Тема пишем за година, МАРТЕНЧЕТО лудува за трима (12)

• 73 447
  • 704
  •   1
Отговори
# 450
здравейте,пак се спряхте нещо да пишете Laughing

евче не съм много за показване,ама така или иначе и с краско бях такава ще отида да кача една снимка в албумчето(само не ми се смейте много Embarassed Laughing)ама какво да направя,много съм податлива на напълняване,после ще сваляме с пълна сила Whistling

както може би повечето сте разбрали от фейсбука Whistling  направихме най-после престъпулката на краско.хвана си четката за зъби-зъболекар"черпак-ще готви на мама да помага"и лекарските слушалки-пак свързано с докторство Crazy   да ми е жив и здрав пък....иначе мина много добре,майка беше направила една страхотна пита,хапнахме пийнахме,децата поиграха.краско обожава батковците,много обича да си играе с тях и най-вече с тях се заиграва.момичетата по-не го влекат засега Laughing

на краси му дай само да е навън и да тича и нищо друго не го интересува.ако има кой да го заиграва да се занимава с него,няма значение дали е непознат.само и само да си играе Simple Smile

ами това е от нас,хайде бъдете по-активни,да си възвърнем предичния начин на писане,неможех да ви изчета Laughing

п.с. снимката е в бременни коремчета Wink

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 22:41 от eniq

# 451
  • София
Ения, честита престапулка на Краско и много целувки. Видях снимката, изглеждаш страхотно. Този път си качила по-малко. Кога ти е терминът?
Днес водих Вики на гинеколог за слепването, мина много бързо, малко поплака и се успокои. Но след 10 минути започна един рев, не мога да ви опиша. рева половин час, без да намали дори и накрая заспа. След това още 3 пъти до момента се повтаря същия рев. Сигурна съм, че я боли и съм доста притеснена. Последния път успя да се изпишка (аз мисля, че като пишка я щипе и се стиска) и да чукам на дърво вече 1 час не е плакала. Ако пак ревне ще се обадя на доктора да питам нормално ли е?

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 16:43 от ahoney

# 452
Здравейте и от нас:)
Не сме се вясвали отдавна,но от толкова задачки по организирането на кръщене и не ми остава време.Дори и skype  съм отваряла,за да прочета клюките:))
Та да се похвалим,на 18 кръстихме Галя.Плака малката,но поне не като мен-аз съм ревала през цялото време на кръщенето ми:))Разбира се , трябва да отбележа и факта,че на детенце му беше дошло време и за похапване и за спане.Това също допринесе за рева:)После както се снимахме и тя заспа в ръцете ми:))Беше много сладка картинка:))Едвам гледаше:)После на партито,имаше 6-7 по-големи деца и стана купон.Малката се радва на вниманието,което и обръщаха всички:))С батковците и каките си игра:))Много ми хареса как стана.
Иначе си растем.Станала е една върлина.Всеки като я погледне и вика,че много дълга,по-голма била отколкото за възрастта си.На мен си ми е нормална (в средностатистическите норми),но да отбележим ,че мама и тати са височки:)
опитваме се от няколко дни  да сме без памперс.През деня е без памперс,само за обедния сън и през ноща и слагам,както и когато сме навън.Шоу голямо.Има 2-3 набелязани места,които са и любими да прави локвички там:))Но като цяло имаме напредък,защото като излезем навън,като и сваля памперса и правим баричка,а памперса сух:))И разбира много.Вчера като намокри килима и се разплака.Но малко по малко и ще се научим:))
Много обича да ходим в парка и голям рев пада,като го подминем:)Обича да е сред деца и да си играят.Понякога, обаче, си се цепи и не им обръща никакво внимание.Дай и музика и дупето почва да го клати,усмивката грейва на лицето:))Щастливо е детето:))
Следобед към 5 си правим слънчеви бни на терасата- пълним басейна и пада голямо цопане и голяма игра:))
Много целувки от нас  Hug Hug Hug Hug

# 453
# 454
здравейте

благодаря ви маминки,ахони термина ми е за 01.09 но аз все си мисля че малкия ще се появи август.влязох в 8 м. по седмици вече съм 30г.с не остана много,но има време да кача и то доста Embarassed ама после ще сваляме.съжалявам за викито че така се е мъчило милото.спомням си и ние бяхме с краско така,обаче на нас док ни изписа едно мехлемче дето да го мажа и само първия ден имаше проплакване при пишкането,после не сме имали проблем.надявам се да сте по-добре вече и вики да е забравила това Hug

звездичка честита християнка,гледах снимките супер е било а и мама е била много хубава Hug

какво да ви кажа на мен все повече ми тежи и се започна с неспането,че докато се обърна от едната страна на другата и то се съмнало вече hahaha

краско расте,палува,много е щастлив когато е навън да тича и да играе.само като кажем навън и застава на вратата и започва да мрънка за навън и само вика "нана" което значи навън Laughing
май скоро няма да се научим на гърне,нещо тепърва започва да реве като го сложа в него вместо да свиква,но здраве да е когато тогава.не си давам много зор,първо че ми тежи Embarassed  и второ една приятелка ми каза,че при нея децата са с малка разлика като моите както ще са живот и здраве и тъкмо махнали памперсите като се родило второто бебе и баткото искал и той памперси като на бебето и така....мисля че и при нас може да стане така....
 днес запърви път го оставихме при свекървата самичък,защото честно казано при тях ходим веднъж седмично и не ги е опознал чак толкова и понякога проплаква от тях.но от днес реших да го оставям да свиква.не се е сетил за нас,но като отидохме да го вземем и като ме видя беше такава радост,все едно не сме се виждали с дни...миличкия на мама само ме гушкаше и не ме пусна да не би да го оставя.иначе се радвам че не се е сетил,защото нали искаме на ясла да го пращаме та си мисля че някак ще е по-леко...

ами стига съм писала,ще лягам че днес ми беше ден за почистване,възползвам се в неделя като почиват бабите аз да си позачистя Rolling Eyes   лека и мека

# 455
  • Варна
Здравейте боже от кога нямам време за тук ама днес реших да надникна да видя какво сте писали Simple Smile
Лидка и малката е така идеята е да се измъкна без да ме види иначе седи но при познати хора но видели ме мен просто забрави да отиде принякой и тя така идва гушка ме стиска ме не ме пуска и повтаря само мама мамоо мамии да не би пак да я оставя. И аз се замислям за яслата и най-вероятно ще я пратя вчера я оставих на баща й бяхме в мол-а аз влязох в един магазин тя видяла едно момченце отишла до него казала му здрасти с ръчичка дала му целувки обаче то се стъписало много е контактна и не се дърпа дано да няма проблеми в яслата само не знам как ще заспива като ако не си е в кошарата няма заспиване Simple Smile
Звездичка честито кръщене на Галка ами те децата от непознати, които пък и ги поливат с вода хич не обичат но важното е че е минало вече Simple Smile и аз се замислям но не съм избрала църква Simple Smile много искам на 15,08 да я кръстим едно че на тази дата е Голяма Богородица второ на тази дата се запознахме с татко й Simple Smile стискайте палци да успея Simple Smile
Хубав ден от мен чакам една приятелка да ми дойде на гости щяла да ми носи дрешки за сиска и нямам търпение да ги видя Simple Smile

# 456
 Hug
Ние пак сме болни. Този пъти мен заразиха с гнойна ангина Cry Сега пием АБ,много тъпо Sick
Желая ви здраве Praynig

# 457
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МОМИЧЕТА ЖИВЕЯ ВТОРИ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НА ПЪРВИ ЮЛИ 2011 В 14:25 ПРЕЖИВЯХ УЖАСНА КАТАСТРОФА
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
КОЛАНИТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АЗ ЕЛЕНА ТРИФОНОВА НА 37 Г.
ДЪЩЕРЯ МИ КРАСИМИРА ТРИФОНОВА НА 14 Г.
СИНЪТ МИ АЛЕКСАНДЪР ТРИФОНОВ НА 1 Г. 3 М
МАЙКАМИ МАРИЙКА ИЛИЕВА НА 60 Г. ЖИВЕЕМ ВТОРИ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДЕТСКОТО СТОЛЧЕ СПАСИ ЖИВОТА НАН НАЙ МАЛКОТО НИ СЪКРОВИЩЕ АЛЕКСАНДЪР
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ТОВА КОЕТО ИСКАХ ДА СПОДЕЛЯ
НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГАВАЙТЕ ПРАВИЛАТА
ТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ГОРЧИВИЯ ОПИТ НА ДРУГИТЕ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!

# 458
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
МОМИЧЕТА ЖИВЕЯ ВТОРИ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НА ПЪРВИ ЮЛИ 2011 В 14:25 ПРЕЖИВЯХ УЖАСНА КАТАСТРОФА
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
КОЛАНИТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АЗ ЕЛЕНА ТРИФОНОВА НА 37 Г.
ДЪЩЕРЯ МИ КРАСИМИРА ТРИФОНОВА НА 14 Г.
СИНЪТ МИ АЛЕКСАНДЪР ТРИФОНОВ НА 1 Г. 3 М
МАЙКАМИ МАРИЙКА ИЛИЕВА НА 60 Г. ЖИВЕЕМ ВТОРИ ЖИВОТ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДЕТСКОТО СТОЛЧЕ СПАСИ ЖИВОТА НАН НАЙ МАЛКОТО НИ СЪКРОВИЩЕ АЛЕКСАНДЪР
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ТОВА КОЕТО ИСКАХ ДА СПОДЕЛЯ
НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГАВАЙТЕ ПРАВИЛАТА
ТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ГОРЧИВИЯ ОПИТ НА ДРУГИТЕ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!

УЖАССССССССССС  НАПРАВО НАСТРЪХНАХ,РАДВАМ СЕ ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! Praynig Praynig Praynig  bouquet

# 459
ели радвам се че сте добре,просто нямам думи какво друго да ти кажа.дано не се случва на никой Hug

аз да ви се оплача-краско е болен от вчера.започнахме с някакво лечение,но май се влошава... Confused
нослето му е зле има гъсти и жълто-зеленикави сополки.давам му осцилококцинум,витамин ц,виброцил(които ма ще сменя с някои други,че нещохич не му помагат май),сироп герисан и умкалор(по препоръка на марисса и още няколко мамита).незнам до утр Confused как ще е,но много се надявам да не се стига до АБ  Confused

ами това е от нас,лек ден макар и мрачен и студен Hug

# 460
STELLEE , радвам се че сте се разминали и сте добре Hug Peace  дано наистина никой  да не го спохождат такива неща Peace да споделя, че преди пет години и половина детското столче спаси и нашият батко, който тогава беше на две годинки, вярно катастрофата не беше толкова сериозна, но той беше добре именно благодарение на столчето, сега и двамата са свикнали с коланите и столчетата Peace
Ения, от страни бързо минава времето, още малко и ще се радвате на още едно слънчице Hug и дано Краско се оправя и не се налага по-сериозно лечение
4elsy , дано бързо се оправяте Peace
дребчо е болен, цяла нощ беше с температура, сутринта и брат му не беше добре - диагнозата - вирусна инфекция, летния грип ги е хванал и двамата, дано нощес не ми вдига пак над 39гр. и да се оправят бързо ooooh!

# 461
 Hug
Болничките да оздравяват бързо!
Стели, радвам се, че сте добре! Живи и здрави бъдете!
Ние бяхме на море, на Миша много и хареса, особено във водата. Лятото тепърва предстои и ми се иска да отидем още веднъж, а и на балкан ми се ходи, хич не ми се стои в нас, а и това ми е едно от най-свободните лета, после работа, а тогава  отпуската е малко и все не стига.
Миша вече спи в отделна стая и така сме по-добре всички и аз спя по спокойно и тя също. Вече сме без памперс, е понякога се случва да се напишка, но все още не си казва, но е мн рядко. През ноща памперса и е сух и се замислям да махна и нощния. Навън се стиска и не иска да я изпишквам, чак като се приберем ходи на гърнето. Дано скоро и това научи да пиша навън. Сега е мисия махане на биба.
Приятен ден момичета!

# 462
stelle Hug
mam4eta  Hug

# 463
Здравейте,сладурки и малки сладурчета!Гледам близо месец никой не е писал тук!Не мислите ли,че е време да се стегнем и да си продължим пак.Скайпа си е скайп,но нека си ползваме и форумчето,все пак тук си прекарвахме приятни минутки,нали...
Първо да пожелая леки последни дни на Ения,и мнооого ,много леко и бързо раждане!
И ние сме добре,разхождаме се по паркове и люлки,много сме бесни.Вкъщи ли е,само бели прави-блъска пералнята,бърка в шкафовете,в коша,хвърля разни неща-банннн.Навън в количката е кротък,че знае ,че отиваме някъде.В колата също седи,че вечер ходим с нея на парка.
Храним се от кухнята,но понякога си разваля апетита и не иска да опита даже.Вече му давам и кроасанчета.Снощи яде от на кака си шоколада.....и не и го дава.После си сипах чаша бира и акто се нареди до мен,викам айде ,топни пръстчето,той напъва да пие с устата,и му хареса.  1,2 ,3 глътки и иска още хайванина.. Rolling Eyes
 Бяхме  миналия месец на море,той  пляскаше и не го беше страх и сега даже като го питам-как плискаше кака във водичката ,и показва с крака и ръката.
Иначе сме някъде около 9 кг.Питах личната-абе все си седим 9 кг,какво ще кажеш,пада ли под нормата,и тя вика-ти да не искаш да го правим дебелан,много си е добре детето,не го напъвай,че после ще се чудим как да го отслабваме...
Работа не съм почнала,не ми се и почва.Обаче мойте родители не са доволни от заместничката ми и на края на годината директорката ни е разбрала и сега само ме навиват да се връщам.
Е,да ,ама ....Мойта свекърва хем работи,хем е пенсионерка и  си направих устата 2 пъти да и прехвърля майчинството,но на нея не и се стои вкъщи.Та ,ако не я навия,няма как да почна .За ясли въобще не искам и да си помислям.
Та това е общо взето с нас,играем,почиваме и използваме хубавите дни с бебчо пълноценно!
Хайде,аз поех щафетата,да видим кой ще я продължи...
Мнооого целувки от нас,за вас,всички!

# 464
Нека да съм аз Simple Smile
Първо, да пожелая на Ения леко раждане и да не се притеснява прекалено за бъдещето. Нещата често се подреждат по-добре, отколкото сме мислели  Peace

Много неща се случиха, откъде да започна... Откак му правиха онова стресиращо изследване с контрастното вещество, започна да хапе настървено. Хапе когато ревнува от компютъра, когато му забранявам нещо и когато се радва докато играем заедно. Някаква емоционална агресия е развил, ако може така да се каже. Открих, че не сме само ние с този проблем, дори има книга написана за хапането. И ще се преборим да станем добро момче, а не да останем хапльо!  Confused

Днес го записах за една Монтесори ясла за септември догодина, като стане на две и половина. Дотогава ще се забавляваме у дома, в малкия парк и в детския център. Яслата е на 3 минути от нас. Но не знам дали и кога ще почвам работа, и дали и кога ще се преместим да живеем другаде... Нищо не е ясно за бъдещето в момента, така че се наслаждавам на живота ден за ден, както най- обичам Simple Smile Навик от миналото.

Иначе малката акула расте и нахитрява. Умее да посочва нослето, ушичките, очичките, пъпчето, ръчичките, краченцата - и на двата езика, български и английски. От 50 кубчета с картинки, букви и цифри, отбира тези, които имат пирографирани цифри, и ги подрежда с цифрите нагоре едно до друго в редичка. Все още не съвсем в правилния ред Simple Smile но умее да отличава цифрите от другите символи. Броим му на български и английски, гледа едни образователни тв предавания, но какво точно влиза в главицата е загадка. А днес го видях да се прозява и да си слага ръчичката пред устата, като стар изтъркан жест Shocked

Иначе прави купища бели - включва и изключва фурната, пералнята, миялната. Успява да докопа разни неща от кухненския плот като се протегне на пръсти, и да ги влачи из апартамента. Четката си за зъби слага на пода в кухнята, а влачи играчки в банята. Крие си шишетата и мечетата по чекмеджетата, а аз ги търся къде са. Опитва се да напъха голяма топка в кухненско чекмедже. Катери се по мебелите, иска да застане изправен на задната облегалка на фотьойла и да изтръгне ръчката на прозореца. Като излезем слага всякакви мръсотии в устата... не знам кога ще израсне този период, но ме притеснява много с това лапане на боклуци. Отваря всичко, което има цип, включително и чантичката с гримовете, взима червилото и ме имитира. Татко му му обяснява, че така правят само момичетата, но той имитира буквално каквото види.

Не се храни добре вече в продължение на 2 месеца. Хапва с желание само хляб и тестени изделия (вкл. кроасани), но по малко. Отделно от това, е добре, тежи 10.5 кг. Теглото му е непроменено от доста време, нито качва, нито сваля, а видимо расте. Всички панталонки, които са му добре на дължина, са му доста широки в кръста и трябва да ги стеснявам. Голичък изглежда тъничък, но... може би си е окей, знам ли вече. Не знам точно колко е висок, не е мерен отдавна. Не стои на едно място да го премеря.

Когато времето позволява, излизаме по  2-3 пъти на ден. Прибираме се за обяд и сън. Снощи в 8ч вечерта ходихме до брега без количката, и се разхождахме по крайбрежната алея. Беше светло, тихо и ясно. Показах му Луната, но не знам дали ме разбра правилно Simple Smile Научих го да хвърля камъчета и да крещи от радост с вдигнати ръце със свити юмручета. Надвикваме се като две момчета  Mr. Green

Вдругиден пътуваме към София, сега стягам багажа. Там ще сме на детска кухня, дано от промяната да прояде, а аз да имам и време да се наспя. С нетърпение очаквам да пристигнем в София, ще се радвам да се видим с мамите, които ходят в Южния парк.

Е, това е засега, ако се сетя нещо, пак ще пиша. Хайде, и другите да пропишат!  Heart Eyes

Целувки на всички мами и пораснали миналогодишни бебоци!

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 03:02 от Carmen

Общи условия

Активация на акаунт