Бихте ли съобщили в полицията?

• 5 137
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
ddani да по-добре подайте сигнал. Радвам се, че сина ти им е избягал, ама друго дете може да няма този късмет.
Не знам колко е голямо детето ти, но след като има телефон най-добре му обясни кога и защо трябва да звъни на 112. Нормално е в такава ситуация да се е стреснал и първо да звъни на тебе, но правилното в случая е първо на се обади на 112 и тогава на теб.

# 16
Много се радвам да прочета, че от подадени сигнали в полицията някога е имало и резултат!
Преди години ми откраднаха мобилния телефон, докато бях на работа. Цялата случка беше записана от камерата точно над мен, т.е. лицето на извършителя, как посяга и взима телефона и т.н. Подадох жалба, обясних, че има и запис, и знаете ли какво се оказа? Че в полицията нямат техника, на която да го "изгледат". Поканихме ги в работата ми, за да им предоставим и техника, и така и никой не прояви интерес. Споменаха ми, разбира се, че този запис не може да се ползва като доказателство, защото няма прокурорско нареждане за камерата, вероятно затова и не им  беше особено интересно да го гледат.

Преди една година започнахме да строим къща, и още първата вечер половината материал беше откраднат. А сме на главна улица все пак - от съседи, охрана на съседни обекти и т.н., почти стигнахме до извършителя. Тогава дойде служителят от криминална полиция, и предупреди мъжа ми, че знае какво е тръгнал да прави, и ако някой от "заподозрените" пострада, първо него /мъжа ми/ ще викнат в районното  Mr. Green мдааа, могат и добре да работят явно - е, в нашия случай не  в правилната посока, но все пак ми е стана хубаво да науча, че полицията все пак нещо прави..

Та така. При такава случка с детето ми, по-скоро реакцията ми би била да пратя баща му по следата, ако ги намери..такъв бой ще отнесат, че няма да им хрумне повече да нападат някого.

Жабла в полицията бих подала само с възпитателна цел. На детето ми му е още рано да узнава истината... пък и докато порасне, дай Боже ситуацията да се е променила в положителна посока.

# 17
Да,бих съобщила. Жалба с изходящ номер бих написала. Това не би ми попречило,ако случайно се срещнем с тези "субекти" да отнесат и нещо по-солено от "благословия".

# 18
Не препоръчвайте саморазправа ,това са цигани все пак знаете как се държат един за друг ,да не стане по-голяма беля.

# 19
Живея в град с около 50% такова население. Визирам себе си,не препоръчвам на никого. Аз познавам повечето хора тук, виждам ги всеки ден, работя с тях и децата на повечето и за това говоря така.

# 20
Подадох жалба..детето също.. какво ще стане ще видим. Полицаите се държаха професионално и се опитаха да съберат възможно най-много информация.
В суматохата забравих да изкажа безкрайна благодарност на човека, което е спрял с автомобила си и е помогнал на детето ми. Не го познавам, на ако тук чете негов близък просто не мога да изразя благодарността си   bouquet.  Случката е от вчера, гр. Стара Загора на централната градска улица "Ген.Гурко".

# 21
  • София
Два пъти съм подавала жалба за кражба (на чанта). Освен едночасово писане в районното нищо друго не последва. НИ-ЩО! Нито даже документи за самоличност върнаха, да не говорим за пари и мобилни телефони. Повече за открадната чанта (недай Боже) ne бих подала оплакване. Висиш там, на едно с някакви отрепки, пишеш, все е дно, че ти си престъпника, а накрая нищо.
Като ни бяха откраднали колата същата работа. Държаха ни цял ден в районното, барабар в 5-месечното ни бебе (понеже няма кой да го гледа, разбира се е с нас навсякъде, а аз трябваше да съм там). Взеха ни отпечатъци и пак писахме като изоглавени. Поне колата намериха - на 200 метра от РПУ-то, не пипната.  Shocked Без становище, без разследване, без да свалят от нея отпечатъци. Казаха елате да си я вземете и това е. Пръста не си мръднаха да открият как се е озовала там, неразбита.
Ако са ми нападнали детето ще подам жалба, вероятно. Надявам се, че на това обръщат повече внимание.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 13:38 от Klemy

# 22
Според мен си направила добре че си подала оплакване. Знам, че е добре да се направи възможно най-бързо. На моя приятелка баща й се прибирал късно през нощта от гости у тях леко пийнал и му откраднали не помня какво, май пак телефона. Чудил се и той дали да се обажда посред нощите, но все пак го направил, дошла патрулка и взела че ги намерила въпросните хубавци в същия район да се мотат че и му върнали телефона. По същия начин на площадката пред нас откраднаха масивен златен синджир от едно момче, извикахме полиция понеже чухме виковете и отворихме вратата и пак веднага дойдоха и веднага тръгнаха с момчето на обиколка, но тези не ги откриха за съжаление.

# 23
Подадох жалбата основно заради това, че е нормално да се посяга на децата ни, посред бял ден в центъра на оживено населено място. Жителите на Стара Загора знаят ул. Гурко и колко е оживено.. и на мангалите не им мига окото.
Знам, че не мога да очаквам, че нещата ще се променят.. обаче се замислих, че ако човека, който е сплял да почогне на детето ми просто бе подминал..бъззззз...
Да изгубих време така както изгубих когато ми откраднаха чантата. Ако просто бяха подлъгали детето или му го бяха грабнали от ръцете едва ли щях да подам жалба, на да го повалят на земята и да се опитват да го тарашат..

# 24
Браво на вас! Каквото и да стане оттук-нататък, важното е, че си постъпила правилно и че си показала на детето си как трябва да се реагира в такава ситуация.  Simple Smile

# 25
Не знам, но правилното е да го направиш. Подавали сме, безрезултатно, но все се надявам, че ще дойде ден, в който ще има смисъл.

# 26
Да. И сме го правили. Може и нищо да не постигнахме, но трябва ли и статистиката да е грешна.

# 27
От една страна трябва да подадеш жалба, иначе ние само си траем и се жалваме по форумите,а те си правят каквото си знаят  #2gunfire . От друга страна трябва да отчетеш и как подаването на жалбата и ходене в полици, показания и т.н. ще се отразят върху детето ти .Според мен обсъди спокойно този въпрос с него, попитай го готов ли е да идете в полицията и да разкаже всички или ще се травмира допълнително- той е достатъчно голям да прецени.

# 28
Детето се държа много мъжки и спокойнто обясни какво е станало. Даже сам, макар и с малко неохота написа и обяснения, все гледаше да съкрати някоя дума  ooooh!.
Като цяло и полицаите криминалисти, както и следователите от детска педагогическа стая се даржаха много дружелюбно и го предразположиха, за което им благодаря. Какво ще стане ... ще видим. Надявам се поне да пръснат въпросната групичка и известен период от време да си починем от тях.За съжаление ще се появят нови... #2gunfire Всички знаем истината и резултата от слудното уравнение : множат се с огромна скорост + не учат, остават без образование = бъдещи престъпници.
От резултата настръхвам.

# 29
  • На морето!
И според мен сте постъпили правилно, отивайки в полицията. Първо това наистина е възпитателно за детето и второ, дори и да не ги хванат, патрулките ще станат особено внимателни към групичките ромчета, които се лутат в този район.
Аз също не препоръчвам саморазправа, въпрки че не знам как бих спряла мъжа ми, от нещо подобно най-много да си докарате дело, обезщетения и проблеми.
Дано детенце преодолее по-бързо ужаса!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт