Какво мислите за новите български филми?

• 12 342
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
Липсват качествени сценарии. Това предопределя краха на всеки филм.

# 91
Аз продължавам да чакам Филма. Ще ни изненадат с нещо. Няма начин.

# 92
  • в 1001-та нощ
Живи легенди много ми хареса и е по-добър от Чужденецът - имам предвид, че и двата са на Ники Илиев и си личи израстването му  Peace

Харесвам Шивачки, Love.net, Мисия Лондон, Тилт ... май не се сещам за всички  Rolling Eyes

Аве не ми хареса никак Sad

А имаше и един с Асен Блатечки и една манекенка - не се сещам за името  Rolling Eyes

# 93
  • Варна
Да, Живи легенди е в пъти по-добър от Чужденецът. Много по-добре развита идея, по-добър сюжет, по-добро изпълнение, ясно послание. Малко е досадно това, че играят едни и същи хора във филмите му. Но това е един от малкото нови български филми, които според мен биха допаднали на масовия зрител.

Гледала съм Джулай и Вяра, любов и уиски.
И на двата мога да дам оценки 6 от 10.
Джулай - три приятелки отиват в Крапец, споделят си разни неща, срещат приятел от миналото, обаче краят е меко казано абсурден. Режисьорът твърди, че това му е била целта...
Вяра, любов и уиски - хареса ми идеята за момичето, колебаещо се между уредения живот и прекалената подреденост в Америка и свободата, безкрайния купон, носталгията по безгрижното минало в България. Идеята би могла да се разглежда и в по-общ план - за това как всеки от нас решава и подрежда живота си. Това, което ме издразни много, е главната героиня и по-точно начина й на говорене. Въобще не си я представях така и ми развали хубавото впечатление като цяло. Диалогът е груб и накъсан на места.

# 94
Стъпки в пясъка е най - запомнящият се за мен   mrstraetz

# 95
Живи легенди е истинска обида за кинематографията.

# 96
Тези ми харесаха:
Писмо до Америка
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Мисия Лондон
Лора от сутрин до вечер

# 97
  • На земята, която е всъщност звезда.

Благодаря!

# 98
С голямо желание тръгнах да гледам "Мисия Лондон". След всички хвалби и обяснения как този комедиен шедьовър възродил българското кино, останах много разочарована. "Чужденецът" не ме разочарова (може би, защото нямах огромни очаквания), но Саня Борисова е точно толкова слаба актриса, колкото е красива. Ако друга играеше нейната роля, филмът щеше да се получи много по-добре. "Писмо до Америка" ми хареса, но вече нищо не помня от него. "Тилт" не беше отчайващо лош, но можеше да бъде доста по-добър. Проблемът в българското кино не са само парите, слаби сценарии, слаба актьорска игра, странни режисьорски решения. Има и добри актьори разбира се, но един слаб е в състояние да прецака цял филм.

# 99
  • На земята, която е всъщност звезда.
На мен "Подслон" ми хареса. Напомни ми старите бг филми. Но нямаше много реклама и мина незабелязано.

# 100
Мен ме отвращават. Хареса ми само "Светът е голям...". В другите актьорската игра е толкова долнокачествена, сценариите толкова елементарни, постоянно се усеща някакво театралстване. Все едно не гледам филм, а съм на долнопробна пиеса. Надявам се това някога да се промени, макар да не вярвам. Не мога да разбера как може да има такава голяма разлина между старото и новото българско кино.

# 101
Каквото и да си говорим няма хубави български филми, поне аз не мога да кажа ей гледах ей този и супер много ми хареса и наистина да си струва.  Thinking Някак си все едни никакви сюжети, но все пак добре, че поне има хора дето се стараят да направят нещо ново.  newsm53

# 102
Днес гледах Аве и много ме впечатли. Смислен филм, но много хора няма да го разберат, защото не е лесно смилаем като холивудските. Темпото е бавно, но диалозите и атмосферата ми харесаха много. Актьорите играят непринудено и естествено, което създава впечатление за реалност. Малко е тъжничък и не е за хора, които не понасят драми.

https://www.youtube.com/watch?v=3XBnMV8cbvg - саундтрака също е хубав

Общи условия

Активация на акаунт