Усмихни се, Малък Сечко! На разходка иска ЯНУАРСКИ дечко! (2)

• 30 001
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София
mucka84, честит ви общ рожден ден! Много семейно щастие!   bouquet

vall_t, честит рожден ден и на теб! Хиляди усмивки и хубави емоции да те споходят Simple Smile

за запека:

LadyAngel, както сама си писала при кърмени бебета е нормално да акат веднъж на няколко дни - просто усвояват много добре кърмата. Яна ми акаше на 3-4 дни и нямаше запек  Naughty Лекарката ми е казвала, че едва след седмица неходене и твърд стомах може да се говори за запек.
Внимавай с термометъра и дуфалака. Така една приятелка се докара дотам, че детето й почти на 2 години стана и пак трябваше да му помагат да се изаква. Не мога да го обясня точно, но някак стават мързели като все им се помага и не се научават да напъват хубаво, а си чакат разхлабителното или термометърче в дупето. Мъката е голяма.  Peace

Ноеми
, това е третата техника на масаж, която ще пробвам. Една прочетох в нета, една ми каза личната, а сега ще опитам по твоя начин, плюс като се видим ще искам демонстрация. много съм се шашнала. Благодаря за споделеното  Hug

Мирабела, стискам ви палци!

за кенгуруто:

tuty1, Пате, на мен ортопеда ми каза, че като стане на месец и половина да го слагам в кенгуру.

# 151
Напълно съм съгласна с мнението на Бебешондел за гушкането. Не че лежа по цял ден с Емил, но не му отказвам гушкане,дори да знам че не е гладен. И както писа Нощни очи, бебета имат нужда и от гушкане, от това да му покажеш че е желано, обичано и че има кой да се грижи за него!
Мирабела, дано да се оправите скоро  Hug
нани нани,  и инфакола запича, доколкото разбирам от многото постове и оплаквания на съфорумките
Еления,  на мен ми изписаха по 2 капки Деавит преди хранене
Бира с таратор, каква захар искаш да слагаш във водата?  newsm78 аз вода почти не давам, ако се сетя да дам ,тя е изворната на девин,розовата, не я преварявам(може и някои да ме упрекне).  И глюкоза за какво си давала? по препоръка на някой лекар ли?  На моя му слагаха глюкоза когато бешше в кувиоза, ама никой не ми е казвал да му давам.
Леприкон,  не се впрягай за ходилата. и на мен ми казаха че коремчето му голямо и само го гледам и верно му е голямо, ама нали е лаком
Тони Барабони, какво става с вас? загубе се и не пишеш. как сте и как се гледате? кърмиш ли?

забравих си моя въпрос  hahaha

чистене на носа- слагате ли физиологичен разтвор преди употребата на аспиратора? Физиол. разтовр употребявате ли го еднократно(ако е такъв) и изхвърляте ли го после,дори и да има още? (ама че глупав въпрос,но така пише в указанията).

Сакси, много сериозно си се заела с този масаж. мен не ме проетеснява техниката, а това че едвам успявам да го докосна в тази част на лицето му. Масажа,както и почистването на носа му,са ми много трудни, не стои мирен

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 23:55 от chopi

# 152
  • Варна
Chopi, не кърмя за съжаление. Не се получи отново, явно имам някакъв физически проблем и не става. Примирих се и не страдам вече.
Иначе имам проблем с Диана. За втори път е болна откакто се е родил Боби. Странното е, че ходи на ясла от юли и не е боледувала изобщо досега, а какво стана... Иначе много се радва на бебето, гушко го, казва, че е нейното бебе и че не го дава на никой Simple Smile Утешава го, държи го, помага ми. Но за съжаление е зафичена на ту при едната, ту приу другата баба за да не ни заразява, заради което просто се мразя, но няма как. Особено като я чуя по телефона как ми казва, че иска вкъщи при мама и бебето, сърцето ми се къса.
Боби е ОК, спрях му Инфакола, че трудно акаше и сега си ака всеки ден самичък. Със и без Инфакол, реве еднакво Simple Smile Гушкам го много, той обича, Диана не обичаше.

Относно Деавита, Райков, който се води най-добрия ортопед в Варна, ми беше казал, че 1 капка се губи из устната кухина и изобщо не слизала надолу, беше ми казал да давам по 2 капки. Аз не давах обаче. Сега мисля да давам до първото пролетно слънце.

А на кои деца се казва породени, с каква разлика?

# 153
Наш бебчо успя да седне  Shocked Инцидентно сигурна съм, но си седна съвсем сам..както си беше полегнал в мен. Поклати се малко и взе, че си легна. И той много се шокира.
Напълнял е с 2300 за 39 дни. Днес го водихме на църква, хванахме попа на късмет Simple Smile
Ние си се носим в слинг-шал, много е удобно.

# 154
  • София
Чопи, заела съм се, защото настръхвам при думата сондаж. И пак, уж съм се заела, а повече от 3-4 пъти дневно май не успявам да го направя и то за по около минутка-две. масажирам винаги докато кърмя, иначе е изключено. и то само, докато кърмя от лявата гърда, защото в другот положение нямам достъп до "болното" оченце.
Физ. разтвор от онези "котешките шишенца" ли имаш предвид? ползвам го максимум в рамките на 1-2 дни, после хврълям.
Не му слагам физ. като ползвам аспиратор. По-скоро бих сложила нещо от рода на стеримар, но и това не правя.

ноеми, а ти колко пъти на ден масажираше приблизително и за по колко време?

тони барабони
, може би не е боледувала от юли, защото тогава го нямаше това с грипа. Сега времето е такова  вирусно..  ooooh!

Berend Botje
, изумена съм за сядането. Щом го прави сам - няма проблем, но ти не бива да го слагаш по никакъв повод, много е малък още. Разни подпираници и повдигане като му дърпаш ръцете са много вредни.

# 155
За масажа - каналчето нашето го отпушиха. Масажът е натиск нагоре по нослето и после в дъга по костта под окото. Д-р Масларка ни го демонстрира, от тогава, проблеми с очите няма. Явно и веднъж е достатъчно, ако уцелиш къде и колко да натиснеш.

# 156
  • София
Е, това е четвъртата техника за масаж!  smile3511  Ще ги карам една след друга техниките, сякаш правим серии по време на тренировка.  Tired

# 157
Сакси, да, това. А за какво го ползваш? на мен ми казаха в нослето и после с аспиратора.
Нощни,  поздравления за втората ти линийка. само така, давай .
Днес ми дойде на гости мойта приятелка,да види малкия, и мен де. и си мерихме коремите. та, тя,колкото и слаба да е, се оказа че моя корем е по-малък от нейния. днес успях да си закопчая любимия ми панталон, но едвам седнах.

Аз що не взема да легна, малкия спи от 1 час аз кисна тук  hahaha  След малко пак ще има  baby_neutral  и после гуш гуш 1 час и после пак  baby_neutral и пак

Сакси, честита ти четвърта техника. Успех. (този и аз ще го пробвам утре)

# 158
  • София
За иван не съм го ползвала. ползвала съм го за яна за промиване на оченце.  Peace

Върнах се да гледам линийката на нощни. Успех, мила!
Днес правихме питка и още се тъпча със сладки. От утре и аз мисля да съм на диета (казвам го, а в ръката ми мазно парче баница)

# 159
  • София
Сакси, какво предизвиква запушване на каналчето?  newsm78 и как разбираш, че е запушено

# 160
  • София
За иван не съм го ползвала. ползвала съм го за яна за промиване на оченце.  Peace

Върнах се да гледам линийката на нощни. Успех, мила!
Днес правихме питка и още се тъпча със сладки.  Embarassed От утре и аз мисля да съм на диета (казвам го, а в ръката ми мазно парче баница ooooh! )

bimbim
, разбирам, че е запушено по това, че окото непрекъсното сълзи и/или има гурели, а може да се случи след сън да се събуди със слепнали клепачи.

# 161
  • София
Пуснах тема за СОФИЙСКИТЕ СРЕЩИ, за да не занимаваме всички със себе си, а и за да може по-лесно да се следи кога и къде има срещи, тъй като на всички ни се случва да четем по диагонал.  Mr. Green

# 162
  • София

bimbim[/b], разбирам, че е запушено по това, че окото непрекъсното сълзи и/или има гурели, а може да се случи след сън да се събуди със слепнали клепачи.

добре де, ако плаче със сълзи то не се ли промива по естествен начин (малко тъп въпрос)

# 163
Chopi, мерси  Hug

Тони Барабони - първият зимен сезон на градина всички много боледуват, после си изграждат имунитет и разреждат. и с нашата кака е така. (и все едно нея си описала като си писала за твоята красавица)  Heart Eyes

Етомира - много съласна за толерантността, но си мисля, че и аз, и момичетата се опитахме да обясним, че пропуските не са нарочни...а и всеки от нас се е чуствал пренебрегнат, въпросът е дали сме си отговорили правилно на въпроса защо сме "пренебрегнати"  Hug

Бебеш = съгласна с теб за повторенията  Crazy

Не зная какво е миома... пак ще трябва да питам Гугъл  Crazy Crazy Crazy

Ааа, днес грабнах от руснаците спиртна настойка от невен. КОй каза, че пъпчиците са инали след мазане с невен? до каква концентрация да го разреждам???

# 164
Добро утро, мами.
Аз пак съм ранобудна мома, ама малкото диваче е виновно Heart Eyes
Една закуска да спретна Laughing

Благодаря на всички за хубавите пожелания, да ви се връщат Hug
Мирабела съжалявам, че минавате през такива трудности, дано всичко е наред.
Ноеми дано бързо се оправи здравословния проблем.
тони барабони и твоята принцеса бързо да оздравява.
Berend Botje много рано иска да сяда юнака.

Аз да се оплача, ние пак сме с пъпки Cry Кожата и доста суха на лицето и по тялото си има едни ситни пъпчици. Започнах да си мисля, че е от зехтина. Мажа я цялата след къпане със зехтин. Мисля да купя продукти на Мустела и с тях да почна да къпя и мажа. Какво ви е мнението за тази козметика, някой използва ли я?

За гушкането - винаги, когато мога гушкам, дори и каката като си е тука и нея барабар с бебка гушкам Heart Eyes

За плезенето - и моята бебка от вчера се плези ама не е само след като се е нахранила. Вече се чудя нормално ли е, Маги не ми се е плезила така. И лигички пуска по малко.

Общи условия

Активация на акаунт