Ваксина РОТАРИКС

• 76 474
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
 spam2 какви две страни, какви медали, какви 6 ст.? Аз пак ще напиша, знам вашата версия и едва ли има човек, който се подвизава малко по-дълго тук, който да не я знае ...  Peace Задала съм си всички необходими въпроси и съм стигнала до съответните изводи, за себе си и своето дете.
Взрив от чревни вируси при децата, например. Simple Smile  Peace е чудесно описание на ситуацията ... Simple Smile 

Не смятам да разводнявам повече темата, понеже нямам никакво желание да получа честитка от модераторите.  Peace

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:01 от Мишолина :)

# 31
Каква версия, какви 5 лева...?  Rolling Eyes  Родих в началото на 2008 г. и се интересувах от всякаквите варианти на задължителните ваксини за бебето си... Консултирах се с педиатри, практикуващи в болница и препоръката беше да не ползвам ДифТетКок (по ЗК тогава), нито Пентаксим, по която всички бяха луднали... За втората казаха, че няма смисъл, защото епидемиологичната обстановка в страната не изисква масова имунизация срещу хемофилус инфлуенце тип Б... На следващата година (2009) едно дете почина от менингит (незнайно кой тип - изписаха се страници по вестници, списания и форуми, чуха се мнения, че няма създадена ваксина точно за него), обаче родителите се стреснаха (на някои това им беше основната цел) и веднага като задължитална ваксина набутаха хемофилус инфлуенце тип Б... От 2010 г. в задължителния имун. календар се намести и ваксина против пневмококи (тя от къде се появи и кое наложи нейното включване там, никой не знае, а и явно не се интересува)... Сега е време на Ротарикс - достатъчно ли се стреснахте от ротавирусите!? Още не сте!? Няма време, ваксина има и трябва да стане задължителна за всички деца... След това тази против "рак на маточната шийка" (както е известна, макар че не предпазва от рак)... После ще дойде друга... Нищо ново под слънцето... Този филм вече сме го гледали...

# 32
Моите  поздравления, че избирате този начин да пазите своето дете.  само ще ви помоля да кажете в кое училище е, защото родителите трабва да знаят кои деца нямат свой имунитет и се възползват от колективния.
Не мисля, че форум за васкината "Ротарикс" е поле за такива скандали. Освен това благодарение на препоръчаната литература, хората вече могат да направят  своя информиран избор.

# 33
Моите  поздравления, че избирате този начин да пазите своето дете.  само ще ви помоля да кажете в кое училище е, защото родителите трабва да знаят кои деца нямат свой имунитет и се възползват от колективния.

Твоето дете има имунитет срещу какво!? А моето няма имунитет срещу какво!?   Tired  Мерси за поздравленията, но аз не мога да кажа същото за теб, на база това, което очевидно не знаеш и което наричаш "информиран" избор...

# 34
Надявам се да не дойде момент, в който да се наложи  да "тестваме" имунитета на децата си, наистина. Беше ми приятно да обеменим опит. Пожелавам най-вече здраве на всички.

# 35
Надявам се да не дойде момент, в който да се наложи  да "тестваме" имунитета на децата си, наистина. Беше ми приятно да обеменим опит. Пожелавам най-вече здраве на всички.

Аз пък се надявам да дойде такъв момент, за да разбера как ще го "тестваме", щото за сега точен тест за тестване на имунитет няма открит...   Peace 

# 36
  • София
Момичето, което подхваща темата пита дали е необходимо да се слага тази ваксина - всеки изказва своето мнение и не мога да разбера защо мненията ви "за" са по-правилни от мненията "против".
Голяма хитрост е да наричаш отричащите ползата от ваксината болни мозъци, които се занимават с конспирации. Аз например се лекувам с традиционна медицина и не отричам доста постижения в науката свързани със здраве, но се отвращавам от манипулации на търговските дружества, които си прокарват продуктите с хитри рекламни трикове, какъвто е рекламата на въпросната ваксина. Прочете малко повече за различните щамове на ротавирусите и за ваксината и сами си отговорете на въпроса, дали може да е ефективна.
И не виждам една тема изпълена с щастливи възклицания от съществуването на тази ваксина с какво е полезна...

# 37
Моите  поздравления, че избирате този начин да пазите своето дете.
Да, избираме да НЕ ваксинираме и да сме винаги здрави... Както и да гледаме вечно болните дечица, които са чинно Ваксинирани... хора, отворете умовете си и сърцата си и вижте жалката картинка.

Аз имам 95% нарушена трудоспособност благодарение на ТетаДиф в училище, когато бях на 17! Не мога и не искам да го доказвам пред никого... само искам да не приемат такива драконовски мерки за неваксинираните.

Гледайки мен и детето ми леко му завиждам за това, което то прави и аз никога няма да мога! След това изведнъж ставам най-щастливият татко на света и ми иде да го гушкам и цункам докато сладурчето почне да се дразни... и му повтарям, че тати никога няма да допусне нещо, което да му навреди(ваксина)!

Разбира се, че  всеки сам взема решение какво да прави, но е много добре тези решения да се на база реална информация и статистика, а не стъкмистика и откровени лъжи с цел запазване доходите на лекари и пр. Съжалявам, ако съм засегнал някого и/или обидил Sad

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:27 от chukchi

# 38
  • София

Тази статия е чисто РЕКЛАМНО съобщение, както може да се види от последния абзац в нея и как "ах, за съжаление не е в календара"

# 39
  • София
О, пак бойно поле!

Аз пък се питам все пак - защо ваксината трябва да се прилага до 6 месеца?
Защо не може по-късно?
И тъй като аз кърмя и мисля да кърмя поне до 6 месеца, а може и повече, май няма да я слагам тая ваксина.

Лежали сме с каката в Инфекциозна, но тя беше на 2г 6-8м. Имаше съвсем малко кърмачета в болницата и то повече от ромски произход.

Въобще е доста трудно кърмаче или бебе на АМ да лепне ротавирус и рекламата е ужааасна.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 11:39 от Дилянка

# 40
stelt77, сега вече те разбирам. Simple Smile  Peace Напълно. Simple Smile Просто не съм съгласна с теб.  Peace И смятам, че това несъгласие не е за настоящата тема ( и няма никакво значение, защото има различни мнения, не може всички да разсъждаваме еднакво  Peace ).

Мненията "За" не са по-правилни от мненията "против", просто вторите (за мен) са по-изтъркани и до момента не са успели да ме убедят в истинността си ( като гледам, не съм единствена).  Peace

И, момичета, не сте "болни мозъци", просто аргументите ви не са достатъчно научни издържани ...  Peace

# 41
  • София
Аз поставих тази ваксина на детето си, влязох в темата, написах за опита си и толкова! Не съм направила и минимален опит да агитирам някого да я постави на собственото си дете. Въпреки, че съм биохимик по образование и ми е пределно ясно, какво се случва с организма на детето след ваксинация. 
Та се чудя, всички противнички, защо пишат тук!?!  newsm78
Ами напишете, че сте против че няма да се възползвате от ваксината и това е! Имам чувството, че ще издерете очите на всяка майка, дръзнала да изрази мнение, различно от вашето!  ooooh!
Какво ви е зор за чуждите деца!?! Направете избор за своите! Този за нашите, го оставете на нас!!!

# 42

Тази статия е чисто РЕКЛАМНО съобщение, както може да се види от последния абзац в нея и как "ах, за съжаление не е в календара"

„Има смисъл от тази ваксина, защото тя предпазва не от един вирус, а от група чревни зарази, които са особено чести до 5-годишна възраст. И ако се вземе още в кърмаческа възраст, тя може да спести много главоболия на родителите”, каза д-р Илиева.

Тази д-р Илиева дали знае колко време трае имунитетът от Ротарикс, при положение, че ваксината се слага до 6-месечна възраст!? Дали ваксината пази и 5-годишните!? Аз леко се съмнявам, но Ротарикс не ми е достатъчно интересна, за да се поинтересувам... Който има желание, да изрови инфо и да види колко време може да трае имунитет (ако въобще се създаде) от тази ваксина и дали д-р Илиева не послъгва малко...
Хора, за нито една ваксина няма доказателства, колко време трае имунитетът, евентуално създаден от нея... Манипулацията прозира отвсякъде... На някой му плащат, за да плаши родителите, а страхът е най-лошият съветник...

# 43
  • София
А тази статия е ПР в най-чист вид!

# 44
А тази статия е ПР в най-чист вид!

Не я прочетох цялата първият път, а само края...  Blush 

Сега видях и това:

„Тестовете позволяват бързо да се сложи диагноза. Но признаците като зачервено гърло, температура, липса на апетит, диария могат да заблудят лекаря дали на бебето му никнат зъби, дали не е реакция след поредна ваксина."

Да, явно могат да го заблудят, но могат и наистина това да са признаци от поредната ваксина... Във времето до 6-ия месец (когато се поставят двете дози Ротарикс), на бебето следва да се поставят още:

През първите 24 часа след раждането - Имунизация против хепатит В (I прием)

От 48 час след раждането - Имунизация против туберкулоза

Първи месец - Имунизация против хепатит В (II прием)

Втори месец - Имунизация против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В (I прием) и Имунизация против пневмококи (I прием)

Трети месец - Имунизация против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В (II прием) и Имунизация против пневмококи (II прием)

Четвърти месец - Имунизация против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В (III прием) и Имунизация против пневмококи (III прием)

Шести месец - Имунизация против хепатит В (III прием)

До края на втората година на детето (когато ротавирусите са най-опасни за него) следват още:

Седми месец - Проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту. Отрицателните се имунизират против туберкулоза

Дванадесет месеца - Реимунизация против пневмококи (IV прием)

Тринадесет месеца - Имунизация против морбили, паротит и рубеола

Шестнадесет месеца - Реимунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип В (IV прием)

Дали лекарите наистина се бъркат или някои реакции след ваксини "минават" за ротавирусни инфекции...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт