Усмихни се, Малък Сечко! На разходка иска ЯНУАРСКИ дечко! (2)

• 30 014
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • София
bimbim, ако плаче със сълзи може да се промие от гурелчетата, но това няма да реши проблема със запушването. Кагато е запушено се събират гурелчета, защото секретите не могат да преминават естествено от там и сълзите не го отпушват. Има случаи на естествено отпушили се каналчета, но е по-скоро от израстването на детето.

mucka84, на мустела съм ползвала крема против стрии и съм много доволна. не го ползвах редовно, но когато го ползвах примерно седмица без го забравя си личеше  Peace

# 166
lyuba84, и ние го имаме този проблем, и то почти всеки ден предимно вечер. Опитай се първо да успокоиш бебка и тогава да я храниш, защото иначе трудно става. Или да я полюшваш в ръцете си и да й пееш, докато захапе. Или всичко останало, което казват момичетата...
И при нас е така - редовно - всяка вечер - ритане, ръкомахане с ръце, цялата съм издрана, не иска да захапе зърното, хапе, пуска, боли - и всичко това от преумора, защото през деня не може да спи - ни на вън, ни в къщи - голяма мъка. Повиваме я с две пелени, че иначе си измъква ръцете за две секунди, пускаме радиото на любимата и станция (шшшшшшшшшшшш) и се започва едно приспиване... От тоя бял шум мозъка ми стана бяло петно Simple Smile))) Ама пак е по-добре от рев.
За кърменето - с моите изцедени 10 грама се оказа, че Рая е качила едно кило от най-ниското си тегло и вече е 3400 гр - душичката ми малка. Така, че нямало място за притеснение.... Все още се храним на 1-2-3 часа когато и се прииска - и ден и нощ.
Аз пък си чета избирателно - по диагонал - ама тази вечер съм го ударила на социален форумен и он лайн живот (след молитва и пита - и напълно изтощено бебенце - сега се Рая се гушка с татко си и спят, а аз се възползвам, а и утре е неделя и си имам мъж в къщи Simple Smile))))
Честито на всички рожденници и празнуващи - повече спокойни и разтапящи моменти с малките и по-големи бебоци.
Сега прочетох за стачката - много интересно.
ral_r - ако бебето ти пишка редовно, значи кърмата му стига.
И ние сме от "разглезените" - чак и в тоалетната ходим заедно  Embarassed с шезлонга - ама как да я оставя сама и плачеща, по- добре с мама и плачеща.
saxophone - защо е вредно сядането? Аз само така поставям Рая да се орига - иначе не става - ама и в книгите така е показано  newsm78
На вас добро утро, за мен лека нощ. Айде до скоро, че кой знае кога пак ще пиша толкова Laughing

# 167
  • София
цитат от книгата на Спок:
Повечето кърмачета се научават устойчиво да седят с малка помощ (между 7-ия и 9-ия месец). Но някои нормално развити кърмачета започват да сядат едва към една година. Отначало то се опитва да седне. Когато го хванете за ръцете, то се опитва да се надигне. Това желание винаги поставя пред майката въпроса: Кога най-рано мога да го поставя да седне в количката или на високо столче? Общо взето, лекарите считат, че е по-добре детето да не се подпира в седнало положение, докато то само не може да седи устойчиво в продължение на по-дълго време.

На мен ортопедът ми беше казал за яна никакво подпиране с възглавници, никакво слагане да сяда. ако сама се изправи и седи - ок, но аз да я слагам не. каза ми, че все пак ако тя има желание да седи да я слагам близо до опора, за която може да се хване и да се изправи до седеж, за да й позволя да се упражнява - сама, по нейна воля и желание и според възможностите й. слагах я по близо до ръба на кошарата, тя се хващаше за нея, седеше по малко и се пускаше обратно  Wink
За пръв път промених наклона на количката в положение различно от хоризонталното едва след навършени 5 месеца и то не съм я държала така дълго.
Важно е гърбът и вратът да са в една линия, за да не се товари гръбначният стълб!

# 168
Здравейте мами! Много бих искала да се присъединя към вас! Да ви се представя - мама съм на януарско момиченце - Рада, която се роди на 03.01.2011 г. Първо и много чакано детенце ни е и затова често имам нужда от помощ и съвет, които се надявам да намеря тук (понеже е вярно това което казват бабите "първескина-просякина). Малко инфо за нас - раждането беше вагинално и протече без особени проблеми(само дето мноооого болеше, ама нали се забравяло.....) Laughing, на финала Рада се роди 3.550 кг и 51 см. На 14.02. ходихме на мерки и теглилки и резултата е 4.750 и 56 см. Изцяло на кърма сме още от самото раждане. Май е това засега. Хубав и усмихнат ден на всички

# 169
san4o, добре дошла!  Hug От кой град сте?

chopi, още в болницата ни бяха казали да оводняваме бебчовците с преварена вода със захар или направо с глюкоза 5%. После и педи каза, че е по-добре с глюкоза...

# 170
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!
Днес се наспах. В 6 Тервел се размрънка, накърмих го и отидох да спя в детската стая, а мъж ми остана с децата  Mr. Green Party

Сакси, масажчето правих по 5-6 пъти та ден, по няколко движения, т.е. по 10-ина секунди.
На мен ми го показа офталмоложката на Токуда (там е и д-р Масларска) Mr. Green Очевидно има много варианти за масаж, но е въпрос на време да се отпуши каналчето  Peace

Клечо, не се отказвай от слинга, може пък да свикне беба.  Peace

Муцка, момичета, вече няколко пъти става дума за пъпките, а аз все си мълча Simple Smile но сърце юнашко сега не трае, да ви питам: Какво ви притеснява в тези пъпчици? Почти всички бебета ги имат, ще минат!

Уелкъм, СанчоPeace Дай малко инфо за себе си!

# 171
Да използвам аванса докато Вико спи и докато таткото лакира ноктите на каката Mr. Green Laughing Mr. Green
Първо:Мерси за отговорите за Деавита,и аз давам по 2 капки PeaceА не ви ли е страх да давате Вигантол?Нали нещо се откри че е вреден?Та затова го спряха? Thinking
Тони Барабони явно и Ненедента не е решение Rolling Eyes...При нас има малко подобрение от Дактарин + малко содичка..но явно постоянство му е майката,а аз слагам чат -пат.Ще пробвам след всяко хранене да натърквам езичето.
Момичета!!!Бебетата в седнало положение само когато те са готови сами да го направят!!!
По мои сметки това става някъде след 5-6 месец най-рано!
!!

Клечо,слинга ти с халки ли е ,или е шал?Защото аз имам с халки,но нямам шал.търся си слинг-шал дълъг 4-5 метра(от дългите)

# 172
Да използвам аванса докато Вико спи и докато таткото лакира ноктите на каката Mr. Green Laughing Mr. Green
Първо:Мерси за отговорите за Деавита,и аз давам по 2 капки PeaceА не ви ли е страх да давате Вигантол?Нали нещо се откри че е вреден?Та затова го спряха? Thinking
А предозиране с вит А също е доста вредно  Peace И захарта е вредна.... ама явно има още лекари които я препоръчват...

# 173
mucka84, ползвам на мустела гела за измиване на тялото за бебчо. ми доволна съм
притеснението ми за пъпките е да не останат някакви белези
Санчо, добре дошла в отбора ни.
за сядането-слагам го да седи в легена като го мия.държа го отзад естествено. не трябва ли?
и да питам за боядисването на коса,ако някой е ходил вече- като кърмя дали ще ме хване боята?
Сакси,кога си спала?
Бебеш,предозирането с деавит вредно ли е?

# 174
mucka84, ползвам на мустела гела за измиване на тялото за бебчо. ми доволна съм
притеснението ми за пъпките е да не останат някакви белези
Санчо, добре дошла в отбора ни.
за сядането-слагам го да седи в легена като го мия.държа го отзад естествено. не трябва ли?
и да питам за боядисването на коса,ако някой е ходил вече- като кърмя дали ще ме хване боята?
Сакси,кога си спала?
Бебеш,предозирането с деавит вредно ли е?
Мда за съжаление, но ЛЛ трябва да ви е информирали за това,уж...

За боядисването - от 3 години не съм и си израстна боята и сега съм си с моя цвят, нямам идея дали хваща...

# 175
Санчо добре дошла  Hug
Ноеми права си, че ще минат все някога ама пусто много ме дразнят ooooh!
chopi и аз имам такива притеснения, но те са мънички и кожата много бързо ще се възстанови, надявам се. Пратих свеки да купи и почвам с Мустела вече, стига с тези бабини деветини амахаа Crazy

# 176
На нас педката ни каза по една капка Деавит .Може би зависи и от това до колко е затворена фонтанелата ...незнам?!
За Мустелата нашия опит не е добър ,точно от нея се изрина ,сега сме на А-дерма.

# 177
  • София
Добро утро,момичета
моля за малко помощ - при запушени канали има ли промяна във външния вид на зърното? аз от вчера на върха на зърното имам миниатюрно мехурче (стои някак си прозрачно) Не изчезна след кърменията и усещам дискомфорт. Дали е запушено каналче? .... може би и момичетата от ЛЛЛ ще знаят

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 12:31 от bimbim

# 178
  • София
Добро утро  Hug
Как си личи, че днес повечето бебоци са при татковците, и аз съм наспана  Grinning Вчера Тия не можа да заспи цял ден, за по 10-ина мин. и се будеше, в резултат на което вечерта беше адски кисела и ревяща, до към 1.30 се опитвах да я приспя, и накрая бебка заспа по коремче, и така до 8 сутринта, без да мръдне  Grinning
Деавит ни казаха по 1 капка, но Тия така си мята главичката като е гладна, че не винаги успявам да и уцеля устичката и капя пак  Embarassed
Пъпки имаше и тя по цялото личице, много се бях притеснила отначало, но те сами изчезнаха  Peace
Някой дава ли витамин Ц? Откакто се разболя миналата седмица педи каза, всеки ден по една ампула  newsm78

# 179
А предозиране с вит А също е доста вредно  Peace И захарта е вредна.... ама явно има още лекари които я препоръчват...
И предозирането с вит Д е по-опасно, отколкото липсата му. Peace

Общи условия

Активация на акаунт