Усмихни се, Малък Сечко! На разходка иска ЯНУАРСКИ дечко! (2)

• 29 967
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Да, мама зайка пуска лигички като ближе.

# 136
Да, мама зайка пуска лигички като ближе.

Моя Калин прави същото! Simple Smile Моят педиатър каза, че няма абсолютно нищо тревожно в това. Калин също доста време примлясква след хранене и си пуска лигички.

Намерих тука и едни материал в нета:

Бебетата в периода между първия и третия месец започват да се лигавят.
Първоначално, докато са в родилния дом някой от тях извършват, както го наричат неонатолозите т.нар. “плюене”, което представлява връщане на околоплодна течност, която може и да са нагълтали по време на раждането. Плюенето, между впрочем е един от първите рефлекси, които защитават бебето от поглъщането на “не вкусна”, респективно опасна или отровна храна. Също така, това показва, че бебето е способно на тази крехка възраст поне да извършва някой движения с език.

Истинското лигавене се появява по-късно и представлява по-съвършена функция на слюнчените жлези, като същевременно е и неспособност на бебето да преглъща слюнката си и да я държи в устата – както правят всички възрастни. Всичко това позволява по-лесния прием на храна и подпомага бебето да изпитва наслада от нея.

Така че, ограничете се с поставянето на един непромокаем лигавник, който ще предпази гърдите от това да са мокри и продължете напред по пътя на развитието на вашето бебче.

# 137
Момичета вашите бебета имат ли "млечица" на езика?Ние имаме и вече е доста дебела.Мажа с "Дактарин-гел" но  не му помага.Чувала съм че натъркват езичета със лайка и сода,но някак по-брутално ми звучи....Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил?
И за Вит-Д да питам:
Доколкото знам Вигантола е забранен.Спрян е от производство.Взех Деавит(нямаше да взимам,но предвид скока в килограмите ни и мрачното време,промених решението)
Та джипката бе казала 2 капки Вигантол,но аз имам Деавит.Пак ли 2 капки да дам,или повече? newsm78

# 138
  • София
Не съм ви изчела, ще ви чета и пиша пак довечера. Но исках да кажа за колажа да ми пращате снимки на пощата januarybabies2011@gmail.com до 26 февруари и ще си имаме първомартенско колажче.
и че сигурно ще дойдем във вторник да напиша  Blush

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 23:22 от saxophone

# 139
И аз като чета как спят нощем бебчетата и леко ви завиждам,мойта коконка се буди точно на 3 часа да папка,никога не забравя-12-3-6ч. не ги пропуска нощем.Аз да питам вас,а и ЛЛЛ-от няколко дни имам едни като бодежи в гърдите,не непрекъснато,но поне 10тина пъти през деня,нямам втвърдявания на гърдите или някакви други видни проблеми,на какво може да се дължи?

Гггъбка, дали можеш да опишеш бодежите в гърдите – кога се появяват – между храненията или по време на кърмене? Пронизваща ли е болката навътре в гърдата, или са именно тези леки иглички от рефлекса на слизане на млякото, за които Agent Provocateur ти е казала?
Имаш ли област на гърдата, която да те боли при натиск?
А как изглеждат зърната и ареолите? Забелязваш ли деформация на зърното, след като излезе от устичката на Симонка след кърмене?
Затрупах те с въпроси, но информацията е нужна, за да може да се определи източникът на болката.
Бодежите са между храненията като леки иглички,не е точно болка,опипвах си гърдите никъде не ме боли,като изплюе Симонка зърното е по-издължено и после се свива,друго не забелязвам сякаш.Благодаря ти отново за отзивчивостта Hug
Ако мога да се присъединя към питането към ЛЛЛ, и при мен бодежите са между храненията, но и имам болка при допир, нещо от рода на болящи гърди преди цикъл. Да не вземе да ми дойде цикъла пък  newsm78

Kakche, моля те и ти също да опишеш малко по-подробно типа на болката – пробождане навътре в гърдата ли е, повърхностна механична болка като от ударено ли е? Зърното и ареолата болезнени ли са преди, по време или след кърмене?
Напипваш ли бучки или подутини в гърдите?

имам въпрос към консултантките на ЛЛЛ
проблема при мен е че първите 3 седмици марти не засукваше от гърда и аз наистина бях принудена да се изцеждам и да дохранвам с АМ,след третата седмица с адски мъки той най-накрая се научи да суче но кърмата ми значително намаля, имаше някакво подобрение с количеството кърма  но тогава пък заради ужасното ми свекървище съвсем пресъхнах за 1 ден а на следващия отново ми дойде кърма но е малко. Въпроса ми е дали имам шансове за едно нормално кърмене защото много искам да си го кърмя,знам че ще е трудно и може би невъзможно,но съм готова на всичко  Cry всеки път когато му давам АМ ми се къса сърцето newsm45
храним се на всеки 3 часа, а от няколко дена се опитвам да махна храненето в 3 през ноща

Клеопатра.7, виждам, че си положила големи усилия да върнеш Мартин на гърда след цели 3 седмици! Поздравления за постижението!
Конкретно на въпроса ти - шансове за кърмене винаги има. Има жени, които подготвят гърдите за кърмене и успяват да лактират дори когато не са родили, а са осиновили дете. Също така на много майки по една или друга причина в първите седмици се е налагало да дават добавка, но са успявали да намалят количеството й и дори да я премахнат напълно. Не се измъчвай, че се налага да дохранваш с АМ. Понякога това наистина е необходимо и е важно за спокойствието на майката и доброто развитие на детето.

Дали опита някои от предложенията ми към теб в предишния постинг? А нещо от тях дали даде желан резултат?
Както ти е предложила и Нощни очи, един от изпробваните и работещи начини да се увеличи кърмата е да се предлага на бебето често да суче – 10-12 пъти в денонощие, с не повече от една 4-часова пауза през нощта. В този смисъл, засега може би не е добра идея да опитваш да премахнеш нощното кърмене, както пишеш.
Храненето на 3 часа е за бебета, които се хранят с адаптирано мляко. Счита се, че то е по-трудно усвоима храна и затова 3 часа е оптимален интервал за храненето именно с АМ, но не и с кърма. Кърмата има свойството да се усвоява по-бързо и затова бебчетата, които са кърмени, може да огладняват и на интервали, по-малки от 3 часа.
Би било препоръчително сега, докато лактацията ти се установи в достатъчно за Мартин количество, да предлагаш и двете гърди на всяко хранене, като може дори да предлагаш два пъти по двете гърди – т.е. дясна-лява, пак дясна и пак лява.
Ако сметнеш за нужно, след хранене може да изцеждаш гърдите по 10ина минути всяка, като така не само ще стимулираш допълнително лактацията, но и евентуално ще успяваш да събираш кърма, която може да предлагаш на Мартин за дохранване вместо адаптирано мляко.
Би било добре АМ и изцедената кърма да се предлагат с чашка или капкомер, тъй като техниката на пиене от шише е съвсем различна от сученето. А как се справя Марти на гърдата – дали захапва правилно, колко дълго и ефективно суче, чуваш ли го да преглъща?
Не разбрах също как наддава Мартин за първия месец – ще се радвам да споделиш.

# 140
  • Пазарджик
elenia ние се справихме само с Дактарина и аз четох за содата ,но не посмях да го направя много гадно ми се струва.Ако ползвате биба е хубаво да ограничиш ползването сега защото ги разнася.

От каква възраст можем да ползваме кенгуру,

И да се оплача,мисля ,че става нещо с моите шевове усещам ги като лека болка,някой има ли такива усещания  на 44 ден

# 141
леприкон, момичета, благодаря ви за отговорите за акането.  Hug
Одеве легнах за кратка дрямка и през това време малкия такъв ако-маратон спретнал на баща си, че пак всички дрехи са му за пране  Mr. Green Като влезнах в стаята, той продължаваше да ака.  Laughing

elenia, на мен джипито ми каза по 2 капки Деавит.  Peace

Сега да ви питам за водата. Понеже глюкозата ни свърши, в преварената вода на бебчовците задължително ли се слага захар??  Rolling Eyes

Пропуснала съм обсъждането на колажа, който подготвяте, а и снимки в албумчето не съм качвала...  Embarassed Срам, срам...  ooooh!

Някой гледа ли Горещо с Пищова??  Mr. Green Mr. Green

# 142
 Simple Smile биричке, радвам се много че ви е олекнало, ние с голям зор минахме през това и знам че е ужасно стряскащо за родителите и неприятно за малкото бебче, сподели кое ви помогна

# 143
Simple Smile биричке, радвам се много че ви е олекнало, ние с голям зор минахме през това и знам че е ужасно стряскащо за родителите и неприятно за малкото бебче, сподели кое ви помогна

Честно казано не знам.
Бяхмв го оставили следобед на баба му и дядо му и те му пъхнали термометъра за малко... Но акото се появи чак в 7часа... Та не знам дали е от него, или просто си му е дошло времето на малкия да ака...

По въпроса за кенгурото и аз искам да знам откога можем да ползваме. На нашето пише, че е за възраст от 1м., ама де да знам...  newsm78

# 144
И да се оплача,мисля ,че става нещо с моите шевове усещам ги като лека болка,някой има ли такива усещания  на 44 ден
Мда, и при мен се обадиха, на 28-ия ден. До преди това изобщо не ги усещах (дори и докато ме шиха), а сега ми се струва, че даже леко сълзи единия.

# 145
  • Пазарджик
На нашето кенгуру пише 3,5кг. до 13кг.и възраст 3 месеца до 12 месеца нещо не ми се връзват ,така исках да си купя слинг и днес ни го подариха/много ме яд/
ето това е

# 146
elenia на нас Деавита ни го изписаха само по 1 капка преди сутрешно кърмене. Чакам да ми донесат тея дни Вигантола и почвам него, а педи каза от него по 2 капки защото бил 0.500 мг  а Деавит е  1000мг.

# 147
  • Варна
Относно млечницата - защо мажете с Дактарин? По принцип на всички бебета им се получава бял налеп на езика, но това не е млечница. На мен ми бяха казали още с Диана, сега и Боби го прилагах, продават по аптеките паста за зъби Ненедент заедно с едно като напръстник, води се силиконова четка за зъби за бебета. Та с нея нежно натърквате езика, тя мека , слагате я на пръста и действате. Действа страхотно. За няколко пъти налепа го няма. После обаче пак става. И пак...
Със сигурност е безобидно.
Това имам предвид.

# 148
  • София
На нашето кенгуру пише 3,5кг. до 13кг.и възраст 3 месеца до 12 месеца нещо не ми се връзват ,така исках да си купя слинг и днес ни го подариха/много ме яд/
ето това е

Аз днес си купих слинг. Сложих я малката вътре, присви двете ръца, бутна с лакътите наляво и надясно и ми стана ясно, че вътре тя няма да иска да седи. Слинга е чисто нов, само е изпран, така че, ако някой проявява интерес да пише на лични  Peace

# 149
Бира, гледах го Пищова, но не разбрах коя е гимнастичката newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт