Ваксина РОТАРИКС

• 75 914
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • Припят, Украйна
На мен пък най-много ми хареса "объркването" на личността на multimodal, която първо участва в телевизионно предаване, където си призна, че надлежно е ваксинирала детето си, а после се "обърка", получи амнезия и забрави за участието си, което според нея било плод на "болен мозък". Simple Smile

И каква стана тя: най-големите "антиваксинисти" всъщност... ваксинират.  Outta Joint

Да, събудиха се родителите....  Simple Smile

Eто ги материалите, които лесно се откриват в публичното интернет пространство:

http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/12588/jenite_23_fevruari … _protiv_vaksinite

http://multimodalbg.multiply.com/photos/of/me

Не съм много фен на конспирациите, ама тук вярно цяла конспирация се оказа.  smile3532

Popcorn

# 226
vanda75 ,
право и отговорност на всеки родител е да се информира, и то не едностранно, за ваксините, които смята да постави на детето си. Изборът и решението са си негови!

Понеже цитираш мен, мисля да ти отговоря така:
Тази тема е за ваксината Ротарикс. Имаше още една, в която уж специалист щеше да отговаря на въпроси, но той излъга и му беше по-лесно да се скрие и да не ми отговори на 5-те въпроса. Аз ги повторих в тази тема, но никой не благоволи да отговори конкретно, ами някакви хора носят от 9 кладенци вода, за да докажат колко е нужна, ефективна и безопасна тази ваксина.

Истината е, че ваксината беше спряна за известен период за масова употреба, заради съмнения в безопасността и. Но дори и сега, след като пак я пуснаха след огромния натиск на МЕРК, тя е едва в 3-та фаза на клиничните проучвания. Ще се повторя, но смятам, че родителите трябва да знаят истината, преди да вземат решение.  Peace

Много благодаря за отговора. Аз също съм за това родителите да получават информация за всичко. Тази тема макар и отиде твърде далеч със забележки по повод разни самоличности и конспирации, на които не мисля, че мястото е тук, все пак ме провокира сама да си потърся информация и току що намерих ето това за наистина инересуващите се от проблема: http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm213978.htm#Ro … spension%20Lifted
Rotarix Vaccine Suspension Lifted
FDA has determined it is appropriate for infants to be vaccinated with Rotarix or RotaTeq, the two licensed vaccines for rotavirus in the United States.
Rotavirus causes severe diarrhea and dehydration in infants.
FDA temporarily suspended the use of Rotarix in March 2010 when it became aware that components of a virus called PCV1 were found in the vaccine. This virus is not known to cause any disease in humans or other animals.
Lifting of the suspension is based on FDA’s careful evaluation of laboratory results from the manufacturers and its own laboratories, a thorough review of the scientific literature, and input from scientific and public health experts.
В мой скромен превод:
Преустановено е спирането на Rotarix ваксината
FDA е установил, че е правомерно децата да бъдат ваксинирани с Rotarix или RotaTeq, двете лицензирани ваксини за ротавирус в Съединените щати.
Ротавирус предизвиква тежка диария и дехидратация при децата.
FDA временно прекрати употребата на Rotarix през Март 2010, когато компоненти на вируса PCV1 са открити във ваксината. Този вирус не е известно да причинява заболявания при хора или други животни.
Преустановяването на спирането на употребата се основава на внимателна оценка от страна на FDA на лабораторните резултати от производителите и от собствените си лаборатории, пълен преглед на научната литература, както и информация от научни и обществени здравни експерти.

Peace

# 227
На мен пък най-много ми хареса "объркването" на личността на multimodal

Аа, моята самоличност съвсем не е объркана.  Simple Smile
Само че конспиративната ти теория лежи на нечии нелепи умозаключения. Твое право е да ги намираш за невероятни разкрития от света на конспирациите. Това може само да ме забавлява.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 13:28 от multimodal user

# 228
...Да, събудиха се родителите....  Simple Smile...

Ми, така де!
И аз едно време ваксинирах, ама се осъзнах!
Вярно - можеше и по-бързо,ама нали медицински работници ми викаха "Няма никакъв проблем!".
Май,май ми направиха услуга с тези еднозначни отговори... Wink

# 229
Много благодаря за отговора. Аз също съм за това родителите да получават информация за всичко. Тази тема макар и отиде твърде далеч със забележки по повод разни самоличности и конспирации, на които не мисля, че мястото е тук, все пак ме провокира сама да си потърся информация и току що намерих ето това за наистина инересуващите се от проблема: http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm213978.htm#Ro … spension%20Lifted
Rotarix Vaccine Suspension Lifted
FDA has determined it is appropriate for infants to be vaccinated with Rotarix or RotaTeq, the two licensed vaccines for rotavirus in the United States.
Rotavirus causes severe diarrhea and dehydration in infants.
FDA temporarily suspended the use of Rotarix in March 2010 when it became aware that components of a virus called PCV1 were found in the vaccine. This virus is not known to cause any disease in humans or other animals.
Lifting of the suspension is based on FDA’s careful evaluation of laboratory results from the manufacturers and its own laboratories, a thorough review of the scientific literature, and input from scientific and public health experts.
В мой скромен превод:
Преустановено е спирането на Rotarix ваксината
FDA е установил, че е правомерно децата да бъдат ваксинирани с Rotarix или RotaTeq, двете лицензирани ваксини за ротавирус в Съединените щати.
Ротавирус предизвиква тежка диария и дехидратация при децата.
FDA временно прекрати употребата на Rotarix през Март 2010, когато компоненти на вируса PCV1 са открити във ваксината. Този вирус не е известно да причинява заболявания при хора или други животни.
Преустановяването на спирането на употребата се основава на внимателна оценка от страна на FDA на лабораторните резултати от производителите и от собствените си лаборатории, пълен преглед на научната литература, както и информация от научни и обществени здравни експерти.

Peace

Да, темата отиде твърде далече и много се оспами, за жалост..  Confused, затова повече няма да се занимавам да коментирам въпроси извън контекста и.  Peace

Моята идея беше да повдигна онези 5 важни въпроса, които всеки родител би следвало да си зададе, преди да вземе решение да използва тази ваксина върху детето си.

# 230
Ето ги въпросите, само на 4-тия има отговор досега. Надявам се, че някои от почитателите на ваксината ще бъдат по-полезни в тази тема, ако се опитат да отговорят.  Wink

1. Защо да не се провеждат предварителни изследвания (според д-р Марио не е нужно)? Какво ще се случи с едно дете след ваксината, ако то вече е било заразено с ротавируса?

2. Фактите сочат, че има възможност за замърсяване на ваксината и с други вируси, както вече се е случвало. Кое гарантира, че няма да има други подобни "изключения"?

3. Случаите с чревна инвагинация игнорирани ли са напълно като странична реакция или се приема, че това е рискът, който майките трябва да поемат срещу хипотетичните ползи от ваксината? Кой ще поеме отговорност, ако такова нещо се случи с дете, чиято майка е решила да сложи ваксината по ваш съвет?

4. Завършени ли са клиничните проучвания на тази ваксина, защото срещнах, че от всичките фази има данни само до 3-та? Това, че има разрешение за употреба, не означава че са завършени, а не мисля че е коректно да се агитират родителите да участват в експерименти с децата си.

5. Каква е епидемиологичната обстановка у нас по отношение на ротавирусите? Има ли изобщо статистика на заболелите (доказано с клинични изследвания) кърмачета? Какъв процент от повръщанията и диариите се дължат на ротавируси?

# 231
И на мен не ми стана ясно какви са статистиките за България...

От всички диарии на деца до 5-годишна възраст, какъв процент се пада на ротавирусите??   Rolling Eyes   
Колко от имунизираните са изследвани за антитела, за да се види имат ли такива, т.е. дали ваксината е създала защита (макар че стана ясно, че няма връзка между антителата след ваксинация и защитата срещу ротавируси - много интересен факт, който малко обръща традиционната медицина и по-точно имунология надолу с главата)??
Колко от създалите антитела се заразяват, въпреки тях?
Колко време тези антитела се запазват в организма, т.е. колко време си защитен?
Колко от имунизираните не биха се разболели, дори и неваксинирани? - много интересен въпрос, нали  Laughing
Колко са смъртните случаи в БГ точно от ротавируси?
Колко от имунизираните са показали някакви странични рекции и какви са те?
и т.н.

# 232
Уф, като ви чета и малко ми се доспа ... това ли е целият потенциал на анти-вакс движението?!?!?! Кой оспами темата, е моят въпрос? Отговарях до едно време, ама вие не само, че не четете, ами и задавате същите въпроси на ново ...

Персимон, до скоро дори ти симпатизирах и откривах малко здрав разум в писанията ти. Обаче ти ме покърти с умопомрачителните си разсъждения.

Вие дори не сте единни в размислите и страстите си, момичета. И говоря само за форума, понеже извън него е още по-страшно!!!!

От една страна, анти-вакс движението ваксинира децата си. Примери - дал Господ.
От втора, анти-вакс движението е увлечено в конспирации относно самоличността на противоречащите му. Тук можете да срещнете безброй хипотези. Веднъж бегемот, онли анна и бъгс лили са една и съща личност, друг път Персона и бегемот са едно лице ... а може би тук пише синът на Бил Гейтс или пък аз и Филкам сме едно и също лице (напр.)?  Shocked newsm78 При всички положения, обаче Фармафията плаща за това ... Wink
Ще си позволя още едно разсъждение по въпроса с анти вакс движението, чийто горди представители сте вие.

Прави ми впечатление, че независимо кой и как отговаря на въпросите ви, или не ги приемате, (защото те са от официален източник, а те също са платени от Фармафията, която цели изтребването на хората и по-страно, на децата ни!!!) или се опитвате да дискредитирате лицето, което си прави труда да отговори. Ама не заради вас отговарят хората, понеже вие сте някакъв безнадежден случай, (двугодишната ми дъщеря разбира какво и говоря, докато при вас резулатът е доооооооста по-ненадежден) а заради другите родители, „нови” във форума, които може и да се подхлъзнат по вашите спекулации (при все, че ВИЕ СТЕ СИ ВАКСИНИРАЛИ ДЕЦАТА И ТЕ СА ЗАЩИТЕНИ!!!!).
Да обобщя – нямам намерение да се ровя и да търся отговори на тези ви въпроси, защото няма да има ефект. Т.е., вие няма да вземете отговорите им под внимание. Защо да го правя? А между другото, никак не е трудно и сами да се поровите, щом толкова ви интересува, все пак и чичко гугъл поназнайва това – онова, различно от нейчъръл нюз.ком. Ама знам, че няма да го направите, понеже всъщност не се интересувате. Wink 

# 233
Глупости. При всяко повръщане или разстройство на всички деца около мен, джипитата казват - "Е, хванали сте някое вирусче, ето ви прахчетата" ooooh! Никой нищо не изследва

# 234
Да обобщя – нямам намерение да се ровя и да търся отговори на тези ви въпроси, защото няма да има ефект. Т.е., вие няма да вземете отговорите им под внимание. Защо да го правя? А между другото, никак не е трудно и сами да се поровите, щом толкова ви интересува, все пак и чичко гугъл поназнайва това – онова, различно от нейчъръл нюз.ком. Ама знам, че няма да го направите, понеже всъщност не се интересувате. Wink 

Нямаш намерение или не искаш/можеш да отговориш?
Темата е дискусионна, което означава, че всеки може да попита или да напише какво мисли и то конкретно за Ротарикса. Нека да не я обръщаме в поредния спор ЗА или против ваксините. А дали някой ще вземе и кои точно отговори под внимание, си е по негова преценка. Тук четат различни хора, всеки може да си изгради собствена позиция на базата на прочетеното. Peace

# 235
Мишолина  Joy  hahaha  #Crazy

До сега имаше секти и не знам какви глупости... От теб разбирам, че има някакво анти-вакс движение...  Laughing  Освен това се оказва, че то трябва да има единно мнение, поведение и там квото друго беше...  Laughing  Виж сега, ако ти участваш в някакво про-вакс движение и се разбирате предварително какво да ви е мнението, тактиката и т.н., то аз не участвам в подобни неща... Всеки неваксиниращ или частично ваксиниращ родител си има глава на раменете и сам преценява какво да прави, какво да мисли и какво да пише по форумите... Аз не съм отговорна, заради другите, както и те не отговарят за моите размисли и страсти... И за нам кой път казвам, че не ваксинирам детето си, но дори и да го бях направила, то нямаше да е защитено, защото ваксинираните деца не са защитени... Толкова е просто за разбиране... А аз не разпитвам за Ротарикс, защото съм се засилила да го слагам на детето си, а защото не понасям да лъжат родителите с безполезни и вредни продукти, пък били те ваксини, зрънчо или детски кренвирши "Сачи"... Айде дано тоя път си ме разбрала... Ако отново не ти е ясно, дай да го обясня на двегодишната ти дъщеря, тя със сигурност ще ме разбере...

# 236

Нямаш намерение или не искаш/можеш да отговориш?
Темата е дискусионна, което означава, че всеки може да попита или да напише какво мисли и то конкретно за Ротарикса. Нека да не я обръщаме в поредния спор ЗА или против ваксините. А дали някой ще вземе и кои точно отговори под внимание, си е по негова преценка. Тук четат различни хора, всеки може да си изгради собствена позиция на базата на прочетеното. Peace
Съгласна съм с всяка твоя дума!

На въпроса – нямам намерение ... понеже за предните ви въпроси загубих около час и нещо, да търся, ровя, доказвам, а вие ги неглижирахте и за пореден път питате.
Така например, за изаследванията в България, можеш да прочетеш тук - http://spisaniemd.bg/md/2008/09/rotavirusite-sa-naychestite-prichiniteli Кофти е, че няма повече информация (може би иска още ровене) за самото проучване, но за мен то е показателно ... това е по петия ти въпрос. Ако искаш повече инфо, виждам отдолу, че е публикувано в сп. Практическа педиатрия. Т.е., можеш да го потърсиш и да прочетеш цялата инфо, а не само резюмето.
„Резултатите от проведеното проучване показаха значително участие на вирусите при възникване на по-тежко протичащи гастроентерити в детска възраст, изискващи болнично лечение,” коментират авторите. „В етиологичната структура на тези заболявания най-голям беше делът на ротавирусите (28.9%), следвани от норовирусите (11.9%) и аденовирусите (7.7%)”.

Ротавирусите предизвикват тежки инфекции, изискващи хоспитализация, най-често във възрастовата група 13-24 месеца, следвана от групата 7-12 месеца. Общо на възрастовата група 7-24 месеца се падат почти 60% от доказаните случаи на ротавирусна инфекция.

Ама сериозно не ми се занимава, да не говорим, че не ми е и работа. Аз съм родител, а не лекар. По-назад писах, че шансът да интерпретирам нещо погрешно поради неразбиране е огромен и за това не се наемам ... и все пак, вие сучете-въртите и пак не виждате отговори ... това ме демотивира да търся повече отговори на безумни въпроси като „който майките трябва да поемат срещу хипотетичните ползи от ваксината”’. Каква хипотетична полза, като ваксината ДОКАЗАНО намалява със 100 % риска от хоспитализации заради ротавирус! Т.е., 60% от децата, изследвани в България, са можели да бъдат спасени от въпросната хоспитализация, предшествана от обезводняване ... чрез ваксинация ...

# 237
stelt, ОК, ако в България не сте се консолидирали около анти-вакс убежденията си, то със сигурност копирате едно към едно тяхното поведение от това, което чета в нета и тук - http://www.amazon.com/Panic-Virus-Story-Medicine-Science/dp/1439158649

Между другото, изключителна книга! Чета я с удоволствие и искам да я преведа на български и да я раздавам безплатно на родителите - бъдещи и настоящи! Simple Smile

А това ти за какво спориш, е въпрос на друга дискусия, щото като гледам, участваш само за самия спор и се кефиш да имаш диалог само със "себеподобни" (не влагам обидно значение! и смисъл в думата) ...

# 238
Ротавирусите предизвикват тежки инфекции, изискващи хоспитализация, най-често във възрастовата група 13-24 месеца, следвана от групата 7-12 месеца. Общо на възрастовата група 7-24 месеца се падат почти 60% от доказаните случаи на ротавирусна инфекция. [/u]
Тогава защо ваксината се препоръчва до 6 месечна възраст?

# 239
Ротавирусите предизвикват тежки инфекции, изискващи хоспитализация, най-често във възрастовата група 13-24 месеца, следвана от групата 7-12 месеца. Общо на възрастовата група 7-24 месеца се падат почти 60% от доказаните случаи на ротавирусна инфекция. [/u]
Тогава защо ваксината се препоръчва до 6 месечна възраст?

Логично, за да изгради имунитет/ антитела срещу вируса преди сериозните пикове на заболяването ... щото детето като се хоспитализира заради ротавирус, защо му е после ваксина?!

Общи условия

Активация на акаунт