Какво мислите за новите български филми?

• 12 345
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Къде теглихте Тилт?

Скоро няма да се тегли, на кино го гледах.

# 31
Гледайте "Подслон" на Драго Шолев - спечели наградата на СФФ  Party
По БНТ скоро тръгва нов български сериал - "Под прикритие" със Захари Бахаров, Ирена Милянкова... ще е интересно Simple Smile

# 32
  • Варна
Насилвам се с "Маймуни през зимата".
Отново невероятно лоша актьорска игра на ниво читалищна самодейност /Бони и проч./, липса на достоверност /странно ми е името Лукреция за гражданка на НРБ през 1981г/, потресавощо лошото озвучаване /това си явно запазена марка на бг киното/.
Ще видим какво ще излезе от тоз' екранен напън /само 30мин засега съм гледала/

Но пък днес съм зашеметена с друг "шедьовър" на българския кинематограф - "Всичко е любов". Е, няма такъв ужас просто.
Гл.герой е някакъв криминално проявен тип, заради което съвсем закономерно е в ТВУ. Освен, че е крадец, той е и комплексар със склонност към насилие. Обаче по незнайни причини е обявен за бунтар  Mr. Green Joy, сравняват го с Джеймс Дийн /два пъти мухахаа/ и Марлон Брандо  Joy Joy Joy.
Единствената причина, заради което този филм би предизвикал интерес - са голите гърди на гл.героиня.

Съвременните сериали пък дори не стават за гледане. По-добре да бяха екранизирали комикси. В нарисуваните герои има повече емоция и изразителност.

# 33
За "Маймуни през зимата" съм съгласна, гледах го преди години на един кино фестивал тук. Имах доста забележки, да.
  Ама не посягай на "Всичко е любов"... "шта бия" Grinning Сигурно си 89ти набор някъде, от там идва разминаването...

# 34
  • Варна
Какво значение има на колко съм години? Филмът е слаб. Актьорската игра не става. Посланието му е ...кхм, неясно.

Допълвам за "Маймуните" - сценарият е просто малоумен: "любовната" сцена на Лукреция ТРЯБВА да влезе в аналите.

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 21:49 от Приятно ми е - Богиня!

# 35
  • в сърцето на един мъж...
"Маймуни през зимата" е хубав филм, но зависи с какви очи го гледаш и от гледната точка, която имаш към такива проблеми.
"Всичко е любов" е един от най-добрите български филми, сравним е само с "Вчера".
Има голямо значение кога си роден, кой набор си и дали го гледаш сега или си го гледал преди време Peace

# 36
  • Варна
"Маймуни през зимата" е хубав филм, но зависи с какви очи го гледаш и от гледната точка, която имаш към такива проблеми.
"Всичко е любов" е един от най-добрите български филми, сравним е само с "Вчера".
Има голямо значение кога си роден, кой набор си и дали го гледаш сега или си го гледал преди време Peace

Разбирам защо киното ни е на такова ниво вече. Ако това са най-добрите ни филми...

"Отнесени от вихъра" е още по-стар филм от "Всичко е любов". За него обаче няма значение кога си роден, кой набор си и дали го гледаш сега или си го гледал преди време.

# 37
Извинявай, определено си прекалено малка в такъв случай. Филми като Вчера и Всичко е любов толкова трудно се промъкваха през цедката и имаха такива сюжети - на ръба са за тогавашното време. Не може ако не си съвременник на събитията от това време да ги разбереш и да ги оцениш, просто не можеш...
А Отнесени от вихъра е изобщо несравним и като идея и като изпълнение... Жанрово да не говорим...

# 38
  • Варна
Сценарият е отделно от актьорската игра, която е твърде неубедителна.

През същото време и при същите условия е създаден и "Москва не вярва на сълзи". На този филм някак му "вярвам" по Станиславски.

П.С. И не съм на 20г.

# 39
Ми пак сравняваш несравними неща, за съжаление. Тематиката им е различна, начина на снимане е различен, изобщо не са в един клас кино.
И определено си пропуснала времето, когато е трябвало да ги гледаш, щом не си на 20 Peace

# 40
  • Варна
Ами добре. Дайте тогава филм за сравнение от световния кинематограф.

Добрите филми /не казвам шедьоври/ затова са добри, защото остават разбрани и оценени независимо от времето на заснимането им и възрастта на зрителите. А шедьоврите са си шедьоври - те са извън времето.

Да се върнем на "Всичко е любов". Срещу какво се бунтува гл.герой? Срещу системата. Интересен начин обаче е избрал - чрез кражби. А как доказва любовта си - чрез истерични крясъци и шамари... Чудесен образ. Положителен.

# 41
Напълно съм съгласна с Приятно ми е - Богиня! за филма "Всичко е любов".
Още когато го показваха за първи път не ми хареса.

"Отнесени от вихъра" е още по-стар филм от "Всичко е любов". За него обаче няма значение кога си роден, кой набор си и дали го гледаш сега или си го гледал преди време.   bouquet

Колкото и да ми се иска да харесам  съвремените български филми, не успявам напълно.
Нещо не им достига.

# 42
направо ме убивате, сравнявате печени киселици с ябълки с 'вчера' и 'отнесени от вихъра'.  Laughing

над 2 г години слушам за проблемите в кино и филмовата индустрия и имам чувството, че и кътните им зъби вече знам Laughing

ами как какво липсва - школа, класа и пари. ако искате и в обратен ред.

# 43
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ами добре. Дайте тогава филм за сравнение от световния кинематограф.

Добрите филми /не казвам шедьоври/ затова са добри, защото остават разбрани и оценени независимо от времето на заснимането им и възрастта на зрителите. А шедьоврите са си шедьоври - те са извън времето.

Да се върнем на "Всичко е любов". Срещу какво се бунтува гл.герой? Срещу системата. Интересен начин обаче е избрал - чрез кражби. А как доказва любовта си - чрез истерични крясъци и шамари... Чудесен образ. Положителен.

А какви са другите начини за бунт през 70-те? newsm78

# 44
За мен, дори и да е комерсиален, фактът, че Мисия Лондон би по приходи Аватар, означава, че българина има нужда от такова кино, от това, което имахме преди и пълнеше киносалоните или пък ни спираше пред телевизора. Ето, Стъклен дом е като Дом за нашите деца едно време - и при двата всички гледат с интерес. Нека да са комерсиални, с комерсиални филми се правят пари, за да могат да се направят и качествени без Peace

Peace Права си. Ето сега актьорите от Оркестър с име, се появяват по вечерни предавания, за да търсят спонсори. За какво говорим просто ooooh!. В последните 2 години виждам обаче някакви наченки на българско кино - дано по-бързо се изправи от пепелта, защото зрителя има нужда от това и защото вярвам, че има капацитет за добри продукции. Имам десетки любими стари бг филми.
От новите ми харесват Мисия Лондон, Източни пиеси, Стъпки в пясъка и Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Сигурно пропускам някой. Love.net още не съм го гледала.

Маймуните с толкова мъка го изгледах този филм, че накрая всъщност се питах защо се дават пари за подобни продукции Tired

Общи условия

Активация на акаунт