Има ли мами, които са учителки?!

• 2 097
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, изненадана съм от това, че може да е проведена само една родителска среща за цялата учебна година. По нормативни документи родителските срещи за една учебна година са три, те са задължителни и датите им се определят още в началото на годината. Свързани са с обсъждане на учебно-възпитателната дейност и постиженията на всяко дете в училище. На тях присъстват класният ръководител и всички учители, които преподават на детето. Срещите с класният ръководител могат да се осъществяват в приемния му час или в предварително уговорено време, удобно и за двете страни. Проява на незаинтересованост и неуважение към собственото Ви дете, е това, че не сте намерили време да се срещнете с хората, които се грижат за него в училище! А и не всички неща могат да се обсъждат по телефона. Мисля, че задължително трябва да се организирате и да посетите училището на сина Ви без да търсите извинения като работа, време и т.н. Детето Ви е на първо място!

# 16
  • София
Галя , точно там е проблема че въпросния учител не желае да проведа среща в "удобно за двете страни време" и да детето е на първо място но родителя трябва да храни и облича това дете и ако отсъствието от работа означава уволнение какво да направи жената според теб? newsm78

# 17
  • София
Хром, не се сърди, но категорично не мога да повярвам, че от септември до май не си имала възможност нито веднъж да си вземеш един ден отпуск. Просто не е възможно.
Факт е, че учителят прекалява с изискванията си и с това, че не ти дава възможност да се срещнете в друго време - не е прав, категорично.
Но след като толкова тормози детето ти, не виждам причина да не си пуснеш един ден отпуск и да отидеш. Малко твоето (без да се обиждаш) ми бие на инат - кой има по-голяма воля. Ама детето го отнася.
Не знам каква ще е тази работа, на която ще те уволнят, ако си пуснеш един ден отпуска.

# 18
За толкова време родителят не е намерил време да отиде в приемния час, защото не му е удобно. А все пак става въпрос за неговото дете. А учителят длъжен ли е да се съобразява с работното време на всички родители? Дали на него му е удобно? Не забравяйте, че и той е човек и си има работно време.

# 19
  • София
Добе де какво като не е отишла да се видят лично с учителя , нали са говорили по телефона  няколко пъти.Явно че жената поддържа връзка с учителя , а не е като да не се интересува какво се случва с детето й в училище .Пак казвам според мен учителя се опитва да демонстрира власт и да налага авторитет.

# 20
  • София
Ами въпрос на гледна точка, за мен пък майката проявява незаинтересованост.
Как няма да искаш да се видиш с класния на детето си, абсолютно не го разбирам.

# 21
Добе де какво като не е отишла да се видят лично с учителя , нали са говорили по телефона  няколко пъти.Явно че жената поддържа връзка с учителя , а не е като да не се интересува какво се случва с детето й в училище .Пак казвам според мен учителя се опитва да демонстрира власт и да налага авторитет.

Откъде учителят може да е сигурен., че говори точно с майката? Има доста неща, които не са телефон. За мен поведението на майката е бягане от отговорност. Другото са оправдания.

# 22
  • София
Дъждовно време, права си не се бях замислила че всъщност учителя не е сигурен дали говори наистина с майката.Имам чувството обаче че има някакъв личен проблем , който майката не казва и затова не иска да се срещне лично с учителя.

# 23
  • София
Ди, дори да има проблем майката, би трябвало да си го преглътне и да отиде - защото иначе тя се спасява от тормоза, но праща там детето си и то го отнася.
Много е грозно.

Общи условия

Активация на акаунт