Парфюмни размисли и страсти - 95

• 37 950
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Ех, май е време да се запозная с Монталите Mr. Green Денси - ти носеше ли ги в онази кутийка? не ги помня  Confused
а гледам, че сте разнищвали и Love in White ( Creed) - да, Наталка - влюбена съм в него, но не чак толкова, че да платя цената му Peace Stop

Не ама ще ти ги донеса тези който ги имам целите. Hug

Ох напръсках се сега с Нарцисо Есенс Муск. Как може този чист парфюм да е толкова хубав?! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дали онзи човек с трудно произносимото име Кюркджиян го е правил и него?

# 601
  • Варна
Много ми харесва Белия муск. За мен е олицетворение на съвършената чистота, мирише ми на току-що изкъпано с луксозен сапун тяло. Точно него не го искам, знам, че дори и да ми харесва, няма да го нося дълго време. С други думи - не бих инвестирала, независимо че е много качествен.

Наистина са много мазни Монталите. Приличат ми като консистенция на арабските парфюми, които бяхме полудели да си купуваме преди година-две. Не ми пречи това - по дрехи не пръскам по принцип, а тези гледам да ги слагам по към косата, така че да не ми мазнее врата и деколтето. И без това са толкова силни, че не изпитвам потребност да полея всяка гола част от себе си с тях. 3-4 пръсвания държат 12 чАса.

# 602
Монтал пръскам винаги само три пъти. Иначе ще се задуща. Често дори само веднъж и поради огромната мазност и аз вече по към косата, въпреки че ненавиждам да ми се мокри косата от парфюми.

# 603
Дени  Hug благодаря, има още какво да се желае, но и на това съм доволна.

А Монталите, щом ти пръскаш 3 пъти значи наистина изобщо не са за мен.

# 604
ANGEL на Thierry Mugler Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И други са ми харесвали, но не са издържали "проверката на времето"... винаги гледам да ми е пълно шишенцето Grinning

# 605
  • София
Ох напръсках се сега с Нарцисо Есенс Муск. Как може този чист парфюм да е толкова хубав?! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дали онзи човек с трудно произносимото име Кюркджиян го е правил и него?

Есънс е на Алберто Морияс  Heart Eyes Кюркджиян е автор на For Her  Flutter
за Муск версиите не успявам да намеря такава информация, но предвид колко са близо и колко все пак са различни от първообразите си, бих заложила, че са правени от същите носове  Thinking

и, да, много са хубави и двата.. въпреки, че Фор Хър Муск ми седи много близо до кожата  Rolling Eyes
но пак е божествен  Heart Eyes

# 606
  • Германия
Ех, май е време да се запозная с Монталите Mr. Green Денси - ти носеше ли ги в онази кутийка? не ги помня  Confused
а гледам, че сте разнищвали и Love in White ( Creed) - да, Наталка - влюбена съм в него, но не чак толкова, че да платя цената му Peace Stop

Кой говори за нормалната му цена.  Naughty Трябва да сме полудели. Да живее ибей. 47 евро плюс 4 евро пощенски разходи за почти пълен и почти нов 75 мл. Мисля, че ги инвестирах добре. Поносих, опознах, харесах, видях, че имало и белоцветни парфюми поносими и сега ще го разменя, разбира се. Ще се ослушвам за Монтал, местните колекционерки имат почти пълната гама. Мимс, с този луксозен сапун направо ме уби.

# 607
ехаа - супер!!!много добра цена за Creed
 Heart Eyes Heart Eyes

# 608
  • Там, където ме обичат
Дами, преди време няколко от вас се изказаха много страстно за Кристобал. Аз обаче не разбрах , за кой точно става въпрос. Във Фрагрантика има много Кристобал-и newsm78

# 609
# 610
  • Германия
Дами, преди време няколко от вас се изказаха много страстно за Кристобал. Аз обаче не разбрах , за кой точно става въпрос. Във Фрагрантика има много Кристобал-и newsm78

Опитвам се да следя много редовно темата и последният Кристобал, за който говорехме е този. Но това е последният, който съм засичала в темата. Ако преди време имаш предвид по-отдавна, значи може да е едноименният Cristobal.

ПП Денси, ме е изпреварила. Ако помниш теменужки, кристално, свежо, чисто, дървесно, значи е първият Stop

# 611
ха, всъщност този новият не е ли само Баленсиага Париж? Дори не знаех, че присъствв Кристобал в името му.
Старият Кристобал е върха - в правоъгълното шишенце Heart Eyes

# 612
  • Германия
ха, всъщност този новият не е ли само Баленсиага Париж? Дори не знаех, че присъствв Кристобал в името му.
Старият Кристобал е върха - в правоъгълното шишенце Heart Eyes

Не присъства. По-скоро адресът върви винаги закачен към него. Поне в официалния сайт на Баленсиага има изписано Авеню Джордж Пети, навсякъде. Наскоро бяхме коментирали и мислех, че е грешка.

# 613
  • Sofia
Пробвам Broadway Nite Bond No 9 . Силен цветен аромат, който е хубав, но за жалост нищо оригинално. Носи в себе си познати вече неща. Ирисът му дава силно сапунена чистота, която отпраща към Chloe love , но в същото време  мирише  мазно като лосион за тяло. Подозирам, че това идва от хелиотропа, който го има и в Поем и усещам по същия начин.  Всъщност за мен този парфюм мирише  на шампоан.
Половинката обаче ме срази с асоциацията за  виенски писоар.  Laughing
Такава миризма помнел от местните ароматизирани и дезинфекцирани кенефи.

Бях обещала да ви пиша за Andy Warhol Lexington Avenue Bond No 9. Трудно ми е да го разчленя. Той е като музика, която доставя удоволствие на сетивата и не те  интересува текста , нито опитваш определиш какви инструменти участват. Като чувствен секс , който започва със сладка съблазън, преминава в огън , а  накрая усещаш по кожата си 'неговата' мъжка миризма която не бързаш да отмиеш, защото напомня за вълнуващото преживяване.  
Лексингтън е тъмен и мистичен аромат с дуалистична природа - едновременно сладък и тръпчив , галещ и дращещ, унисекс , но не в смисъл без полова принадлежност, а принадлежащ и на двата пола, ужасно секси. Сигурна съм, че ще ми хареса и върху мъж.
За състава Фрагрантика казва крем брюле, божур, бахар, кардамон, шипри, пачули , сандал... Божурът определено  се губи сред мощните си конкуренти. Тук шиприте нямат нищо общо с тези от 70-те и 80-те години, а дават онази суха и тръпчива мъжка нотка.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 21:15 от Karen

# 614
  • Германия
Пробвам Broadway Nite Bond No 9 .   Всъщност за мен този парфюм мирише  на шампоан.

Ставаме две. Миналата година писах, че за мен това е прекрасен шампоан Ренета или яйчен.

Lexington Avenue Bond No 9 май няма да ми хареса, щом не е такъв шипър, какъвто тръпнех, че може да се окаже. Карен, на някой от КДГ можеш ли да го оприличиш или не?

Общи условия

Активация на акаунт