Декупажна библиотека, материaли, техники и инструменти

• 112 183
  • 718
  •   1
Отговори
# 630
Момичета искам да питам няколко неща.
Първо шкафчетата ми в кухнята са изцяло бели, наследство от свеки, иначе са си хубави, но сега като се заразих с този декупаж мисля да ги поокрася. Та питанката ми е с какъв лак да мина отгоре за да може все пак да се мият и почистват. Купих си от този спрей за джанти, дали става?

Другото ми питане е за свещите, търсих такъв лазурен лак на водна основа, но засега нямат, ще получават към лятото, може ли да се замести с друго или не?

И последно засега нещо не ми е ясно този фрост, четох и как можеш да си го направиш, но не ми стана ясно за какво точно се използва? И също за структурните пасти и гелове, кое е по-добре да си ги купя готови или да си ги правя сама като начинаещ, че ако не стане да не ме е яд поне за парите?

# 631
           Валче,ще се опитам да ти отговоря на въпросите доколкото мога  Laughing
За лака - не зная какъв ефект искаш да постигнеш,ако е гланц има един лак на Титан синтетичен,който е невероятен.Не е на водна основа,но става едно към едно като лака "100 слоя лак" на Миражчето.Аз съм решила лятото да си направя вратите такива .Стават като огледало и то само с два слоя лак.Не задържат прах и лесно се почистват,защото са идеално гладки.Не знам дали има такъв лак - мат и след НГ ще проверя ,защото качеството е страхотно.
За свещите - предполагам ,че става и друг вид лак на водна основа.
За фроста - той е за матиране на стъклена повърхност.Това,което сме показали е обикновен фрост или псевдофрост /когато си го приготвяш сам/ ,но има и химически такъв,който матира трайно повърхността,защото влияе на стъклото,а не само покрива.При него няма измиване или нарушаване на готовото изделие.
За пастите и геловете - нищо не ти пречи да опиташ първо с приготвени от теб и ако решиш,че там ти е стихията купувай.При това - нямаш ли в къщи останал от ремонт материал - стуко,мастеркрил-декор или друга смес за шпакловане.Можеш да ги ползваш със същия успех.При това ги продават и в по-малки опаковки - 800 гр,1кг.

# 632
Didia много ти благодаря, като каза вратите и на тях съм хвърлила око та ако може да ми покажеш снимка та този лак на Титан та да знам какво търся. Да не да купя друго, че мацката в магазина за бои и лакове, където ходих вчера малко странно ме гледаше докато обяснявах какво ми трябва.

# 633
              Валче,не мога да снимам,че фотото не е у мен,но ето сайта на фирмата,която снабдява тези материали.Точно този лак съм купила ,който е на картинката.В сайта има и магазините им.
http://www.angeli-bg.com/index.php?MlW-gRSDMlSHM5OvUFOzYVOHc9O-M … mzYdef&page=1
Лаковете са испански и този на водна основа е Сократес.Лично аз съм много доволна и от него.
PS.Пропуснах да ти кажа,че лака е гланц.Сега видях ,че има същия и мат.Така,че си помисли какъв ти трябва.Имат и специален разредител ,който също се казва Титан.

# 634
Дидуля  Hug за лака!

# 635
Момичета направо ми се реве и ми иде всичко да хвърля и да се откажа! Днес сутринта бях толкова щастлива, ходих до една моя позната, която има магазинче за битова химия и продава и салфетки. Поръчах и тя ми докара много красиви с плодове-ананси, ягоди, круши, дини и други, страхотни картинки. Но като тръгнах да лепя ами не става, как ли не мъчих, с лепило отдолу, отгоре, с лак за коса да фиксирам, не става. Щом се намокри салфетката и някак си се свива и гъне навътре. Фирмата на салфетките е Aha. Направо умирам от яд, 8 лв за салфетки на вятъра. Та моля ако някой е работил с такива салфетки да сподели и да ми кажете вие с какви марки работите?

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 14:31 от Val4e77

# 636
  • София
           Аз съм решила лятото да си направя вратите такива .Стават като огледало и то само с два слоя лак.Не задържат прах и лесно се почистват,защото са идеално гладки.
Здравейте.
Това силно ми събуди любопитството.

# 637
           Валчееее,не се отказвай от раз!На всички салфетките ни са се гънали,късали,бръчкали и т.н.,но всеки си е намерил собствен начин да победи  упоритото им гърчене. Laughing Права си ,че всички салфетки са различни на качество,но твоите са среден клас и не са най-капризните.Така ,че почвам като баба със съветите  Mr. Green дано не ми се разсърдиш или обидиш!
Първо - започваш с малък мотив,не с цяла салфетка.
Второ - /лично мои съвет,че така на мен ми е лесно/ Правиш си силно разредено С 200 ,поставяш сухия мотив върху предмета и капваш малко от лепилото /разредено/ в средата и внимателно с четката разнасяш към крайщата за да излезе въздуха.Тази процедура можеш да направиш  и с пръсти вместо с четка.Разбира се мноооооого внимателно за да не скъсаш салфетката.Ако ти е трудно просто с пръсти нанасяй разредено лепило от центъра към крайщата и когато целия мотив се намокри той се плъзга по повърхността на предмета и ти остава само внимателно да го  нагласиш на точното място ,опънеш и да изгониш мехурчетата въздух към крайщата.След като изсъхне мажеш смело с неразредено лепило и почистваш потеклото извън картинката.

J.R - за вратите и лака - Първо вратата се шкури за да няма грапавини дори и малки.След това се нанася цветен лак/ако искаш - моите са орех и махагон равни части/ и накрая се лакира със споменатия Титан - синтетичен -сатен-гланц-безцветен.При втори слой покритието става много гладко и лъскаво /като старите мебели /.Има и двукомпонентни лакове / този за джанти/ които стават гланцирани,но Титана ми взе акъла.Още с първото лакиране на една чиния получих гланц какъвто получавам при 2-3 ръце лак.При второто лакиране ефекта беше напълно идентичен със този на 100 слоя.Самата идея за вратите ми дойде от една турска сапунка.Там видях такива идеално лакирани врати и реших,че спестявам търкането. Laughing

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 17:07 от Didia

# 638
Didia много ти благодаря, лошото е, че салфетките ми наистина са хубави, но не с отделни мотиви на 4, а цяла картинка, но ще видя как да изрежа плодовете. Аз се опитах да направя една по-малка дъска за рязане с цяла салфетка, поразих 10 и нищо не стана. Сега ще пробвам така да отрежа отделни елементи и после да боядисам голите места. Още веднъж благодаря за подкрепата. Истината е, че ви се възхищавам безкрайно и едва ли някога ще ви стигна, но поне за вкъщи ми се щеше да направя някои декорации и за приятели. Ще пробвам още няколко пъти да видим!

# 639
Дидия  Hug за лака,непремено ще го пробвам
val4e77-щом си начинаеща тези салфетки не са подходящи за теб,мила!Както ти е казала Дидия,избери първо с по-малки мотиви!Но все пак съвет за дъската-нанасяш бялата основа-съхне,след това намазваш с неразредено С200-съхне,слагаш горния слои на сaлфетката върху дъската,върху нея хартия за печене и гладиш на най-силната температура! Ще стане идеално гладко!Това е за цял мотив върху дърво!
ето една табла с изрязан мотив от този вид сьлфетки
http://media.snimka.bg/8294/022842983.jpg?r=

# 640
         Валче,чети тук:
http://www.liveinternet.ru/users/3186558/post199135114/ - надявам се,че ще се справиш с руския.Описани са няколко начина за лепене на салфетка и търси своя!Успех! Peace

# 641
Страхотни сте, благодаря ви, това с ютията ще го пробвам още утре, имам още три дъски. Обаче да ви покажа аз какви ги сътворих, то мира не ми даде. Ето снимка на дъската, но тази не беше дървена, а пластмасова, дали стават и те с ютията. Аз какво направих-намазах отдолу със сухо лепило, изкарах колкото можах балончетата, този път много по-лесно, отколкото с С 200-с него ще тренирам повече-и след това напръсках с лака за джанти, после с акрилен лак-2 ръце и сега съм оставила да съхне, и мисля утре пак да ударя с лака за джанти отгоре. Ето какво стана, има хиляди косури, но тепърва ще се уча.

# 642
            Валче,справила си се чудесно  Hug Когато лепиш със сухо лепило не слагай цялата салфетка изведнъж върху дъската,а я свии като кърпичка ,но само веднъж и внимателно залепи средната част.След това леко приглаждайки отпускай едното крайче докато го залепиш и после другото по същия начин.Така салфетката се лепи от центъра към крайщата и няма останал въздух,а и да има е съвсем мъничко.
             В линка,който съм ти пуснала има обяснение и за лепене с ютия и още няколко начина. Peace

# 643
  • Стара Загора
Честита Нова 2012 година! Пожелавам на всички много здраве, много нови предизвикателства през тази година, както и необикновени преживявания с положителен знак /все пак казват, че годината е необикновена/  cheers

Валче, чудесно си се справила, защо не си харесваш нещата? Аз нямам все още нищо за пред хора, въпреки, че продължавам да се упражнявам. Тези пластмасови дъски за рязане нали първо леко ги изшкурквате, преди да ги намажете с боя? Има ли някаква особеност при работа с пластмасови повърхности? Аз още не съм пробвала на пластмаса, на дърво си ми е най-лесно като че ли.... Thinking

Вижте каква техника открих да не се нагръчкват салфетките. Малко е трудоемко според мен, ама поне от това, което видях, авторката не ползва лепило май....съветва направо с лака да се минава отгоре:

http://www.youtube.com/watch?v=IVnqDCXctPo

Аз нали сега откривам А и Б на декупажа продължавам да експериментирам...Значи купих си и маслени боички да си ги нанасям върху двуфазното кракле и установих, че за най-добри резултати е добре повърхността да е боядисана в бяло, а маслената боя, която ще се нанася върху краклето да е с контрастиращ цвят - зелено, червено, синьо, кафяво. А аз бях направила точно обратното....Направила съм си повърхностите светло сини, розови, лилави и минах върху краклето с бяла маслена боя...Трябва да ви кажа, че нищо не стана, пукнатините останаха почти незабележими. Тогава погледнах ето тези клипове и си разбрах грешката:

http://www.youtube.com/watch?v=2x8PdU5BlYs

http://www.youtube.com/watch?v=2-5cbOFZTTk&feature=related

# 644
Момичета имам питане, искам да направя декупаж с изпичане но нещо не ми се получава. Използвам на Марабу лака за изпичане върху порцелан, проблемът е първо че ми се размазват цветовете не изцяло но се размазва в страни, второ - ако има бяла част на мотива, тя ми покафевява( пожълтява ). Пробвах първо да залепя мотива с декупажно лепило, да избегна частичното размазване на цветовете, и после лака за изпичане, но пак пожълтява.Някой от вас изпичал ли е? Иначе,този лак на TITAN е много добър, аз също съм го ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт