Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 30

• 47 795
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
С удоволствие изчерох разказчето за госпожа Чехре. Много ми харесва играта й,както и физически.Никога не бих й дала 66 години.
Иначе аз категорично и напълно съзнателно отказвам да гледам други турски сериали.
Ашки-мемну е единствения сериал,който съм следила досега и искам той да остане единствен в съзнанието ми.
На мен,като зрител ми е криво,че филма вече е в историята,какво ли им е на актьорите,след почти 2 години снимки,всеки ден заедно,да затворят страницата и да продължат напред...

NotApproved, ако ти се гледа Небахат Чехре, гледай я във Великолепния век, макар че този сериал е като нож с две остриета, но разумните хора винаги съумяват да гледат и оценят с разбиране (именно и затова го препоръчвам на теб). Той върви в момента по Шоу-тв и с малко закъснение се превежда на български. Даже и да нямаш търпението или времето да го следиш, погледни само в един-два епизода как достолепно стои тази жена.

# 376
  • Варна и...духом на Босфора
Ох, да ми падне този рошав Бехлюл в ръцете smile3508,ще ви разправям после страстите дали са животински или човешки smile3506
Така е ,Славенче,така е! Няма прошка,Бехлюлчо,сал да ни паднеш! Crazy Mr. Green Sunglasses Laughing

Язе съм в голяма дилема,че и четирема даже за довечера. Щото- волейбол- Мнооого ,ама вного важен мач за ЦСКА- призовавам всички фенки на този отбор да стискат палци,после филма,после - не ми се смейте- Титаник,едновременно и Шампионска лига- направооо #Crazy #Crazy
Та да попитам,аджеба по кое време ще е Кекса newsm78 Mr. Green Laughing Wink Тъй,де да си направя разпределението.... Mr. Green Hug Hug Hug

# 377
redemi ,между 20 - 21 часа Mr. Green няма да чакат да мине 23 часа Wink

# 378
Малко космест ми идва на мен, ама ще го преживея...изкуството иска жертви, е казал поета  Wink
Я, аз пак малко с езиков въпрос - като се срещнаха в коридора във вчерашния епизод - Бехлюл излизайки от банята и Бихтер - преди тя да хукне по стълбите му каза нещо като "чок келешЪ", което бе преведено като "Бързо слизай долу" - това няма нищо общо с казаното според мен, да не говорим и за погледа , който Бехлюл и хвърли след това - може ли някой от турско говорящите да каже какво означава ? (Нещо като "много секси"???)  Laughing

Бехлюл го мъчи съвестта и има скрупули , а Бихтер не??? Чудя се един и същи филм ли гледаме наистина...

bomboto,
Не се впечетлявай.бтв понякога превеждат съвсем  грешни думи.Например в началото превеждаха "паун" като "гарга"(Нали така прислугата нарича Фирдевс)След няколко серии явно се намери някой разбиращ преводач да им каже,че "Tavuz kus"няма нищо общо с гарга,а е паун. ooooh! ooooh! ooooh!

Иначе "много секси" на турски е "cok seksii"

# 379
Без оглед на ситуации,събития,постъпки,чувства,без нюанс,без палитра.....

Това, ако ви е до главите в какъв ли цвят ще са ви палитрите. Дали ще сте толкова разбиращи и към половинките си.

# 380
О-о-о да права си! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Нур Айсан (Пейкер) играе Махидерван - майката на бъдещия наследник на Сюлейман.

Извинете - грешката е моя!

di-ni, много станаха грешките май... Махидевран ражда няколко деца на Сюлейман, но никое от тях не го наследява, тоест не става султан. Дете наследник в смисъл, че е с баща Сюлейман - да, но никое от децата на двамата не продължава династията на Османовци на престола.

# 381
Аз искам да ви питам колко епизода са общо?

# 382
Аз искам да ви питам колко епизода са общо?

79 eп в оригинала,около 150-160 наши,сега се излъчва 38 оригинален еп

# 383
Без оглед на ситуации,събития,постъпки,чувства,без нюанс,без палитра.....

Това, ако ви е до главите в какъв ли цвят ще са ви палитрите. Дали ще сте толкова разбиращи и към половинките си.

Може и да ми е било до главата!На всеки може да му дойде до главата!И точно тогава човек трябва да си зададе въпроса "Защо?".
И "Дали ако?"
Защото никога и никой не може да предвиди как да постъпи в дадена ситуация!И всички пресилени суперлативи изхвърчат от главата ти в момента,в който ти се случи!И тогава знаеш,че живота е един и,ако ти не си го направиш такъв,че да ти хареса,то другия ще те изпревари,защото просто така се е случило!
И колкото и да си повтаряш,че не трябва и не бива,то става и ти си наранен не по-малко от другия,защото страда не само наранения,а и този,който наранява!И ако намериш сили да продължиш,тогава ставаш стойностен и се чувстваш завършен!!!Това е животът!!!

# 384
    За упокояване на страстите ви предлагам една песен на Барбара Стрейзанд,която за мен,много добре описва състоянието на Бихтер в момента.Който не е съгласен,нека само се радва на песента.
   http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0C … 4ZyMw&cad=rja
   Приятно слушане на това великолепно изпълнение   bouquet

# 385
В оригиналнта история по принцип Махидерван ражда жив и здрав само Мустафа ....Хюррем се 'грижи" до края той да не наследи баща си ....., а нейния син Селим 2 Пияницата ....и разбира се успява ....

О-о-о да права си! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Нур Айсан (Пейкер) играе Махидерван - майката на бъдещия наследник на Сюлейман.

Извинете - грешката е моя!

di-ni, много станаха грешките май... Махидевран ражда няколко деца на Сюлейман, но никое от тях не го наследява, тоест не става султан. Дете наследник в смисъл, че е с баща Сюлейман - да, но никое от децата на двамата не продължава династията на Османовци на престола.

# 386
 Добър вечер,askita отново съм напълно съгласна с теб.
  Нихал припада при всеки стрес,тя не може да понася никакво напражение,това ми стана ясно от тази вечер.Момичето има проблем,за който да се вземат мерки.Хубаво е,че вече реши да приеме помощ. Фирдевс набързо ги спретна  с  Бех.Той пък от своя страна много лошо се държа с Елиф,грубо и агресивно.Не му прави чест.Фирдевс провали работата й,Бех си изкара на нея гнева.
  Аз също вече се отказвам да обяснявам и убеждавам.Любовта между Б и Б е безспорна,за мен. Това,че прояви разбиране към нея,показва,че се интересува от чувствата й,а не бърза просто да вземе нещо.В хотела не се получи,защото като че ли е по програма и план,не им идваше отвътре,тези неща не стават по разписание. Това,че много жени изневеряват на мъжете си и съответно много мъже си имат любовници,не означава,че всеки път има чувства.Случаят тук не е този,просто изневяра. Става дума за взаимност на преживяванията и любов,грешна и нередна,но любов.
  От друга страна Нихал и Бехлюл ще са двойка като съшита с бели конци,за мен,бледа и неестествена.Това,че Бихтер не обича като Нихал не означава,че няма чувства или че са по-слаби.За разлика от тези на Нихал, нейните са споделени.
  Погледът на Бих в градината,в края на серията-изненадан,уплашен,смутен,развълнуван,а след  това-изкуствена усмивка.Как издържа да играе роля,не знам.
   Актьорите играят повече от перфектно,защото между тях има истинска тръпка,огньовете в погледа на Бих /сцената с шаха/,не може да се получи ,защото трябва-те наистина се случват,затова всичко е  толкова завладяващо.Както каза Чочо Попйорданов,когато любовните и сцените на близост изглеждат твърде истински,това не е от камерата и сценария  Wink/защото така е написано,а защото наистина е така/. Берен и Къванч до голяма степен играят себе си.Ето защо след края на снимките,тя е казала,че този образ има огромно значение за израстването й като жена,едва ли е случайно  Flutter

Askita.Charovnica newsm51 newsm51 newsm51

# 387

usmivkata20  smile3501

Моралът отстъпи крачка назад, за да направи място на истинската причинно-следствена връзка за споровете тук.
Не веднъж казах - идентификация, а не "химия между нас и актьорите" и дрън, дрън. Оставете химията за между актьорите. Разбрах и кой мисли като чете, ако изобщо чете.
Хиляда пъти се каза внимавайте с определенията към героите. Но не, дайте ще солим, съдим, пак солим, докато го мумифицираме героя, пък дано и от екрана падне. Добре, че е Бихтер да ви прави филма. И тук не разделям на фенове на едни или други. Има хора, тактични, които заслужават уважение, други са просто безцеремонни и превръщат темата в кокошкарник. Как малко поне не се съобразихте и не си премерихте думите. Получавате качествени аргументирани отговори с факти, но ги четете по диагонал и бързате да си изплюете каквото си ви е на ум. Толкова безсмислено изглежда отстрани. Ама защо трябва да се мисли изобщо.

Ето я ядката, пак ще я повторя - идентификация с героя. Едни са били измамени от човека до тях, други са лъгали човека до тях, заради друг любим, при някои се отварят страхове им от всичко това, за други това е крайно далече и още изживяват несподелена любов в очакване на своя момент и още, и още хиляди варианти на това, кой къде открива себе си. И всичко изброено не е никак прекрасно, а носи страдание. Не сте вие тези, които да кажете, че вашата болка е по-голяма от тази на другия, без да сте я изпитали. И дори да я изпитате, няма гаранция, че ще я преживеете със същата сила, защото просто сте друг човек. Всичко е толкова индивидуално. Затова съобразявайте се! Тук виждам само съдници и как единият герой бива нападан-Бихтер, ама всячески и как неистово се защитава, но не героят, а правото. Ако беше обикновен филм, където лошият си е лош, а добрият - добър, нямаше да има такива конфликти и спорове, всички щяхме да се идентифицираме с добрия, защото щеше да е крайно недопустимо да извършим толкова лоши неща като лошия и нямаше да има размирици. Но тук образите са истински, човешки.
Нека си имаме уважението. Не спирам да се надявам.

charovnica, благодаря за песента   bouquet

# 388
  Biskaa  Hug,благодаря .
  Моля Ви,всички ,нека не се караме,нека това е едно приятно място за споделяне. Всеки един е добре дошъл,нека по-умният отстъпи.
  askita  Hug  Да добавя   към това ,което си написала за идентификацията-а някои от нас може би  са преминали през повечето състояния,които ти си описала и знаят,че във всяка една ситуация се действа по коренно различен и понякога взаимно изключващ се начин.Зависи и от това какъв човек е срещу теб,когато става дума за връзка или опит за такава,има двама и зависи какво изпитвате.Готови рецепти няма,всеки път всичко е различно.Понякога само една дума,поглед или жест могат да преобърнат хода на нещата.

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 17:24 от charovnica

# 389
  • Sofia
За разрешаване на лични спорове си имате лични съобщения!
Определено не ми е приятно да мета непрестанно в темата ви. Вероятно на вас също.
Моля вземете мерки.

Общи условия

Активация на акаунт