха мазните отпечатъци, хем не съм забелязала да разнасям праха насам-натам, ами си го махам Simple Smile

# 104
Аз се зписах, но са ми изтрили поста. Много ме дразнят. А и на много от вас си седят записите. Да вземат да си оправят уведомяването на постове по интересуващите ни теми, че със сегашния варият ми пълнят мейла.

По темата... днес монтират техническия камък. Вижда му се края и скоро ще показвам снимки и тук и в темите за спалня. Детската е на по-късен етап.

Общи условия

Активация на акаунт