Бихте ли съобщили в полицията?

• 5 137
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Моя приятелка я осъдиха защото се саморазправи с този който я обра. Не стига че не и върна откраднатото ами ѝ лепна и „осъждана“. Мен също са ме нападали, преди повече от 10 г. и не беше някой от малцинствата, а човек с ранг в службата си. След 3 часово висене в районното решиха че съм го била предизвикала, независимо че никога не го бях виждала този човек. Предупредиха ме че ако реша да пускам жалби ще намесят родителите ми защото съм непълнолетна и ме пратиха да си помисля. Разминах се само с уплаха и отвръщение към пияни. След време разбрах че мой приятели са го „съветвали“, а от службата му са го изместили от квартала ни, но това не ме накара да се чувствам по добре. Още помня думите на един възрастен полицай - ... ако пуснеш жалба може да загуби работата си, ако не го направиш утре на твоето място може да е сестра ти или дъщеря ми, вземи правилното решение .... - Не взех правилното решение.

# 31
Предупредиха ме че ако реша да пускам жалби ще намесят родителите ми защото съм непълнолетна и ме пратиха да си помисля.

Естествено, че ще намесят родителите ти, след като си била непълнолетна.
Да разбирам ли от думите ти, че не си им казала изобщо?  Confused

# 32
Разбира се че не съм. Едно подобно нещо щеше да ми осигури домашен арест, и без това имах вечерен час 10.30, освен това имах и предстоящ изпит ликвидация, а и с тях никога не сме били особено близки за да им споделям подобни неща. Сега съм на друг акъл, но вече е късно.

# 33
Миналата седмица писах показания - в нашия квартал нощем масово се крадат акумулатори на коли. Всички съседи, които бяхме пострадали на първия "откос" , извикахме полиция и дадохме показания, не че нещо сме видяли, просто описахме ситуацията. На другата вечер наглата банда повтори удара. Сега мъжете ни тренират вдигане на акумулатори и прибиране в апартамента. Но колкото повече хора подадат жалба, толкова по-вероятно е да ги открият. А колкото повече наказани има, толкова по ще ги е страх.
Нищо, че може да не е точно "нашата" или "вашата" банда. Но може пък и да е.

Преди години имаше резултат от жалба за откраднат мобилен тел. от жилището и после препродаден. Върнаха ни го в плачевен вид, но все пак.
Купувачът е останал прецакан - друг път ще мисли, преди да купува препродавани вещи без документи.

# 34
Да, без да се замисля.

Общи условия

Активация на акаунт