Бихте ли съобщили в полицията?

• 5 146
  • 34
  •   1
Отговори
И по скоро бихте ли подали сигнал в полицията !? Ситуацията е следната: синът ми е на 12 години днес по сред бял ден в центъра на града трима роми са издебнали липсата на хора и са го нападнали, за да му вземат телефона.. Единият го е съборил на земята и е опитал да му разкопчее джоба,  другите двама са пазели..така да се каже. В един момент е минал човек с кола, в този момент детето е успяло да стане и избяга. Обади ми се хълцащ и уплашен. Когато се прибра си поговорихме много добре. Замислих се да подам оплакване в полицията, но реално какво ще постигна !? Дали няма да си изгубя просто времето !? От друга страна защо да оставяме тази паплач да тормози децата ни!? Какво мислите и какво бихте ме посъветвали да направя!?

# 1
Да, бих. Аз звъня на 112 или полицията кажи-речи всеки месец за нещо. Предпочитам 112.
Доколкото разбирам ти не си го направила.
Не разбирам какъв отговор очакваш да получиш и каква е целта на темата ти.

... Замислих се да подам оплакване в полицията, но реално какво ще постигна !? Дали няма да си изгубя просто времето !?...

А какво очакваш да постигнеш като не подаваш сигнал? Да си спестиш от времето ли?

# 2
Непременно подайте!
И аз бях питала нещо подобно преди години, съфорумка ме убеди, че има смисъл да се пусне жалба - така и се оказа. Не само заловиха нападателя, но и го осъдиха.
Даже стотинките, отнети от сина ми, върнаха.  Laughing

# 3
Аз - да. Не бива да се оставят такива прояви без да се реагира Peace

# 4
  • София
Вие, във вашия град, агитка на ЦСКА нямате ли? Аз ги мисля за много ефективни в такива случаи, ако нападателите могат да бъдат разпознати.

И, не, не мисля, че се шегувам изцяло.

Щом Сийка има опит в подобна ситуация и твърди, че не е безсмислено подаването на сигнал, аз й се доверявам.
Иначе, жалбата ще ви коства нерви, ходене до районното, писане на обяснения, разпознаване и т.п. с неясен край. Освен това не става ясно дали са му отнели телефона в крайна сметка, защото едно е кражба, друго е опит за кражба. Свидетели ще намерите ли?

# 5
Това е опит за грабеж, щом има физическо нападение. Непременно подайте сигнал, може и да ги заловят и разпознаят.
А знаете ли кой е другият очевидец? Ако ги установят, ще бъдат осъдени - при двама очевидци. Опитът се доказва като довършено престъпление, освен в някои изключителни случаи.

# 6
Да,бих подала незабавно .
Не искаш да губиш време  newsm78 а утре ако пострада друго дете ?

# 7
 Shocked Shocked Shocked Shocked ти сериозно ли го питаш това????

# 8
Ще е ходене нaсaм нaтaм-жaлби,покaзaния...но aко уплaшеното дете не може дa ги опише???
Успех ще имa aко сa бaндa "игрaещи" по сходен сценaрий,в един-двa квaртaлa и известни нa полициятa.Колко роми имa в стрaнaтa ни newsm78 Ли4но aз не бих моглa дa рaзпознaя никого,особено aко съм уплaшенa...Но вие си знaете.Мaйкa ми я обрa един цигaнин-хвaнaхa го,пуснaхa го и кой знaе колко души е обрaл-но товa е мое мнение!

# 9
според мен ефект няма да има, но бих направила постъпки в полицията, дори и само за да покажа на детето си с личен пример кое е правилното нещо в случая. в никакъв случай не бих реагирала "никак" или само с разговор с детето.

# 10
Първо на въпросите.. не телефонът не е откраднат . Бил е в джобчето му и не са успели да го разкопчеят. Мъжът не знаем кой е .. просто в момента в който е спял циганетата са се поуплашили, а детето е успяло да избяга. Прибра се, след което се обадих в полицията, дежурният ми обясни, че най-добре да отида утре /понеделник/ към 8.30 и да подам жалба, като ми каза да ида първо сама. Темата тук написах може би час - два след случката. Замислих се какво очаквам, защото това което искам и очаквам определено няма да се случи.
Преди години ми откраднаха чантата..отидох в РПУ то  цял следобед стоях..писах обяснения... в коридора висях с предполагаемите заподозрени, които ме гледаха ехидно.. накрая едно голямо НИЩО..
Първоначалното ми решение да подам сигнал в полицията бе да предотвратя подобни повторни събития с моето дете или с други. След като поразмислих ... да ми се начуди човек как (сигурно от розовото битие) стигнах до мисълта, че нищо няма да се промени.
Най-вероятно утре ще подам сигнал, ей така за спорта..просто исках да чуя и друго мнение..

# 11
Подайте жалба,може и да ги намерят.Не оставяйте да им се размине на ромите...те затова си правят каквото искат,защото остават ненаказани.Те имат само права,задължения нямат ooooh!пфуууу,докога...?

# 12
  • София
Бих, особено пък за нападнато дете и то моето. Peace

# 13
  • Бургас
Да, бих се обадила.Мисля, че щяха да направят всичко възможно да помогнат.
Детенцето уплашено ли е много?

# 14
Не бе, трай си.
Следващия път същите нападатели може да пратят сина ти в болница,
тогава вече си помисли дали да се оплачеш или да чакаш евентуално убийство и тогава да се жалваш.

Общи условия

Активация на акаунт